The Walrus

New member
מישהו היה במקרה בעצמאי בשטח אתמול?

היה תענוג, בעיקר השילוש הנהדר ברי-פורטיס-שלום חנוך, שכל אחד מהם נתן הופעה יותר גדולה מהשני.

Barmelai

New member
אני

התענוג הגדול היה פורטיס. ברי היה מקצוען ומתוקתק מדי בשביל להיות גדול באמת. מאחורי הבמה הבחנתי בו נתקל בפורטיס: "אש יא שפוי", הוא אמר לרמי, "רוצה את הנשמה שלי? אני לא משתמש בה הערב". ופורטיס לקח. הוא בחיים לא יעלה על במה בלי שתיים. אסף אבידן היה על טייס אוטומטי וחבל, כבר ראיתי אותו מסוגל ליותר. רוקפור נתנו את כל האיש שראה הכל בביצועים בניזונה. היה רוקנרול. אחלה רוקנרול. גם הביצוע של הקליק לאל תדליקו לי נר היה אדיר ואילו האינקובטור שלהם רק עורר געגועים לגרסת הרדיו המקורית ולרוקסן.
את שלום חנוך כבר לא ראיתי, ישיש כמוני צריך כבר להיות בארבע במיטה. תחושת ההחמצה הייתה דווקא על TREE. נו, בפעם הבאה.

The Walrus

New member
בעיניי אין על ברי,

אני מבין מה שאתה אומר אבל בעיניי זה יותר עניין של אופי וסגנון מאשר של "נשמה". זאת הדמות של ברי, הוא אדיש יחסית, תמיד היה כזה ותמיד יהיה, תאהב או תשנא. זה לא בהכרח אומר שהוא יותר מקצועי או חסר נשמה. מצד שני פורטיס, עם כל השטיקים האנרגיות והצעקות, עושה את זה כל לילה עשרות שנים, זאת הדמות שלו, זה הshow שלו והוא לא זונח אותו. צעקות ה"ת'דה!" שלו אחרי כל שיר הם כבר מזמן לא ספונטניות ושמעתי אותם בכל הופעה שהייתי שלו. אם כבר, באופן אישי אין לי מושג למה אמן כל כך מוערך בן 58 שעשה כל כך הרבה מוזיקה מעולה, צריך להסתתר מאחורי התדמית של "פורטיס המשוגע".

ברי היה פנטסטי לדעתי, דבר ראשון התרשמתי מאוד מסט הלהיטים שניגן ומחוסר הסנוביות שלו, לא היה שיר שהוא לא סינגל, לא ויתר לא על "חלליות" ולא על "ככה זה"... עם כל הכבוד, אם אני רוצה לשמוע deep cuts אני אלך להופעה שלו, בפסטיבל כזה צריך לתת להיטים וברי סיפק את הסחורה. אני חושב שגם העיבודים המוזיקליים שלו היו נהדרים, תחפש ביוטיוב כמה יוסי בהופעה ותמצא לפחות 3 עיבודים שונים, מדהים כמה הוא ממציא את השירים שלו מחדש. בעיניי נתן בדיוק מה שצריך. ואם כבר, אני יודע שזה קצת מכה מתחת לחגורה, אבל עצם העובדה שברי לא נוגע בשיר אחד של פורטיסחרוף, בעוד אצל פורטיס זה חצי הופעה, אומר הרבה על ההבדלים ביניהם. נכון שיש שירים שהם פורטיס טהור ובקושי קשורים לברי ("נעליים"), אבל לדוגמה אין קץ לילדות זה שיר ששניהם מבצעים - בעוד פורטיס הפך את זה לשיר סיום, המנון, רגע שיא, ברי בכלל לא היה צריך אותו.

ברוקפור ישנתי (לא אישי, הייתי אחרי 19 שעות בלי שינה, לא זמן טוב לשמוע אלבום כזה פעם ראשונה), משלום חנוך מאוד נהניתי, האיש קלאסה ונותן מופע מעולה. מזור לי שדווקא אתה ויתרת עליו, מה זה עוד שעה עירנות אם כבר היית ברוקפור? לשמוע את מחכים למשיח לייב זאת חוויה, אין ספק. אחריו כבר הלכתי וגם את tree לא ראיתי, אני מקווה שבכלל נשאר קהל כי ממה שראיתי מלא נטשו אחרי שלום.

