פינת האוכל העדתי מידי רביעי -שבועות

ninga 3

New member
קיש פטריות מעולה של אריאלה פיקסלר אלון

כנסו לקובץ ותהנו...גילה

מאפה טעים ברמות על....שווה ביותר לאירוח.
 

ninga 3

New member
פסטות ורטבים של ניצי ז"ל

ספגטי אלפרדו ניצי מוואלה


עוד רעיונות לספגטי מוקרם בגבינה
חומרים ל-500 גרם פסטה:
50 גרם חמאה
1/2 כוס יין לבן יבש (לא חובה)
250 מ"ל שמנת מתוקה
אגוז מוסקט מגורר, מלח ופלפל שחור, טחון טרי
100-50 גרם פרמזן מגוררת

בסיר מחממים חמאה, יין ושמנת. מבשלים תוך כדי ערבוב עד לדרגת הסמיכות הרצויה ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מוסיפים את הפסטה המבושלת ונותנים לה לספוג את הרוטב.
מוסיפים גבינת פרמזן, מערבבים ומגישים.
תמיד אפשר להסמיך את הרוטב עם כפית קמח.
בדיוק באותה צורה, את יכולה לערבב את הרוטב עם הספגטי, להוסיף את הפארמיג'יאנו המגורר,
לחתוך קוביות קטנות של מוצרלה, או להוסיף גבינה מגוררת, לערבב ולשלוח לתנור לכמה דקות עד שהגבינה תימס.
דרך נוספת היא להכין בשמל דליל:
להמיס מעט חמאה 30-50 ג'), בסיר קטן, להוסיף קמח - כמה כפות, כמה שהחמאה מקבלת, תוך כדי ערבוב כך שלא יווצרו גושים. להוסיף מעט חלב חם תוך עירבוב עד שתיווצר רביכה חלקה ללא גושים. להוסיף קרטונית שמנת מתוקה (או להוסיף כמות שווה של חלב) ולערבב. הרוטב צריך לצאת חלק וקטיפתי. להוסיף מעט פלפל שחור ומוסקט ומלח לפי הטעם.
לתוך הרוטב ניתן להמיס גבינות מכל סוג שאת אוהבת, החל בגורגונזולה וכלה במוצרלה דרך הפארמיג'יאנו וגם משולשי הפרה הצוחקת. לערבב את הספגטי עם הרוטב ולהוסיף עוד גבינה מגוררת או חתוכה לקוביות.
ועוד דרך רוטב עגבניות:
להכין רוטב עגבניות מרסק עגבניות או מעגבניות טריות לפי כל דרך שמכירים (בצל מטוגן, שום כתוש, אורגנו, רסק עגבניות או עגבניות קלופות חתוכות קטן ובישול עד שיווצר רוטב חלק וטעים. מלח ופלפל לפי הטעם, ואפשר גם מעט יין לבן). להוסיף לרוטב קרטונית שמנת מתוקה ולערבב. להוסיף לרוטב גבינה מגוררת (החל ממוצרלה, גבינה צהובה רגילה, פארמיג'יאנו די פרמה וכד') לערבב ביחד להגיש או לשלוח לתנור להקרמה ו... לשולחן.

