אירוויזיון 2014

גנימדס

New member
אירוויזיון 2014

מתברר שהיום אירוויזיון.....ואני לא שמתי לב...
ישראל שרה השניה בתורה, ואחרי שמיי שרה כבר ירד לי החשק לראות.

אני לא אוהב את הסגנון שירה שלה, לי השיר נשמע בינוני משהו ואני לא חושב שהיא תעבור את החצי גמר.
מצד שני.....אני לא מבין גדול במוזיקה, לך תדע מה יהיה.

זה נשמע לי קצת עצוב שהמטרה של ישראל הפכה להיות "לעבור את החצי גמר".
זה כמו שבמבחנים הכי קשים המטרה היא להוציא 60,רק לעבור....ולא להצליח.

מה אתם חושבים ?

גנימדס

New member
והזוכה היא קונצרטה ורסט, גנדרקוויר מאוסטריה

כמה הופתענו לראות את נציגת אוסטריה עולה לבמה , עטויית זקן . המראה הלא שגרתי הזה נקרא גנדרקוויר, לא אשה ולא גבר.... והנצחון שלה מסמל את קולם הלא נשמע של ג׳נדרקווירים , מעוט שלא זכיתי להבין לעומק.

לי זה הזכיר את נצחונה של דנה ב98, ואת הגאווה הגדולה שחשתי כישראלי וכהומו.
הייתי אז בן 17 וזה היה ערב הבגרות בחיבור. הגעתי לבית הספר בגאווה והתפלאתי לראןת שאני היחיד , ומסביבי מגנים את דנה על פשע נוראי שמהותו לא היתה ברורה לאף אחד.
התהליך ההוא , בו הרימה היהדות את המאבק בלהט״ב חדד אצלי את הקונפליקט בין שתי הזהויות, משהו שלא נפתר עד עתה לגמרי....

בעוד מישהו עלו תחושות דומות?
מה הנצחון האוסטרי אמש עשה לכם?

פורטי40

New member
ראה תגובות מרושעות בעיתוני ישראל

על אירופה החולה, על סטיות ועל חשש מפני "קילקול" הילדים. הטוקבקיסטים ממש בשיגעון התנפלות על הזוכה, ויותר מזה - על מארגני האירוויזיון. וברוסיה - בכלל חושבים לפרוש ולעשות "רוסיוויזיון" לחוד.
בל נשלה את עצמנו, יש עוד עבודה רבה כדי להתקבל ע"י הציבור בארץ ובעולם.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4518184,00.html

רiאיש

New member
אני מוצא את עצמי מזדהה עם מה שאריאנה כתבה

חבר כתב בפייסבוק שהוא הצביע לאוסטריה בגלל מה שקונצ'יטה מייצגת, בגלל הזקן שלה והעמימות המגדרית, ולא בגלל איכות השיר.
ולא יכולתי שלא לתהות - אז מה ההבדל בינינו שמצביעים לה בגלל היותה ג'נדרקווירית, לאלה שלא מצביעים לה בגלל אותה סיבה? האם בכך אנחנו לא מנציחים את הפער, ואומרים בפה מלא שאדם צריך להשפט על פי מה שהמגדר שלו מייצג, ולא על פי התכונות והכשרונות שלו, ללא קשר לנטייתו המינית והמגדר שלה?

מצד שני, ברור לי כי הנראות שלה באירוויזיון היא הישג לקהילה, ועשתה רבות להגברת המודעות לנושאי המגדר וקידמה את השיח הלהט"בי, הן בדיונים שנסובו סביב השתתפותה של קונצ'יטה והן בראיינות הרבים שקיימה.

גם יצדקו אלו שיגידו שהאירוויזיון הוא תחרות פוליטית ביסודה - ישנם גושים של מדינות שברור לנו למי הם יצביעו, וגם העובדה שישראל לא עברה את חצי הגמר בארבע שנים האחרונות איננה מקרית. אז אג'נדה פוליטית להט"בית זהה לכל אג'נדה פוליטית אחרת.

