העורב ומשמעותו במיסטיקה

העורב ומשמעותו במיסטיקה

העורב נחשב לציפור מאוד חכמה ואינטליגנטית.
לגבי הכוכבים הוא מייצג את כוכב מרקורי (חמה), את התקשורת על כל רבדיה, בנוסף במיתולוגיה היוונית למרקורי היה תפקיד של שליח האלים, כלומר היה באפשרותו לעבור במימדים השונים, בין השמיים והארץ ולהיות שליח לדבר האלים, ולכן העורב גם הוא קשור למעבר בין מימדים.

לאחרונה אני נתקלת יותר ויותר בעורבים
בחצרי יש מספר עורבים, חלקם גדולים כמו חתול רחוב או כלב קטן, אתמול גם באחד מבתי הספר שבהם אני מלמדת
הייתה להקת עורבים מסביב לעצים, ובעוד הרבה מקומות אני רואה עורבים

מה אתם יודעים על העורבים?
האם נתקלתם לאחרונה בעורבים בצורה מוגברת?

יונג והעורב

(Rosarium Philosophorum, Ed. J.Telle, Weinheim 1992.
לינק
http://www.israjung.co.il/chochma/chochma7/vered.htm
לפני כשנה וחצי, באוקטובר 2009 הגיע פרופ. סונו שאמדאסני עורך הספר האדום למכון היונגיאני בקונסנאכט ציריך כדי להשיק את הוצאתו לאור של הספר האדום. ההתרגשות באויר היתה גדולה ולא ניתן היה עדיין להסביר את כל מרכיביה במילים. היה ברור, כי הגיח לעולם בכלל- ולזה היונגיאני בפרט, מסמך מרהיב ומשמעותי, שיש בכוחו לפלס דרך ולהאיר נדבכים בכתיבתו וברעיונותיו של יונג שהיו לפני כן מחוזות עמומים ודי מסתוריים. ספר מסע שעל קיומו נרמז ב"זכרונות חלומות ומחשבות", כמו גם לאורך כתבי יונג ובאלה העוסקים במחקרי האלכימיה בפרט.
דברי שאמדאסאני באותה פגישה , היו עמומים גם הם. הקהל הנרגש, שהורכב רובו ככולו מאנליטיקאים יונגיאניים העובדים בציריך, כמו גם מקאנדידאטים העוברים שם הכשרה אנליטית הקשיבו למיסתורין דבריו מבלי שהצליחו באותה עת לרדת לכל עומקם. רובם ככולם ראו לראשונה את הספר האדום באותו בוקר או יום יומיים קודם לכן.
מעבר לתאור המפורט של עבודת התרגום המוקפד מלטינית לגרמנית ואנגלית, ותאור הסודיות שאפפה את כל תהליך ההוצאה לאור שנמשך כמעט כמו כתיבת הספר האדום עצמו: כ-16 שנים, סיים שאמדאסאני את דבריו באותה פגישה ואמר שלדעתו - כפרופסור להיסטוריה של הפסיכולוגיה, עשוי הספר לשנות את כל ההבנות והחשיבה היונגיאנית מכאן ואילך. המשפט המסכם הנוסף לדבריו היה , כי יש להעמיק לקרוא וללמוד, להתנסות בספר ימים רבים אולי שנים בטרם נמהר להסיק מסקנות לשאת הרצאות או לפרסם מאמרים....
אולם,
כפי שאמר שאמדאסאני עצמו בתחילת דבריו, הדי הופעתו של הספר היו כה חזקים ומשמעותיים, עד כי לא ניתן היה לדחות את הצורך לדבר על הספר בפומבי. תוך חודשים ספורים, התקיימו בכל רחבי העולם היונגיאני , ימי עיון שבמרכזם הניסיון להבין את הנאמר בין הדפים, נסיונות להבין את הרקע ההיסטורי האישי והמקצועי להופעתו של הספר, את האמנות והציורים , או להתחקות אחר מקורותיו הפילוסופיים התרבותיים או הדתיים .
