שרשור חדשות ועדכונים

didalf

Well-known member
אני לא יודעת עד כמה את רגישה לאלימות

אבל אני חושבת שהאלימות שם די מוצדקת בעלילה, ושיש לעלילה מספיק עומק והגיון כדי לכסות על זה.
כאילו זה לא סתם מכות ורצח ללא מטרה.

ובקשר ל "כבר אי אפשר לעשות טילוויזיה טובה בלי אלימות?", אמא שלי גם שאלה אותי והסברתי לה שלדעתי, כדי שסדרת דרמה תהיה מעניינת היא לא יכולה לעסוק באנשים רגילים עם חיים רגילים, כי אז איפה פה הדרמה?
עולם שמתרחש בו סיפור מספיק מעניין לסדרת דרמה הוא עולם קשה יותר מהעולם הנוח שלנו וזה לרוב מתבטא גם בעולם אלים יותר.
כמובן שלפעמים גם מגזימים בשביל הרייטינג או בשביל להחשב נועזים יותר ואפשר לעדן את הדברים (למשל בזוויות צילום),
אבל בגדול זאת הסיבה לדעתי שרוב הסדרות הטובות הן גם די אלימות.

זה סתם תירוץ

לסדרות אלימות. אפשר ליצור דרמה בלי אלימות. אני לא צופה בסדרות אלימות ויש במה לצפות. רק מה? סדרות שזכו לבאז היסטרי סביבם כמו משחקי הכס או שובר שורות, לא לעיניי

didalf

Well-known member
למען האמת, משחקי הכס לא ראיתי

כי זה נשמע גס ואלים מידי גם בשבילי (וגם אני לא אוהבת פנזטיה/מד"ב/ מה שזה לא יהיה).

אבל שובר שורות נראה לי חבל לפספס לדעתי.

מויקפדיה

עלילת הסדרה נסובה סביב מספר מערכות מקבילות, המשטרה, ארגוני הפשיעה, הפוליטיקה המקומית, מערכת החינוך, הנמל המקומי והעיתונות הכתובה.

didalf

Well-known member
מהויקיפדיה לא נשמע מעניין

אבל האמת ששמעתי עליה (פה בעיקר אני חושבת) ונראה לי שאני אראה אם יס יחליטו להחזיר אותה לסיבוב נוסף.

חחחחחחחחחח זה באת לא היה מוצלח

אבל לא ידעתי איך למכור לך אותה
פשוט צריך לראות (יותר מפרק או שניים ) כדי להחליט

וסבבה בקשר לתשובה שלך
יס כן מתכוונים לשדר אותה אבל אין עדיין תאריך
אבל כשיהיה אני אגיד לך כי אני בונה על צפייה חוזרת

עדושית

New member
אני לא ממש מסכימה עם הקביעה שלך.

שדרמה חייב להיות = אלימות, אחרת זה לא מעניין.

זה נהיה טרנד של השנים האחרונות. להוסיף אלימות, סצנות סקס לא קשורות לחיים (ע"ע משחקי הכס) וכד' בעיקר כדי למשוך את הקהל הצעיר והקהל הגברי. שלא תמיד מוכן לשבת לראות דרמה שלא עוסקת ב"אקשן".

בעבר היו הרבה סדרות דרמה שלא עסקו באלימות למשל הבית הלבן.

אפשר לעשות דרמה מעניינת גם בלי אלימות. צריך רק לרצות

didalf

Well-known member
אין ספק שמגזימים לחלוטין

כלומר, אני כן חושבת שיש יותר עניין בעולם אלים יותר מעולם של אנשים סבבה בשביל סדרה, אבל בהחלט מגזימים עם הכמות והגרפיות של האלימות הזאת.
(על סקס לא דיברתי, אין ספק שזה ממש מוגזם לצורכי רייטינג, ודווקא בשובר שורות אין כמעט סקס).

הבית הלבן זה על הנשיא נכון? אז אולי זאת לא סדרה אלימה אבל גם לא מדובר בסדרה על אנשים רגילים עם חיים רגילים.

יצא מההודעה הזאת כאילו אני חובבת אלימות אז להבהיר שממש לא.
סדרה אלימה היא טובה בעיניי אם יש בה משהו מעבר לאלימות שבה,
ואני לא יכולה לסבול מכות לשם מכות.

אבל בכל סדרה יתרצו את האלימות

בכך שהיא חשובה לסדרה, שהאמת עם קצת דימיון אפשר בלעדיה

didalf

Well-known member
נכון

השאלה אם בהרגשה שלך הם צודקים.

אז אני בשובר שורות הרגשתי שהכמות מוצדקת ולא היה סתם עודף אלימות לצורכי רייטינג.
באוז גם כן למרות שהיא מאדד אלימה (עליה נגיד לא הייתי ממליצה לך למרות שהיא מעולה).
לא מצליחה לחשוב על דוגמה של סדרה שהרגשתי שהיא אלימה מידי שלא לצורך אבל זה כי אני לא רואה הרבה כאלה.

עדושית

New member
לשם הבהרה, גם לי אין בעיה עקרונית עם זה

לראייה, מאד נהנתי מספרת ה*ספרים* של שיר של אש וקרח - שעליהם מבוססת השדרה משחקי הכס, שאותה לא אהבתי.

אני פשוט לא חושבת שזה נכון להגיד שאלימות = דרמה מעניינת.

וכן, בבית הלבן מתוארת העבודה בבית הלבן עם נשיא ארה"ב. אבל האנשים שעובדים איתו הם לגמרי אנשים רגילים

ויש עוד סדרות כאלו פשוט היום הרבה יותר פשוט לעבוד עם הנוסחה של הרבה אלימות/סקס = סדרה מדוברת עם הרבה רייטינג.

אני לא אומרת שזה לא טוב, רק שזה לא תמיד כזה הכרחי.

didalf

Well-known member
בהחלט לא כזה הכרחי

ואני לא אומרת שב100% מהמקרים " אלימות = דרמה מעניינת".
אבל הרבה פעמים כן.
יכולה להיות דרמה מעניינת בלי אלימות, ויכולה להיות סדרה אלימה ולא מעניינת בכלל.

למעלה