מצרכים:
===========
קילו חצילים חלקים ומבריקים.
לקלף את הקליפה לחתוך לקוביות להכניס לסיר מים בתוספת כף מלח וכף חומץ ..
לבשל עד לריכוך לסנן ולאחר מכן לעביר לקערה גדולה .
למעוך כמו פירה להוסיף כמה שיני שום כתוש .כף רוטב צילי מתוק חריף ..
לערבב ויש לנו סלט טעים בטירוף .
אופן הכנה:
===========
לקלף את הקליפה של המלפפונים לפרוס לפרוסות בעל אלכסון לפרוס את הבצלים לפרוסות דקות לקצץ את השמיר להוסיף את כל הירקות לקערה גדולה ...את התיבול להכניס לצנצנת לנער היטב ולישפוך על הסלט לערבב ולאכול .
זהירות זה ממכר !!!
מקלוני גזר לפת וקולורבי.
מצרכים:
=========
2 קולורבי
2 לפת
4-6 גזרים.
אופן ההכנה:
==========
לקלף את הירקות ולחתוך למקלונים גפרורים.
לתבל שמן .מלח. פלפל שחור. מיץ לימון.
סלט סלק עם פיטרוזיליה.
מצרכים:
======
קילו סלק טרי.
חבילה פיטרוזיליה.
אופן ההכנה:
==========
לבשל את הסלקים בסיר עם הרבה מים עד לרכות ..
אחרי שהסלקים התבשלו לתת להם להתקרר לקלף לפרוס לפרוסות או לקוביות .
לקצץ פיטרויליה לתבל במלח. פלפל שחור. מיץ לימון .שמן .
לערבב היטב לטעום .
סלט תירס גמבה ומלפפון במיונז.
המצרכים:
============
2קופסאות תירס מסוננים.
4-6 יחידות מלפפונים חמוצים .
2-3 גמבות .
אופן ההכנה:
============
להכניס את התירס המסונן לקערה גדולה להוסיף את יתר הירקות חתוכות לקוביות קטנות להוסיף כף מיונז לערבב לטעום
ניתן להוסיף גם חמוציות ..אני לא מוסיפה שום תיבול מעבר למיונז.
למלית:
2 בצלים קצוצים דק
5 כפות שמן
500 גר בשר טחון
מלח,פלפל, פלפל אנגלי
4 ביצים
3 כפות קמח מצה
1 תפוח אדמה מבושל ומעורך לפירה
כוס מרק עוף (כף גדושה מרק עוף עם מים חמים)
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל והבשר לפירורים להוסיף את התבלינים ולכבות.להוסיף את הביצים ,קמח מצה,פירה תפו"א.
לשמן תבנית עוגה,להבריש את המצות הרטובות משני הצדדים ולסדר אותם על התחתית והשוליים
לצקת מחצית מהבשר, להניח על הבשר שכבת מצות ולצקת את שארית הבשר.
לכסות את הפשטידה בעזרת שולי המצה שנותרו ולהניח מעל מצה נוספת ולשמן אותה.
לאפות 25 דקות עד שמזהיב. להוציא מהתנור ולצקת כוס מרק עוף להכניס לתנור לעוד 5דקות ולהגיש חם
אופן ההכנה:
בקערה שמים את הבשר הטחון, ביצה, בצל קצוץ, קמח מצה, מל"פ, ולערבב היטב. להניח את התערובת לכמה דקות.
לאחר מכן לקחת ארטישוקים ולמלא אותם בבשר.
להניח בסיר רחב את הארטישוקים (סיר סוטאג') להוסיף את המיץ לימון,2 כפות מרק עוף ומים לכיסוי התבשיל.
לבשל כחצי שעה ולהגיש עם אורז.
המרכיבים לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
כף שומן כבש (או יותר)
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
2-3 כפות קמח מצה
ביצה
1/2 כפית פלפל אנגלי
מלח, פלפל
קמצוץ קינמון
הכנת הקציצות:
בקערית לטרוף ביצה עם כף מים
ליצור קבבונים (בגודל תמר מג'והל) אבל שטוחים
לתבול בביצה הטרופה לטגן ולהכניס לרוטב.
הרוטב:
2-3 כפות רסק עגבניות
2-3 כפות רכז רימונים או תמרהינדי כף עד שתים
מלח, פלפל שחור
מעט סוכר
מנה משודרגת
מנה משודרגת ולמה משודרגת ..נישאר לי חזה עוף תפו"א ירושלמי החלטתי להכין מנה עשירה ומשביעה
המצרכים:
==========
2חזה עוף ,
2חצילים,
3בצלים
6יחידות תפו"א ירושלמי (ניתן להכין גם בבטטות)
חופן כוסברה.
כף תבלין לעוף.