בהרצאות שני נכדיו בני ה-60 וה-70 של יונג בציריך , אולריך הורני , והארכיטקט אנדריאס יונג, כמו גם בסדרת הרצאותיו של מורי סטיין, נשיא המכון היונגיאני של ציריך , ניסו הדוברים להבין להיכן לקחו את יונג השנים אותן הגדיר "כתקופות הבלבול וחוסר הכיוון בחיי". מה היה משקלן של שנות העימות עם הלא מודע בהן תירגם את רגשותיו לדימויים ודיבר עימם - על הפסיכולוגיה האנליטית בכללותה. כל הדוברים חזרו והדגישו כי מהות הספר היא בעצם "הפגישה עם חווית הנפש", ובעשותם כך , פתחו גם צוהר אל נפשם הפרטית, ותארו איך במפגש האישי שלהם עם הספר נדרשו לאומץ רב כדי להתקרב באמת אל נפשם וגם לחוות סוג של השתנות אישית .
כשחשבתי מה לבחור ועל מה לדבר מתוך השפע האין סופי עליו ניתן לדבר בהקשר לספר האדום, איזה חלון הסתכלות נוסף הייתי רוצה לפתוח , חשבתי על נקודת המעבר שהתרחשה ברגע שיונג הפסיק לעסוק בספר האדום ועבר בבת אחת לעיסוק שליווה אותו מאז ועד לסוף חייו – חקר האלכימיה. נמשכתי לראות מה קורה באזורי המעבר, איזורי הסף והמפתן, שם נרקמת ריקמת החיבור ושם עומדת על פי המיתולוגיה היוונית האלה הקטה עם הזאבים המלווים אותה כשהיא חשופת חזה ומיסתורית, או לחילופין עומד שם הרמס מרקורי הטריקסטר כדי ללוות את העוברים בצומת הדרכים. ניסיתי לראות כיצד נראה התפר בין סיום העבודה על הספר האדום והמעבר לעיסוק באלכימיה, כשאני זוכרת כל הזמן כי כל מעבר סף הוא בעיתי. רציתי לראות כיצד התחברו הדברים והרגשתי כי חלק מהחיבור בין הספר האדום לעיסוק באלכימיה התאפשר והתממש באמצעות הדימויים הזהים המופיעים בשני מרחבי הנפש האלה, ובדיאלוגים עם הדימויים אותם ניהל יונג גם אם כלל לא היה מודע לעוצמת נוכחותם של דימויים כאלה בדיוק בעיסוק האלכימי מאות שנים קודם לכן. התחלתי לחפש את הדימויים האלכימיים אותם כבר היכרתי ולראות באיזה הקשר כבר הופיעו בספר האדום.
כוח המשיכה הכריזמטי , החזק ומעורר ההשראה של הספר משך אותי אל מה שאני שבה וחוזרת אליו והוא קשור כנראה גם להיותי מטפלת באמנות . זהו רומן ארוך ומתמשך שיש לי עם דימויים ודיאלוג דימויים אותו אני מנהלת בעבודה הקלינית וגם עם עצמי. ובאמת, הדימויים אשר חיפשתי ומצאתי בספר האדום, מפתיעים, מרגשים, מנחמים, לא בהכרח מובנים, ולעיתים גם דוחים אך כדרכם של דימויים אפשרו לי להאחז בהם כמו במצפן ולשוטט בעזרתם בספר. דימויים אלה לעולם אוטונומיים ועמוסי משמעות, או כמו שיונג הגדיר לא פעם, דימויים המצויים בהריון עם עצמם על כל מגוון משמעותם..... מתחת לדימויים ומתחת לדימיון הפעיל שהתרחש באמצעותם זרמו כוחות אשר הובילו את מסע האינדבידואציה המתועד בספר. כמו בספר האדום כך היה גם באלכימיה, המפגש עם החומרים הממשיים ועם הדימויים שלהם היו בסיס העבודה האלכימית הגדולה ויעד עבודת האלכימאים - האינדבידואציה. בדרכים כמעט זהות בשפה לא בהכרח מובנת, ארכאית, מסתורית , די אפלה , אך עשירת דימויים ניווטה האלכימיה את דרכה אל עבר אותו יעד.עד היום, לרבים מאיתנו נראית האלכימיה מאיימת, אפלה לא בהכרח ברורה ועמוסת דימויים טעוני משמעות.