פסטה אימפסטיציאטה הגרסה החלבית:
המון עגבניות תמר (או קופ' של עג' מרוסקות(אני מעדיפה טריות)
1-2 בצלים קצוצים
2 שיני שום חתוכות
המון טימין טרי או אוריגנו
1-2 קרטוניות שמנת מתוקה
גבינה מגוררת: מוצרלה, פארמיגי'אנו, צהובה - מה שאוהבים
לאדות את הבצלים במעט שמן זית מחוזק בחמאה להזהבה. להוסיף השום.
להוסיף את כל העגבניות חתוכות לקוביות.
אפשר כמובן לקלף לפני (חליטה וקילוף) ואפשר גם שלא, בתנאי שיש מיקסר מוט לטחינה חלקה של התוצר הסופי.
לבשל במכסה סגור המון זמן עד שנוצר רוטב.
את הרוטב אפשר לטחון במיקסר מוט כדי שאף ילד לא יתקל חלילה וחס, בפיסת קליפה, רחמנא ליצלן.
להחזיר לסיר. להוסיף המון טימין טרי ואוריגנו או אחד משניהם, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. להוסיף קרטונית (אחת או שתיים) של שמנת מתוקה. לערבב ולשפר טעמים. לא להביא לרתיחה. למעשה אפשר לכבות את האש בשלב הזה.
לבשל את הפסטה ולסנן בשלב האל דנטה...להעביר לפיירקס.
למזוג הפסטה לפיירקס. להוסיף הרוטב ולערבב.
להוסיף המון גבינות (לפי מה שאוהבים). לפזר עוד גבינה מגוררת למעלה, להוסיף שכבת פירורי לחם, תבלינים שאוהבים (אבקת שום, פפריקה או שבבי צ'ילי למשל) מלח ופלפל ולשלוח לתנור לאפיה.
את כל ההכנה אפשר לעשות מראש ולהקפיא מיד עם ערבוב הרוטב.
להוציא מהפריזר לפני האפייה, לאפות בחום נמוך תוך שמשגיחים שלא ישרף, להוציא, לפזר עוד גבינה מגוררת, להחזיר לאפיה אחרונה ולהגיש מיד.
אפשר גם להוציא מההקפאה. להפשיר לאט. לפזר גבינה מגוררת ואז לאפות ביחד. ואפשר גם לאפות ואז להקפיא הכל, בתנאי שלא אופים עד ששחום לחלוטין. בשלב ערבוב הרוטב אפשר להוסיף תוספות שאוהבים, אפונה עדינה מופשרת, עשבי תיבול שאוהבים, פרוסות פטריות (אם טריות, להקפיץ לרגע בחמאה), ארטישוקים, פלפלים בכמה צבעים קצוצים לקוביות, וכל מה שאוהבים.
תהנו...גילה
 
בלינצ'ס גבינה וקינמון - אתר טעמים חדשים

בלינצ'ס גבינה וקינמון

מרכיבים
4 ביצים
2 כוסות קמח
כפית שטוחה של מלח
כוס וחצי חלב
כוס וחצי מים
4 כפות שמן
חצי כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל
חמאה לשימון המחבת

מצרכים למילוי:
חבילת גבינה לבנה(איזה אחוז שומן שאוהבים)
כפית תמצית וניל
כף וחצי סוכר
גרידת קליפת לימון
חצי כפית קינמון טחון


הוראות הכנה

1.אופן הכנת המילוי: מערבבים היטב את כלל מצרכי המילוי ומכסים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.

אופן הכנת הבלינצ'ס:

תחילה חשוב לנפות את הקמח. בקערה רחבה מערבבים את כלל מצרכי הבלינצ'ס עד קבלת בלילה אחידה ללא גושים משמנים מחבת על אש בינונית ומניחים מעט מהבלילה במרכז המחבת ומנערים אותה לצדדים כך שהתערובת תגיע לכלל צידי המחבת. לאחר שרואים בועות בכלל שטח הבלילה ניתן להפוך ולטגן כדקה נוספת.מוציאים את תערובת המילוי מהמקרר, מורחים מהתערובת כל בלינצ'ס סוגרים ומקפלים בקצוות

מגישים למרכז השולחן.
 

נמושקה1

New member
קובניות ממולאות בגבינה

מאפה מנצח

1 ק"ג קמח

50 גרם חמאה

כף מלח

חצי כוס סוכר.

1 ביצה

1 כף גדושה שמרים יבשים

שתיים ורבע כוסות מים (בערך אולי תצטרכו להוסיף מעט מים)

למריחה על הבצק 50 גרם חמאה מומסת וקרה או בטמפרטורת החדר

למילוי :

1 חבילה גבינת חמד 5% מעוכה

200 גרם גבינה צפתית מגורדת

חצי קילו גבינה 5% מסוננת מנוזלים לפחות 3 שעות.

