לכו על זה.

twisted nerve1

New member
זה כבר גולש מהנושא, אבל זה גם ככה שרשור אוף

אף פעם לא הבנתי את הטיעון של "טבעי". מבעבר לעובדה שיש פעילויות הומוסקסואליות בטבע (יש קופים למשל שרואים מקיימים יחסי מין בין זכרים, ומי יודע? אולי יש גם חיות שמרגישות שנולדו למגדר הלא נכון. אנחנו לא יכולים לדעת את זה) זה פשוט לא משנה! שום דבר כמעט בעולם שאנחנו חיים בו הוא לא "טבעי".
אנחנו מגלחים את השערות שצומחות לנו על הגוף, אנחנו מתקלחים כל יום עם מים נקיים וסבון, אנחנו קונים את האוכל שלנו בסופרמארקט, אנחנו משחקים משחקי מחשב, אנחנו ישנים על מיטה עם כרית ומצעים ואתם מבינים לאן אני חותרת. מי שכ"כ חשובה לו הטבעיות צריך ללכת לגור בג'ונגל באפריקה ולהגן על עצמו מהקור ולהשיג אוכל מהטבע. "טבעיות" כמושג לא קשור בשום מקרה לאיך שאנחנו כאנשים חיים עכשיו.
השאלה היחידה שצריכה להישאל לטעמי בכל סוגיה זה- האם זה פוגע במישהו. קשר הומוסקסואלי בין שני בגירים- לא פוגע באף אחד. שניהם בגירים ויכולים להסכים לקשר. מישהו שרוצה לשנות את המגדר שלו- לא פוגע באף אחד.
יש הרבה הומופובים נניח שמשווים בין פדופיליה להומוסקסואליות. הדבר היחיד שמבדיל בניהם זה העובדה שפעילות פדופילית פוגעת במישהו (בילד שחווה אונס, כי ילד לא יכול להביע הסכמה ליחסי מין). זה הדבר היחיד שצריך לשאול את עצמנו- האם מישהו נפגע פה? במשיכה הומוסקסואלית בין שני בגירים- אין שום דבר שפוגע, לא באחד מהם ולא במישהו אחר.
&nbsp
אני מבינה מה את אומרת לגבי העניין של כריתת יד וכאלה. אני זוכרת שפעם ראיתי תוכנית שקראו לה משהו כמו "ריפלי תאמינו או לא"- שזו פשוט הייתה תוכנית על כל מיני דברים שקשה להאמין שקורים (זה היה בכל תחום, בין דברים שאנשים מוכנים להעביר את עצמם כל מיני דברים מזעזעים, עד ליכולות מדהימות של אנשים ופשוט מלא דברים ממש קיצוניים שנראים לפעמים בלתי אפשריים).
אני זוכרת כמה מקרים של אנשים שממש רצו לעשות טרנפורמציה לחיה. זכור לי בן אדם שהרגיש שהוא צריך להיות זיקית, או נחש. לא זוכרת. החיה הזאת שהלשון שלה חצויה לשניים והוא אשכרה עשה ניתוח שחצה את קצה הלשון שלו לשתיים. והוא גם קיעקע כמעט את כל הגוף לצבע ירוק של החיה ואם אני לא טועה, אפילו עשה ניתוח להשתיל משהו בראש שקשור בחיה. אני לא זוכרת כבר לגמרי מה זה היה.
ברור שזה נראה לנו מטורף. כמו העניין שמישהו שרוצה לכרות לעצמו יד וכאלה דברים.
אבל בסופו של דבר, כל הדברים הגופניים זה מאוד עניין של תרבות. תחשבי על זה שקעקועים זה דבר נורמטיבי וזה בעצם שינוי תמידי של הגוף. שלא לדבר על ניתוחים פלסטיים. אם מישהו מהעבר, או אפילו מישהו מחברה אחרת היה רואה שיש נשים שאשכרה הולכת לרופא, הוא פותח להם את החזה, מחדיר גוש סיליקון לתוכו וסוגר אותו, זה היה נראה להם מטורף שאנשים עושים את זה. כנ"ל כל שאר הניתוחים כולל בוטוקס ושאר הדברים.
ויש דברים שאנשים עושים לגוף שלהם בחברות אחרות שלנו נראים מטורפים. נגיד אני יודעת שיש שבטים באפריקה שיש קטע עם להאריך את התנוך של האוזנים, או מעין דבר כזה שהם עושים לנשים שמחדירים להם חישוק לשפה, או דבר כזה שראיתי שמעריכים להם את הצוואר עם שרשראות כאלה.
שלא לדבר על הדבר הזה שפעם היו עושים קשירת רגליים לבנות בסין שהיה אשכרה מעוות להם את הרגל עד רמה שהם לא היו יכולות ללכת.
זה נראה לנו מטורף אבל הכל תלוי תרבות. (לי נניח מרגיש מזעזע לעשות ברית מילה אגב).
אני מסכימה שבשמיעה ראשונה, לשמוע מישהו שאומר שהוא רוצה שיכרתו לו את הרגל נשמע כמו מישהו מטורף. אני לא חושבת שאם הייתי רופאה הייתי מסכימה לבצע את הניתוח הזה למישהו, או שאם הייתי מכירה מישהו כזה לא הייתי מנסה לפחות לגרום לו לראות פסיכיאטר לפני שהוא עושה משהו כזה.
אבל באופן כללי אני חושבת שזה טוב שאנחנו "מותחים את גבולות החשיבה האנושית."
העולם מורכב מכ"כ הרבה אנשים ולכולם יש חוויות כ"כ שונות אחת מהשניה. והעולם יותר מעניין כששומעים על אנשים מיוחדים ועל איך אנשים חווים דברים בצורה שונה. לדעתי. פעם כמעט לא דיברו על טרנסג'נדריות ועל ההרגשה שנולדת למגדר הלא נכון. עצם זה שרואים עד כמה הרבה אנשים כאלה יש זה מתאפשר רק בזכות זה שבהתחלה היו אנשים שהסכימו לדבר על זה למרות שזה נחשב למשהו "חולני".
אגב, יש טרנסג'נדרים שלא עוברים ניתוח לשינוי מין אלא רק לוקחים הורמונים, שזה הרבה פחות "שינוי גוף" מאשר ניתוחים פלסטיים להגדלת חזה למשל.

