TheSilentEnigma

New member
אהבתי בעיקר את המשפט האחרון

"יהיה חזון החיים הרוחניים הראשוני שלנו אשר יהיה, כדי להיות אמיתי עליו להתגשם כאן ועכשיו, במקום שבו אנו חיים."

משפט דומה לזה שעבר לי בראש לא מזמן וגרם לי לעשות קצת סדר באורחות החיים שלי.

מ חרישי

New member
דעתך לגבי הארה

היא הדעה שהייתה נפוצה במשך אלפי שנים. יחד עם זה, זו דעה שגוייה. וחבל שהיא קיימת.
מהו המושג 'הארה' לגביך? איך אתה מבין את המלה?
איך שאני מבין את זה, אדם, יש לו התודעה לחיות הארה ולכן זו הזכות שלו מלידה, ברגע שנולד עם התודעה ועם מערכת העצבים של בן-אדם.
דבר כזה יכול להישמע מופשט או לא אמתי, אבל כל זה הופך לראלי ברגע שקיימת שיטה שמאפשרת לאדם להתנסות, מהיום הראשון שבו הוא משתמש בה, בסמדי.
ההתנסות החוזרת בסמדי, בטרנסנצנדנטלי, מרגילה את התודעה לחיות יותר ויותר במהלך כל היום והלילה, בהתנסות הזו.
כשההתנסות מיוצבת לכל הזמן - זו ההבנה שלי את המושג 'הארה'.

ינוקא1

New member
שבוע טוב !

ואני דווקא בעד.

גם לי יש שיטה כזו.
וגם אני מתנסה במה שאתה קורא "סמדהי" מעת לעת.

האם זה יהפוך לקבוע ביום מן הימים , וזה לא יהיה רק "טרנסדנטלי" אלא גם יכלול את הוויתי הפיזית ? מקווה מאוד.
מבחינתי כרגע זה לא משנה. אני שואף לשם וזהו.
דרכי די ברורה לי , וברגע שאני צריך שיטה חדשה , אני מקבל אותה.

דבר נוסף :
בסופו של דבר , מתוך ההבנה והחוויה שלי את המושג "הארה" (בהבנה שלי זה איחוד עם ההויה) , הגעי למסקנה שבודהה תיאר את ההארה באופן מדויק כאשר דיבר על "שחרור מתשוקות".
כי כדי להגיע לאיחוד מושלם עם ההויה , הדרך היחידה היא להפנות כלפיה את כל התשוקות הקיימות בכל תאי הגוף.

אך למען האמת לא ראיתי הרבה אנשים משוחררים מתשוקות. כולל מתרגלי מ"ט - שיצא לי לפגוש כמה.
(ואני דווקא מעריך מאוד את השיטה , וכל המתרגלים שפגשתי היו מרוצים ממנה מאוד).

אולי זה אפשרי להשתחרר מכל התשוקות (ולמען האמת בתוכי אני בטוח ואפילו זוכר שזה אפשרי) אך בינתיים בגלגול הזה עוד לא פגשתי "מואר" ברמה אליה אני מתכווין.
כל האנשים שפגשתי הם בעלי תשוקות , כולל אני.
אך זה בהחלט קריטריון נהדר לראות היכן אנחנו עומדים בדרך.
אם רואים שיש הפחתה ברמת התשוקות והרגשה של אושר כנראה אנחנו בדרך הנכונה.

(כמו כן אני מבין שקיימות בזה שתי דרגות -
כי יש תשוקות שהם "נוספות" על קיומינו (כמו תשוקה למין , לכסף , לכבוד) ויש תשוקות שהן "קיומיות" (כמו התשוקה לנשום , התשוקה של הלב לפעום , וכן הלאה).
אני מאמין שאלו שתי דרגות הארה. בדרגה אחת משתחררות התשוקות ה"נוספות" הללו , ובדרגה השניה משתחררות כל התשוקות הקיומיות גם כן.
ולשם אני שואף).

מ חרישי

New member
לגבי סמדי

עם או בלי הא.
מדבר על זה פטנג'לי ביוגה סוטרה שלו. אני יכול לומר לך איך הוא מתאר סמדהי. (אולי בכל זאת נכון, כמו שכתבת, בכתיב עם הא - סמדהי).
זה מתאים בול למה שאני חווה כל יום, פעמיים ביום במשך 20 דקות בכל פעם ומה שמלווה אותי זמן לא קצר גם אחרי המדיטציה שלי.
משום שבכל פעם זה נמשך מעט יותר בזמן הפעילות או השינה, אני נוטה להניח שיום יבוא, כמו שהסבירו לי, שזה יהיה כל הזמן.
היפה הוא שאני לא מציב לעצמי איזו מטרה ומתחיל מסע ייסורים לעברה. אני נהנה מכל רגע בדרך שלי למטרה. יום אחד גם אגיע אליה.
"שחרור" היא המלה הנכונה לגבי הארה. שחרור מכל דבר שמגביל.
שחרור מתשוקות לא יכול להוות דרך. זה בפירוש המטרה בלבד. כל עוד אדם לא הגיע למטרה, יש לו תשוקות. כמו לכל אחד אחר, גם למתרגלי המדיטציה הטרנסצנדנטלית.
השאלה היא, וזה עשוי להצביע על איפה בדרכו להארה אדם נמצא, עד כמה התשוקות שולטות בו. כובלות אותו.
כסף איננו דבר רע. הוא יכול בפירוש לעזור לנו בדרכנו להארה. רדיפה אחרי כסף, יכולה להיות משהו מאוד כובל ולכן היא אינה טובה. כך גם לגבי מין.
לגבי רדיפה אחר כבוד, אני מסכים איתך, זה יכול להראות על מצב לא מאוזן.