פלפל שחור (לא חובה)

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו הלישה לערבב את הקמח, מלח ,סוכר כמה דקות להוסיף את החמאה והביצה ולערבב להוסיף את השמרים והמים וללוש בצק רך נעים למגע וקצת דביקי.(אולי יהיה צורך להוסיף עוד מעט מים).לכסות את הבצק בנילון ומגבת ולהתפיח כשעה וחצי.

להכנת הגבינה:

בקערה לערבב את כל הגבינות .

להרכבת הקובניות:

לחלק את הבצק ל6 חלקים שווים.

למרוח מעט שמן על משטח עבודה ולשטח את כדור הבצק עם כף היד.

למרוח בחמאה בטמפרטורת החדר (או מומסת אבל קרה)

למרוח בחלק מהגבינה .

לגלגל לרולדה ולחתוך באורך של4 ס"מ.

להניח במגש במרחקים קטנים.

לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות בערך כ35-40 דקות.

לא מתפיחים את הקובניות הממולאות .

כשאתם מחממים את המאפה פזרו מעט קוביות קטנות של חמאה בין הקובניות וואוווו זה יאמיייייי;)

זהו תכינו תהנו וספרו איך יצא.

המאפה נשמר טוב בהקפאה

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2525481
שלכם טובה


טובה
 

נמושקה1

New member
קאדה ממכר

רק שתדעו ולא תגידו לא אמרתי ממכר


1 ק"ג קמח

כף מלח

כף סוכר

כף שמרים יבשים

100 גרם חמאה רכה

2 כוסות חלב ( הערכה ) או חצי חלב חצי מים. או רק מים. .

למילוי:

3 גבינת חמד 5% מפוררת או מגורדת גס.

גבינת טוב טעם. או גבינה 5% שהושמה בבד חיתול לשעתיים להגרת נוזלים.

קורט מלח לטעום ולהוסיף לפי הצורך.

לערבב הכל ביחד.

אופן ההכנה:

לשים את הקמח בקערת המיקסר להוסיף את המלח, הסוכר החמאה לערבב להוסיף את הנוזלים והשמרים וללוש בצק רך אך לא דביק.

לכסות ולהניח להתפחה .

ליצור כדורים בגודל הרצוי . לכסות שוב.

לרדד את הבצק למלא במילוי ולסגור היטב .

עם המערוך לעבור בקלילות על הקאדה כדי לשטח אותו .בזהירות שלא לעשות חור בבצק כי אז הגבינה בורחת בטיגון.

לחמם את המחבת החשמלי או הטפלון ולשים קוביה קטנטונת של חמאה (רק לקאדה הראשון ) את השאר מטגנים ללא שמן וללא חמאה.

הבצק אחרי המילוי לא צריך התפחה כדי שלא יווצר חלל בין הגבינה לבצק .

אם יש לכם את מי לצרף לצוות עוזרים עוד שתי ידיים לא יזיקו. העבודה תרוץ .

מה שנשאר לכם לעשות אם הכנתם לארוחה פשוט להחביא מתחת למגבת את הקאדה המוכן

אבל את הראשון חובה עליכם לאכול

כתוב לא? "וטועמיה חיים זכו " תנצלו ותזכו.

בהצלחה ומי שאמר ולא ניסה שינסה חבל לפספס.וגם תספרו לי איך יצא.

שלכם

טובה.

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2390191


בברכת חג שמח לכל המבקרים
 

נמושקה1

New member
לזניה ממצות

קצת באיחור (בגלל "תקלה" בריאותית)
אז למי שאין בעיה עם מצות (כמוני ) שיכין כמובן אם נשאר לכם מצות.
ואם לא נשארו מצות אפשר להמיר אותם באיטריות לזניה..והשאר אופן ההכנה והמילוי אותו הדברהחומרים הנדרשים:

9 מצות מכונה

למילוי :

2 קופסאות קוטג` 5%

חצי חבילה מגורדת גבינת חמד (אני תמיד משתדלת לקנות את ה 5%)

חופן עלי פיטרוזיליה קצוץ דק (לא חובה מוסיף טעם)

10 פרוסות גבינה צהובה

2 ביצים.

