הערב! אירוח בפורום שיעזור לכם לישון יותר טוב

שונצו

New member
אירוח בפורום: יועצת שינה- שירה קראוטהמר

ביום שני 29.9 בין השעות 20.00-22.00
נארח בפורום את שירה קראוטהמר, אחות מוסמכת, BSN, בוגרת קורס טיפול נמרץ פגים וילדים, יועצת שינה מוסמכת.

כשילדים מתקשים להירדם, או לישון לילה רצוף– כולם (גם הילד וגם ההורים) עייפים יותר במהלך היום. הדבר עלול בקלות להוביל לרגשות להתפרץ, ואיכות החיים של כל המשפחה נפגעת.

באירוח תוכלו לשאול את שירה כל שאלה המטרידה אתכם לגבי השינה של ילדכם.

על שירה קראוטהמר:
אני נשואה ואמא ל-3 בנות. אני אחות מוסמכת, BSN, בוגרת קורס טיפול נמרץ פגים וילדים, יועצת שינה מוסמכת. שימשתי 6 שנים כאחות אחראית במחלקת ילודים בבי"ח והתמחיתי במחלקת טיפול נמרץ פגים וילדים. בנוסף למדתי רפלקסולוגיה, אימון אישי, והנחיית הורים לגיל הרך.
הוכשרתי כיועצת שינה לפני כתשע שנים באנגליה ואז בארה"ב.
אני מאמינה שבהורות אין נכון או לא נכון. הדברים אינם שחור לבן. לכל תינוק וילד הייחודיות שלו, וכן לכל הורה הייחודיות שלו. בעבודה עם משפחות המטרה שלי היא לעזור להם לזהות אילו שינויים הם רוצים לחולל ולהתאים להם את התהליך שנכון עבורם.

האתר של שירה
http://www.horimtv.com/

בואו לשאול כל מה שמטריד אתכם בעניני שינת ילדיכם.
אפשר לשרשר את השאלות להודעה זו כבר עכשיו

polli1

New member
חזרה לשגרה לאחר החג

היי שירה,

ביתי בת חודשיים, אמנם קטנה אבל עם שיגרת שינה מוצלחת כבר מהתחלה - טקס מקלחת בערך ב19:00, נרדמת סופית אחרי הנקה סביב 20:30 ומתעוררת לאכול רק ב4:30 לאחר מכן מתעוררת סופית רק ב6 או אפילו 7....

הבעיה היא שכל פעם שאנו יוצאים איתה לארוחת שישי או עכשיו לארוחת החג, הכל משתבש! מארוחת החג ביום רביעי היא מתעוררת כל שעתיים וגם לא ישנה כמעט ביום... מה אפשר לעשות כדי להחזיר אותה לשגרה בלילה? כבר 3 לילות שאנו לא ישנים

polli1

New member
עוד משהו

היא לא מוכנה למצוץ מוצץ, ככה שזו לא אפשרות שיכולה לסייע לנו...

תודה!

חגים ויציאה משגרה

ערב טוב,
אכן החגים והיציאה מהשגרה יכולה לשבש הרגלי שינה.
באופן כללי הכלל הוא: "שינה מעודדת שינה ועייפות גוררת עייפות." זה ממש מעגל קסמים שמעצים את עצמו – השינה והעייפות. נשמע שהתינוקת שלכם נכנסה למעגל של עייפות. השתדלו לשים לב כמה זמן עובר בין תנומה לתנומה ביום. ואז גם אם היא לא נראית עייפה אבל עברו שעתיים עד שעתים וחצי השכיבו אותה לישון- מיוזמתכם. גם אם היא רק ישנה שינה קצרה, חשוב שהיא תישן. הדגש הוא שלא יעברו יותר משעתיים עד גג שעתיים וחצי בלי תנומה במהלך היום. בערב, מאוד יכול להיות שבגלל שהיא לא ישנה טוב ביום היא מגיעה ללילה כבר בעייפות יתר. השתדלו שבערב היא תכנס לשנת לילה הכי מאוחר שעה וחצי מהתנומה האחרונה של היום.
לגבי המוצץ, אם חשוב לכם אתם יכולים לנסות ולהרגיל אותה למוצץ. אבל, הקפידו להשתמש באותו סוג מוצץ ובשבועות הראשונים השתמשו במוצץ רק בזמנים שהיא רגועה ונינוחה. בהדרגה תוכלו להציע את המוצץ גם כשהיא לא רגועה.
צרו לה טקס שינה. והכי חשוב היו סבלניים ועקביים. העקביות תעזור לכם ולה לחזור לשגרה המיוחלת.
שנה טובה עם הרבה שינה טובה!
שירה קראוטהמר