אני כנראה גם אסכים עם אלה שיטענו כי במצב הנוכחי, כשיש אפלייה אדירה לטרנסקסואלים, טרנסג'נדרים, ג'נדרקווירים, ובכלליות כל מי שהוא לא הומו לבן (לא שהמצב שלנו כזה מזהיר, אבל בהחלט יותר טוב מכל שאר ה-טבא"קים), וכמו שאנחנו עושים אפליה מתקנת לנשים, למרות היותן שוות, כך יש לעשות במקרה הזה.

ובכל זאת כשאני שומע שהצביעו לה רק כי יש לה זקן, זה עושה לי צביטה בלב, וגורם לי להרגיש לרגע, כמו שאריאנה מלמד כתבה, באוהל קרקס. אז לדעתי - השתתפות בוודאי שכן, וטוב שהיתה, וכמה שיותר יותר טוב, בחירה בגלל מה שהיא מייצגת במקום איכות השיר לא.

פורטי40

New member
אין שום הוכחה שהצביעו עבור קונצ'י בגלל הגימיק

ייתכן מאד שרוב המצביעים עבורה עשו זאת בגלל איכות השיר והביצוע. ייתכן מאד שהחבר שלך אחד ממיעוט.
הסגנון של אריאנה בוטה ומזלזל. לא נשמע טוב כלל. ארבע שנים שישראל לא הצליחה מתאזנות ע"י הצלות רבות בעבר, כולל זכייה במקום ראשון פעמיים. לא צריך לקפוץ מיד ולצעוק "אנטישמים!". זאת זעקת "זאב" מיותרת.

גנימדס

New member
הרצאה נרחבת בנושא

מה זה ,מה זה פורטי?? אני קורא אותך לסדר תיכף ומיד!!!!

ראשית ישראל זכתה 3 פעמים!!!!!!

3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ב78' וב79' בזכות הסכמי השלום עם מצרים,
וב98' בזכות הקהילה הלהטבית שהתפעלה מדנה אנטרנשיונל.
נכון שהיו עוד הצלחות פה ושם, בעקר בשנות ה80 .
אך היום בשנות האלפיים אנחנו יכולים להתהדר רק בשתים...שירי מימון ב2005 ובועז מעודה ב2009.
כל השאר מתנדנים בין מקומות אחרונים לבין סינון בחצי הגמר.

מה המשותף לשירי מימון ולבועז?
סקס אפיל מטורף.
לבועז מעודה היה שיר משעמם ביותר, אבל בגלל איך שהוא נראה בוסט חושף זרועות -הוא קבל מקום שהיום ניתן רק לחלום עליו(מקום 9) . שירי מימון הגיעה עם כל הסיליקונים בחוץ ובהחלט לא ניתן היה להתעלם מהופעתה.

גימיק, גימיק, ושוב גימיק.
כל פעם משהו אחר, האם זה רע?לא בהכרח. זה חלק מהשואו.

המסקנה שלי היא שחיבים לשלח זמר סקסי ביותר (רצוי ממין זכר) . אני ממליץ על עידן עמדי.

פורטי40

New member
גנימדס, תודה על הקורס באירוויזיונולוגיה

אני באמת קצת מנותק... קנדה לא באירופה, ולכן שמעתי רק מיד שניה את רוב החדשות האירוויזיוניות. אבל בשנים האחרונות אני בארץ בדיוק בגמר ולכן אני קצת יותר מעודכן.

גנימדס

New member
ועוד סוגיה

לא קראתי את דבריה אבל זה מעלה איזושהיא שאלה של

מה אותנטי בתחרות הזמר האירופאית?

בשנות השמונים היתה אופנה של ילדים בתחרויות שירה , ואפילו אנחנו שלחנו ילד בן 12 ב1987 (ובזכותינו כבר נהיה לא חוקי לשלוח קטינים!!!! ישראל על המפה!!!)
היו להקות בנים וכמובן נשים במחשופים נדיבים ,
אז כך שאין מה להבהל מה"גימיק" החדש. הדוגמא היכ טובה מגיעה גם מהכוון של דנה אינטרנשיונל, שהכתה גלים ב1998 וכשהשתתפה שוב ב2011 לא הצליחה להעפיל לחצי הגמר.
גימיקים סופם להשחק .... אבל פתיחת הדיון הצבוורי הוא דבר חשוב מאין כמוהו!!!

למעלה