משייה החדשה של יוסי שטרית. מעולה ומלאת הפתעות...
כרגיל המבקר העלום באתר מאקו הקדים אותי, אבל אלה רשמיי האישיים ממשייה - החדשה של יוסי שטרית שנפתחה ממש לאחרונה...
את קיטשן מרקט של שטרית אנחנו מחבבים במיוחד ולכן הגענו למשייה עם לא מעט ציפיות. יוסי שטרית לוקח כאן את את המטבח המרוקאי של משפחתו, מפרק אותו ובונה מחדש כמטבח שף מודרני ויצירתי. אפילו אלמנטים מולקולריים יש כאן, כמו בקיטשן מרקט. בהחלט משהו שדורש אומץ ותעוזה.
הזמנו מקום מראש לרגל יומולדת של אחותי הגדולה. 9 אנשים. יום ו' בשעה 19:30. שולחן של 9 סועדים זו משימה לא פשוטה לכל מסעדה, לא כל שכן למסעדה שזה עתה נפתחה...
הזמנו בסה"כ 10 מנות ראשונות. (6 מנות שונות שחלקן הוזמן יותר מפעם אחת) תווכי המחירים של הראשונות 40-60 ש"ח. כולן היו טובות מאד, בלי נפילות. מנות יצירתיות, מקוריות ומצולחתות נהדר.
טווחי המחירים של 9 העיקריות שהזמנו 78-124 ש"ח. 8 מנות היו טובות מאד. מנה אחת הייתה פחות מוצלחת. קורה...
הזמנו גם לחמי פרנה מעולים חמים מהטאבון. (אחר כך קיבלנו עוד שניים על חשבון הבית). למי שמתמלא מהר מומלץ להיזהר. הלחמים נפלאים ויש סכנת התמלאות עוד לפני שמגיעות המנות עצמן.
הראשונות המצטיינות במיוחד בעיניי:
"רביולי" קובנייה - נתחי ויבראטן דקים שהונחו על תלוליות של בורגול ובוטנים, לצד קרם פרש. 54 ש"ח. מנה יפה ועזת טעמים.
חלמון מאודה: תרד בלדי חם, ריג'לה ותפוח אדמה. 38 ש"ח. חגיגה של טעם ומרקמים. מקורי ויצירתי.
עוד ראויים לציון: מפרום מכרובית (54 ש"ח), טרטר אינטיאס קיצי (56 ש"ח) ודפי טונה אדומה עם כמון, פפריקה מעושנת ולימון כבוש (58 ש"ח).
העיקריות המצטיינות:
"מעורב ירושלמי" עם קרם עמבה, אבקת טחינה ולימון כבוש. 78 ש"ח. מנה מעולה. טעימה להפליא.
שרימפס וקלמרי עם ארטישוק ירושלמי ברוטב קרמי של חמאת עיזים. 124 ש"ח. מנת פירות ים עזת טעמים ומוצלחת ביותר. מתובלת בתערובת תבלינים מזרחית ארומטית ומעושנת קלות בשם "חמד" או "חאמד".
טרין חם מזנב שור, שום קונפי ובמיה. 98 ש"ח. מנה טובה מאד. עשירה ועמוקת טעמים.
רק אחת המנות העיקריות לא הייתה מוצלחת - מנת נתחי סטייק פיקנייה שסבלה מקשיות ויובש. כל השאר (18 מנות שונות בסה"כ + לחמים + צ'ופרים) היה פשוט מצוין.
לסיום הזמנו גם 3 קינוחים וקיבלנו 4... הקינוחים כולם מעולים עד פנטסטיים.
הקינוחים נעים סביב 40-45 ש"ח.
הטוב ביותר לטעמי היה קינוח לימון ונענע. קינוח מלא אלמנטים ומרקמים. אחריו קינוח של קרם חלבה ואוכמניות. אחריו קינוח שוקולד חלב עם מרציפן פיסטוק ועוד כהנה וכהנה מרכיבים מוצלחים. אחרון בדירוג הטעמים שלי, אם כי מוצלח ויפה אף הוא, קינוח שוקולד עם פרלינה וכל מיני גלידות ומוסים שוקולדיים.
ההפתעה הגדולה חיכתה לנו בסיום, כשלא חוייבנו על כל 4 הקינוחים. כולם ניתנו לנו על חשבון הבית. צ'ופר מטורף בעיניי.
השירות, באופן די יוצא מן הכלל, היה מעולה ומתוקתק בשביל מסעדה חדשה שנמצאת עדיין בתקופת הרצה. ודאי כשלוקחים בחשבון שהיינו שולחן גדול ורב סועדים.
האוכל, כפי שאפשר להבין מהדיווח שלי, היה מעולה. מנות יצירתיות, יפות, מקוריות והכי חשוב טעימות.
אם הם ימשיכו כך, יש כאן מסעדה שתהיה להיט קולינרי בטוח, במיוחד לקהל סועדים שמחפש אוכל יצירתי ומתוחכם. אנחנו נהנינו מאד.
אישית אני פוקד לא מעט מסעדות חדשות מעניינות שנפתחות, ואני מתקשה לזכור מסעדה חדשה שהייתה כל-כך איכותית ומוצלחת כמו משייה. שרק ימשיכו כך!
כאן יש פירוט מלא של המנות כולל תמונות לרוב...
http://processing-food.blogspot.co.il/2015/08/blog-post.html