עוד נוסלגיה מנערותי ביישוב הכפרי:
בנערותי הצעירה, במרחק כ-3 בתים מהבית שלי היה מה שנקרא ,מחלבה, ולשם סיפקו כל המתפרנסים מאספקת חלב פרות, את החלב, ומשם לקחה מיכלית גדולה את החלב לתנובה.
אהבתי לראות איך אנשים מגיעים עם הסוסים והעגלות ושופכים מכדים את החלב לתוך מיכל גדול פתוח שמעליו צמוד משקל לכמות החלב, עבור רישום ותשלום עבור החלב בסוף החודש.
האחראי על המחלבה, שנקרא גם, החלבן, התעסק גם במכירת עיתונים כהכנסה קטנה צדדית.
יום אחד הוא ביקש ממני בקשה קטנה ששמעתי כך בהונגרית: " אני נותן לך עיתון. האם תסכים לקחת אותו בבקשה לרבין? " הסכמתי ברצון.
היה ביישוב תושב בשם רבין שגר במרחק כקילומטר מהמחלבה. לא היו לי אופניים עדיין ולקחתי את העיתון ברגל למר רבין. מר רבין הופתע ואמר לי שהוא לא ביקש שיביאו לו עיתון, אבל לקח את העיתון ואמר שיברר אחר כך עם החלבן, מה הסיבה ששלח לו עיתון.
להפתעתי הגיע לביתי יותר מאוחר החלבן לשאול למה לא מסרתי את העיתון. אמרתי לו שמסרתי את העיתון לרבין עצמו ביד. ואז החלבן וגם אבא שלי שהאמין בצדק שלא סחבתי לעצמי את העיתון, תפסו מה קרה: החלבן התכוון שאקח את העיתון לרב של היישוב שגר מספר בתים אחרי המחלבה והיה מנוי על העיתון ,ולא למר רבין.
ומקור הטעות: אבא שלי גדל בהונגריה בסביבה בה היהודים קראו לרב בהונגרית , rebbe , וכך גדלתי שאני קורא לרב בהונגרית, rebbe
ואילו החלבן בא מאזור בהונגריה ,בה קראו לרב, rabbi , ואת זה לא ידעתי והיה נדמה לי שהוא אומר rabin , ולכן לקחתי את העיתון לרבין.
החלבן הניע לצדדים את ראשו ואמר: " האם הייתי שולח אותך לקחת עיתון ברגל למישהו שגר כל כך רחוק?"
כך התבררה תעלומת העיתון.