לקראת 1930, ללא סיבה ידועה, הפסיק לפתע יונג את העיסוק בכתיבת הספר האדום. הספר נפסק במקום מעניין, ולא ברור מדוע. האם לא היה נכון ליונג להמשיך ולעסוק בו ?? האם נגמר לו הכוח לכך ? בסוף שנת 1928 פגש יונג את ריכרד ווליהלם סינולוג גרמני אשר תרגם ספרות ופילוסופיה סינית לגרמנית. ווילהלם שהכניס את את כל תורות החשיבה מהמזרח הרחוק לסדר היום, לשפה ולתרבות הגרמנית, ביקש מיונג לכתוב את התרשמותו והערותיו מחיבור טאואיסטי אלכימי בשם " סודו של פרח הזהב" . יונג סיפר כי היה המום מההקבלות שבין דימויים בטקסט הסיני לבין המנדלות אותן צייר בספרו, וכי הפגישה עם האלכימיה הסינית עוררה בו את השאיפה להכיר לעומק טקסטים אלכימיים באשר הם אשר ניצבו זה מכבר בספריתו אך עד אז לא נמשך אליהם. הוא נטש באחת את העיסוק בספר האדום, והקדיש את עצמו במלואו לחקירה ולימודים חוצי-תרבות של תהליכי אינדבידואציה כשהוא מתמקד בעיקר באלכימיית ימי הביניים, ומשתמש במקביל בחומרים משל עצמו כאמצעי להצגת התהליך כולו. האם יתכן כי השפעת ווילהלם עליו היתה כה גדולה עד כי החליט להפסיק את העיסוק בספר האדום ?? סימן שאלה זה אמר מוריי סטיין נשיא המכון היונגיאני בציריך, ישאר כנראה לתמיד עמום ולא ברור.
יונג החל לאסוף ספרים אלכימיים, ולמרות הקושי העצום בהבנת השפה האלכימית הוא נדחף להעמיק בהם ולבנות איזה שהוא מילון מונחים אלכימיים שיסבירו לו על מה מדובר, שיעזרו לו לבנות מפת התמצאות בתוך עולם חשוך ולא מובן הזהה לעולם אליו נדד בימי כתיבת הספר האדום. ככל שהעמיקה הבנתו , הפכו הדברים למשמעותיים ...." הבנתי כי האלכימאים דיברו בסמלים ודימויים שהיו מוכרים לי מהעבר, ועלי רק ללמוד לפענח אותם...." כך אמר.
בגילוי האלכימיה הבין יונג כי זהו הגשר לו היה זקוק כדי לחבר את העבר עם המתחולל בפסיכולוגיה בהווה. הוא הרגיש כל הזמן כי עליו למצוא הוכחות ועיגון היסטורי תרבותי או חברתי כמו גם אינסטינקטואלי לחוויות אותן עבר במסעו אל הלא מודע שלו. האלכימה העניקה לו את העיגון הזה. היה לו כל כך מהותי וחשוב להשאר פסיכיאטר נטוע בתוך מדעי הטבע, לכן חיפש הוכחות שיצדיקו את הדימויים והתכנים הסהרוריים והמוזרים. האלכימיה אשר התבססה על מדעי הטבע של ימי הביניים הנכיחה את השתנות החומרים הטבעיים במעבדות כמו גם את תהליכי הנפש של העוסקים בה. ולכן יכלה להוות גשר לפסיכולוגיה המודרנית. ברגע שהבין כי האלכימאים עסקו בסמלים ודימויים אותם הכיר בעצמו מעברו האישי – היתה לו תחושת דה- ז'ה-וו. הוא הבין כי חווית האלכימאים את המציאות היתה זהה לחוויות אשר חווה בעת עימותיו עם דימויי הלא מודע שלו. האפלה, הניגרדו, המסע אל האור, השאיפה לטרנספורמציה והשתוקקות האלכימאים למצוא את אבן החכמים - הקבילו למסעו.
האפשרות להשוואה עם האלכימיה והרצף האינטלקטואלי שנוצר העניקו ליונג את הבסיס המוצק לפסיכולוגיה האנליטית שהגה. התכנים שעלו בו באופן כה מיוסר הובנו כעת,והדימויים הקדומים, בעלי האופי הארכיטיפי הפכו לאבן היסוד של הפסיכולוגיה האנליטית, ולנקודת המוצא לעבודתו המדעית . בספרו האוטוביוגרפי "זכרונות חלומות ומחשבות" מודה יונג כי התהליך אותו עבר באותה תקופה , בשנים של התנסותו הפרטית עם הלא מודע שלו – תאם את התהליך האלכימי אותו למד להכיר מאוחר יותר.
דוגמא לדיאלוג דימויים קטן מאוד שנערך ממש לקראת סיום הספר השני ( ליבר סקונדוס) שבתוך הספר האדום, יוצר סוג של חיבור סמוי בין דיאלוגים ודימויים בספר האדום לדיאלוגים עם דימויים אלכימיים שנערכו מאות שנים קודם לכן והפכו לאחר מכן ל

