מה בסירים לשבת?

שיהיה בהצלחה עם הקניה של התנור

רק בבקשה תזכרי לעדכן אותי באופן אישי מה רכשת
,
אנחנו מתחילים לרחרח בכיוון של שיפוץ מטבח .
 
נראה שהיה טעים אצלך השבת!!

אשמח אם תעדכני איזה תנור החלטת לקנות (ואשמח גם אם תספרי לי בין אילו תנורים את מתלבטת)

תודה רבה!!
 

חנהפ

Active member
עוד לא סגור לגמרי,אבל מה שמתגבש...

עוגת גבינה- בנוהל, כבר במקרר
עוגות פרווה -במקפיא, צריך להתחיל לגמור אותן

לערב -קציצות דגים ברוטב פיקנטי מתקתק וכמה סלטים
כרוב ממולא
עוף בתנור עם פסטה וירקות -הכל בתבנית אחת
סלט ירוק בטוח יהיה,
וככל הנראה גם קראמבל תפוחים

לצהרים אכין לזניה פרווה - מתכון חדש שאני רוצה לנסות כדי שהסניור שלי לא ישלה החוצה את המוקשים (פטריות)
פרוסות רולדה הודו
קציצות עם חלב קוקוס וחמאת בוטנים
צריכה תוספות______
ולקינוח____
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ספרי על הקציצות עם חלב קוקוס?

תוספת - מתאים לי סלט גדול ואולי שעועית עם עגבבניות של אמא שלי?
קינוח - נו באמת, את צריכה עיצות עם קינוח???
 

חנהפ

Active member
קציצות בניחוח תאילנדי

אלה קציצות קלאסיות

המתכון הבסיסי לעיסת הקציצות: ( 20 קציצות בערך)

1/2 ק"ג שאוורמה הודו טחונה
1/2 ק"ג עוף טחון
3 פרוסות חלה מורטבת וסחוטה
3 ביצים
1 בצל
15-20 גבעולי פטרוזיליה
כף גדושה שום כתוש ואפשר עוד למי שאוהב
תבלינים: מלח,פלפל שחור,גריל עוף,פפריקה
1/4 כוס מים
3 כפות שמן
פרורי לחם

אופן ההכנה:

שמים את הבשר בקערה ולשים היטב
טוחנים במעבד המזון את הבצל עם פטרוזיליה, פרוסות חלה וביצה
מערבבים את כל החומרים, פרורי לחם מוסיפים ממש קצת, כ1/4 כוס
ומניחים לספיגת טעמים, לשעה.

צרים קציצות מגלגלים בפרורי לחם (מה שמעניק לקציצה המוכנה מעטה קריספי וגימור מושלם)
מטגנים בשמן חצי עמוק.


והרוטב:

1 בצל גדול קצוץ
כפית שום כתוש
1 חלב קוקוס
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כוס סויה
2 כפיות חמאת בוטנים

במחבת גדולה מזהיבים את הבצל והשום
מוסיפים את שאר החומרים
מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כ- 15 דקות
טועמים לתקן טעמים
מניחים את הקציצות ברוטב ומבשלים כ- 10 דקות
תוך הפיכת הקציצות, כך שיספגו מהרוטב משני הצדדים.
 

חנישנוש

New member
אצלנו בקטנה

אין אורחים השבת והגדול בשבת כיתה ובבית אין לי אכלנים גדולים..

ערב שבת:
חלות של קרין גורן
פלפלים ממולאים
מרק ירקות
גליליות במילוי קצפת

יום שבת:
פיתות תימניות
סלטים - חומוס טחינה, ביצים,טונה,ירקות.
חזה עוף מוקפץ עם מודלס+ אורז לבן למפונקים במיוחד.
קיגל אטריות של הבן של
סלט פירות

שתהיה שבת טעימה ונעימה לכולם
 

שריתי76

New member
אחחח... כייף לכם!!

זוממת עליו למשלוחי מנות


[מתלבטת מתי להכין...]
 

שריתי76

New member
חשבתי על זה, אבל אף פעם לא הכנתי

-רגע, הולכת לעמוד בפינה...-

והחלטתי שהיום סיימתי את הקניות למשלוחים. אז יהיה משהו אחר, שממש לא משתלב בקונספט כלשהו, אבל מילא.
 

תכלתt

New member
מההוללת, בירקות המוחמצים אפשר לשים כרוב סגול?

או שיש סיכון שישנה את כל הצבע של הירקות?
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
התקשרתי לאמא-היא חושבת שעדיף שלא. מחד לא

בטוחה איך ההחמצה תשפיע על הטעם ומאידך עניין הצבע.
 

לאה סי

Active member
ואכן אני חושבת, שעדיף לא להוסיף את הכרוב

האדום. התייעצתי גם עם יעלה בפורום, וגם היא חושבת כך. היא גם לא בטוחה לגבי הטעם.
 

תכלתt

New member
תודה רבה. לא אוסיף כרוב סגול...

אחזור למתכון המקורי והטוב.
 
כרגע בתכנון

ערב שבת:
מרק בצל

סלט חסה, בשר טחון ודוריטוס "סלט לעצלנים"
סלט עגבניות חריף
סלט כרוב
סלט חצילים פיקנטי
ממרחים (לימון כבוש, עגבניות, סחוג ביתי)

פרגיות ברוטב קוקוס-צ'ילי עם תפוחי אדמה זעירים
קציצות כרישה ובשר
עוף בתנור עם ירקות
אורז עם גזר חומוס וצימוקים
קוסקוס לילדים..
שעועית / ברוקולי - מה שיבוא לי להכין תוספת של ירק..

לקינוח:
עוגת אגוזים עם קרם מוקה
עוגיות שוקולד צ'יפס / עוגיות תמרים -מה שאספיק)

חוץ מזה תהיה עוגת גבינה לבוקר

לשבת בצהריים נאכל שאריות בתוספת ----?
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תפריט מפואר! איך את מכינה את הפרגיות?

לצהריים הייתי מתגברת בסלט/ים טריים וזהו
 
אצלי כרגיל מאד בקטנה

עוף שלם בתנור
ארטישוק נטורל
פרוסות כרוב בתנור
סלט ירקות
טחינה
 
למעלה