ינוקא1

New member
נהדר !!!

הסמדי \ סמדהי נובע מדבר פשוט מאוד -
חלק מהתשוקות הופנו כלפי ההויה , ואז העונג בא מההויה עצמה.
מבחינתי זה עונג שהוא כמו "אורגזמה" מבחינה מסוימת , רק שזה עונג רוחני.

ממילא אם אתה מרגיש את הסמדי הזה , אז אתה בדרך הנכונה , ואתה לא צריך אישורים ממני . . .

לגבי שחרור מתשוקות -
זוו אכן המטרה - התמרת התשוקות המופנות כלפי החומר , להפנות ולעדן אותן כלפי ההויה.

ואני חושב כי הבנת המטרה בהכרח יוצרת דרכים להגיע אליה.
לכן עסקתי הרבה בהבנת המטרה הזו , גם באופן שכלי.

זה לא אומר שתשוקה מסוימת היא רעה - כל תשוקה היא פשוט חומר גולמי !
חומר שאפשר לעבד וליצור ממנו משהו מדהים !
בול עץ איננו דבר רע.
מה שכן אתה יכול לפסל ולעצב אותו כדי שהוא יראה מדהים , ואתה יכול להשאיר אותו גם כ"בול עץ" . . .

מי שעושה עבודה רוחנית , פשוט מעצב את בול העץ שהוא קיבל.
מי שלא עושה עבודה רוחנית , ישאר בול עץ עד יום מותו . . .

למשל :
היתה תקופה מסוימת שהייתי מכור לפורנו - כל יום.
ובגלל שאני גם דתי (ובעבר הייתי יותר "אורתודוקסי" מהיום) אז נלחמתי בזה ונאבקתי בזה , והתפללתי על זה , ומה לא.
שנים של עבודה רוחנית אמיתית , כולל חוויות רוחניות מדהימות , ובסוף הייתי "נופל" פעם אחר פעם.
בכל יום קיבלתי תזכורת שעם כל הכבוד ל"רוחניות" שלי , עדיין מה ששלט בי זה לא בדיוק "רוחניות" . . .

ובהדרגה התחלתי לקבל זאת כעובדה - הבנתי שאני "מכור" , ושאני צריך בכל זאת לעשות את העבודה הרוחנית שאני יכול.
כי אלהים נמצא גם היכן שאני נמצא.

ואז בעצם קיבלתי את עצמי , קיבלתי את ההתמכרות שלי , והתחלתי להתבונן בה גם שכלית - גם שאלתי את עצמי "למה אני נמשך לזה ?" ועם ההתבוננות באה ההתמרה.
ולאט לאט התחלתי למצוא את עצמי נמשך לזה פחות ופחות.
כמו כן קיבלתי כלים ספציפיים ל"התמרת תשוקות".

והיום אינניי רואה את ההתמכרות הזו בהכרח כדבר "רע" - זו פשוט תשוקה שצריך להתמיר.
זה בול עץ שצריך לעבד.
ועבורי זה המדד הכי טוב כדי לדעת האם באמת התקדמתי - הרמה בה אני נמשך לעשות זאת.
פעם ביום , פעם בשבוע , פעם בחודש או פעם בשנה.

חוויות רוחניות הן לא מדד אמיתי להתקדמות רוחנית - זה כן !

אני חושב שפרויד שביסס את כל הפסיכולוגיה על יצר המין , ידע מה הוא אומר.
זה מאגר האנרגיה הכי גדול ונמוך שלנו - זה כמו הר געש שנמצא במעמקים של הגוף , וכל שאר התשוקות הן "התמרות" שלו ברמות שונות.
כל עוד האדם לא הגיע להתמרה מושלמת של היצר הזה , ולהפניה שלו כלפי ההויה , אין מה לדבר על "מוארות".

כל עבודה רוחנית שלא מגיעה למקום הזה של המין (ושאר התשוקות שבאות אחריו) היא לדעתי עבודה חלקית.
וכל מחפש רוחני אמיתי בסופו של דבר יצטרך להתמודד מול זה במוקדם או במאוחר.

אם אתה תלוי בחוויה פעמיים ביום

איך זה מוביל לשחרור?
ומה יהיה אם החוויה פתאום תפסיק להתרחש?

TheSilentEnigma

New member
יש לך מכשיר שבודקת הארה?

נשמע כמו אחלה סטרטאפ.
בינתיים, כל מה שיש לך ביד זו מילה (או שתיים).
אם אתה שולל אתה האמת היחסית, שללת גם את זו המוחלטת.

מ חרישי

New member
לא צריך סטארטאפ. זה כבר קיים

קיימת ניאורופיזיולוגיה, שהיא בלי ספק מדידה, שיכולה להראות על מצב הארה.
בודקים את הקוהרנטיות בפעילות המוח. את המצב הפיזיולוגי. מדדים כאלה, שיכולים להראות לא רק הארה, אלא גם עד כמה אדם קרוב או רחוק מהארה.

להביא ציטוטים של אחרים ....

ולהגיד שאתה אומר אמת ...עיניים ...אתה משחק משחקים ....סבל גדול ....אתה מזכיר לי דבורה שעוברת מפרח לפרח ולוקחת ...ואין לה שום דבר מעצמה ...היא רק עובדת קשה ..אז אם לעבוד קשה זה היעוד שלך ..אז אתה עושה את זה מצויין ...אור ואהבה

למעלה