אפרוח עזוב

merav999

New member
אפרוח עזוב

מישהו השאיר בגינה הציבורית כלוב קטן שבתוכו אפרוח (אני לא טועה, נכון?
) וילדים התחילו "לשחק" איתו (להפוך אותו, לפתוח את הדלת ולסגור על הראש שלו וכו') אז כרגע הוא אצלי.

אין לי מושג מה לעשות איתו. :)

שמתי לו מגבת קטנה בכלוב ופקק עם מים (הוא שתה טיפה כשקירבתי לו למקור) והוא מצייץ כל הזמן. מה אפשר לתת לו לאכול?

מה עושים איתו הלאה? אין לי חצר ואין לי אפשרות לגדל אותו.

http://www.youtube.com/watch?v=wJIH0gDSQok

http://www.youtube.com/watch?v=TIRo4pXqVvk

אודה על עזרה

elin86

New member
לחם אולי..

שווה לפנות לספארי.. לדעתי הם מטפלים בהם..

Lורליי

New member
נדמה לי שקראתי פעם שכדאי לתת מזון

כלבים מורטב...
בהצלחה...

mikilk

Active member
באיזה אזור את נמצאת?

אולי יש מישהו עם חצר וניסיון או פינת חי באזור

עמית184

New member
אימי פעם מצאה אפרוח בגיל ובמצב דומה

היא האכילה אותו בבית וטיפלה בו עד שגדל מעט והתחזק והפך לתרנגול צעיר ואז העבירה אותו לפינת החי שבפארק הירקון בת"א.

אפשרות נופסת זה לספארי. שם יש פינת ליטוף עם תרנגולות אם אינני טועה.

זו היתה חוויה כבירה ובלתי נשכחת אותם שבועות שבהם הוא היה אצלה. וזה גם לא היה כרוך במאמץ מיוחד. (אוכל לשאול אותה פרטים בדיוק מה נתנה לו לאכול ולשתות. אם אינני טועה היא האכילה אותו במזון לתוכים שאותו יש להשיג בכל חנות חיות ושאותו פשוט פיזרה לו בארגז התיחום, וכמובן השאירה לו קערית קטנה עם מים בארגז התיחום. היא תחמה אותו בבית בארגז גדול מרופד בקש או תבן או משהו דומה, ומדי פעם נתנה לו להסתובב חופשי בהשגחה. חוויה כבירה! מומלץ מאוד!).

עמית184

New member
תמונה נוספת

בהתחלה היא תחמה אותו באמבטיה. אח"כ תנאיו השתפרו והוא הועבר למצע של קש או תבן כלשהו.

merav999

New member
מקסים :)

כמו שכתבתי במוקד אמרו לי להביא אותו לספארי.אני מקווה שיקבלו אותו ויטפלו בו, אם לא כבר נראה מה נעשה :)

tolii1

New member
ממש לא אוכל של תוכים!!

אוכל של תוכים צריך לקלף - מה שאפרוחים לא מסוגלים או לא יודעים לעשות.
יש אוכל מיוחד לאפרוחים ותרנגולות בכל חנות חיות, צריך פשוט לבקש את האוכל המתאים, זה הכל.
היה לנו אפרוחים כשהיינו ילדים ואחותי הקטנה בתמימות הביאה לאפרוח מהאוכל של התוכים במקום מאוכל המתאים והוא לצערנו הרב נחנק ומת

וכשהיינו ילדים יותר קטנים היה לנו גם אפרוחים ולא ממש ידענו איך לטפל בהם, גם לא אמא שלי.
אמא שלי הייתה מאכילה אותם בלחם רטוב. הם גדלו יפה והתפתחו וכשכבר גדלו, היא מסרה אותם.

עמית184

New member
יכול להיות מאוד שאת צודקת. בעצם, כשאני מתבונן

היטב בתמונות (זו השנייה שצירפתי, לדוגמא) אז בהחלט את צודקת - לא מדובר במזון התוכים המתקלף, אלא בסוג של כדורים קטנטנים כמו זרעונים שאותם מנקרים ומלקטים ואין צורך לקלף.

