אז מה אכלתם בסוף השבוע?

ארוחת חברים - פורום ה"פודיז"

התכנסנו שוב ברוב עם להנות מאוכל שתיה וחברותא
הסגנון הפעם היה מאכלי דרום מזרח אסיה
לפתיחת התאבון (תוך כדי ההתכנסות) הוגשו "לחמניות" באן נהדרות עם במילוי בשר חזיר וגם במילוי בשר בקר , כדורי דגים ברוטב אינדונזי, כדורי שרימפס מטוגנים בשמן עמוק, על השולחן ניצב בקבוק וויסקי יפני לליווי -וכן בקבוק יין "גווירץ" מאלזס
ליד שולחן האוכל היתה ערכה של מרק פו וויטנאמי
וכן סלט עלים ירוקים עם נתחי סלמון נא, סלט כרוב בנוסח דרום מזרח אסיה,
סלט חם של פטריות אספרגוס ושרימפס,
פורל מקורמל ו"שדרת" צלעות טלה מקורמלות חתמו את המנות העיקריות
לקינוח הוגשו עוגת תה ירוק ועוגת שוקולד וכן 2 סוגי "מושי"
ההנאה היתה מרובה הן מהאוכל הנהדר ומהחברותא

erezavn

New member
ארוחת הפודיז הנ"ל + עוד כמה דברים...

ארוחת הפודיז שתאר אריה בשבת בצהריים הייתה טעימה, נעימה ומהנה מאד... לוותה בכמה וכמה בקבוקי יין משובחים, ובחברה טובה.

לפני כן -
הסופ"ש שלי התחיל בחמישי בערב בארוחה מעולה על הבר בשילה לרגל יומולדת 30 של אחיין שלי. שנינו חלקנו 7 מנות על טהרת דגים נאים ופירות ים + 2 קינוחים + קראף יין. היה אוכל מעולה ואוירה טובה. פירוט מורחב כאן בהמשך השבוע...

שישי צהריים - לפני הצטיידות בשוק הכרמל לארוחת הפודיז הנ"ל, ארוחה זריזה בדה-באן החביבה תמיד. סוף סוף טעמתי שם גם את הראמן הנחשב (ראמן פרגית). בהחלט טעים, משביע ומוצלח. גם טרטר הבקר שהיה בספיישלים היה טעים, פרשי וטוב מאד. שותפתי הצמחונית נהנתה מלחמניה מאודה עם טופו ומסלט סובה טבעוני.

מיתר44

New member
למי שמוכן לחפור בנושא היין - תמונת סלפי :)

את הבשרים למרק הפו רכשתי אצל אבו חילווה כולל שייטל שנפרסה דק דק
בבוקר של אתמול. באותו מעמד מצאתי זריזי קניות שהחלו אוגרים
בשר ליישון לקראת חג הפסח. וואלה.
למי שתוהה מי היא קבוצת הפודיז: הבסיס הוא אהבת
העיסוק הכוללני בתחום והחוט המקשר הוא השתייכות לפחות לאחד משני הפורומים ארוט
ותפוז.

gastro101

New member
ארוחה הודית , שבלול והמזנון

בששי בערב - ארוחה הודית לכבוד ששי חופשי שלי ואורח נכבד מברזיל- מרק בטטות - ברגע האחרון החלטתי לא להוסיף גרם מסאלה והסועדים הוסיפו רוטב קארי לטעמם
כופתאות דלעת ברוטב עגבניות וחלב קוקוס מבלוג חדש שגיליתי- צמחונום- יצאו מצוין , לציים שהרוטב תובל על ידי תוך טעימה ביתר עוז מהמתכון המקורי, דאל- מתכון של לימור תירוש-תמיד טעים, צ'אנה מסלה (גרגרי חומוס ברוטב עגבניות ) , תפוחי אדמה בנוסח הודי לימוני , אורז. סלט ירקות לרענון החייך
ולקינוח- עוגת הבית שלי- שכבות של ביסקוויט קרם פטיסיאר וקרם שוקולד- לא הודי אבל טעים מאד

בשבת , לפנות צהרים, חגגנו יום הולדת עגול למוסיקאי של המשפחה במועדון שבלול בנמל תל אביב . היה חלק של הופעת הרכב מוסיקלי ובאולם נכחו עוד אנשים וחלק של המשפחה וחברים קרובים עם אילוץ של לוח זמנים עד להופעה הבאה. הפתרון- מתפריט המקום- פלטת גבינות פירות יבשים וירקות לזוג- הוכנו מבעוד מועד ויצאו בבת אחת , בתוספת פיצות למרכז השולחן. כל פלטה מספיקה ל 3 ואפילו 4 אנשים. גבינות מ4 סוגים בהחלט משובחות

