בעיניי אין על ברי,
אני מבין מה שאתה אומר אבל בעיניי זה יותר עניין של אופי וסגנון מאשר של "נשמה". זאת הדמות של ברי, הוא אדיש יחסית, תמיד היה כזה ותמיד יהיה, תאהב או תשנא. זה לא בהכרח אומר שהוא יותר מקצועי או חסר נשמה. מצד שני פורטיס, עם כל השטיקים האנרגיות והצעקות, עושה את זה כל לילה עשרות שנים, זאת הדמות שלו, זה הshow שלו והוא לא זונח אותו. צעקות ה"ת'דה!" שלו אחרי כל שיר הם כבר מזמן לא ספונטניות ושמעתי אותם בכל הופעה שהייתי שלו. אם כבר, באופן אישי אין לי מושג למה אמן כל כך מוערך בן 58 שעשה כל כך הרבה מוזיקה מעולה, צריך להסתתר מאחורי התדמית של "פורטיס המשוגע".
ברי היה פנטסטי לדעתי, דבר ראשון התרשמתי מאוד מסט הלהיטים שניגן ומחוסר הסנוביות שלו, לא היה שיר שהוא לא סינגל, לא ויתר לא על "חלליות" ולא על "ככה זה"... עם כל הכבוד, אם אני רוצה לשמוע deep cuts אני אלך להופעה שלו, בפסטיבל כזה צריך לתת להיטים וברי סיפק את הסחורה. אני חושב שגם העיבודים המוזיקליים שלו היו נהדרים, תחפש ביוטיוב כמה יוסי בהופעה ותמצא לפחות 3 עיבודים שונים, מדהים כמה הוא ממציא את השירים שלו מחדש. בעיניי נתן בדיוק מה שצריך. ואם כבר, אני יודע שזה קצת מכה מתחת לחגורה, אבל עצם העובדה שברי לא נוגע בשיר אחד של פורטיסחרוף, בעוד אצל פורטיס זה חצי הופעה, אומר הרבה על ההבדלים ביניהם. נכון שיש שירים שהם פורטיס טהור ובקושי קשורים לברי ("נעליים"), אבל לדוגמה אין קץ לילדות זה שיר ששניהם מבצעים - בעוד פורטיס הפך את זה לשיר סיום, המנון, רגע שיא, ברי בכלל לא היה צריך אותו.
ברוקפור ישנתי (לא אישי, הייתי אחרי 19 שעות בלי שינה, לא זמן טוב לשמוע אלבום כזה פעם ראשונה), משלום חנוך מאוד נהניתי, האיש קלאסה ונותן מופע מעולה. מזור לי שדווקא אתה ויתרת עליו, מה זה עוד שעה עירנות אם כבר היית ברוקפור? לשמוע את מחכים למשיח לייב זאת חוויה, אין ספק. אחריו כבר הלכתי וגם את tree לא ראיתי, אני מקווה שבכלל נשאר קהל כי ממה שראיתי מלא נטשו אחרי שלום.
בקשר לאסף אבידן, אף פעם לא אהבתי אותו יותר מדי אבל מאוד התאכזבתי לראות מה נהיה ממנו, ניסיון די כושל להיות מיוחד או מורכב יותר, סך הכל הרבה מאוד בינוניות והרכב חלש לדעתי.