כאמור, כפי שאמרתי, אימי היתה זו שטיפלה באפרוח הרך - כל מה שאני יודע זה שהיא קנתה את תערובת המזון בחנות חיות. אני מניח (בטוח) שהיתה זו תערובת מיוחדת שמתאימה לאפרוחים ותרנגולות.

מצטער על שהטעיתי כשבלבלתי בין זה לבין מזון לתוכים.

tolii1

New member
את לא התבלבלת

האוכל שבתמונה השנייה, הוא אכן אוכל של תוכים.
את זרעים האלה צריך לקלף (התוכים מקלפים אותם בעצמם). היו לי תוכים, לכן אני יודעת.
אם לא קרה לאותו אפרוח כלום, היה לכם ממש מזל.

מצרפת תמונה של אוכל לאפרוחים, שלא יהיה בלבול.
ככה נראה אוכל לאפרוחים

עמית184

New member
טוב לדעת, בכל אופן האפרוח הקטן גדל והתפתח

להיות תרנגול יפה שהועבר בסופו של דבר לפינת החי של קיבוץ געש (או שפיים, אני אף פעם לא מבדיל ביניהם
) - פינת חי שצמודה שם לבית הספר המקומי. התרשמנו שחיות המשק זוכות שם ליחס טוב ולטיפול טוב.

אפרקטל

New member
אוכל איכותי לתוכים הוא כופתיות\גרגרים

ולא גרעינים למיניהם שיש לקלף.
תזונה המבוססת על גרעינים בלבד היא תזונת ג'אנק פוד עבור תוכי. הם אוהבים גרעינים, אבל המזון המזין עבורם הוא כופתיות קטנות - "בונזו" לתוכים. כזה מזון (לתוכים קטנים) ייתכן שיתאים גם לאפרוח.

כמובן שכדאי לוודא עם מישהו מנוסה\ווטרינר.

tolii1

New member
תלוי

אני מניחה שאת מתכוונת לכופתיות האלה (מצרפת תמונה)

הכופתיות האלה הם בדרך כלל למכרסמים (היו לי גם ארנבים ואוגרים, אז אני יודעת).
אפשר אולי לתת אותם לתוכים גדולים, אך תוכים קטנים או אפרוחים יחנקו מזה כי הכופתיות גדולות להם מדיי.
אך יש בתערובת סוגי מזון "מיוחד" לאפרוחים מאיכות יחסית טובה גם כופתיות כאלה, אך בגודל קטן יותר (ראי בתמונה שבהודעה הקודמת שלי, תחת הכותרת "את לא התבלבלת").

bubq

New member
נראה כמו גוזל ולא אפרוח

בקצרה, אפרוח זה מי שיכול לדאוג לעצמו ולמצוא אוכל לבד מרגע הבקיעה, גוזל תלוי בהורים שלו שיספקו לו אוכל ממקור למקור.
החמוד הזה נראה לי כמו גוזל (פחות מנוצה מאפרוח, רגליים גדולות יחסית לגוף, עיניים חצי סגורות) ומעניין של מה....
כרגע הייתי מנסה לתת לו אוכל כלבים מסוג יבש - מורטב ומרוכך מאוד, יכול להיות שתצטרכו להיעזר בפינצטה שמדמה מקור מאכיל, לא בטוח שהוא יפתח את הפה לבד ולפעמים צריך לעזור לו בעדינות רבה במפרק הלסת או בין חלקי המקור.
לא לדחוף לו בשום אופן נוזלים למקור הוא עלול להיחנק. הוא יקבל נוזלים מהאוכל המורטב.
אם הוא גוזל של עוף דורס במקרה הוא חייב בשר (איברים פנימיים של מכרסמים קטנים) וכדאי מאוד שתרימי טלפון לבית החולים לחיות בר בספארי עוד הערב. צלצלי למוקד הסביבה 6911* 24 שעות ביממה, מקוה שישרוד, כדאי להעביר אותו מהר למי שידע לזהות ולטפל .

Lורליי

New member
בת דודה שלי סיפרה שהאכילה גוזלים

מפיה... ממש כמו ציפור...
מי שלא מתאים לו, אפשר גם לאגרף את היד ולשים בה את המזון ולדמות פה...

למעלה