שלום רב. מספר שאלות

תודה מראש על התשובות.

תינוקת ראשונה. בת חודשיים וחצי.
ישנה בממוצע 11 שעות ביממה.
יש ימים שמגיעה ל14 שעות, אבל לא יותר מזה.

1. האם זה בסדר שהיא ישנה רק 11 שעות ביממה?
2. בלילה היא ישנה בסדר ורצוף אפילו 6 שעות. הבעיה היא ביום, שהיא לא מצליחה לישון יותר מ40 דקות רצוף. איך אפשר להרדים ביום?
3. מתי הזמן הכי טוב להשכיב לישון בשביל שתישן יותר מ-6 שעות בלילה?

תודה רבה שוב

מספר תשובות :)

ערב טוב,
כמות השינה הממוצעת לתינוק בן חודשיים וחצי הוא הוא 15-16 שעות ביממה. זה כמובן ממצוע, ולכן יהיו ילדים שישנו יותר ויהיו ילדים שיישנו פחות. אם היא חורגת עד שעתיים מהממוצע זה סביר בעיני.
לרוב אני מוצאת שכשתינוק ישן פחות מזה, זה עניין של פספוס חלון שינה. "חלון שינה"- הוא חלון הזדמנויות, הזמן האידיאלי להרדים תינוק. זה עובד ממש ברמה הפיזיולוגית כי ככל שתינוקות ערים יותר שעות ברצף הם נכנסים למצב של סטרס וגירוי יתר ואז מאוד קשה להם להירדם והשינה שלהם לרוב תהיה קצרה יותר. בגיל של ביתך היא צריכה לישון כל שעה וחצי עד שעתיים וחצי (גג). אני ממליצה לך לעשות רישום למשך כמה ימים- באיזה שעה היא התעוררה? כמה זמן עבר עד השינה הבאה? תוך כמה זמן נרדמה? וכמה זמן ישנה?
שימי לב לסימני עייפות. יש את סימני העייפות הקלאסיים- שפשוף עיניים, פיהוק וכיו', ובנוסף, לכל תינוק יש את סימני העייפות שלו. שימי עין אחת על השעון ועין אחת עלה. מה היא עושה שעה וחצי אחרי שהתעוררה? ושעתיים אחרי? תנסי להשכיב אותה לישון וללמוד את סימני העייפות שלה. אל תחכי שהיא "תבקש" לישון. תזמי איתה את השינה.
בעיני פחות קריטי בגיל הזה איך היא נרדמת, איפה וכמה זמן נמשך כל פרק שינה במהלך היום. יותר חשוב שתישן, ושלא תהיה ערה ברצף יותר מדי שעות.
בערב, שימי לב שוב שלא תהיה ערה יותר מדי זמן ברצף, צרו לה טקס שינה (רצף קבוע של פעולות שעושים לפני ההרדמה), והשכיבו לישון. בספרות תינוק בגיל הזה שישן 6 שעות רצופות מוגדר כתינוק שישן לילה שלםJ
בהצלחה! ושנה טובה!