אופן ההכנה:
========
לקחת סיר להכניס את הבצלים פרוסים לקוביות להוסיף את החזה עוף חתוך לקוביות .להוסיף את התפ"וא ואת החצילים
שגם אותם חתכתי לקוביות להוסיף את התבלין לכסות את הסיר לתת אידוי ומידי פעם לנער לא לערבב .
כל הבישול לוקח בערך חצי שעה (כי חזה העוף עבר כבר בישול ואם לא אז מבשלים עוד כרבע שעה)
חומרים לקלופס:
קילו בשר טחון (אני השתמשתי בחצי בקר וחצי הודו)
4חצילים בינונים.
4בצלים.
חצי חבילה פיטרוזיליה.
כמה עלי נענע (לא חובה )זה נותן טעם מיוחד.
2ביצים.
2כפות שמן.
כף כמון,כף פלפל שחור,כף אבקת מרק,כף מלח,
חצי כוס מים פושרים+כף אבקת מרק .
6ביצים קשות.
אופן ההכנה:
לקלף את החצילים לחתוך לקוביות לבשל בתוך סיר מים עם כף מלח.
לתת בישול קל עד שהחצילים מתרכחים מעט .לקרר לסנן ולהניח בצד
בנתיים להכניס את הבשר לקערה גדולה להוסיף את התבלינים .
להוסיף את הבצלים הקצוצים דק, ואת הפיטרוזיליה ואת הנענעקצוצים דק.להוסיף את הביצים ואת השמן לערבב היטב את העיסה להוסיף את החצילים ולהמשיך לערבב .להכניס למקרר לספיגת הטעמים.
בנתיים לחמם תנור לחום בינוני180 מעלות .לקחת 3תבניות אינגלש קייק לשמן אותם מעט .לקלף את הביצים הקשות לפרוס אותם לחצי
כך שמכל ביצה יש שני חציים.להוציא את העיסה לערבב שוב היטב
לחלק את העיסה ל3כדורים!! לשטח כל כדור בעזרת כך היד מעט לחה
לקחת את חצאי הביצים ולהניח אותם במרכז העיסה לגלגל לרולדה ולהניח כל רולדה בתבנית .לקחת את המים הפושרים להוסיף את כף אבקת המרק לערבב היטב ולצקת על כל רולדה כמה כפות מרק.
לאפות כשעה על חום בינוני אחרי האפיה להוציא מהתנור לתת להתקרר
לפרוס פרוסות לפי הסועדים .(ניתן לטגן כל פרוסה במעט שמן משני הצדדים)
יום נעים וטעים מלינדוש http://lindushfood.blogspot.co.il/search/label/מנה עקרית
מצרכים :
קילו חזה עוף טחון.
2בצלים.
חבילה פיטרוזיליה.
1ביצה.
כף סילאן.
כף רוטב סויה.
כף פלפל שחור.
כף אבקת עוף .
2תפוחי-אדמה.
אופן ההכנה:
להכניס את העוף הטחון לקערה להוסיף את יתר החומרים ללוש היטב.
להכניס למקרר כשעה לספיגת כל הטעמים .
לחמם מחבת עם שמן להוציא את העיסה ללוש שוב להכין קציצות בגודל פינג-פונג
לשטח ולטגן משני הצדדים ,
להניח במסננת שכל השמן ירד למסננת (אני בחיים מניחה במגבת נייר)
ניתן להכניס אותם ברוטב .
4-כרעים
6 לימונים יפים נקים וחתוכים לפרוסות.
6-8 בצלים גדולים ופרוסים לפרוסות .
תבלינים :
חצי כוס מים רותחים בתוספת כף אבקת מרק.
2כפות שמן זית.
2כפות תבלין לגריל עוף.
כף פלפל שחור.
אופן ההכנה:
לנקות את הכרעים מהעור (למי שאוהב את העור שישאיר)להניח את הכרעים על תבנית אפיה
להוסיף לחצי כוס מים רותחים עם אבקת מרק את יתר התיבול לערבב היטב לצקת על התבנית מעל הכרעים לעשות עיסוי קל לכסות בנייר כסף ולהכניס למקרר כשעה עד יום למחרת.
אופים בחום של 180 מעלות ...שהכרעים היו מכוסים בנייר כסף אחרי 3/4 שעה לבדוק את העוף ואם זה מוכן בערך ויש נוזלים להוציא את הנייר ולתת עוד כרבע שעה של אפיה
המצרכים לקציצות:
קילו בשר טחון (אני שמה חצי בקר וחצי הודו)
חצי חבילה פיטרוזיליה קצוצה.
2בצלים קצוצים.
רבע כוס קמח מצה או 2מצות מפוררות (ליום רגיל ניתן להוסיף לחם)
תבלינים,כפית פלפל שחור,כפית כמון,כפית כורכום,כפית בהרט.חצי כפית קינמון.
