game of thrones

arieltr

New member
game of thrones

הבאתי מהספריה את העונה הראשונה שלהם.
עשר פרקים.
יבדק הערב.
לידיעת הצלולייד.
שישי נעים.

Celluloid Hero

New member
נו, גמרת כבר את העונה?

או שאני מפריע לך בדיוק באמצע עונה 2, אחרי שהשארת חלון ראווה שבור, והקלטה מפלילה במצלמות האבטחה של הספריה, אבל זה לגמרי היה שווה את זה, וחוץ מזה זאת ספריה אוסטרלית, כלומר, קרוב לוודאי פאב שיש בו שלושה ספרים, 20 קלטות ווידאו, חמישה דובי קואלה, וקרבות באר כמעט כל יום, אז הם גם ככה רגילים לזה, מאחוריך?

arieltr

New member
גמרתי

לא נפלתי.
מה אני אגיד לך. ראיתי את זה כבר בעבר.
משפחות, בגידות, תככים, מניפולציות, מאבקי כוח, ארמונות, עושר, ירושה.
פעם קראו לזה דאלאס.
אח"כ שושלת.
במקום מכוניות - סוסים, במקום חליפות מעונבות - שריון מתכת. במקום קריסטל הבלונדה - אדארד סטארק.
אהה כן, שכחתי. זיונים. ציצים, אח-אחות, גבר-גבר, גבר-גברת, גברת-גברת, גברת-גמד. אוףף הגמד הזה.

הצילום נהדר, גם אם 99% הדמייה. וגם למרות שזה מרגיש כמו מישמש של מלחמת הכוכבים ושר הטבעות.
העלילה, לא מפתיעה במיוחד, וסך הכל מאוד טלויזיונית. ובמציאות הנוכחית כמובן שזה חייב לספק דם וסקס בכמויות נרחבות, אחרת מי שישאר לצפות בזה יהיו התסריטאי והבימאי. ועוזר הבימאי כי זה בחוזה. הסצינה היחידה שטרם נעלמה לי מהראש (מלבד הציצים נניח) היא זו שהילד שוכב בחדר, ההוא עם הסכין כבר עבר את האמא בקלות ואז משום מקום מגיע הזאב לסדר ת'עניינים.

השחקנים/דמויות ובכן. אין מה להרחיב. כולם (מלבד שניים) קריקטורות שטחיות שמשרתות רייטינג, אבל זו לא באמת אשמתם - כל הפלטפורמה היא כזו.
- האחד זה כמובן שון בין. אבל שוב פעם דופקים אותו והוא לא ממשיך הלאה. גם בשר הטבעות הוא נדפק בראשון. אבל הפעם התסריטאי גם סיים את הדמות שלו (אדארד סטארק) בצורה מושכת רייטינג, אבל לא אמינה בכלל. כל הפרקים, הדמות שלו לא מלקקת לאף אחד, עומד על דעתו, לא משקר, לא מניפולטור ובסוף התסריטאי לוקח את כל זה ממנו וגורם לו לעשות מה שאין סיכוי שהיה עושה לאורך כל תשעת הפרקים הראשונים. חבל.
- השני, זה כמובן הגמד. דמות פנטסטית, לא שטוחה, מרתקת, הדיאלוגים שלו מלאים בשנינות ועניין רב. השחקן עצמו - נהדר. הוא גבוה 2 ליגות מעל כל השאר שם. הוא לא שייך לסידרה הזו בכלל, אבל אם הוא כבר שם, רק בשביל הסצינות איתו שווה לראות את העונה הזו.

זהו.

אהה.......וואלה חזרתי לספריה אתמול בלילה, היה סגור. זרקתי לבנה, השארתי חלון ראווה שבור - צדקת.
לא לקחתי את העונה השנייה. ולא בגלל שהיה חושך אלא בגלל שלא חיפשתי אותה.
אבל כן לקחתי משהו אחר.
דקסטר - עונה ראשונה.

Celluloid Hero

New member
עשית בחוכמה לדעתי

כלומר- עברת בין לילה מרוק קלאסי, להארדקור-נוייז-קלאסי. קרי דקסטר. הייתי צריך להניח שתהיה שם כבר מההתחלה, אם לוקחים בחשבון את ההעדפות המוזיקליות שלך :)