במקום קינוח - חילקנו למוזמנים מגשיות של מבחר ממתקים של "ממתקי אלנור " מקלנסואה- על תקן "שקית יום הולדת" - מיני בקלאוות שטעמתי את רובן- טעים מאד, מקורי אם אהיה מעט שחצנית

חתן יום ההולדת לא אכל וגם אני כמעט ולא כך שנסענו למזנון ברח אבן גבירול -היה עמוס אבל אחרי כ 7 דקות התפנה שולחן וכרגיל היה טעים מאד. רק חבל שאין להם קרח (גזוז פושר זה לא להיט)

בימים אלה יש באייסברג חגיגת גלידות עם טעם יפני- סורבה ליצי' יוזו ו"פריחת הדובדבן" מומלצים בהחלט

gastro101

New member
מינוט סטייק , קבב ואני לקחתי סניה שהיתה בעצם דיסקית בשר

בעובי 1 סמ עם פרוסת עגבניה אפויה וקצת בצל, שמו הרבה חריף ועם הרעב שלי
חוסלה . אבל בעתיד אצמד למנת כבדי העוף..שווה יותר

החתולית

New member
שמחה שאהבתם את הממתקים של אלנור

ומקווה שגם חתן השמחה היה מרוצה מהם.
&nbsp
לאיש שלך.

mereng

New member
ארוחת בוקר ברובע השישי, סמוך לכיכר המדינה

המקום היה די ריק בתשע בבוקר.
שנינו בחרנו בארוחת בוקר של ז'ורז' פרק - 2 ביצים לבחירה (הוא ביצי עין, אני ביצים עלומות), פלטת גבינות מעניינות כולל קממבר, רוקפור, סלמון, מטבל יוגורט ונענע תמוה שלא השתלב, גבינה מלוחה וגבינה לבנה.
קיבלנו גם סלט עם וינגרט שלא היה לטעמי, והחליפו לי בלי בעיה. הירקות היו טריים ורעננים, אך קרים.
כמו כן הגיעו פוקאצ'ות מאורכות ורכות, מטבל פסטו מעולה וממרח לימונים כבושים שפחות אהבתי כי אני לא כ"כ אוהבת.
שתיה חמה ושתיה קרה, ויצאנו שבעים ומרוצים. 66 ש"ח לארוחה.

כשהעונג רב חייבים לשתף, אתמול טיילנו בצפון,

הגיע שעת צהריים, היינו בכפר חורפש ליד פקיעין ןראינו מסעדה,נכנסנו אליה 6 זוגות מורעבים, שאלנו מה יש, אמר לנו בעל המקום ששמו סאמיר את כל מה שיש, מצה חן בעינינו וערב לאוזנינו מה ששמענו והתמקמנו, מיד הוגשה לשולחננו לימונדת הבית, בקבוקי מים מצוננים וקעריות של פיצוחים של הבוקר, פיסטוקים, שקדים, אגוזים שונים, לאחר לקיתת ההזמנות התחילו לעוף לשולחן פלטות של סלטים אבל לא בפינכות קטנות כמו במסעדות מזרחיות אלא קערות מכובדות, התברר שסמיר הוא צדלניק בעברו, הפליא לנו את סיפוריו, היה טעים נעים ומאוד מרתק, מומלץ בחום ואף יותר מזה, המחירים עממיים ביותר, המטבח נוצץ מנקיון כך גם השרותים, תבורך איש צד''ל יקר, הנה הטלפון למי שמעוניין 054-4911887, שם המסעדה ''שלושה ארזים''.

pix37

New member
תודה - המחיר הוא ליחיד (סביר) או לשניכם (זול) ?

pix37

New member
צודקת - בהחלט סביר

בהנחה שמדובר בגבינות ייחודיות ולא גבינות סופר

pix37

New member
קפה סי על כביש 6
שווארמה אל באבור

שוב הגיע הזמן הזה בחודש שאשתי חייבת להריח קצת מדבר.
יצאנו בשישי בצהריים לכיוון נחל רחף (ערד) ומאחר ואנחנו עם תינוק אז בחרנו בדרך הקצרה והענייה מאוד קולניארית דרך כביש 6.

לא רצינו לסטות מהכביש ולכן כאשר הפסקת תדלוק כפויה בתחנה הדרומית (רכב לא נוסע טוב על אדי דלק) הביאה גם להתעוררותו של הדרקון הישן, ניצלנו את ההזמנות וניכנסו לבית הקפה הפועל במקום. קפה SI

את קפה SI אני מכיר פחות או יותר מאז שהכביש נפתח ותמיד זכרתי אותו כמקום יקר יחסית לתמורה, לא ידידותי ובעיקר עמוס. ולשמחתי הרושם הפעם היה שונה. אולי בגלל השעה שהיתה מתונה יותר לא היו כמעט אנשים ונראה שגם בגזרת המחיר מישהו נתן שם קווץ' רציני למטה.

