DAN1EL

New member
זה מסוג הדברים האלה

שהנקודת פתיחה היא כל כך טובה, שאי אפשר להתעלות עליה בשום אופן.

כמו התעלומה הגדולה של אבודים וכמו תסריט שהיצ'קוק פסל פעם שבו מוצאים ספינה בלב ים, האוכל שבמטבח עדיין חם אבל אף אחד מעשרות או מאות הנוסעים ואנשי הצוות שהיו עליה לא נמצא על הספינה וגם לא באופק. היצ'קוק חשב שזו נקודת פתיחה מצוינת לסרט, כל כך מצוינת שאי אפשר להתעלות עליה, ולא משנה מה יהיה הפיתרון לכך (ויש לזה איזשהו פיתרון, זה איזשהו ספר או סיפור שאותו הם היו אמורים לעבד לתסריט וירדו מזה...ולדעתי מתישהו הפיקו את זה בהמשך אנשים אחרים).

ערן1987

New member
הרעיון של היצ'קוק נשמע מטורף!

מעניין איך דבר כזה היה עובר לקולנוע.. למרות שזה אולי יכול לעבוד בתור מיני-סדרה ולאו דווקא כסרט באורך של 90-120 דקות.

DAN1EL

New member
כן, למרות שהוא עצמו חטא פעם

(כמו שמי זרחין
) בתעלומה שאין לה פיתרון - אבל אני לא רוצה להגיד באיזה סרט כדי לא לעשות ספוילר.

ערן1987

New member
אז אל! חחח

אני שונא שמספיילרים בלי להזהיר, זה כל כך מעצבןןןןן

DAN1EL

New member
לא צריך להתלהב מ"ביקור התזמורת"

כדי לאהוב את "ההתחלפות".
מספיק לראות את הטריילר כדי להבין שזה שונה מ"ביקור התזמורת", שונה מכל סרט ישראלי שנעשה אי פעם ולמעשה שונה גם מכל דבר שקורה היום בעולם (ואת זה אומר לכם מי שצפה בסרטים יפנים, נורווגיים, סיניים, יווניים, טורקיים, קוריאנים, רוסים, גרמנים, ספרדים, דרום-אמריקאים ואפילו תאילנדים).

אבל מה שכן, הייתה תופעה ידועה בבתי הקולנוע של אנשים שיצאו באמצע הסרט. כל מי שהיה בהקרנה של זה בארץ (ולא היו הרבה כאלה לצערי) סיפר שאנשים יוצאים באמצע. לדעתי מפגר ללכת לסרט כזה בלי לדעת מראש שלא מדובר בעוד "העולם מצחיק". אי אפשר לשפוט אותו ע"פ הסקאלה הזאת, צריך להכין את עצמכם מראש לחווייה שונה, משונה ומהורהרת. ואז קשה שלא להישאב אל תוך העולם הסוריאליסטי והמרגש של הסרט הזה. אני באמת שלא יכול להשתפך עליו מספיק.

ערן1987

New member
מסכים איתך

לגבי הפסקה השנייה, זה מזכיר לי את המקרה שהיה בארה"ב עם "דרייב" בשנה שעברה כשאישה תבעה את חברת ההפקה של הסרט מכיוון שהיא חשבה שהיא הולכת לראות עוד סרט בסגנון "מהיר ועצבני" (בהתאם לטריילר שלו, שלא זכור לי שהוא נראה כ"כ דומה ל"מהיר ועצבני") והתאכזבה כשהיא קיבלה *הכנס כינוי red necky לסרט ירוד*. כמובן שהתביעה שלה בוטלה תוך רגע.

ככה זה כל סרט, אתה לא יודע אם מה שתקבל יהיה טוב יותר ממה שציפית, פחות, או בדיוק באותה רמה.

ערן1987

New member
הוא התבלבל בשרשור חח

רק עכשיו קלטתי את זה! מזלו שאני לא ליד המחשב כך שאני לא יכול "להעניש" אותו באומנות השרשור

DAN1EL

New member
לא התבלבלתי בשרשור

פשוט חשבתי שהוא מצטרף אליך גם בזה שהוא לא התלהב מ"ביקור" וגם בזה שבגלל שהוא לא מתלהב מ"ביקור", אז כמוך הוא לא רוצה לראות גם את "ההתחלפות" (רק שאת זה הסקתי בטעות, למרות שהוא לא כתב את זה במפורש).

למעלה