לא ידוע של איזו עדה "גלאט "
רק להגיד שהמאפה טעים מאוד.
אני קוראת לו קיש קישואים
לבצק ל3 קישים גדולים אפשר להכין קטנים יותר
500 גרם קמח
כפית מלח
כף סוכר
50 גרם חמאה רכה
שלושת רבעי כוס חלב
כפית גדושה שמרים יבשים
1 ביצה
למילוי:
3 קישואים פרוסים לעובי של חצי ס"מ.
כוס גבינה צהובה מגורדת
1 חבילת גבינת חמד 5%.
1 חבילת עלי סלק הירוק בלבד מושרים במים רותחים וסחוטים.
4 כפות עישבי תיבול = פיטרוזיליה קצוצה +בזיליקום קצוץ + 3 שיני שום כתושות + שמן זית
למריחה על הבצק
ביצה טרופה במעט מים
שומשום
הכנת הבצק :
לשים בקערת המיקסר את כל החומרים וללוש בצק רך ונעים אך לא דביק.
לעטוף בנילון ולהכניס למקרר לשעה.
הכנת המילוי :
את הקישואים אפשר להכין בכמה דרכים:
אני הכנתי כך: פרסתי את הקישואים המלחתי קלות והכנסתי לטוסטר לכמה דקות.עד לריכוך קל.
אפשר לטגן בשמן ולשים במסננת להגרת הנוזלים.
אפשר באפיה
ואפשר לשים במסננת להמליח קלות .ואחר כך לנגבם היטב.
לקצוץ את עלי הסלק ולשפוך עליהם מים רותחים לכמה דקות. לשים במסננת להגרת הנוזלים.
להכנת המאפה:
להוציא מהמקרר את הבצק לחלק לשלושה כדורים.
לרדד מכל כדור עיגול בקוטר של 30 ס"מ
למרוח עליו עשבי תיבול.
לשים את גבינת החמד.להשאיר שוליים לסגירת הבצק.
על הגבינה הלבנה לשים את חלק מעלי הסלק .
על עלי הסלק לפזר חלק מהגבינה הצהובה.
לשים את הקישואים חופפים אחד על השני .
לסגור את הבצק עם השוליים שהשארנו.
למרוח בביצה ולפזר שומשום
להכין תבנית מרופדת בניר אפיה.
לאפות ב175 מעלות כ25 דקות או עד שהמאפה מזהיב.
הערות
את המאפה הכנתי כבר כמה פעמים הוא פשוט נפלא.
הכנתי עם תוספת של בטטות וגם תוספת דלעת ,תוספת פיטריות תוספת פלפלים .
ותמיד על כל התוספות את הקישואים.
אז כמו שתמיד אני אומרת תתפרעו.
ושיהיה לכם בהצלחה.
המאפה נקרא גם "גלאט "
.
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2389562
טובה