on

דברים שכתבתי: להיות מחוץ ובתוך הגדר

הרבה פעמים, הומואים דתיים חשים שהם חיים בתוך הגדר ומחוצה לה.

בתוכה: כי הם נאחזים באמונה ובקיום המצוות, ומחוצה לה: כי הם מרגישים שהם עושים דברים שנויים במחלוקת ואסורים.

בתוכה: כי מרגישים בגאווה ובאהבה שהם חלק מהחברה הדתית, הישגיה, מוסדותיה ואנשיה, ומחוצה לה: כי מנהיגים ואישי ציבור של אותה החברה מתבטאים נגדם מתוך בורות, שנאה ופחד.

בתוכה: כי הם רוצים לחלוק את האהבה שמצאו בכל צמתי החיים, ומחוצה לה: כי בבית כנסת לא יעשו קידוש לכבוד זוגיות שכזאת, יעלו את בן הזוג לתורה או יזכירו אותו בברכה להצלחה בהבדלה.

בתוכה: כי הם לובשים כיפה, ומניחים תפילין ושומרים על צניעות, ומחוצה לה: כי הם מגיעים למקומות פרוצים אליהם רוב הסטרייטים הדתיים לא מגיעים.

בתוכה: כי הם מגנים בחירוף הנפש על האמונות החשובות להם ואף יתווכחו עליהם ויקרבו אליהם, ומחוצה: כי אותה וכחנות מופנית כלפיהם בצורה הכי לא רגישה שקיימת.

בתוכה: כי הם מרגישים שה' אוהב אותם בדיוק איך שהם, ומחוצה לה: כי כל הזמן מסביבם אומרים להם כמה הוא שונא ומתעב אותם.

בתוכה: כי הם מאמינים בכל איסורי העריות והקרבה, ומחוצה לה: כי הם מתווכצים איכשהו למשמע האיסור בפרשת "קדושים".

בתוכה: כי הם רוצים להתקרב הכי שאפשר לאביהם שבשמיים ולשבור את כל המחיצות, ומחוצה לה: כי יש לא מעט רבנים שזורקים אותם החוצה מכל דלת אפשרית ומעמידים חומות בצורות בין הציבור לבינם.

בתוכה: הם שותפים לרצון לזוגיות, אהבה, המשכיות ומשפחה כמו כולם, ומחוצה לה: כי הם יקראו בעלוני השבת איך הם אחראים לקעקוע והרס התא המשפחתי היהודי הקלאסי.

בתוכה: כי הם מגיעים עם בן הזוג להתפלל בתפילה, ומחוצה לה: כי אף אחד לא ידע על כך בתוך בית הכנסת.

בתוכה: כי חשובה להם החברה, גאוות ההורים, המה יגידו ולהיות חלק, ומחוצה לה: כי הם חריגים, שונים ופעמים דחויים ונסתרים.

בפנים ובחוץ.

בתוך ומעבר.

חומה גבוהה גבוהה אבל איכשהו ההומו הדתי מצליח את הדרך לשלב בין השניים.

גנימדס

New member
כמה נכון

ולפעמים גם לנו קשה להכיל את הדואליות הזו,
בתוך עצמינו,
וגם להכיל את הדומים לנו.

גנימדס

New member
נתת רעיון יפה

ישנן הודעות שאני לא רוצה שיעלמו בסבך השרשורים הארוכים...אבל הן לא ממש off
אז קבצתי אותן בשרשור on מקביל ...... נראה נחמד לעת-עתה....

DannyDinn

New member
כמה עצוב...

כשהייתי צעיר גם אני הייתי בין "כי הם מרגישים שה' אוהב אותם בדיוק איך שהם." מעולם גם לא פחדתי מאלוהים. אהבתי אותו אהבה תמימה ו"הרגשתי" שהוא אוהב אותי, כמו שאני. אבל כשהתעוררתי בסוף, האמת היתה רשומה על הקיר.... הכל היה שיח ושיג פנימי שלי. לא אלוהים ולא נעליים. רמת השיכנוע העצמית היתה כ"כ חזקה שלא הבחנתי איך אני עובד על עצמי. הכל היה כמובן משטיפת המוח שקיבלתי כזריקה לנימים הקטנים ביותר מגיל אפס. כל מה שצריך זה רק להתעורר..... ואז אפשר לראות בעיניים חדות כמה הגדר שאתה מדבר עליה חלודה ושבורה ומגנה על כלי שתוכו ריק מתוכן. ומחוץ לגדר נמצא החופש האמיתי, האמת האמיתית. מקווה שתתעורר.

למעלה