שירה קראוטהמר

שונצו

New member
הערב! אירוח בפורום שיעזור לכם לישון יותר טוב

בואו לשאול כל מה שרציתם את יועצת השינה

הסהר

New member
NewBorn

שלום שירה ושנה טובה

עם הבת הבכורה שלי סבלתי תקופה ארוכה מאוד מבעיות שינה, בערך מגיל 6 חודשים ועד גיל שנה וחצי..
בגדול ישנו במיטה משותפת כאשר לה יש את הפינה שלה, הנקתי אותה על פי דרישה יום ולילה, היא נמצאה איתי ולא במסגרת והרבה על מנשא.
על פי אותם עקרונות של הורות מקרבת - אשמח לשמוע טיפים להנחלת שינה טובה לתינוק שרק נולד, כדי שאוכל לגדל גם אותו על פי אותם עקרונות שאני אוהבת - ועדיין לשמור על שינה ושפיות ...

תודה !

ילודים

ערב טוב,
ההמלצה שלי לתינוק שרק נולדו הם:
1- עיטוף לשינה -swaddling. זה כלי נהדר שמאוד עוזר לתינוקות קטנטנים לישון. חשוב שהוא יישן רק על הגב בזמן שעטוף. יש הרבה סירטונים בyoutube שמראים איך עושים את זה.
2- ליזום את השינה- תינוקות קטנים לא תמיד יודעים להגיד לנו מתי הם עייפים ולכן על ההורים ליזום את השינה. פשוט להיות עם עין אחת על השעון ועין אחת עליו, בהבנה שהוא צריך לישון כל שעה עד שעתיים, תשחקי קצת עם הזמנים ותלמדי להכיר את זמני העייפות שלו.
3- שימי לב שיישן מספיק במהלך היממה. תינוקות בחודשיים הראשונים לחייהם זקוקים לסביב 16 שעות ביממה. פחות חשוב איך הם נרדמים וכמה זמן ישנים, העיקר שיישנו.
4- אם את יכולה והוא זורם עם זה השתדלי פעם ביממה לנמנם אותו על הידיים ולהניח אותו במיטה מנומנם כך שיסיים את ההרדמה במיטה שלו. אם זה מאוד קשה לו והוא מתנגד- אל תתעקשי על כך.
5- צרי לו טקס שינה שבסופו הוא הולך לישון. כך ילמד להבדיל בין יום ללילה. בשבועות הראשונים לחייהם טקס השינה הוא יותר פונקציונאלי- אמבטיה, אוכל ולישון. ככל שהם גדלים כדאי להוסיף עוד אלמנטים לטקס שינה- שירים, סיפורים וכיו'.
בהצלחה! שנה טובה עם הרבה שינה טובה!

שירה קראוטהמר

לילה טוב ושנה טובה!

לכל חברי הפורום,
תודה על האירוח.
שיהיה שנה טובה עם הרבה שינה טובה!

שירה קראוטהמר

שונצו

New member
האירוח הסתיים ואין להוסיף שאלות כעת

תודה רבה לשירה על העצות הנהדרות!

לילה טוב לכולם!

elena20z1

New member
תינוק עם בעיות שינה בצהריים

שלום רב, יש לי כמה שאלות:)
התינוק שלי בן 3 חודשים, לא נרדם לבד בצהריים בשום צורה וכשאני מצליחה להרדים ישן רק חצי שעה ומתעורר. ההרדמה עצמה מייאשת ולוקחת המון זמן, ניסיתי לשים אותו במיטה שלו ולהרדים שם אבל זה פשוט לא עובד, הוא נאבק בכל הכח עם השינה, בועט ומשתולל האם זה תקין?
אני קצת מנדנדת בידיים ומניחה במיטה ואז הוא קצת יותר רגוע ויש יותר סיכוי שירדם. בנוסף הוא נרדם בזמן האוכל ואני מנסה לנתק את השינה מאוכל אבל לא תמיד מצליחה. הוא יכול להירדם בזמן אוכל חצי שעה אחרי שהתעורר ואני לא מבינה אם הוא עייף או פשוט רגיל להירדם באוכל?
אני מנסה לעשות לו״ז אבל בגלל כל הסיבות הנ״ל לא מצליחה (חוץ מטקס שינה שמתחיל ב6:30 ואחריו הוא ישן טוב).
בנוסף כל יום אחרי האמבטיה (לא מיד, בזמן ההלבשה ולפעמים בסוף ההלבשה) הוא מתחיל לצרוח, האם את חושבת שזה קשור לבלאגן עם השינה?
בלילה הוא מתעורר פעם אחת ב4-5 ואז בבוקר (בעבר התעורר 3 פעמים ועד לא מזמן, פעמיים).

