אז מה אכלתם בסוף השבוע ?

salo22

New member
ניסיתי לייבש עגבניות ופלפלים בשמש בעבר

אבל לא יכול להגיד שהייתה לי הצלחה גדולה, התנאים לא היו טובים וכל הזמן חששתי ממזיקים תולעים וכולי.. במייבש הכל קל הרבה יותר כמובן, אבל הקיבולת מעט בעייתית לטעמי, למרות ששלי מייבש תשעה מדפים, עדיין לא מדובר בכמויות גדולות במיוחד של תוצר מוגמר. אחת הבעיות הנוספות עם מייבש "בסיבי" יחסית, אני בטוח שבתאי ייבוש יעודיים זה סיפור אחר, הוא שהגובה בין המדפים מאוד קטן, אז לא אפשרי לייבש דברים שלמים או חתוכים גס יחסית, אלא אם משתמשים בחצי מכמות המדפים ומשאירים מרווח גדול יותר. מבחינה מסחרית אני לא רואה שום דרך לייצר משהו משמעותי עם מכשיר כזה והוא בהחלט ביתי לגמרי

לא יודע לגבי האיכות הסופית, מתאר לעצמי שלשמש ול"טבעיות" הזו יש איכויות משלהן
המייבש הביתי עושה עבודה טובה מאוד ומרגיש מאוד טבעי כמובן והכל בדגש של דברים הפרוסים דק כמו "לצ'יפס", החטיף הוא יופי (וגם אז צריך לשים אחרי זה בפריזר למין "פריז דרי" ליותר קריספיות). מכשירים כאלה לדעתי מתקשים מאוד עם אלמנטים עבים יותר, לכיוון השלמים, ולוקח ממש המון זמן לדברים להתייבש, אני רואה את זה עם ענבים, המכשיר עובד כמעט יומיים אם רוצים ייבוש חזק במיוחד, לי מספיק במקרה הזה "חצי ייבוש".
מה שמסקרן אותי מאוד זה תאי פריזדריי, משוגעים לנושא האוכל בארה"ב כבר מתנסים בנושא בבית ומאוד מעניין לקרוא על זה, אני חושב שמכשירים כאלו למגרש הביתי בארה"ב עדיין יושבים על סכומים "בלתי מתקבלים על הדעת".

ליבש בשמש בכלובי יבוש זה לא בעיה ועגבניות יוצאות לי מעולה.

מה שחשוב זה מגשי רשת.

יופי שאימצת את הבמיה הזו. אין להשוות לרגילות.

אני מכינה עם עגבניה או שתיים [מקולפות] בלבד לסיר , פלפל ירוק רגיל פרוס דק שאני מטגנת עם הבמיה והרבה לימון ושום. אריסה לא הייתי מוסיפה כי המנה לא אמורה להיות חריפה.
אשר לאבוקדו - הפ פשוט מצויינים עכשיו. טעם של הס אבל יותר מוארכים.

מערכת החיסון שלי החליטה לפצוח בשביתה

היא עושה את זה מדי פעם, לכן ביליתי את הסופ"ש במנוחה ובהכנת אוכל מנחם.

ביום חמישי הכנתי ריזוטו פטריות לחברים. יצא טעים אבל מעט מלוח. מאוד יתכן שזה בגלל הציר שלא אני הכנתי (ומי שהכין חובב מלח) או שבאמת היד שלי הייתה קלה על ההדק, בכל זאת הסינוזיטיס משבש את הבלוטות.

בשישי הכנתי ציר ירקות כדי שאוכל להתנחם בו, הכנתי גם גרגירי חומוס שתובלו (פפריקה, כמון, מלח, פלפל) לנשנוש.
במהלך השבת גם הכנתי חצילים תאילנדים שקודם אידיתי ואז הקפצתי עם סויה, ג'ינג'ר, כמויות מסחריות של שום ועוד. לצד החצילים הגשתי Garlic fried rice פיליפיני וביצת עין. יצא מנחם, טעים ומושחת.

בשישי הכנתי גם במיה תאילנדית שציפיתי וטיגנתי קלות. יופי של צ'יפס יצא מזה. הוגש לצד רוטב בסיסי שהורכב מנאם פלא, שלוט, הרבה שום וצ'ילי. בהחלט אחד החטיפים החדשים האהובים עלי.