בקשר לאסף אבידן, אף פעם לא אהבתי אותו יותר מדי אבל מאוד התאכזבתי לראות מה נהיה ממנו, ניסיון די כושל להיות מיוחד או מורכב יותר, סך הכל הרבה מאוד בינוניות והרכב חלש לדעתי.

Barmelai

New member
האמת, רציתי להשאר

אבל הילדים והאישה היו גמורים והתעקשו לנסוע הביתה עם נהג, אז לא הייתה לי ברירה. לגבי פורטיס VS סחרוף, תמיד הייתה לי תחושה שברי זוכה לאקסטרה רייטינג בגלל שהוא אחד הרוקרים הישראלים הבודדים שיושבים בול על הטייפקאסט של רוקר מזדקן. חיצונית, אני מתכוון. בנוי לתלפיות, שמור, גברי, נאה, כסוף וצפוף בלורית, כל מה שפורטיס לא. ראיתי בחיי לא מעט הופעות של שניהם, יש לי לא מעט אלבומים של שניהם, ואני חושב שתמיד הייתה קיימת בין השניים האלה קנאת סופרים מהסוג החיובי. אבל אם לבחור אחד מהם, אני הולך בלי היסוס על הקקמאיקה. הוא פשוט יותר מוכשר בעיניי. פורטיס מעולם לא קיבל (ולא יקבל) את המעמד האמיתי שמגיע לו בתרבות הרוק הישראלית, קצת אחרי שלום חנוך ואיינשטיין, קצת לפני סחרוף. אולי בגלל תדמית הליצן המשוגע, אולי בגלל תדמית אחרת, בסופו של דבר, תדמית תמיד הייתה גורם מכריע במיקום של אמן - מרכז או שוליים. פורטיס הוא המרכז של השוליים, סחרוף הוא נקודת המרכז, או המרכז, נקודה.

Zohar 01

New member
דיון מעניין מאוד שחבל שיבלע

על פורטיס וסחרוף. לגבי מה שכתבת על ברי- לדעתי האישית הוא באמת מוסיקאי מעולה, אבל בלי קשר, אחת הסיבות שאוהבים אותו כ"כ, היא שהוא משדר משהו חצי אדיש ומחוספס. אנשים תמיד אוהבים טיפוסים כאלה, זה נראה מאגניב (אבל לא במובן הרע). אבל גם לזה שהוא מאוד מוכר ואהוב יש נקודות שליליות- הרי למה שנתפס כפחות מיינסטרימי ויותר בשוליים יש תדמית יותר איכותית.

Barmelai

New member
לא תמיד

למה שנתפס שוליים מהסיבה שהמוזיקה לא מיישרת קו עם המיינסטרים, יש באמת תדמית איכותית. במקרה הזה מדובר על מרכז ושוליים מסוג אחר, שמזכיר קצת דינמיקה של ביצפר: סחרוף הוא המקובל, הקול, שכל השוות רוצות להיות הדייט שלו, פורטיס חייב לעשות רעש רק כדי שישימו לב שהוא קיים. למרבה האירוניה, בשנים האחרונות אלבומי פורטיס הם ממש מיינסטרים ואילו סחרוף הרפתקן ונועז יותר.

Metheny

Member
הדבשות במופע מחווה ללהקת Camel

הדבשות חוזרות אחרי זמן ממושך למופע מחווה ללהקת Camel, עם סטליסט מעודכן ומגוון.

יום שני, 16/7/2012, פתיחת דלתות ב-21:00, תחילת הופעה ב-22:00
בארבי, קיבוץ גלויות 52, ת"א
כרטיס: 60 ש"ח (אין קנייה מוקדמת).

YouTube
/www.facebook.com/humps.camel" target="_blank" rel="nofollow">https://www.facebook.com/humps.camel" target="_blank" rel="nofollow">Facebook
/www.facebook.com/events/246508448795211/" target="_blank" rel="nofollow">https://www.facebook.com/events/246508448795211/" target="_blank" rel="nofollow">אירוע בפייסבוק

למעלה