לרוטב:

5 עגבניות גדולות אדומות ובשלות מרוסקות בבלנדר

4 שיני שום קצוצות

קופסה קטנה של רסק עגבניות

חצי כוס מים

מלח

פלפל שחור.

אופן ההכנה :

להרטיב את המצות בזרם של מים כמה דקות לנער את המים ולכסות במגבת לחה או להכניס לשקית נילון

להכנת הרוטב:

בסיר קטן לערבב את כל החומרים ולבשל על אש נמוכה עד להסמכה. בערך 20 דקות. לצנן .

להכנת המילוי:

לערבב את כול החומרים.מלבד הגבינה הצהובה

הרכבת הלזניה:

בתבנית בינונית להניח את המצות אחת צמודה לשניה. כמובן אם נשאר רווח תשברו מצה ותשימו עד כדי כיסוי התבנית.

מעל המצות שימו רוטב על פני השכבות. על הרוטב שימו שכבה של המילוי.

על המילוי פזרו חתיכות גבינה צהובה.

השכבה השניה שוב מצות רוטב מילוי הגבינה וחתיכות גבינה צהובה.

שכבה שלישית שוב מצות -רוטב- מילוי הגבינה -וחתיכות גבינה צהובה.

שכבה אחרונה מצות ולמרוח את הרוטב שנשאר.

לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות 15 דקות.

להוציא את הלזניה לפזר כוס פתיתי גבינה צהובה. ולהכניס שוב לאפיה של עוד 15- עד 20 דקות.

תכינו ותהינו

בהצלחה

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=3123111


טובה





אז שנהיה רק בריאים
 

נמושקה1

New member
קאהי (עירקי )

1 ק"ג קמח

כף גדושה סוכר

כף שטוחה מלח

כף שמרים יבשים

מים מהברז שתיים וחצי כוסות

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (למריחה על הבצק)

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר

להכניס את כל החומרים וללוש בצק רך.

לכסות ולהניח להתפחה.

ליצור כדורים זוגיים במשקל שווה ולהתפיח כ10 דקות.

לקחת כדור אחד לרדד למרוח בחמאה ולקפל כמעטפה כל קיפול למרוח בחמאה.

להניח בצד. לקחת כדור שני לרדד דק ולמרוח בחמאה.

לקחת את הריבוע שקיפלנו ולהניח במרכז הכדור השני שרידדנו.

לקפל על הריבוע המוכן את הבצק שוב לארבע כל קיפול למרוח בחמאה. כך נוצר לנו ריבוע שמנמן.

להניח מכוסה להתפחה.

להמשיך כך עם כל זוג כדורי בצק.

אחרי התפיחה של הריבוע השמנמן לרדד את הבצק לעובי של חצי ס"מ

לחמם מחבת טפלון (אפשר גם בחשמלי) לשים מעט חמאה ולטגן משני הצדדים.

לפזר סוכר, או כל דבר אחר שאתם אוהבים ואפילו בלי תוספת זה טעיםםםם.

המאפה טעים מיד כשהוא חם.

נשמר בהקפאה טוב . אפשר לחמם שוב במחבת.

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2537436
תהנו

חג שמח
 

נמושקה1

New member
קנלוני

ממולא בגבינה ועלי תרד
חבילה של עלי תרד או חבילה של מנגולד ( עלי סלק ) עלים בלבד

1 בצל גדול קצוץ

שמן לטיגון הבצל

250 גרם גבינה מלוחה חמד 5% מגורדת

250 גרם גבינה צהובה מגורדת

1 קופסה קוטג`

2 ביצים

2 כפות קמח

מלח

פלפל שחור



אופן ההכנה:

מרתיחים מים ומערים על עלי התרד. משאירים דקה, מסננים ומקררים.

מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. קוצצים את התרד ומוסיפים לבצל ומטגנים ביחד כמה דקות ומצננים.

מערבבים את הגבינות, הקמח, הביצים, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את הבצל והתרד ומערבבים.

ממלאים את הקנלוני בעזרת שקית זילוף, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

להשאיר רווחים שלא ידבקו.



להקרמה:

2 מיכלי שמנת לבישול

1 כפית מלח

פלפל שחור

אגוז מוסקט קורט

כף קמח

רבע כוס חלב

בצל ירוק ( לא חובה )



אופן ההכנה:

מרתיחים את השמנת עם התבלינים.

מערבבים היטב את כף הקמח ברבע כוס החלב ומוזגים לשמנת הרותחת. ממשיכים לבשל תוך כדי בחישה מתמדת עד שהרוטב מסמיך.

למזוג על הקנלוני הממולא. לפזר למעלה בצל ירוק, לא חייב ומעט גבינה צהובה. לאפות 25- 30 דקות ב-180 מעלות.



נאכל בשמחה והנאה חם או קר.

בהצלחה

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2366872


טובה
 

נמושקה1

New member
לא ידוע של איזו עדה "גלאט "

רק להגיד שהמאפה טעים מאוד.
אני קוראת לו קיש קישואים
לבצק ל3 קישים גדולים אפשר להכין קטנים יותר

500 גרם קמח

כפית מלח

כף סוכר

50 גרם חמאה רכה

שלושת רבעי כוס חלב

כפית גדושה שמרים יבשים

1 ביצה

למילוי:

3 קישואים פרוסים לעובי של חצי ס"מ.

כוס גבינה צהובה מגורדת

1 חבילת גבינת חמד 5%.

1 חבילת עלי סלק הירוק בלבד מושרים במים רותחים וסחוטים.

4 כפות עישבי תיבול = פיטרוזיליה קצוצה +בזיליקום קצוץ + 3 שיני שום כתושות + שמן זית

למריחה על הבצק

ביצה טרופה במעט מים

שומשום

הכנת הבצק :

לשים בקערת המיקסר את כל החומרים וללוש בצק רך ונעים אך לא דביק.

לעטוף בנילון ולהכניס למקרר לשעה.

הכנת המילוי :

את הקישואים אפשר להכין בכמה דרכים:

אני הכנתי כך: פרסתי את הקישואים המלחתי קלות והכנסתי לטוסטר לכמה דקות.עד לריכוך קל.

אפשר לטגן בשמן ולשים במסננת להגרת הנוזלים.

אפשר באפיה

ואפשר לשים במסננת להמליח קלות .ואחר כך לנגבם היטב.

לקצוץ את עלי הסלק ולשפוך עליהם מים רותחים לכמה דקות. לשים במסננת להגרת הנוזלים.

להכנת המאפה:

להוציא מהמקרר את הבצק לחלק לשלושה כדורים.

לרדד מכל כדור עיגול בקוטר של 30 ס"מ

למרוח עליו עשבי תיבול.

לשים את גבינת החמד.להשאיר שוליים לסגירת הבצק.

על הגבינה הלבנה לשים את חלק מעלי הסלק .

על עלי הסלק לפזר חלק מהגבינה הצהובה.

לשים את הקישואים חופפים אחד על השני .

לסגור את הבצק עם השוליים שהשארנו.

למרוח בביצה ולפזר שומשום

להכין תבנית מרופדת בניר אפיה.

לאפות ב175 מעלות כ25 דקות או עד שהמאפה מזהיב.

הערות

את המאפה הכנתי כבר כמה פעמים הוא פשוט נפלא.

הכנתי עם תוספת של בטטות וגם תוספת דלעת ,תוספת פיטריות תוספת פלפלים .

ותמיד על כל התוספות את הקישואים.

אז כמו שתמיד אני אומרת תתפרעו.

ושיהיה לכם בהצלחה.
המאפה נקרא גם "גלאט "

.