מילי08

Well-known member
ניתוח מעולה ונכון!

אבל ההבדל הוא שכל הדוגמאות שהבאת הפכו כבר מזמן להיות נורמה ולכן לא מתייחסים אליהם כאל לא טבעיים. ייתכן שהמשך המאבק של הטרנסים יהפוך בשלב מסויים גם כן לנורמה, אבל זה ייקח הרבה מאוד זמן.
&nbsp
גם אני ראיתי ריפלי. ממש אהבתי בתור ילדה
ואני זוכרת את הפרק שדיברת עליו. אף פעם לא קישרתי בין מה שהוצג שם לבין הדוקו שראיתי.
&nbsp
את רואה- אפילו דיברנו על טלוויזיה בסוף

כמה דברים

יש שני נושאים שזה גורם לי לחשוב עליהם.
1. זה השאלה של מה זה טבעי.
כמו שטוויסטד כתבה, יש המון דרכים שכבר הרבה זמן משנים את מה שטבעי. ברית מילה, הארכת צוואר, הארכת תנוכים, קעקועים, ניתוחים קוסמטיים.
עצם זה שאחיינית שלי הולכת לשכב בים כמה שעות כדי שיהיה לעור שלה גוון כהה יותר (תוך כדי שהיא יודעת שזה סכנה לבריאות שלה) זה משהו שאפשר לחלוטין לומר שהוא לא טבעי.
נכון שבעבר לא היה ניתוחים לשינוי מין. בעוד רוב הדברים שציינתי קיימים אלפי שנים ניתוחים לשינוי מין עוד לא קיימים מאה שנים (אגב, הראשונים התקיימו בתחילת שנות ה30 ובקרוב יהיה סרט על האדם הראשון שביצעו בו ניתוח כזה)
אבל זה שמשהו הוא חדש יותר לא הופך אותו ליותר שינוי בחוקי הטבע.
&nbsp
עכשיו אפשר לטעון שעם התקדמות המדע יכולים להגיע למצב שאם יהיה מישהו שיבקש שיהפו אותו לכלב זה יהיה אפשרי. ולכן יוכלו להיות אנשים שיגידו שהם מזדהים כג'ירפה ויעשו להם ניתוח שיהפוך אותם לג'ירפה.
קודם כל כמובן שזה הרבה יותר קיצוני.
אבל מצד שני עד כמה שאני רואה, אם אין פגיעה לאנשים אחרים אז אין סיבה לא לעשות את זה.
&nbsp
&nbsp
2. הנושא השני - שגם מבהיר למה זה מאוד שונה מדבירם אחרים, מברית מילה ועד ניתוח לשינוי זן הוא שמיניות תמיד הייתה בספקטרום.
על פניו איך שרוב האוכלוסיה חיה מיניות זה דבר של זכר ונקבה שזה כמו שחור ולבן. אבל בפועל תמיד היו קיימים רמות שונות רבות של אינטרסקס. יש המפרודיטים, יש מצבים גנטיים של XXY וX0 ועוד ויש מצבים שגנטית הם זכרים או נקביים אבל בגלל עודף או מחסור בטסטוסטרון או מתפתחים איברי מין שונים מהגנטיקה.
ויש הבדלים אחרים בין זכרים ונקבות באיברים אחרים, בין היתר במוח ולא תמיד הם בהתאמה נכונה עם האיברי מין.
לכן מבחינה ביולוגית זה כל כך ברור שיהיו מצבים שבהם המגדר הוא לא דבר מובן מאליו.
&nbsp
עד כמה שידוע לי הדעה המקובלת בקרב החוקרים היא שתמיד היו טראנסג'נדרים (אם כי כמובן זה לא נקרא ככה) והרבה פעמים הם היו בעמדות רוחניות משפיעות (שאמאנים, כהנים...)

