שוק כבש במרינדה אפוי בתנור
שוק כבש במרינדה אפוי בתנור /eingedi
החומרים:
4 ק"ג נתח שוק כבש
למרינדה:
כוס יין אדום איכותי יבש ובעל חמיצות בינונית
כוס שמן זית
שום טרי כתוש הרבה
רוזמרין
מלח גס
כמון טחון
אופן הכנה:
מערבבים את כל חומרי המרינדה, משאירים לילה במרינדה. הופכים כל 2-3 שעות עם עיסוי טוב.
מכניסים לתנור בחום הכי גבוה ל-30 דקות. מורידים חום ל-160 מעלות לעוד שעתיים על נתח כזה של 4 ק"ג.
הערות monday למתכון:
הכנתי את המרינדה עם 10 שיני שום גדולות ו-1/2 כוס שמן זית לנתח כתף שוק כבש במשקל של 1/2 2 ק``ג,
שמתי בתנור בחום גבוה מאוד של 250 מעלות למשך 30 דקות מכוסה בנייר אלומיניום ואח"כ הנמכתי לחום
של 150 מעלות לעוד שעה. הסרתי את הנייר לאחר כשעה וצליתי עוד כ-30 דקות לצליית הכתף.
בתיאבון
שוק כבש במרינדה אפוי בתנור /eingedi
החומרים:
4 ק"ג נתח שוק כבש
למרינדה:
כוס יין אדום איכותי יבש ובעל חמיצות בינונית
כוס שמן זית
שום טרי כתוש הרבה
רוזמרין
מלח גס
כמון טחון
אופן הכנה:
מערבבים את כל חומרי המרינדה, משאירים לילה במרינדה. הופכים כל 2-3 שעות עם עיסוי טוב.
מכניסים לתנור בחום הכי גבוה ל-30 דקות. מורידים חום ל-160 מעלות לעוד שעתיים על נתח כזה של 4 ק"ג.
הערות monday למתכון:
הכנתי את המרינדה עם 10 שיני שום גדולות ו-1/2 כוס שמן זית לנתח כתף שוק כבש במשקל של 1/2 2 ק``ג,
שמתי בתנור בחום גבוה מאוד של 250 מעלות למשך 30 דקות מכוסה בנייר אלומיניום ואח"כ הנמכתי לחום
של 150 מעלות לעוד שעה. הסרתי את הנייר לאחר כשעה וצליתי עוד כ-30 דקות לצליית הכתף.
בתיאבון