מתכון ללחמניות פסח
לחמניות פסח משגעות
החומרים ל-18 לחמניות:
2 כוסות מים מינרליים
1/2 כוס שמן קנולה
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
2 כוסות קמח מצה
6 ביצים
לקישוט:
מלח גס
ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
יוצקים לסיר מים ושמן, מוסיפים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכבים את האש, מוסיפים קמח מצה ומערבבים.
מוסיפים את הביצים אחת- אחת תוך כדי בחישה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים עיגולים בקוטר 6 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים כ-45 דקות, עד שהלחמניות זהובות ומוכנות.