אתם מכירים את התרגיל:
זהו שרשור שבו אתם מוזמנים לדבר על הכלללל חוץ מעל הארי פוטר.
אם יש לכם נושא שקשור להארי פוטר- אתם מוזמנים לפתוח דיון חדש!

HassiD

New member
מה? זהו? רק הארי-פוטר יש לכם בראש?

ככה שאין לכם מה לכתוב בכלל בשרשור "אוף"?

בכל מקרה...

לאחרונה שמתי לב שאני מגלה מחדש עד כמה כיף זה מוזיקה. ז"א תמיד הייתי חובב מוזיקה, יש לי דיסקים והכל, אבל מאז התרופות בהם דתיים לא שומעים כ"כ מוזיקה (ספירת העומר-שלושת השבועות), כבר התרגלתי לחיות עם סדרות ברקע במקום מוזיקה (או סתם בלי רקע...). כמובן שהאזנתי לרדיו פה ושם, אבל זה בקטנה יותר. ואתמול היו לי 2 נסיעות ארוכות מן הרגיל, ככה שלקחתי איתי את הדיסקים של טיילור סוויפט, ובמהלך הנסיעה נזכרתי כמה אני אוהב לשמוע מוזיקה (ז"א מוזיקה שאני אוהב, לא "רדיו" רגיל, זה נחמד ולא יותר...)

timetraveler900

New member
מוסיקה זה הדבר הכי כיף בעולם

הכי טוב בעולם

ונכון, זה תמיד כיף לגלות מחדש עד כמה אתה אוהב את זה ושאין גבול לאיכויות שיכולות להיות למוסיקה (בכל מיני ז'אנרים.. אבל יש ז'אנרים שאני לא כל כך אוהבת)

hollypop girl

New member
אני למשל לא מחובבי קאנטרי

ובאח לא של טיילור סוויפט (
) אבל בכללי מוזיקה זה באמת אחד הדברים הכי כיפים שיש

חחחחחחח בארבע השנים האחרונות

הקאנטרי תפס את המקום שפעם היה למטאל בליבי (ומאז המטאל פשוט נעלם).ג'וני קאש

מוסיקה זה באמת מדהים אבל אני לא יודעת אם זה רק אני.. אם אני שומעת דיסק יותר מפעם אחת בלי הפסקה של שבועיים לפחות (ודיסק של אמן/להקה אחת לא מעורבב) אני מתחילה פשוט לא לאהוב אותם, בנסיעות למשל זה יכול להיות נורא. (גבע אלון ובוב מארלי למשל יכולים לגרום לי להתחיל לבכות אחרי 5 שירים בגלל שזה מתחיל להישמע פשוט אותו דבר)

HassiD

New member
האמת היא שאני די אוהב הכל

ז"א פרט לעברית. עם השירים בעברית אני פחות מתחבר, אנ יחושב שזה בגלל שאני מבין עברית בצורה "מיידית", וזה גורם לי להקשיב למילים של הזמר (שהן בדר"כ לא הכי-הכי...), בעוד שכשהשיר באנגלית, יותר קל לי להתעלם מהמשמעות של המילים, ולהתייחס לזמר רק כ"עוד כלי נגינה"...

אבל אני שומע טווח שירים שנע בין ילדים (דיסני, וכדו' ואני לא מתכוון רק לסרטים, אלא גם לכוכבים הצעירים והמוזרים שלהם), לפופ "רגיל" (שזה מבחינתי כל מה שיש ברדיו, אם כי ניתן לקטלג אותו מעט ל"קאנטרי" סטייל טיילור סוויפט, ושאניה טווין, ו"פאנק" כמו אבריל לאבין, וכו'), ומגיע גם לרוק קצת יותר רציני אם כי עדיין לא כבד מידי (מטאליקה כמובן, אוונסנס, וויזין טמפטיישן) ויש עוד כמה חרגים מכל תחום (שירים של מאטל פה ושם, שירים "זרים" פה ושם, טרקים למיניהם וכדו')

במילים אחרות, כמעט כל מה שלא בעברית - אני שומע...

hollypop girl

New member
גם אני כמעט ולא שומעת שירים

בעברית, מאותה הסיבה...
אבל אחרי מקסימום שתי שמיעות מבינים את כל השיר גם אם הוא באנגלית ואז קצת יותר קשה להתעלם מזה...

גם אני שומעת בעיקרון הכל (אם לשפוט לפי הפלייליסט שלי, בעיקר רוק וראפ אבל זה לא שאני לא שומעת דברים
אחרים פשוט מבחינה כמותית יש לי יותר שירים שמוגדרים ככאלה)

HassiD

New member
אני גם מבין

אבל אני מצליח להתעלם מהמשמעות די בקלות, ז"א הצלחתי להרגיל את עצמי, ככה שאני פשוט לא חושב על המילים שלהם, כי זה לא "מיידי" כמו בעברית, ואז אני מגיע למצב שפתאום אחי הקטן שואל אותי לגבי שיר שאני חורש עליו כמה שבועות, ורק אז אני פתאום "נזכר" שלמילים יש משמעות...

timetraveler900

New member
יש המון שירים בעברית עם תוכן אמיתי

אני לא יודעת בדיוק מה ההעדפה שלך אבל תנסה לשמוע קצת שלום חנוך או "איפה הילד" או רוקפור או עברי לידר (טוב, אני נותנת לך בעיקר רוק, כי זו ההעדפה שלי), אני בטוחה שתמצא משהו שתאהב... פשוט חבל לי שאתה (או כל אחד לצורך העניין) תפספס שירים טובים ומוסיקה עברית טובה...

