חדש

Rachel47

New member
כן החלק הכי מבאס זה הכסף

בגלל שזה מכללה שגם ככה היא יקרה גם בתואר ראשון אז זה מחיר כזה משוגע
מצד שני זו מכללה ממש רצינית ומוערכת בתחום..זה זה לפחות פלוס

בתור התחלה אני הרי עוברת למרכז בינתיים אז כן זה יהיה נוח וכשאני כן אעבור לב"ש אז לא, זה לא יהיה נוח בכלל, אבל לפחות אני שמחה שזה יומיים מרוכזים- חמישי שישי- אז זה תכלס לסוע רק פעם אחת הלוך, לישון אצל ההורים, ואז לחזור בשישי
זה לא בלתי אפשרי
ואח של תומר עשה תואר ראשון במכללה למנהל בראשון, אז הוא גם עשה את זה ועוד בשעות נוראיות וימים מרוכזים של שמונה עד שמונה
בקיצור, לא כיף גדול, אבל גם לא נורא

ועבודה..פשוט הלוואי שאני אמצא

Rachel47

New member

אני צריכה לבדוק את עניין המלגות
אבל אני לא אופטימית
גם בתואר הראשון לא קיבלתי שום מלגה שהקריטריונים שלה הם מסכנות יתר כי החיים שלי לא נראים כמו אחת שחסר לה כסף (אפילו שהמצב הוא שחסר לי הרבה מזה..)
הסטריאוטיפים לא לטובתי בקיצור

Kill Bernard

New member
לי זה דווקא נשמע אחלה רעיון,

בעיקר בגלל שהוא הכשרה נוספת בתחום שמשלב את מה שאת מתמחה בו עם משהו כללי יותר. זה נותן יתרון ענק בהרבה משרות חשובות שכאלה

לא מכירה ממש את התחום הזה, אבל יש לי הרגשה שבכירים בתחום מגיעים על סמך ניסיון ניהולי ולא ידע קונקרטי, ככה שמי שבמעבדה נשאר במעבדה. או באוניברסיטה. ואם המטרה שלך היא לא דווקא אלה, התוכנית נשמעת בשבילך.

אבל מה, יש מצב שאולי כדאי לך לחכות עם זה קצת, איזה שנה או משהו? או שאת סגורה על זה שזה יועיל?
כי.. אני ממש מתחברת למה שאיילת אמרה על הפחד של לסיים לימודים ו-עכשיו-מה כזה. ולהמשיך לתואר שני כאילו מגיע בלי חסרונות, כי את ממשיכה להתקדם ודוחה את הצורך להתמודד עם המקצוע שלך ומה את יכולה לעשות איתו נטו.
יכול להיות שאולי שווה לך להתחיל קודם עם עבודה, לראות איך זה "בעולם האמיתי", אולי להכיר אנשים מהתחום ולהבין אותו קצת יותר ואז להבין סופית אם לימודים כאלה יובילו אותך למה שאת באמת רוצה? ומצד שני להתחיל את זה בו"ז חוסך לך כאילו זמן אז..

מבחינת יתרונות-חסרונות שאת ניסחת היתרונות לגמרי מנצחים כמו שזה נראה לי -
הכסף זה הבעיה הכי גדולה. אם את מצליחה לעבוד במשרה מלאה, או כמעט (ועם השעות של זה זה נשמע ממש אפשרי) את מכסה בסופו של דבר את ההוצאה. ברור שזה לא מבטל את זה, אבל אני מניחה שאפשר לעמוד בזה לתקופה מסויימת. אם באמת את מרגישה שזה ישפר לך את האפשרויות אח"כ וזה לא רק כדי להמשיך את המומנטום של לימודים או מפחד של לא יהיה משהו מספיק טוב.
שעות נסיעות וזה.. מסתדרים. עם דברים הרבה יותר קשים. אני בטוחה שאת יכולה לעשות את זה, אם זה חשוב לך

ו.. זהו.
אלה כאלה החלטות קשות ואיומות!!

