שינה בן שמונה חודשים
ערב טוב,
וואי, נשמע שעוברים עליכם לילות מתישים....
אני נוטה להסכים עם רופאת הילדים, מה שאת מתארת לא נשמע שמשהו רפואי (זו דעתי כאחות מוסמכת

), אלא משהו התנהגותי ברמה הקלאסי.
מהתיאור שלך אני חושבת שיש 2 נקודות עיקריות שמהוות קושי לבנך.
1- חלון שינה- שהוא הזמן האידיאלי להשכיב תינוק לישון. נראה לי ששלוש עד ארבע שעות מהרגע שהוא קם מהשינה האחרונה יכול להיות קצת ארוך מדי עבורו. הייתי מנסה לקצר קצת לכיוון השעתיים וחצי- שלוש.
2- הקשרי שינה- הם כל התנאים שיש לתינוק כשנרדם בתחילת השינה. להקשרי שינה יש 2 תפקידים: הראשון- אם הקשרי השינה קבועים הם מאותתים לתינוק שעכשיו הולכים לישון וזה עוזר לו להירדם. התפקיד השני של הקשרי השינה - הם בלילה. באופן נורמאלי כולנו מתעוררים במהלך השינה. זה חלק נורמאטיבי מהשינה. אצלינו כמבוגרים נתהפך נשנה תנוחה ונמשיך לישון. אצל תינוקות כשהם מתעוררים הם מחפשים את הקשרי השינה שלהם- אם יש להם הם ימשיכו לישון, אם אין להם הם יתחילו לבכות ולקרוא להוריהם כדי שיחזירו להם את הקשרי השינה כדי שיוכלו להמשיך לישון, כי בלי הקשרי השינה התינוק לא יודע להירדם.
לפי מה שאת מתארת יש כל מיני דרכים בהם את מחזירים אותו לישון כשמתעורר בלילה, ידיים, הנקה, מוצץ וכיו'. אנני יודעת איך הוא נרדם בתחילת הלילה, אבל אני הייתי ממליצה לכם ליצור לו טקס שינה קבוע לפני השינה, ולהתחיל ללמד אותו להירדם בתוך המיטה שלו, כדי שגם כשהוא מתעורר במהלך הלילה הוא יוכל להמשיך לישון בתוך המיטה שלו. כמו כן, בהנחה שהוא עולה במשקל כמצופה הוא לא זקוק להנקה כל שעתיים בלילה, תקבעו כל כמה שעות את מניקה אותו ואם הוא מתעורר בין לבין החזירו אותו לישון כמו בתחילת הלילה.
יש כל מיני דרכים ללמד תינוק להירדם במיטה שלו- החל מלשים אותו במיטה ולצאת מהחדר, ועד לשבת לידו וללטף אותו ולהיות איתו עד שיירדם.
כדאי ליצור לו הקשר חיובי למיטה- זה מפית את הבכי וההתנגדות לשינה במיטה. 3-4 פעמים במהלך היום הניחו את בנך במיטה שלו (בלי קשר לשינה) לחוויה קצרה(דקה עד דקה וחצי) וחיובית- שחקו "קוקו" עם השמיכה, דגדגו אותו, שירו שיר וכיו'. הדגש הוא שהוא נכנס בכיף למיטה ויוצא בכיף מהמיטה. כפי שאמרתי זה יפחית את הבכי וההתנגדות להרדמה במיטה. התמידו בזה למשך שבועיים.
בכל מקרה דרוש המון סבלנות ועקביות (חובה)! אין פתרונות קסם, אבל אפשר בהחלט לשנות את הרגלי השינה של בנכם.
בהצלחה!
שנה טובה עם הרבה שינה טובה
שירה קראוטהמר