חצי כוס מי סודה לשתיה.
אופן ההכנה:
מכינים מכל המצרכים לקציצות לעיסה מכניסים למקרר...
בנתיים לוקחים סיר מוסיפים רבע כוס שמן רגיל פורסים את הבצלים לפרוסות מוסיפים אותם לסיר מוסיפים את האפונה
מערבבים היטב מין טיגון קל ,מוסיפים את שיני השום קצוצים או שלמים(אני מכניסה שלמים)
מוסיפה 2כוסות מים נותנת רתיחה קטנה ,בנתים מוציאה את העיסת הבשר לשה היטב מכינה קציצות קטנות ומכניסה לסיר
מוסיפה פפריקה מתוקה .ופלפל שחור .בערך כף מכל תבלין.
נותנים להתבשל בערך 40 דקות על אש קטנה בסוף מוסיפים את התפ"א ירושלמי ואת הבטטות נותן עוד בישול עד שהתפ"א
רכים מעט ..(ניתן להוסיף רסק עגבניות לתבשיל אני לא הוספתי )
והנה לכם ארוחה יפה וחגיגית וכמובן גם בריאה בלי טיגון.
6 כפות שמן זית
½1 ק"ג בקר (צ'אך או וייסבראטן), חתוך לקוביות
מעט קמח תפוחי אדמה לקימוח הבשר
2 בצלים, חתוכים לקוביות
1/2 כוס רסק עגבניות
1 כוס מים
3 שיני שום, כתושות
1 כוס יין אדום יבש
1 כפית פפריקה מתוקה
1 עלה דפנה
מלח, פלפל שחור
2-3 מסמרי ציפורן (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית בסיר בינוני או בקדרה שאפשר להעביר לתנור. מקמחים את קוביות הבשר. מטגנים את הבצלים בשמן עד הזהבה, מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים בכל הצדדים.
2. מערבבים את רסק העגבניות והמים, מוסיפים לסיר ומערבבים. מוסיפים את שיני השום ומבשלים על אש נמוכה במשך 5 דקות.
3. מוסיפים את היין, הפפריקה, עלה הדפנה, המלח והפלפל ומסמרי הציפורן, טועמים ומתקנים תיבול. סוגרים היטב את הסיר ומבשלים במשך שעתיים וחצי בתנור שחומם מראש ל-130 מעלות. מערבבים מדי פעם ומוסיפים מעט נוזלים אם יש צורך. מגישים עם פירה תפוחי אדמה, אורז או בטטות. http://food.allmag.co.il/page/108854
לינדה.
יוצאת מנה משודרגת, טעימה ומקורית המתאימה לימי הפסח
מצרכים :
=======
מכינים את כדורי הבשר לחוד ואת הקניידלך לחוד.
מכינים את הרוטב ומפגישים את הקניידלך עם כדורי הבשר בסיר. תרשו לי להתוודות: לפעמים, כשמפתיעים אותי אורחים ואני ממהרת מאוד, אני מוציאה מהמזווה אבקת אינסטנט להכנת קניידלך. צריך רק להוסיף לה 2 ביצים, לחכות 5 דקות ולגלגל לכדורונים קלילים וטעימים.
החומרים ל-8-10 מנות:
לכדורי בשר
==========
(כ-40 כדורים קטנים)
1 בצל בינוני, פרוס
1תפוח אדמה, מקולף ופרוס
1 ביצה
1 ק"ג בשר טחון פעמיים (בקר או בקר עם עוף)
מלח, פלפל שחור
1/4 כפית קינמון (לא חובה)
שמן זית לטיגון
לקניידלך ,
========
(כ-25 כדורים קטנים):
1 כוס קמח מצה
3 כפות שמן קנולה
1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק (לא חובה)
1 כוס מים רותחים
3 ביצים
מלח, פלפל שחור
מרק עוף או מים מומלחים לבישול הקניידלך
תבשיל כדורי בשר וכדורי קניידלך,
אופן ההכנה:
========
כדורי הבשר:
1. מניחים בקערת מעבד מזון את הבצל, תפוח האדמה והביצה ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה. מערבבים את התערובת עם הבשר. מתבלים במלח, פלפל וקינמון ומערבבים היטב.
2. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומטגנים אותם במחבת עם שמן הזית. שומרים בצד.
הקניידלך:
============
מערבבים בקערה את כל החומרים. מרתיחים את המרק או המים. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומבשלים אותם במים הרותחים עד שהם צפים. שומרים בצד.
הרוטב:
==========
1. מטגנים בצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הגזר המרוסק ומטגנים יחד במשך 8 דקות תוך כדי ערבוב.
2. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים. מוסיפים את ציר העוף (או מרק העוף) ורוטב הטריאקי. טועמים ומתקנים תיבול.