המשך-

הדיאלוג בין יונג לעורב מתרחש בפרק המכונה " הפגישה עם הקוסם" הפרק האחרון של הספר השני. בפרק ארוך ומורכב זה רוצה יונג ללמוד על מהות המאגי, הקסם, כי הבין שאין בידי האגו, ההיגיון או הכוונה להנהיג את חייו ועליו לחפש דרך חדשה. הוא הגיע לפגוש שוב את מורהו הרוחני פילמון, סוג של נביא חכם המצוי מחוץ לתרבות. פילמון איננו נוצרי ואיננו פאגאן, עוסק מעט בכשפים ואיננו מטיף לשומעיו.פילמון יוצא ונכנס אל תוך הזמן, מופיע ונעלם, ונמצא בקשר עם הנצח. הוא דמות מתווכת ובעיקר מלמדת. פילמון היה עסוק בטיפוח הגן שלו, ושתל בו פרחים. יונג היה מונח או נכון יותר לומר, תלוי על ענף אחד העצים כשהוא נע בין שמים לארץ בסוג של מבחן האם יש ביכולתו ליצורבחייו הפרדה בין השמיים והארץ, בין האינסטינקטיבי לרוחני, בין הלמעלה והלמטה או – האם יוכל להחזיק מעמד במצב הקשה כשהוא תלוי בין שניהם.לרגליו היה מונח על האדמה כתר מזהב אותו הביאה לו קודם לכן הציפור שלו. במצב הזה ניהל דיאלוג עם דימויים שונים.
( עמ. 326 )
...." נשארתי שותק, תלוי גבוה מעל פני האדמה, מתנדנד על ענף שצימח מתוך העץ האלוהי, עץ שלמען כמותו היו גם האבות הקדמונים מוכנים לחטוא. ידי כבולות, ואני לחלוטין חסר אונים. ולכן, נשארתי תלוי ככה , שלושה ימים ושלושה לילות. מאין יבוא עזרי ??
עמי גם יושבים הציפור שלי והנחש, שעטה על עצמו את שמלת הנוצות הלבנה שלה.
הציפור : ובכן, נביא עזרה מהעננים המשייטים מעל ראשך מאחר ואין דבר אחר העוזר לנו .
אני : את רוצה לגייס את עזרת העננים?? הכיצד זה אפשרי ?
הציפור : אני אלך לברר.
הציפור פרשה כנפיים וכעפרוני הממריא לשמיים הפכה קטנה יותר ויותר עד שנעלמה לבסוף בשביל העננים הכבדים והאפורים המכסים את השמיים.מבטי ליווה אותה בגעגועים ולא נותר דבר, אלא אין סופיותם של השמיים המעוננים והאפורים אשר מעלי, בלתי חדירים מרוב אפרוריותם, הרמוניים באפרוריותם, ובלתי קריאים לחלוטין.
אך, הכתוב על הכתר היה בכתב קריא ביותר: "האהבה אינה מסתיימת"
Love never ends….
האם משמעות הדבר כי עלי להיות תלוי לנצח?? תלייה נצחית? לא טעיתי לחשוד כשהציפור שלי הביאה לי את הכתר. כתר חיי הנצח, כתר היסורים, מבשר רעות ומסוכן בעמימותו.....
אני עייף ויגע, עייף לא רק מהיותי תלוי כאן בין שמיים לארץ אלא מהמאבק והמרוץ אחר העוצמתי, אחר מה שלא ניתן כלל לאמוד את מידותיו.
הכתר המיסתורי מונח מתחת לרגלי הרחק למטה על פני האדמה וכולו זהב קורץ וזוהר. אינני מרחף, לא, אני תלוי. או גרוע מכך, אני תלוי בין השמיים לארץ ואינני עייף ממצב התלייה הזה עליו יכולתי להתענג ואליו אני יכול להתמכר לנצח....אך, האהבה אינה מסתיימת....האם באמת זה נכון?? האם האהבה לעולם לא תסתיים? אם זה היה המסר המבורך הכללי, מה הוא המסר בשבילי???
"זה לחלוטין תלוי במשמעות ...." אמר לפתע עורב זקן ביושבו גבוה על ענף לא הרחק ממני , מחכה לארוחת הלוויה ושקוע בהתפלספות.
אני – למה זה לחלוטין תלוי במשמעות ??
העורב – המשמעות שלך בקשר לאהבה ולדברים אחרים...
אני – אני יודע צפור זקנה וחסרת מזל, אתה מתכוון למשמעות האהבה השמימית אל מול משמעות האהבה הארצית. כמובן שאהבה שמימית תהייה היופי מוחלט, אבל אנחנו גברים , ובדיוק משום שאנחנו גברים החלטתי להיות לחלוטין גבר, גבר לכל דבר .
העורב – אתה אידיאולוג
אני- עורב ארור, הסתלק מכאן....
ואז, קרוב מאוד לפרצופי, הוסט ענף, ונחש שחור התפתל וכרך עצמו מולי תוך שהוא מביט אלי במבטו המסמא הפנינתי והנוצץ. האם אין זה הנחש שלי....? "

