מה בסירים לשבת?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מתרגשת איתכם!
מקווה שתהנו מכל רגע

הייתי מכינה משהו עם תותים לאחד הקינוחים.

בהצלחה ואמן.
 
תפריט ערב שבת - מאיפה אני מתחילה?

בלחץ מהאורחים שמגיעים, וכל הצעת תפריט נפסלת.
שני דברים חייבים להכלל בתפריט - קציצות בקר וכרישה
וסלט חסה דוריטוס ובקרטחון. (סלט לעצלנים).
ועכשיו -
מה עוד אני מכינה?
(8 מבוגרים, 6 ילדים)
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בלי לחץ!

מרק טעים ועשיר בד"כ מתקבל ברכה - קטניות? עוף? ירקות סמיך?

פרגיות בפפריקה של לאה ס? משהו מבקר - קרבונד, צלי חלוד?

תוספות - פטידת בצלקישואים/כרובית ואורז/נודלס?

ירקות - מוקפץ? ראטאטווי?

וקינוח קל - אחת מהעוגות הקלות, טרייפל יפה עם תותים וקיווי?

בהצלחה!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה בסירים לשבת?


ננסה לקבץ את תפריטי השבת תחת הודעה זו, בע"ה.

אלינו מגיעים אורחים חשובים ואהובים - אחי ובני משפחתו ("הסניף האילתי" לשעבר). החצי חוזר מכמעט שבועיים בחו"ל בשישי אחה"צ, בע"ה, מקווה שאספיק הכל.

שישי:

סלט פטריות פיקנטי לאה ס., חצילים פיקנטי קטי, גזר מרוקאי "על השולחן", מטבוחה
מרק עוף וירקות עם אטרויות
חזה עוף בפפריקה של לאה ס, נודלס וירקות מוקפצים, גיבץ', ירקות חתוכים
עוגת יומלדת לאחיינים, שגיסתי תביא בע"ה

קידוש:
שני סוגי שמרים
ביסקוטי אם אספיק

צהרי שבת:
סלטים מאתמול, שומר וקולבי, שרי ובצל ירוק
טשולנט עם קישקע, חיטה, קבנוס, בשר וגורונות
פרגיות של נתי
קיגל ירושלמי של אחי

קישואים מוקפצים בשום ושמיר
כרוב ושומר צלויים בשמ"ז
סלט ירקות
 

שריתי76

New member
נוסעים לחמותי

אין לי כוח, ואני לא ידידותית במיוחד, אבל אין ממש ברירה...

איכשהו יצא שהכנתי השבוע פאי אגסים של קרין גורן. לא ברור מי יאכל ממנו, ומתי. תוהה כמה זמן הוא יכול להחזיק במקרר.
 

sdlipson

New member
זאת אני דבורושקה

וזה תפריטי לשבת..יצא בגלל שהקטן היה חולה יומיים אני עשיתי קניות. מה שמזמין בישול כבר מהער

לערב-
סלמון בתיבול כלשהו.
מרק עוף ואטריות
מוסקה של אהרוני ואורז צהוב

בוקר-
בדילמה, מצד אחד נשארו שניצלים משבת שעברה במקפיא וגם קציצות בשר מצד שני מה עם אוכל לשאר השבוע?
אולי נכין חמין? או קיגל תפוחי אדמה?

עוגה קנויה כי התנור שלי בשרי. וגלידה קנויה ותותים.

דרך אגב עדיין לא מצאתי תנור והזמן דוחק עד פסח. עכשיו הדילמה: האם דו תאי שאפשר לאפות בו ביחד בשני התאים אבל זמן האפיה מתארך מעט. או כזה שאפשר לאפות רק בתא אחד כל פעם אבל בזמנים רגילים.
אנא תובנותיכן
 
לי תמיד היו תנור אחד עם תא גדול וכיריים והוא

היה התנור הבשרי, כי בבשרי אני משתמשת יותר.
ותנור שני חלבי - הרבה שנים שימש אותי כחלבי טוסטר אובן גדול,
וכאשר עברתי לדירת הקבע הנוכחית לפני כמעט 4 שנים, רכשתי
תנור בילט אין שהוא בעיקר לפרווה. לחמים, ירקות, עוגות וכו',
אבל הוא זה שנחשב לחלבי ואם אופה משהו חלבי, זה בו.
מאד נוח, כל אחד מהם מחובר לפיוז אחר ואפשר לאפות בשניהם במקביל בלי שום בעיות. אם יש לך אפשרות, לדעתי זו הבחירה המועדפת. ושימי לב שלקראת פסח נמכרים טוסטר אובנים גדולים במחירים ממש ראויים.
 
למעלה