3. מוסיפים לרוטב את כדורי הבשר והקניידלך ומבשלים כ-5-8 דקות.
כוס שעועית אדומה מושרית ומבושלת
2 כוסות אורז יסמין
קילו גזר קלוף וחתוך קוביות קטנות 1X1 ס"מ
כוס שמן
1-2 כפות מלח גס
1/2 כפית קינמון
2-3 תפו"א לתאגיד (קלוף ופרוס לאורך ולא דק)
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
שוטפים את השעועית במסננת, שמים בסיר, מכסים במים ומבשלים עד שהיא מתרככת. מסננים ומניחים בצד.
בוררים את האורז ושוטפים במסננת תחת מים זורמים.
מחממים במחבת חצי כוס שמן ומטגנים את קוביות הגזר על להבה בינונית, עד שהן מתחילות להתרכך ומקבלות צבע עמוק. מסננים את הגזר ומניחים בצד. שומרים את השמן שנותר.
מרתיחים סיר מים עם המלח וכף שמן. מוסיפים את האורז, מערבבים היטב ומבשלים חמש דקות. מסננים ושוטפים קצת במים זורמים. מיבשים את הסיר.
משתמשים בשמן שנותר מטיגון הגזר ומשלימים לכמות לשלושת רבעי כוס. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים מעט מלח, חצי כפית פלפל שחור ואת הקינמון. מוסיפים בזהירות כוס מים, מנענעים כדי לערבב את השמן והמים, ומכבים את האש. מעבירים שני שליש מהנוזל לכלי אחר.
מרפדים את תחתית הסיר בפרוסות תפוחי אדמה. לוקחים חופן אורז לבן וסותמים בו את החורים שבין פרוסות תפוחי האדמה.
מערבבים את האורז, השעועית והגזר. מניחים את התערובת על תפוחי האדמה בלי להדק ומפזרים באופן שווה בתוך הסיר. נועצים ידית של כף עץ באורז במספר מקומות, כדי ליצור "ארובות" לאדים. מניחים את הסיר על להבה בינונית-גבוהה, מכסים וממתינים כשבע דקות, עד שעולים מהסיר אדים. יוצקים לסיר את שארית השמן והמים, ומכסים במגבת ומכסה. מניחים מתחת לסיר רשת מתכת (כדי לפזר את החום באופן שווה בתחתית הסיר), ומבשלים על להבה נמוכה שעה ורבע .
תהנו....גילה
המצרכים הדרושים:
חבילת מצות(החבילות שעטופות בצלופן)
ק”ג בשר טחון
בצל קצוץ
מעט פלפל שחור
מעט כורכום
מעט פלפל אנגלי, אב' גריל עוף, פפריקה
2 כפות מרק עוף או כף אבקת מרק עוף וכף אבקת מרק בצל
מעט סילאן 1-2 כפות
אופן ההכנה:
מרטיבים היטב את המצות ועוטפים במגבת
מזהיבים את הבצל ומוסיפים את הבשר
ממשיכים לטגן עד לקבלת גוון חום אחיד
מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן כמה דקות נוספות מקררים .
לוקחים מצה ומניחים בקצה המצה( מימין לשמאל) מלית ומגלגלים לגלילה חותכים לריבועים מכינים בלילה מביצים מעט מלח פלפל שחור וקצת פפריקה טובלים את הבורקסים בבלילה ומטגנים בשמן חם ניתן להגיש עם רוטב פיטריות מעדן
יש אפשרות למילוי תפו”א או פיטריות
בתאבון וחג שמח....גילה
,
מכינה את זה כבר שלוש שנים מאז התגלה הפטנט[אבקת קימל]
לשים בסיר בינוני:
2 כוסות מים [ 400 מ"ל ]
10 כפות שמן סויה רגיל
2 כפיות מחוקות מלח
2 כפיות מחוקות קימל טחון [זה הפטנט ללחמניה תפוחה ומוצלחת...מניסיון]
1/2 כפית פלפל שחור
מרתיחים את כל המרכיבים הללו, ומכבים את האש.
מכינים מראש בקערה: כי צריך להוסיף בבת אחת..
2 כוסות קמח מצה [200גר']
6 ביצים שלמות, בנפרד.
בוחשים חזק עד קבלת מירקם אחיד.זה רך...
יוצרים עם ידיים רטובות כדורים בגודל קלמנטינה, [40ג’]מניחים בתבנית על נייר אפיה.
אופים בתנור חם 200 מעלות, כ-45 דקות.
אני חורצת למעלה - לדוגמא, ויוצרת לחמניות עגולות או מאורכות...הם נהדרות, שנה שעברה הרבתי לעשות, ולסנויצ’ים עשיתי קצת יותר גדולים...