אני רוצה לדבר רגע על סטארטרק וג'ייג'יי. בימים האחרונים מסתובב בטאמבלר גיף של ג'יי'ג'יי שמדבר על הסרט שהם עשו, וזה ממש מעצבן אותי אז אני צריכה לפרוק.
לכל מי שלא ראה, מדובר בגיף הזה:
http://edwardspoonhands.com/post/50540292572/theashleyclements-wilwheaton
אקדים ואומר שאני לא רואה סטארטרק ולא ראיתי מעולם, להוציא פרקים בודדים בשנות ה-90 מהם אני זוכרת בעיקר את הבחור עם האוזניים, הבחור עם הקשת על העיניים והבחור עם המצח. אבל זה עדיין תופס.
באופן לא מפתיע, אני תופסת מג'ייג'יי יוצר שאני יחסית מעריכה בהוליווד. הוא יצר כמה מהסדרות שבאמת חביבות עליי ביותר, ואני חושבת שהוא טוב במה שהוא עושה.
וזו הסיבה שזה כל כך מכעיס אותי.
אם אתה לא אוהב סטארטרק, אין לך שום עניין בלעשות את הסרט. אם אתה חושב שהסדרה פילוסופית מדי בשבילך, אין שום סיבה שתצליח להוציא מהסרט משהו שהיוצרים המקוריים של הסדרה יוכלו להגיד בלב שלם שהוא מוצלח. כנ"ל אנשים שלא ראו את הסדרה בכלל כמו היוצר השני שאין לי מושג מיהו.
אין ויכוח שכדי להיות רווחי סרט צריך לדבר לכל קהל פוטנציאלי של אנשים שהולכים לקולנוע, אבל כשעושים סרט ז'אנר כזה חשוב לכבד את הקהילה שהיא הצורכת העיקרית שלו. אולי זו תפיסה לא רווחית במיוחד (למרות שבמקרה של טרקיים, אני ממש לא מאמינה שזה נכון), אבל זו תפיסה נכונה. לכל הפחות להתחשב ברוח הכללית של מה שהסדרה ניסתה להביא, כי זה בכל זאת מהווה המשך או נקודת ייחוס או מקור של הסיפור. אם אתה לא מבין מה הסדרה ניסתה להביא, אין לך שום עניין בלעשות את הסרט הזה. אתה לא תעשה לו כבוד. זה לא אומר שהוא לא ירוויח בקופות, אבל זה ייזכר ככישלון ואתה כמי שלא ידע להעביר את הסדרה בעיבוד לקולנוע. וזה מעצבן כי זה לא שאתה לא יכול.
אפילו אם מתחברים לתוכן, אפשר לחרב את כל העיבוד. תשאל את פיטר ג'קסון שחרב את 'ההוביט' השנה בצורה שבה יצאתי מהסרט ממש זועמת, ואני אפילו לא זוכרת את העלילה במלואה. אני רק זוכרת קטעים חשובים שלא היו, ובשביל 3 סרטים של 3 שעות על ספר של 100 עמודים הייתי מצפה ששום פיפס לא ייעדר מהספר. באמת שבעיני הסרט הזה עלוב ומבזה את הספר. ולא חשוב כמה אני מחבבת את בילבו או את גנדלף. ואם אפילו בנאדם שמתחבר לתוכן יכול ליפול כל כך בגדול עם העיבוד שלו - תאר לעצמך מה אתה תוציא תחת ידיך - סרט שלא מתכתב ולא מכבד ולו במעט את המורשת שלו, שהיא ענפה ומשמעותית, וחשובה הרבה יותר מהסרט עצמו.
ומה שעוד יותר מעצבן אותי מכל זה, זה שהמינימום שאתה יכול לעשות, אם אתה כבר לא אוהב את הסדרה, זה פשוט לסתום את הפה ולא להגיד את זה בטלוויזיה. זה לא מכבד אותך וזה לא מכבד את המעריצים. זו התנהגות בזויה ומתנשאת ויצאת אידיוט מדרגה ראשונה.
וזהו.
סליחה, הוא עצבן אותי וכל ריבלוג עשה לי מעצבן עוד יותר.