White Chef

New member
אלבום אלקטרוני שהקלטתי

הי כולם, אני קצת פחות נוכח לאחרונה (צבא וכו'...) אבל עדיין קורא והדיונים מרתקים כתמיד.
התחלתי להתנסות במוזיקה אלקטרונית על סוגותיה. התוצאה היא האלבום The Game. הקטעים מופיעים בסדר שבו יצרתי אותם, בסשן אינטנסיבי של 4 ימים, מבלי לדעת איך תישמע התוצאה ולאן הם הולכים - הם קיבלו שם וצורה תוך כדי יצירה והתנסות. ניסיתי ללכת לקצוות קיצוניים של סאונד - הכי מעוות, הכי רועש, הכי אפלולי - שנראה לי שיעניינו חלק מחברי הפורום.

תיהנו

Celluloid Hero

New member
עליתי עליך! :)

זה לקח לי כמה שניות לזהות אבל, הסימפול מהקטע האחרון הגיע מכאן. טרק גדול מאלבום גדול, של אומן מאוד אהוב עליי.

שמע, הקשבתי עד הסוף. אני לא מבין כלום באלקטרוניקה, אז אני לא אגיד- זה טוב, זה רע. זה בטוח לא כוס התה שלי, למעט רגעים בודדים שכן דיברו אליי (שוב הטרק האחרון, שיצא מטריד באופן ADHD שכזה). אבל, לאור המקצועיות והנלהבות שבעניין, אני נוטה לחשוב שאנשים שאוהבים אלקטרוניקה היו נהנים מזה, לפחות כמו שאני נהנתי מהשירים מבוססי גיטרה שלך, אבל ממש לא בטוח שאותם אנשים היו חושבים דברים טובים גם על שירים מבוססי הגיטרה שלך. יש מבין?. כי אני איבדתי את עצמי לגמרי. בכל אופן, אולי יהיה כדאי לך, בתור שלב נוסף, לנסות לשלב בין האלקטרוניקה לבין שירים הרגילים. זה יכול להיות מאתגר ומעניין לכל המאזינים הפוטנציאליים. או ליצור תחושת ניכור עזה כלפי כולם. ואלו אחלה אפשרויות, אתה חייב להודות.

Barmelai

New member
ולקרוא לזה Kid A...

שף, אתה בנאדם מאוד אמיץ. בטח לקחו אותך לאיזו יחידה סודית שמתאמנת בדיונות של זאיר ועץ תאנה מביים אויב. אני שומע כבר חצי שעה את המוזיקה ולא יודע מה זה יותר, מערער או מגניב.
מה שבטוח - זה מאוד מלודי. יושימי נלחמת ברובוטים הוורודים מערכה 2. אני רק נרשם לסשן של נזעי חשמל וחוזר לשמוע שוב. כן, זה ממכר, משום מה.

Celluloid Hero

New member
לא חסר להקות שישלבו אלקטרוניקה

במוזיקה שלהם, אם זה הביתא באנד, אם זה אנימל קולטיב, או מליון אחרות. למעשה, להקה עכשווית שלא עושה את זה, היא להקה שלא מחוברת לרוח התקופה. להגיד אם זה טוב או רע, אני לא יכול להגיד, עד שאני לא שומע, אבל - אני כן יכול להגיד שאלבום מאה אחוז אלקטרוניקה פעומת מוח שכזה, פשוט לא מדבר אליי. אני חוטף הזיות, סחרחורות, ורצון עז לשפוך את תכולת הקיבה שלי על כל הנוכחים מסביבי. אם זה היה טרק אחד או שניים, אז סבבה, אבל אני צריך משחק מקדים, ולהגיע ליחסים אינטמיים יותר, לפני שאני מרגיש בנוח לשפוך ככה על מישהו את תכולת הקיבה שלי, קפיש? :) .

Celluloid Hero

New member
PS3?

גג PS2. וגם זה היה לפני עשור או משהו בסגנון. נראה לי שהחשיפה המוזרה על האטארי שהיה לי לפני מליון שנה כבר הייתה יותר מרגשת מזה.. (סאונד אשכרה מפחיד- שף לבן , לתשומת לבך)

אבל אם מדברים על סאונדטרקים אלקטרוניים של משחקים אהובים, אין לי בעיה להרביץ אחד לזכר הזמנים הטובים. כלומר, לפחות הטובים שלי. (היה יכול להיות להיט באייטיז או משהו...)

Celluloid Hero

New member
אה, התבלבלתי

זה היה מגה-דרייב 2, מה שהיה לי... ב PS נתקעתי על 1. לא נורא, האטארי עדיין לוקח את כולם :)

oren29at

New member
אלבום אלקטרוני מובהק

כמו שאתה יכול לנחש, זאת לא הטריטוריה המוזיקלית הטבעית שלי. אני צריך קרקע יותר מוצקה לדרוך עליה- הרגשה של התחלה-אמצע-סוף. אוריינטציה מעגלית גורמת לי לניתוק מסוים מהמוזיקה.

זה לא אומר שלא שמעתי ו/או אהבתי מוזיקה אלקטרונית או אלקטרונית-אוריינטד בימי חיי, אבל כמובן במנות פחותות.

הענין הוא שבהאזנה למוזיקה כזאת, האסוציאציות משחקות תפקיד משמעותי, אפילו יותר מאשר בהאזנה למוזיקה שאני יותר מורגל בה, משום שמוזיקה מופשטת משחררת את הראש מהצורך לבצע חשיבה קונקרטית.

והאסוציאציות שקפצו לי לראש, או ליתר דיוק, המוזיקה שנזכרתי בה היתה מוזיקה אלקטרונית מהעבר שלא ממש אהבתי: קטעים של ז'אן מישל ז'אר, האלבום 1984 של אנת'וני פיליפס, ואפילו קטע כזה או אחר של ג'ון ו-ואנגליס ששמעתי ברגעים של היסח דעת ו/או חוסר ידיעה שזה מה שאני שומע.

שני קטעים אהבתי יותר מאחרים- האחרון ו "Big Brother" המטריד, שהוא פחות מופשט, ודי ברור מה רצית להעביר בו גם ללא שירה.

בשאר הזמן- זה לא אתה, זה אני. הביקורת היחידה, אולי, שאתה יכול לקחת ממני היא שלא הצלחת לבצע "קרוס" מהאיזור של מוזיקה אלקטרונית מובהקת לעבר מאזינים (או מאזין) שרגיל לקונבנציה מוזיקלית אחרת לגמרי. אבל לא בטוח שזאת היתה המטרה שלך מראש, ואני לא חושב שאפשר לעשות דבר כזה במכה ראשונה, או שבכלל צריך.

(הולך לשמוע שוב. מה איכפת לי?)

Michael707

New member
שאלה על השיר "הסוף" של להקת הדלתות

איזה אלבום של להקת הדלתות מכיל את גרסת 'אפוקליפסה עכשיו' של השיר 'הסוף'? אני מעדיף אותה על הגרסה המקורית מהאלבום הראשון של הלהקה.

תודה

למעלה