אם כי - גם דקסטר יתקלקל לך בשלב מסויים. לא שהיא מושלמת באיזושהי מובן, היא לגמרי לקויה, אבל בדיוק במובנים שהיא יכולה וצריכה להיות לקויה בהם, ועדיין להשאר גאונית. עד עונה 5, שם האיזון מופר, אחרי שהכותבים המקוריים הלכו הביתה. אבל עד אז זאת הסדרה האמריקאית הכי טובה, אפלה ועקומה שצולמה בטלוויזיה בשנים האחרונות, לפחות עבור אחד פסיכי כמוני. (טוב יש את הסמויה, שהיא מאסטרפיס מהתחלה עד הסוף, אבל אין מספיק ביתורים שם לצערי , ואוז ,שהיא האבא ואמא של דקסטר, אבל, לא סיפקה לעולם דמות כמו דקסטר שתוכל להזדהות איתה, ללמוד ממנה טכניקות העלמת אישים בלתי רצויים מופלאות, שהן לבטח ישימות גם בעולם האדריכלות, ואז לאכול איתה סטייקים בערב... )

אגב, אני בדיוק קורא עכשיו את הספרים של דקסטר, שעליהם ביססו את הסדרה. נחמדים בינתיים... אבל אין, אין על הסדרה.

arieltr

New member
זה פרוג ELP לא רוק קלאסי...

רגע, מה אתה ער?
אתה פה למטה?
אני שם מים לקפה.

Celluloid Hero

New member
איזה ער

גג כותב מתוך שינה. שום דבר שנבוט בראש מחר בעבודה לא ייסדר.

אגב גם מוזר שאמרת ELP. כי בדיוק חשבתי על הגמד שבכל זאת אהבת, וזה שגמדים ו ELP אף פעם לא התחברו יחד, גם לא פה בפורום :)

Celluloid Hero

New member
אמפריית הפשע

אוברייטד בעיני. סדרה טובה, אפילו מאוד. השיחזור ההסטורי ענק, הטיפוסים הקיצוניים שהמציאו שם, הם מלאכת מחשבת מטורפת, כלומר, המעטפת שלה מושלמת. אבל- העלילה. העלילה פשוט משעממת. וגם- אין מספיק ביתורי גופות. (מה שמוריד נקודות אצלי לכל סדרה טובה- החל מהסופרנוס ועד שובר שורות, לצערי. אם כי לשובר שורות היו טכניקת העלמת גופות מגניבה משל עצמה. גם אם לא ביתורים per se).

שובר שורות

עוד לא ראיתי, גם הסמויה לא.

אבל אני לא רואה איך אמפריית הפשע יכולה להיות אוברייטד כשאין מסביבה שום הייפ. או שיש ואני לא מכיר? בכל אופן, לא מדברים עליה הרבה כמו משחקי הכס.
וכן, היא הרבה יותר איטית אבל הכל שם מצוין - השחקנים, הדיאלוגים - הכל עושה רושם אמיתי וכמעט שאין סימן אפילו הקטן ביותר לקיטש שנוטף ממנה. הסוף של העונה השנייה היה, איך נאמר... אחד הסיומות המטורפות ביותר שראיתי בטלויזיה...
בנוגע לביתורי הגופות שלך, טוב, you can't please everyone all of the time, אבל אלימות לא חסרה שם בכלל...

Celluloid Hero

New member
יש לא מעט הייפ

נחשבת לסדרת הדגל של HBO כרגע , וכל הקשקשת הרגילה בעיתונים וברשת.

בכל אופן, אני חושב שלמעט עלילה ראשית חזקה, יש בה הכל. גם אלימות, גם שחקנים מעולים, גם רגעים חזקים, כמו הסיומת של העונה ה-2. אבל יש יותר מדי פרקים שהולכים במעגלים, שהם ביזבוז של הזמן של כולנו, במיוחד כשהם יכלו לבתר המון גופות בזמן הזה. זאת דעתי בכל אופן :)

arieltr

New member
אבל זה משעמם וחוזר על עצמו כל הפשע הסידרתי

או שזה במשפחה או כנופיות או בכלא.
איפה בני היל האימתי איפה.
איפה מיסטר האמפריז משחיז הסכינים.
אף אחד כבר לא מטפל בי.

אגב, אתמול בלילה דקסטר עשה סיפתח פה.
יופי של 50 דקות.
בחור כלבבי.
הם ניטרלו מצויין את כל הנושא של הסקס. (אין בעיה עם סקס, יש בעיה עם כל הפורנו בטלויזיה).
ואין מציצנות בתור מנוע להמשיך לראות עוד פרק.
האלימות בינתיים תלויה בדמיון הצופים מאשר על המסך. סצינות השיחזור, אגב, חינניות מאוד (החוטים האדומים המתוחים בסלון הרצח).
שלושה פרקים ראשונים לא ראוותנים (יענו לא פרוג) אבל מצויינים.
ומה שהכי מטריד עד כה זו העובדה שמה שהוא עושה, וואלה, אנ'לא מוצא שום דבר שלילי בזה. במקומו הייתי עושה אותו הדבר...