אני תוהה לגבי לימודים לעצמי כבר איזה שנה. וזה הגיע להתלבטות של שנה כי אני פשוט לא מצליחה להגיע למסקנה לגבי כל הדברים של אם זה יהיה שווה את זה, ואם זה בדיוק הדבר שיהיה חסר לי כדי לעשות את מה שאני רוצה לעשות, ואם אני אצליח לעמוד בזה, בלה בלה.
אבל אחרי עבודה פה של איזה.. שנה פלוס, וכשאני רוצה לחפש את הדבר הבא ורואה איזה אנשים מחפשים - או ההפך, מה הדברים שעם הידע שלי בלבד אני יכולה להשיג כרגע - נראה לי אני יכולה להגיע להחלטה הכי שלמה שאני אגיע בעניין הזה וגם זה לא 100%.
נראה לי שדברים כאלה זה סיכון משתלם אבל

Rachel47

New member
מה שאמרת זו ההתלבטות השניה

כאשר יוצא מצב שאני כן מוציאה את הממוצע שאני מתקבלת איתו אוטומטית- האם ללכת השנה
וואלה..שאלה אפילו יותר גדולה מהאם לעשות את זה או לא
ואני חושבת שזה פשוט תלוי בהמון דברים
אם אמצא עבודה מושלמת שתתאים לי וארצה קודם כל לראות איך הולך שם בלי הפרעות בטח אדחה את זה
אם אמצא עבודה שלאו דווקא קשורה לתואר שלי (נניח משרה באיזה משרד מתוך אלפי המשרדים שיש סביב הבית שלי) שמשלמת יפה ואפשר כרגע להסתדר איתה ויחד איתה לשלב את הלימודים האלה אז אולי כן שווה השנה (כי שנה של עבודה בעבודה שלא קשורה לתחום לא נותנת לי שום יתרון אחר כך לעומת תואר שמקדם אותי לאנשהו והעבודה פשוט תדאג שיהיה לי מה לאכול)

היתרונות אכן גדולים וההוצאה אכן תתגמד ברגע שיהיה לי איזשהו ביטחון כלכלי כלשהוא
אני בונה על זה שאם אני כן אמצא עבודה אז זה נחשב ביטחון כלכלי ואני די בטוחה שאני אוכל לשלב, כמו שאמרת, בגלל השעות

בקשר אלייך
אני לומדת עם הזמן שכל ההחלטות האלה הן לכאן או לכאן, ואת אפפעם לא יכולה לדעת מה הייתה ההחלטה הנכונה
בהסתכלות של 4 שנים אחורה אני יכולה להגיד לך בדיוק איזו החלטה הייתה לי טובה ואיזה גרועה (שלמה עם תואר בביולוגיה, מתחרטת על אילת...ועוד)
כמובן שאני יודעת את זה רק עכשיו

אם את כן חושבת שתואר יקדם אותך, אז תתחילי לברר, תמצאי תוכניות שמדברות אלייך, אנחנו כאן לשם התייעצות וצחוקים
אבל להגיד אם החלטה טובה או לא, אין 100% (וזה למה אני חיה בין סטרס לאפתיות מוחלטת...עם נטיה לאפתיות לאחרונה
)
בכל מקרה עם כל תוצאה יש לנו לאן ללכת..גם עם השיט הזה של אילת אני יכולה למצוא בו יתרונות..מעטים..אבל יש..אז אני מניחה שאפילו זה קידם אותי לאנשהו....

Kill Bernard

New member
אני בבירורים כבר שנתיים

בסיום הלימודים חשבתי בצורה די דומה לשלך - אם להמשיך ללמוד עוד משהו שיוסיף לי יתרון במציאת עבודה. אבל במקרה שלי לא היה משהו ספציפי שיכולתי להגיד מספיק בביטחון שיעזור, בעיקר מאחר ולא היה לי כיוון ספציפי. שאותו מצאתי במקרה לגמרי וזה היה לגמרי מזל

מכאן מגיעה ההצעה לחכות לראות קודם כל איפה את יכולה למצוא את עצמך בשנה הבאה מבחינת עבודה. אצלי קרה שהעבודה חשפה אותי לתחום מסוים שרק ממנו יכולתי להבין בצורה ברורה ממש מה יכול לקדם אותי למקומות שאני רוצה, או מה המקומות שאני פחות רוצה.
ואולי זה יכול לקרות גם במקרה שלך, שמתוך התחום תדעי יותר מה המקומות שאת רוצה להיות בהם ומה יכול להוסיף לך כדי להגיע אליהם.

