אני מוצא את עצמי מזדהה עם מה שאריאנה כתבה
חבר כתב בפייסבוק שהוא הצביע לאוסטריה בגלל מה שקונצ'יטה מייצגת, בגלל הזקן שלה והעמימות המגדרית, ולא בגלל איכות השיר.
ולא יכולתי שלא לתהות - אז מה ההבדל בינינו שמצביעים לה בגלל היותה ג'נדרקווירית, לאלה שלא מצביעים לה בגלל אותה סיבה? האם בכך אנחנו לא מנציחים את הפער, ואומרים בפה מלא שאדם צריך להשפט על פי מה שהמגדר שלו מייצג, ולא על פי התכונות והכשרונות שלו, ללא קשר לנטייתו המינית והמגדר שלה?
מצד שני, ברור לי כי הנראות שלה באירוויזיון היא הישג לקהילה, ועשתה רבות להגברת המודעות לנושאי המגדר וקידמה את השיח הלהט"בי, הן בדיונים שנסובו סביב השתתפותה של קונצ'יטה והן בראיינות הרבים שקיימה.
גם יצדקו אלו שיגידו שהאירוויזיון הוא תחרות פוליטית ביסודה - ישנם גושים של מדינות שברור לנו למי הם יצביעו, וגם העובדה שישראל לא עברה את חצי הגמר בארבע שנים האחרונות איננה מקרית. אז אג'נדה פוליטית להט"בית זהה לכל אג'נדה פוליטית אחרת.
אני כנראה גם אסכים עם אלה שיטענו כי במצב הנוכחי, כשיש אפלייה אדירה לטרנסקסואלים, טרנסג'נדרים, ג'נדרקווירים, ובכלליות כל מי שהוא לא הומו לבן (לא שהמצב שלנו כזה מזהיר, אבל בהחלט יותר טוב מכל שאר ה-טבא"קים), וכמו שאנחנו עושים אפליה מתקנת לנשים, למרות היותן שוות, כך יש לעשות במקרה הזה.
ובכל זאת כשאני שומע שהצביעו לה רק כי יש לה זקן, זה עושה לי צביטה בלב, וגורם לי להרגיש לרגע, כמו שאריאנה מלמד כתבה, באוהל קרקס. אז לדעתי - השתתפות בוודאי שכן, וטוב שהיתה, וכמה שיותר יותר טוב, בחירה בגלל מה שהיא מייצגת במקום איכות השיר לא.