Celluloid Hero

New member
אני מסכים

אחת הבעיות הגדולות של אמפריית הפשע, זה שראינו את כל זה כבר מליון פעם. הסיבה שאני חושב שהיא בכל זאת סדרה טובה מאוד נעוצה בדמיות המשנה ההזיות שהם בנו שם. הן מה שגורם לי להמשיך לראות ודווקא לא הדמות הראשית, והסיפור הזה שכבר-ראינו-מליון-פעם שלה.

מה שאי אפשר להגיד על דקסטר, שהוא דמות ורעיון שלא היה עדיין על המסך. למעשה, כחושבים על זה, כל הסדרה מרגישה כסוג של ניסוי חברתי-מוסרי-פסיכולוגי מאוד מעניין על הצופים שלה. זה מה שגדול בה בעצם. הביתורים זה רק האקסטרה.

כמה דברים

בהחלט, אמפריית הפשע לא מכילה עלילה ראשית מעניינת מדי. אבל למעשה, זו הבעיה של כל הסדרות האלה - הסופרנוס היתה סדרה של דמויות, לא של עלילה. וכן, סטיב בושמי שחקן נהדר אבל דווקא הדמות שלו היא מהפחות מעניינות בסדרה. ממש לא נכנס לנעליים של טוני סופרנו...

כשיש כבר סדרה עם עלילה ראשית טובה, בדר"כ יש לה שתי דרכים להתפתחות: (1) לסיים אותה כמה שיותר מהר ולפרוש בשיא, או (2) להמשיך לנצל את אחוזי הרייטינג, להפיק עוד מלא פרקים, לאבד את העלילה מזמן ולהגחיך את הסדרה לחלוטין.

לגבי דקסטר, יאללה התלהבתם - כולה הורג אנשים רעים, מה כזה מיוחד בזה?

arieltr

New member
מה מיוחד? שזה לא מיוחד

בינינו, לא היית רוצה לשפד עם איזמל איזה אחד שהתעלל בילדים?
לא היית רוצה למלוק לו ת'ריסים אחד אחד?
לא היית רוצה לשבור לו אצבע אצבע? מפרק מפרק?
למלוק לו את הציפורניים עם פלייר?
לנקות לו ת'אוזניים עם מברג פיליפס?
לבדוק את הרפלקסים בברכיים עם פטיש חמש קילו?
לא היית רוצה?

כי אם אתה לא רוצה, הוא עוד בחיים.
אבל בתוכך אתה יודע שאתה רוצה לעשות לו את זה.
ונעשה לו את זה לצלילי ELP.
נניח PICTURES AT AN EXHIBITION. כי מגיע לו...
בעצם לצלילי BRAIN SALAD SURGERY, בכל זאת ילדים.
אוהה, עליתי עליך. עכשיו ברור שאתה מחפש איזמל, נכון?

צלולוייד - דווקא ראיתי דקסטר. הנקודה שלי היא "גיבורים" שלוקחים על עצמם את החוק בידיים יש הרבה - לא חסרים דמויות שהולכות בניגוד לחוק ומחסלות אנשים רעים. ההבדל היחיד עם דקסטר זה המניעים שלו, הוא עושה את זה כרוצח סדרתי. לא זוכר באיזה עונה הפסקתי אבל פתאום העלילה השתנתה לגמרי ודקסטר השתנה לגמרי (לא כדמות מתפתחת, אלא סתם, בלי סיבה)...

Celluloid Hero

New member
יש כל מני דרכים להסתכל על זה

אני דווקא חושב שעניין הסופר הירואיות שלו הוא לא העיקר פה. העניין הוא השאלה המוסרית. אם תשים לב, לא הייתה עוד סדרה שגרמה לך להזדהות עם הדמות הראשית הפסיכפוטית שלה כמו דקסטר. סופרנוס, אוז, אמפריית הפשע, אפילו שובר שורות, כולן מעמידות איזשהו חוצץ בינך לבין הדמות הראשית. הוא רע. אולי יש לו צדדים טובים ואנושיים, אבל אתה בחיים לא תרצה להיות חבר של נאקי תומפסון. זה ההבדל הקטן והענק עם דסקטר. האפשרות להיות רוצח סדרתי מעולם לא נראתה כל כך קוסמת. צריך כמובן לתת את הקרדיט למייקל סי הול. פשוט יצר דמות שאין שניה לה על המרקע, בצורה אמינה לגמרי. דקסטר בקלות יכל להפוך לקריקטורה, או דמות מקומיקס. וזה גם קורה לו איפשהו לקראת הסוף. אבל עד שזה קורה- הסדרה גאונית.

Celluloid Hero

New member
דקסטר זה המקביל המדוייק של פאנק רוק

לברוא עולם שלם ע"י שינוי קטן אחד- הכל הפוך.

אני לא יודע אם ראית את הסדרה (יש לי הרגשה שלא), אבל מאוד מאוד ממליץ לך. (אגב גם בדקסטר אין עלילה)

למעלה