בנוסף רציתי לשאול האם הוא צעיר מדי בשביל לבנות לו״ז ואולי אני מצפה ממנו ליותר מדי?
תודה רבה מראש על התשובות:)

בעיות שינה ביום

ערב טוב,
ההתנהגויות שאת מתארת בהחלט מתאימים לתינוק בן 3 חודשים. יש תינוקות שמצליחים לבנות סדר יום מובנה ומסודר בגיל הזה אבל יש גם הרבה תינוקות שקשה להם.
ההמלצה שלי היא לא לאבק בו. אם קל לו יותר שאת מנדנד קצת על הידיים ואז את מניחה אותו במיטה- לכי על זה. כנראה שהוא זקוק לקרבה ולמגע לפני שהוא נרדם. ככל שיגדל יהיה לך ולו יותר קל להתמקד בהקניית הרגלי שינה עצמאיים יותר כי הוא יהיה בשל יותר לזה.
לא ציינת אם הוא ניזון מהנקה או בקבוק, אבל בעניין אוכל הוא כבר מספיק גדול ליצור לו שגרת אכילה. כלומר, להרגיל אותו לאכול בפרקי זמן קבועים.
הבכי שאת מתארת אחרי אמבטיה מאוד אופייני לעייפות יתר, נסו להקדים קצת את תחילת טקס השינה, ותראי אם זה יקל.
שתהיה שנה טובה! עם הרבה שינה טובה

שירה קראוטהמר

4cat

New member
שינה בן שמונה חודשים

הי שירה,
הקטן שלי בן שמונה חודשים, מתעורר המווון בלילות. כרגע שוללים בעיה רפואית. עשינו בדיקת דם ותרבית לצואה כי הוא סובל לפעמים מגזים. הרופאה די סקפטית שנמצא משהו לא תקין כי ביום הוא באמת ילד חיוני, נמרץ, חיכן ובעל מזג טוב לרוב.
קצת רקע: יונק, אוכל שתי ארוחות מוצקים ביום של פירות וירקות. לאט לאט מוסיפים עוד דברים כי בעבר סבל מגזים. היון יש שיפור מאד משמעותי.
הוא מעולם לא נרדם הנקה אבל עדין יונק לפחות כל שעתיים וחצי. בשאר ההתעוררויות לפעמים מוצץ, לפעמים ידייים, לפעמים נדנוד של המיטה. אנחנו מרדימים בעיקר על הידיים תוך כדי נדנוד כי מאד מתנגד לכל דרך אחרת. הולך לישון בסביבות שבע וחצי בערב ומתעורר סופית בשש וחצי שבע בבוקר. ביום ישן כפעמיים- שנת בוקר וצהריים סהכ כשלוש שעות. לעיתים נדירות ישן גם אחהצ. אנחנו משתדלים להשכיב בלילה בהתאם לשעה שהתעורר בפעם האחרונה- כשלוש ארבע שעות.
אנחנו עייפים מיקיצות בלתי פוסקות בלילות...כבר העברנו למיטה שלנו בלילות קשים, אך גם זה לא נראה שעוזר...תודה רבה ומרווה שלא יצא ארוך מדי..