בשבת הייתי אצל ההורים לארוחת החמין המסורתית לסופ"ש הראשון של החורף. לצערי לא היו שרירים לכן הסתפקתי בבשר שפונדרה ומח עצם, היה גם הרבה סלק, חומוס ביתי ואורז שבילה לצד החמין בתנור. בערב ראיתי סרט אצל ידיד וניצלנו את מרק הירקות שהכין והוספנו לו דאמפלינגס אמריקאים (דומים לקניידלעך אבל מקמח וקמח תירס) שהיו בדיוק במקום עם החולי שלי.

2 ארוחות טובות- בשישי בישלתי ובשבת רק אכלתי

את שישי בבוקר התחלתי בשוק הפליאו שהתקיים הפעם (וימשיך במקום עד סוף החורף) בפארק התעשיה עמק חפר. מעט יותר רחוק אבל לא נורא. מיהרתי לעשות קניות ולצאת חזרה הביתה אז כמעט לא אכלתי, רק צלעות בקר מעושנות מבית אלי גור שהיו נהדרות. קניות דווקא עשיתי לא מעט- ירקות נהדרים מחוות הר הפרחים ממושב עופר, גבינות עזים של חוות רום מהר כמון, עוגיות טובות של שלומקה ושוקולדים לא רעים בכלל שהכינו שניים מחברי הקהילה, שמן זית קורטינה של משק אשוש מהמסיק האחרון משובח, פירות ים נהדרים שהוזמנו מראש וסופקו על ידי חנות בשם "ברבוניה" מכרמיאל ובשר בהזמנה מראש מ"אנגוס" שבחיפה.
ארוחת הערב הוקדשה לחמותי שחגגה יום הולדת יום קודם ולכן הכנתי ארוחה לטעמה-
* שרימפס ברוטב שום, ג'ינג'ר, שמיר ושמנת. גיליתי ברגע האחרון שחסר לי יין לבן לבישול ולכן הרוטב התבסס על שמנת וחמאת עזים בלבד והיה סמיך מאוד. השרימפס היו מעולים, מאלו שממחישים את הפער בין שרימפס שהגיע 24 שעות קודם מהים לבין אלו שנמכרים בארץ מהפריזר.
* סלט של תערובת עלים מרים עם זוקיני ודלעת חיים, צימוקי עגבניות שרי, פג'ויה ו2 גבינות עזים- אחת עדינה בטעמיה והשניה דומיננטית מאוד, הסלט תובל במעט חומץ שרי והרבה שמן זית.
* סלט פשוט של עגבניות שרי, בזיליקום, שאלוטס וגבינת עזים קשה של חוות הר הפרחים (אלו שמכרו ירקות אורגניים בשוק)
* סלמון כבוש שהכנתי כמה ימים קודם נפרס בעובי בינוני ואז כל פרוסה נחתכה ל4 וסודרה על צלחת גדולה, מעל קוביות קטנות של תפוח ירוק חמוץ ומלפפון, מעט שמיר בחתיכות גדולות כדי שיהיה אפשר להוציא, קשיו קלוי (רציתי פיסטוק ולא היה בבית), קרם פרש והרבה שמן זית. אחת הצלחות היפות שיצאו לי לאחרונה (תמונות משבי ההכנה מצורפות)
* למנה העיקרית נתח במשקל 3 ק"ג של אנטריקוט על העצם שנקנה מאנגוס והוכן כרוסט בחום נמוך עם מדחום עד ל55 מעלות, בחוץ הוא הגיע ל62 והיה מדיום מדויק. מתחתיו בילו פלחי תפוחי אדמה ובטטה שהיו נהדרים.
בשבת בצהריים היינו אצל ההורים שלי לארוחה "פשוטה" לדברי אמא שלי שהורכבה ממרק עוף, דג חריף, דג בתנור, רוסטביף אנטריקוט, תפוחי אדמה, בטטה וכרובית בתנור, שעועית ירוקה ועוד 5-6 סלטים על השולחן. לקינוח סלט פירות טעים וגלידה שלא אכלתי ממנה.
בערב (כמו ברוב ימי השבת) כבר ממש לא היה תיאבון.

למעלה