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2389562

טובה
 

נמושקה1

New member
מאפינס או ניוקי גדולים (איטלינו

1 ליטר חלב

300 גרם סולת

50 גרם חמאה

150 גרם גבינת גאודה מגורדת

2 חלמונים

כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

החומרים לרוטב:

1 שמנת לבישול 10%

2 קוביות בזיליקום של קנור

3 עגבניות רכות מרוסקות

קופסת פיטריות טריות פרוסות.

פלפל שחור

קורט סוכר

מעט מלח

כמה עלים של בזיליקום

כף שמן זית

לבחירה גבינה צהובה מגורדת /לפיזור על הרוטב.

אופן ההכנה:

מרתיחים את החלב

מוסיפים את הסולת תוך כדי בחישה מהירה.

מורידים מהאש ומוסיפים תוך בחישה את הגאודה המגורדת החמאה והתבלינים.

מערבבים את החלמונים בקערה קטנה ומוסיפים אותם תוך כדי בחישה מהירה לסולת.

מצננים את העיסה.

משמנים תבנית שקעים ובידיים רטובות מכינים כדורים בגודל של חצי מהשקע .

אופים בתנור שחומם ל200 מעלות בערך כ15 דקות או עד הזהבה יפה.

הכנת הרוטב:

בסיר שמים שמן מוסיפים את הפטריות מאדים כמה דקות עד לריכוך מעט של הפטריות.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות המלח הסוכר ופלפל שחור .מוסיפים את קוביות הבזיליקום. מערבבים היטב ומבשלים עוד כמה דקות.

מוסיפים את השמנת וממשיכים לערבב עד שהשמנת רותחת (כל הזמן לערבב ) .

ההגשה:

שמים שלושה מאפינס בצלחת יוצקים עליהם את הרוטב החם /למי שאוהב את טעם הבזיליקום לקרוע כמה עלים ולפזר.

ניתן לפזר גבינה צהובה מגורדת ולערבב עם הרוטב בהגשה.

אבלללל גם בלי זה מאוד טעים.

תהינו

ושיהיה בהצלחה

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2867757


טובה
 

רותי410

New member
גם אני הכנתי את הקובניות פעמיים

ופעמיים הן נחלו הצלחה מסחררת.
אני חושבת שגם השנה אכין - למרות שבדרך כלל אני לא חוזרת לעתים קרובות על מתכונים - גם אם הם מוצלחים.
בדרך כלל אני בעד התימנים (צריך לשמור אמונים, לא?) אבל הקובניות המשוכנזות האלה לוקחות בגדול - אז הפעם אני חורגת ממנהגי וחוצה את הגבול לצד השני.


וטובה אלופה - יש לה המון דברים טובים!!
תודה, טובה
 

לינדה7

New member
עוגת גבינה /לינדוש






..













החומרים לבצק הפריך:

100 גרם חמאה
1 ביצה
חצי כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
כוס וחצי קמח תופח

למלית הגבינה:

750 גרם גבינה לבנה
2 שמנת חמוצה
4 ביצים
חצי כוס סוכר
4 כפות קורנפלור או אינסטנט פודינג וניל

תבנית אפיה בקוטר 26 ..או מלבנית גדולה.

אופן הכנת הבצק הפריך:

לשים את כל החומרים במעבד מזון או במיקסר וללוש לבצק. לרדד לעיגול בגודל תבנית קפיצית בקוטר 26 ס``מ. להניח את הבצק בתחתית התבנית ( ומי שרוצה אפשר גם לרפד דפנות ). להעביר למקרר.

בינתיים להכין את המלית:

בתוך מיקסר לשים את כל החומרים. לערבב לעיסה חלקה, להוציא את התבנית מהמקרר, ולצקת את העיסה מעל הבצק. לאפות בחום של 180 מעלות עד שהגבינה מתייצבת. להוציא מהתנור ולכסות במגבת מטבח נקייה. ניתן לצפות בקצפת או להשאיר אותה איך שהיא.


תמונות יש בקישור http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1909749&r=1

~~לינדה~~~
 
למעלה