אצלי האמת זה קצת מורכב כרגע..
מצד אחד העבודה הזאת נתנה לי מספיק ידע וניסיון בחלקים שונים של עיצוב לאינטרנט ושיט כזה שיש לו המון ביקוש - מצד שני אני עדיין לא מספיק טובה בזה ולא חושבת שגם עם לימודים יהיה לי סיכוי (או רצון, בעיקר) בתחרות הזאת.
אז ההחלטה ללמוד משהו שקשור ישירות אליהם ירדה (אני אלך על ה-50% להצליח למצוא עבודה גם בלי תוספת לימודים) ואני חושבת ללכת למשהו קצת שונה, שיכול להיות לו ערך איפשהו מתישהו - בין אם זה לשנות מקצוע ולעבור לעשות משהו חדש לי (אם אני אצליח בשלב זקנה + חוסר ניסיון מתקדם) ובין אם זה להשתמש בידע הנוסף הזה איכשהו, איפשהו, פה. כי מי יודע, אני מניחה.
אז אני הפעם הולכת על ההפך מההחלטה ה"נכונה" או ההגיונית, אבל דווקא בגלל שאני ממש מסכימה איתך שאי אפשר לדעת מראש איך דברים מתגלגלים. וכבר היה לי ניסיון סביר עם בחירות מוזרות, אז אולי אפילו יום אחד כולן יתחברו ביחד

RenanaD

New member
אין לי כח להכנס פה לכל הפרטים, אבל בגדול

השותף ריסס עם שפריצר (לא בטיחותי במיוחד), וקרוב מדי לפנים שלי, אז הרסס פשוט עבר מתחת למשקפיים... או זה מה שאני חושבת שהיה. הכל קרה מהר מדי ולא הספקתי לעכל מה הולך. מחר אחזור לבדוק את כל הדברים והכלים מקרוב...
אבל לך אין מה להלחץ. במעבדה תמיד צריך להזהר ולהקפיד על נהלי הבטיחות, ברור ומובן מאליו, אבל אל תשכחי שהסיטואציה שקרתה לי זו לא סיטואציה שקורית כל יום. או בכלל
בחיים לא שמעתי על מישהו מהמחלקה שאשכרה יצא לו להשתמש במשטפות החירום, נניח! וטוב שכך. זה כ"כ לא נעים בעיניים.
("אחותי!! הלחצת!!!"
)

בנוגע לעבודה - ספרי לי על זה! גם אני עכשיו בהתלבטויות על שנה הבאה. אבל המסלול שהצעת בתואר שני בניהול נשמע מאוד טוב, גם אני חשבתי על רעיון דומה לעצמי
יש לך דדליין? תאריך מסוים לרישום או משהו?

Rachel47

New member
לא לגמרי בדקתי את עניין

הדדליין עצמו אבל כשדיברתי עם המזכירה אמרתי לה שאני אדבר איתה כשיהיו לי את הציונים של סוף התואר..אז..אני מניחה שאז..

RenanaD

New member
אני פשוט יוצאת מנקודת הנחה שאם את רוצה להתחיל

את התואר השני ישר בשנה הבאה, כלומר זו הקרובה, אז יש תאריך סופי כלשהו לרישום, לא?

Rachel47

New member
אני מניחה

אני צריכה לבדוק את זה האמת
בגלל שעוד לא גמלתי בליבי לעשות את זה אני עוד לא בודקת דברים "סופיים"

RenanaD

New member
הבנתי אותך

תבדקי בכל מקרה! אם תרדי מהרעיון לא יקרה כלום, אבל אם כן תרצי בסופו של דבר - שלא תפספסי...