Jen74

New member
אלביס פרסלי בהוגוורטס?

באיזה בית הייתם שמים את אלביס פרסלי?

בינתיים, עד שתחשבו על תשובה, מוזמנים לפורום אלביס פרסלי להשתתף בדיונים השונים.

היום 16 באוגוסט מציינים בעולם וגם אצלנו בפורום ובישראל את יום השנה ה-35 למותו של אלביס שנחשב עד היום המלך הבלתי מעורער של הרוקנרול.

נתראה בפורום אלביס

Jen74

New member
הבת שלי אומרת שדווקא האפל-פאף

כי אלביס היה חנון לפחות עד שהתגלה ככישרון היסטרי.
מספרים עליו שהוא היה "ילד כאפות" ו"ילד של אמא" גם בתיכון.

Miss Lavet

New member
אז היום גיליתי באיזה כיתה אני אהיה

ומי תהיה המחנכת שלי...

המחנכת שלי היא המורה השנואה עלי ביותר שבגללה אני צריכה לעדות מחר מבחן כדי לעלות ל-5 יחידות ושכמעת נכשלתי בגללה בספורט, חוץ מזה אמני גם אקבל את הציטוטים הרגגילים שלה על הדרך: בנות(עכשיו זה כיתה)", "אתן לא רוצות שהחזה (עידנתי את השפה) שלכן יגיע לכאן, והתחת שלכן לכאן- אז תעשו ספורט", "סלט? זה בריא!", "ספורט? זה חשוב!" תדמיינו את זה בטון דיבור של פרחה -.-

גם התלמידים לא משהו. במיוחד שהשילוב של המופרעים זה שילוב שיגרום להרבה צרות וכמובן שלא יאפשרו לאנשים עם הפרעות קשב וריכוז להתרכז בשיעורים -.-
קיבלתי רק אדם אחד שכתבתי עם מי שאני רוצה להיות איתו בכיתה, ומתוך הכיתה בכללי יש לי 4 חברים וידידה אחת מתוך כיתה של 37 תלמידים כולל אני

hollypop girl

New member
לא ידעתי שבאמת עושים את הקטע הזה של לכתוב

את השמות של התלמידים שאתה רוצה ללמוד איתם...
המורה שלי לספורט ממש מגניבה אבל היא נוטה לחפור על משמעות החיים ועל כמה שיעורי ספורט יעזרו למי שירצה
לעבוד בעתיד בהיי-טק

37 תלמידים? נשמע קצת הרבה, לא?

אני לא יודעת איך זה בבתי ספר אחרים אבל אצנו הכיתה לא ממש קובעת כי לומדים המון שיעורים
עם הכיתה המקבילה וזה לא ממש בעיה לבוא לבקר אותם בהפסקות (הם לרוב נמצאים בחדר ליד)

Miss Lavet

New member
לא יודעת... שנה שעברה הייתי בכיתה של 33

תלמידים...

ועכשיו שאני חושבת על זה אני הולכת ממש לסבול (יהיו הרבה פרחות, ערסים, וואנבי פרחות, אנשים שמעצבנים אותי רק בעצם קיומם וקצת מאוד אנשים שאני באמת מחבבת)

אוי... שהיא גם לא תתחיל עם זה...

אנחנו 8 כיתות והאמת, יש לי קצת מאוד חברים בשכבה... בכיתה שאני בה יש קצת יותר משנה שעברה אבל...

hollypop girl

New member
אני לא יודעת איך בתיכון

החדש שלי אבל בחטיבה היינו 7\8 כיתות (תלוי באיזה שכבה) והיו בכל כיתה 29-30 תלמידים (חוץ מאחת
שהיו בה 5-7 תלמידים)

מכירה את זה...
אני באמת לא יודעת איך זה בבתי ספר אחרים אבל אצלי לומדים בערך חצי מהשיעורים עם הכיתה המקבילה (לא בטוחה
שהשם הרשמי יגיד לך משהו אבל זה סוג של כיתה מדעית) וגם בשיעורים שתלמדי עם הכיתה שלך, הבנתי שבבתי ספר
אחרים המחנך קובע מי יושב איפה אז מה הסיכוי שתשבי ליד מישהו נורמלי...?

Miss Lavet

New member
לא עושים את זה רק ביסודי?

בחטיבה היינו 7 כיתות, עכשיו אנחנו 8 (אבל י'1 ו-2 הם מב"ר)

לפי מה שאח שלי אומר (הוא פשוט השנה מסיים י"ב) רוב השיעורים אנחנו לא לומדים עם כיתת האם. כי יש שיעורים של יחידות (מתמטיקה ואנגלית) ויש שיעורים של מגמות (תיאטרון, אדריכלות, ביולוגיה ושות') ורק ספרות היסטוריה, לשון וכו' אנחנו לומדים ככיתה לכל דבר...

אני כנראה מכירה כיתה דומה לזה היא נקרא "כיתת מצויינות" שלשם הולכים כל האנשים החכמים שרוצים ללמוד עוד דברים...

למעלה