מילי08

Well-known member
אבל זה מעלה את השאלה- איפה הגבול

וזה מה שבסרטון ניסו להראות. אם אני מרגישה שאני אמורה להיות כלב, מרגישה את זה ממש בכל נימי ואיברי, האם זה אומר שצריך להפוך אותי לכלב?
שוב- זה לא שאני מתנגדת לניתוחים לשינוי מין, אבל זה מענייןם כדיון, ולכן אהבתי את הנקודה של הסרטון. עד כמה אפשר למתוח את הגבולות. האם יש נכון או לא נכון?

איפה הגבול אפשר לשאול במיליון מקומות

אי שם בעבר המציאו את הכרכרות ואולי מישהו שאל איפה הגבול. ואז היו רכבות והיו אנשים שאמרו שזה מסוכן כי זה לא טבעי (ברצינות היו שאמרו שלראות את הנוף נע כל כך מהר מרכבת יהיה מסוכן לבריאות) ומשם התקדמו לתעופה ומשם התקדמו לטיסה לחלל.
אפשר בהחלט לשאול איפה הגבול? האם עד שאנחנו נדע לנסוע למימדים אחרים?
&nbsp
תכלס זה אותו דבר. תמיד היה לבני אדם רצון למצוא דרכים לנוע מהר יותר ולהגיע רחוק יותר ולמקומות שלא יכלו. ועם הזמן הטכנולוגיה איפשרה להגיע למקומות שבעבר אי אפשר היה לדמיין וכיום קשה לדמיין שהם יהיו מגבלה.
באותה מידה תמיד היו בני אדם שלא ענו להגדרה הפשוטה של זכר ונקבה ועם הזמן הטכנולוגיה איפשרה להגיע למקומות כאלו.
&nbsp
כלומר לדעתי המוזרות שבעניין נובעת משלושה דברים: אחד שזה דבר חדש יחסית (הרבה אנשים עדיין מתקשים לקבל את הרעיון של טלפונים ניידים גם)
דבר שני שזה משהו שמתקשר רק לחלק קטן מאוד של האוכלוסיה. בעוד שכל בן אדם כמעט ישמח לנסוע במכונית, רוב האנשים לא מעוניינים בניתוח לשינוי מין. ברגע שזה חידוש שלא תקף בשבילך קל לחשוב עליו כמוזר.
דבר שלישי הוא שרוב החברות האנושיות בכמה אלפי שנים האחרונות נעשו מאוד מקובעות לגבי תפקידי המינים. לכן ניתוח לשינוי מין של אדם נראה חריג בעוד ניתוח שבו מכניסים לאדם מכשיר שדואג שהלב שלו ימשיך לפעול לא נתפס כמשהו כל כך חריג. למרות שגם זה התפתחות יחסית חדשה במדע ומשהו שרק אחוז קטן מהאוכלוסיה זקוק לו.
&nbsp
מה שאני אומר זה ששינוי זהות מינית וניתוחי שינוי מין מרגישים לנו מוזרים בגלל כל מה שכתסבתי למעלה.
אבל להשוות שינוי מין לשינוי לכלב זה כמו כשאנשים טוענים שהשלב הבא אחרי נישואי ם חד מיניים הוא נישואים לכלבים

מילי08

Well-known member
מתנצלת!

אם מכל הדברים שלי הבנת שאני משווה ניתוח לשינוי מין לניתוח לשינוי חיה אז כנראה ממש לא הצלחתי להסביר את עצמי. סליחה..

didalf

Well-known member
האם הסיום של שובר שורות אפשרי?

מכסחי המיתוסים בדקו

(
לפרק האחרון כמובן).
&nbsp
וחוצמזה, כמה עונות קודם הם הקדישו פרק שלם לנושא עם ארון פול ו-וינס גילגן שהם בדקו 2 דברים מהעונה הראשונה.

למעלה