ואווווו!!!!! אני חייב להגיד לך שאת מלכה
שיצאת על הקריפ הזה.
אני לא מתיימר להבין את הסיטואציה מנקודת מבט של אשה, אבל אני יודע שאם מישהו מציק לי באיזשהו אופן, באוטובוס למשל, אני פשוט אעבור מקום ואמנע מעימות, כי אני לא טוב בזה.
לכן לדעתי אין לך מה להתבאס מעבר לזה, עשית מה שצריך וזה כבר מדהים.
בכלל, אני לא מבין מה אמור לצאת לו מלמשש יד של בחורה. לאן זה אמור להוביל באוטובוס מלא אנשים
.

ואו הסיפור עם העיניים, פשוט נורא. אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב עכשיו, ושזה באמת משהו שיעבור בקרוב.
עכשיו הפחדת אותי גם כי אני אמור לעשות בקרוב בדיקת התאמה לניתוח לייזר לעיניים (זה חינם אז אמרתי למה לא), אני צריך לברר מה זה כולל...

הרגת אותי עם המכונית הבוערת

RenanaD

New member
הוא התחיל בזרוע, אבל קח בחשבון

שהדרך משם לחזה היא קצרה מאוד (תחשוב שהחזקתי מולי את הפלאפון, הייתי שקועה בהקלדה), ובשביל גבר שמתכופף קדימה הוא יכול להגיע לכל מקום כמעט... אם רק הייתי קופאת במקום ו-"מאפשרת" לו. ובוודאות גמורה שיש בחורות שקופאות בסיטואציה כזאת, ולא מעט. שוב, גם זה קרה לי פעם לפני המון שנים, וכשאתה נמצא במצב של שוק אתה לא מסוגל לתפקד, לא משנה מה עושים לך באותו רגע. זו הרגשה נוראית
אז לפחות זה לא חזר על עצמו איתי הפעם... אני מניחה שפשוט נחשפתי מאז למספיק ריאיונות בעיתונים/טלוויזיה בשביל להיות מודעת שסיטואציות כאלה קורות בימינו, ולדעת איך לצאת מהשיתוק הרגעי הזה.

חחחחח המכונית... אבא שלי אומר לי: "מכונית נדלקת! המכונית דולקת!!!" ואני לא מבינה על מה הוא מדבר
חשבתי שהוא מדבר על הפנסים שלה, וכולנו עומדים בפקק אז ברור שפנסים יידלקו! מה הוא רוצה ממני
מי הבין בכלל שהוא מתכוון דולקת = בוערת באש...

תשמע, אין לי מושג מה זו בדיקת התאמה לניתוח, אבל אני לא מאמינה שיעשו לך דברים נוראיים כאלה... תברר באמת! אולי זו רק בדיקת ראיה פשוטה? מספר, צילינדר וכאלה?

הבנתי..
באמת סיטואציה מזעזעת.

לפחות הסתדר לך עם גולן ו-012?

לגבי הבדיקה, אז זהו ש....

אמרו לי שזאת בדיקה של 3 שעות. מה הם עושים ב-3 שעות אין לי מושג, אבל זה בהחלט נשמע מפחיד (באופן כללי אני בעד, שיבדקו מכל כיוון אם אני מתאים לניתוח כזה, אבל עדיין. אני בכלל לא בטוח שאני רוצה לעשות, אני רק בודק
).

limors2

Well-known member
זו לא באמת בדיקה של 3 שעות.

זה רצף של כמה בדיקות שונו תבחדרים שונים ועם בודקים שונים, ובגלל שיש הרבה אנשים שעושים את זה התהליך כולל ההמתנה מבדיקה לבדיקה יכול לקחת 3 שעות. או יותר. לי היה מזל ולקח קצת יותר משעה!

אה באמת?
אצל איזה חברה עשית? עשית את הניתוח בסוף?

ומה עושים שם? משהו כואב?

זה רק אני או שזה אייקון חדש?

limors2

Well-known member
עשיתי בעיניים.

הבדיקה לא כואבת, הדבר הכי מציק שזכור לי זו בדיקה שבה מכשיר נושף לך על העין כמה פעמים.והשאר זה סתם בדיקות עיניים לא מציקות.

וזה לא חדש

limors2

Well-known member
לא זוכרת את השם המדויק, אבל הפחות כואב

אחותי עשתה את השיטה הכואבת, לפני כמה חודשים. אז יש לי חוויות מ2 השיטות

למעלה