4cat

New member
ועוד כמה פרטים

<font>שוקל כתשעה וחצי קילו ובבדיקת דם התגלה ברזל גבולי לא יודעת אם קשור כי סהכ הוא מאד מאד נמרץ ופעיל. בלילות בחלק מההתעוררויות ממש מתקשה להרדם בחזרה ולפעמים נראה שפשוט לא עייף..</font>

שינה בן שמונה חודשים

ערב טוב,
וואי, נשמע שעוברים עליכם לילות מתישים....
אני נוטה להסכים עם רופאת הילדים, מה שאת מתארת לא נשמע שמשהו רפואי (זו דעתי כאחות מוסמכת :)), אלא משהו התנהגותי ברמה הקלאסי.
מהתיאור שלך אני חושבת שיש 2 נקודות עיקריות שמהוות קושי לבנך.
1- חלון שינה- שהוא הזמן האידיאלי להשכיב תינוק לישון. נראה לי ששלוש עד ארבע שעות מהרגע שהוא קם מהשינה האחרונה יכול להיות קצת ארוך מדי עבורו. הייתי מנסה לקצר קצת לכיוון השעתיים וחצי- שלוש.
2- הקשרי שינה- הם כל התנאים שיש לתינוק כשנרדם בתחילת השינה. להקשרי שינה יש 2 תפקידים: הראשון- אם הקשרי השינה קבועים הם מאותתים לתינוק שעכשיו הולכים לישון וזה עוזר לו להירדם. התפקיד השני של הקשרי השינה - הם בלילה. באופן נורמאלי כולנו מתעוררים במהלך השינה. זה חלק נורמאטיבי מהשינה. אצלינו כמבוגרים נתהפך נשנה תנוחה ונמשיך לישון. אצל תינוקות כשהם מתעוררים הם מחפשים את הקשרי השינה שלהם- אם יש להם הם ימשיכו לישון, אם אין להם הם יתחילו לבכות ולקרוא להוריהם כדי שיחזירו להם את הקשרי השינה כדי שיוכלו להמשיך לישון, כי בלי הקשרי השינה התינוק לא יודע להירדם.
לפי מה שאת מתארת יש כל מיני דרכים בהם את מחזירים אותו לישון כשמתעורר בלילה, ידיים, הנקה, מוצץ וכיו'. אנני יודעת איך הוא נרדם בתחילת הלילה, אבל אני הייתי ממליצה לכם ליצור לו טקס שינה קבוע לפני השינה, ולהתחיל ללמד אותו להירדם בתוך המיטה שלו, כדי שגם כשהוא מתעורר במהלך הלילה הוא יוכל להמשיך לישון בתוך המיטה שלו. כמו כן, בהנחה שהוא עולה במשקל כמצופה הוא לא זקוק להנקה כל שעתיים בלילה, תקבעו כל כמה שעות את מניקה אותו ואם הוא מתעורר בין לבין החזירו אותו לישון כמו בתחילת הלילה.
יש כל מיני דרכים ללמד תינוק להירדם במיטה שלו- החל מלשים אותו במיטה ולצאת מהחדר, ועד לשבת לידו וללטף אותו ולהיות איתו עד שיירדם.
כדאי ליצור לו הקשר חיובי למיטה- זה מפית את הבכי וההתנגדות לשינה במיטה. 3-4 פעמים במהלך היום הניחו את בנך במיטה שלו (בלי קשר לשינה) לחוויה קצרה(דקה עד דקה וחצי) וחיובית- שחקו "קוקו" עם השמיכה, דגדגו אותו, שירו שיר וכיו'. הדגש הוא שהוא נכנס בכיף למיטה ויוצא בכיף מהמיטה. כפי שאמרתי זה יפחית את הבכי וההתנגדות להרדמה במיטה. התמידו בזה למשך שבועיים.
בכל מקרה דרוש המון סבלנות ועקביות (חובה)! אין פתרונות קסם, אבל אפשר בהחלט לשנות את הרגלי השינה של בנכם.
בהצלחה!
שנה טובה עם הרבה שינה טובה

שירה קראוטהמר

למעלה