לא מכירה את התחום הספציפי
אבל מכל העובדים הזרים, תאילנדים נוטים להיות הכי מנוצלים, בגלל שהם לא מדברים אנגלית. בתחום החקלאות הם מועסקים בתנאים של עבדות כמעט (משכורת פחות ממינימום, יום עבודה שיכול להגיע ל-18 שעות, בלי תוספת שעות במשכורת, בלי שמירה על הבטיחות. כל זה בניגוד לחוק כמובן, כל עובד בישראל זכאי לאותם תנאים בסיסיים כמונו, גם אם הוא זר וגם אם הוא לא חוקי). אני מניחה שהמצב שלהם במסעדות יותר טוב, כי הם בטח יודעים לפחות קצת אנגלית.
אז הסיבה שרואים רק תאילנדים בעבודה הזאת:
-הם זולים
-אפשר להוזיל את העלויות שלהם עוד יותר אם גונבים מהם. הם לא מכירים את חוקי העבודה בישראל, אז לרוב הם בכלל לא ידעו שמגיע להם משהו. גם ארגוני הסיוע מתקשים ליידע אותם על הזכויות שלהם, בגלל מחסום השפה
-גם אם העובד שלך מבין שגנבת ממנו ודורש את הכסף שלו, אחרי מספר שנים האשרה שלו פגה ויבוא עובד חדש שתוכל לגנוב ממנו שוב
ואני מניחה שהמעסיקים ינמקו את זה ב"אותנטיות".