הזמנו פעמיים כריך גבינות אלטיליה - 19 ש"ח לכריך- בו קיבלנו כריך ענק קלוי קלות במצנם, ובו מוצרלה, גבינה צהובה (לא היה כתוב איזה אבל זה לא הרגיש כמו עמק), גבינה בולגרית, עגבניות מיובשות, ועלי בזיליקום טריים. כריך מצוין שסיפק תמורה הולמת מאוד.

סנדביץ רוסטביף - 33 ש"ח - הגדול ביקש לנסות והתלהב - בקשתו כי יכינו לא את הכריך בלי חרדל נדחתה על הסף (לשמחתי הרבה) הכריך הכיל כמות מכובדת של בשר ונטרף כולו על ידו ועל ידי אמא שלו בעזרת התינוק שלא ויתר על חלקו.

פיצה - 15 ש"ח - פיצה פטריות טריות - הבצק סבבה לגמרי - רוטב אנמי אבל בלי מונוסודיום (תודה לאל) גבינה שילוב של מוצרלה וגבינה צהובה, ופטריות שהיו טריות כאשר הכינו את פיצה ולא ממש הרוויחו מההמתנה עד להגשה (היה שם גם תירס שלא היה קשור לכלום). לא מציאה גדולה אבל סותם את החור. הילד המרכזי לא ממש התלהב אבל התינוק השלים את הפערים. מנסיון קודם שווה להזמין את הפיצות רק אם רואים אותן יוצאות עכשיו התנור לא כאלה שהמתינו והתייבשו בויטרינה.

סה"כ חוויה לא רעה בכלל שאותי הפתיעה לטובה - ובהחלט הפכה לאופציה סבירה לעצירה בדרך.

בדרך חזרה -
שוב תזמנו את עצמנו לפי השינה של התינוק כך שיצא שעצרנו בקומראן לקפה מיד אחרי תחילת הנסיעה. יש שם קיוסק במחירי גזלן מזעזעים עם קפה איום.
ובנוסף מה שמעצבן ומביך השרותים באתר עצמו מלוכלכים ברמה מביכה וחבל שזה מה שאנו מראים לתיירים.

המשכנו בנסיעה רציפה כמעט עד הבית - אך התינוק בחר להתעורר באזור יקנעם והילדים היו רעבים אז עצרנו בשווארמה על באבור (בצמוד למסעדה) אנחנו מכבדים את המסעדה ומאחר והם הצהירו על עצמם כמסעדת יוקרה לא הרשנו לעצמנו להכנס אליהם עם אבק המדבר והג'יפה הכללית בה היינו.

השווארמה - 30 ש"ח למנה - היתה אכזבה - אוכלי הבשר התלוננו שהיא היתה יבשה ופשוט לא טעימה.
אני הזמנתי חומוס בצלחת - 25 ש"ח שהיה סתמי לחלוטין - חומוס טרי אך מאוד אנמי בטעם והגשה מאוד קמצנית.
בנוסף הזמנו צלחת צ'יפס שהיתה - צלחת צ'יפס.( כנראה 20 ש"ח)

הערה נוספת - שכבר צצה כאן כמעט בכל אזכור של המסעדה - ומשום מה חלחלה גם לדוכן השווארמה - המוכרים פשוט לא נחמדים. ההרגשה שמישהו עושה לך טובה כאשר הוא מכין את האוכל שהזמנת היא לא נעימה. כל בקשה - לגיטימית ככל שהתהיה לגבי הרכב הפיתה- נענית אבל עם חצי רטינה ובאופן כללי הרגשה של עושים לך טובה.
אני מניח שלא נחזור בקרוב.

gastro101

New member
טוב לדעת על SI ! מצד שני מוכר הכריכים בשמורת פורה

לא היה אתמול - כפי שכתבתי בעבר- הנוכחות שלו בשבתות אינה צפויה וחבל

nira68

New member
השמורה 215- שבת

בית הקפה השמורה 215 פתוח בימי א-ה, בסופי השבוע אנחנו קשובים למזג האוויר, כאשר מדובר על מזג אוויר קיצוני (סוער או שרבי כמו אתמול) אנחנו יודעים שמספר המטיילים שיגיע לשמורה זעום ולכן איננו פותחים. בתקופה הזו שהשמורה מתחילה להתייבש גם במזג אוויר נוח כבר לא מגיעים מטיילים רבים , ולכן מספר השבתות שבהן נגיע לשמורה הולך ומצטמצם.
תמיד מומלץ להתעדכן בדף הפייסבוק שלנו: "השמורה 215" .
gastro 101 - מוזמן להגיע לשמורה , להציג את עצמך בפני בני ולשבת לקפה מעולה על חשבון הבית.

למעלה