טעימה קטנה זו למי שאיננו מכיר את אופי ואוירת הדיאלוגים בספר ממחישה את אחד מדגמי התנהלותם, את היותם נעים בין מצבי רוח שונים , בין רוחניות להומור ציני, בין שפה דתית גבוהה לשפה ארצית יומיומית . זוהי גם דוגמא לאין סוף המשמעויות ועומק הרבדים המונחים בתשתית כל דיאלוג ובעומק כל דימוי , מרכזי או מינורי ככל שיהיה. ובמקרה זה – הופעה מזערית של דימוי העורב.
העורב מככב ברוב המיתולוגיות המשלים והאגדות. זהו העוף הראשון המופיע בשמו בספר בראשית , והשלישי מבין כלל החיות בעת בריאת העולם.
במילוני הסמלים הרבים מופיע העורב כצפור מדברת ובשל כך יש לה איכויות נבואיות. אך, בצד איכויות אלה, מופיע בכל עוצמתו אופיו האמביבלנטי המקוטב הדו ערכי של העורב. הטריקסטר.שליח השמש הקשור בו זמנית למוות. אוכל פגרים, נבלות גוויות וגופות בשדות הקרב . משחר ההיסטוריה ליוו עורבים את הלוחמים לשדה הקרב כפי שהם מלווים היום ציידים ולהקות זאבים כדי לאכול באמצעותם את הטרף. הקשר האסוציאטיבי בינם לבין המוות, הפך אותם למבשרי מוות.ולפיכך, נראה כי יחסי האדם והעורב, אמביבלנטיים מאוד. אמביבלנטיות אשר נבעה כנראה מתכונותיהם השונות של העורבים, כמו גם מראייתו המצומצמת והאגוצנטרית של האדם.

חני 852

New member
תודה רבה רונית מענין

ישנם הרבה משמעויות לעורבים בכל תקופה ותקופה .
בתרביות קודמות או אצל עמים שונים ..
כל תרבות פירשה באופן שונה את משמעות העורב ..
ועמים שונים התיחסו באופן שונה לעורבים ..

מה פרוש

מבשרי מוות?

" הקשר האסוציאטיבי בינם לבין המוות, הפך אותם למבשרי מוות.ולפיכך, נראה כי יחסי האדם והעורב,
אמביבלנטיים מאוד. אמביבלנטיות אשר נבעה כנראה מתכונותיהם השונות של העורבים, כמו גם מראייתו המצומצמת והאגוצנטרית של האדם."

חני 852

New member
העורבים

חלום על עורב / עורבים- בחלום

הופעתו של העורב בחלום מראה את חדות לשנו ומחשבתו של החולם.
העורב בא לבשר על אירוע גורלי בחייו של החולם .תוצאותיו של האירוע תלויות בחולם ובבחירותיו או לטוב או לרע. הופעתו מראה על חשיבות קבלתה הבחירה ועל הצורך להתייעץ עם בעלת מקצוע.
בהיבט הרוחני = העורב מראה על יכולת רוחנית גבוהה והשפעה חזקה על אחרים
,על הצורך של החולם לשקול את מילותיו...

בעולם המודרני העורב השחור נתפש כשלילי ומפחיד ושאכן ישנם אנשים המדמים שעורב שחור יושב להם על הכתף ומכביד עליהם באופנים שונים.

עורב שחור הוא הציפור הלאומית של "בהוטן" - מדינה, מיוחדת במינה, הממוקמת בהרי ההימלאיה,

בתרבויות קדומות כמו בעולם הקלטי, העורב השחור היה קשור למלחמה ומוות. שאצל היוונים הוא נחשב לפטפטן, אצל היפנים כדואג להוריו ואצל אנשי ימי הביניים, כאחד שמזניח את גוזליו. הסינים קשרו ם בינו ובין אור השמש, וההינדים ראו בו גורם המסוגל לבטל כישופים רעים. ואצלנו, היה זה העורב שיצא ראשון מתיבת נוח, לבדוק אם פג החורבן והתחדש העולם ואף הזין את אליהו הנביא בסיפור אחר. ..

עורב שחור בא בתחילתה של שנת 2012 לומר לנו את הדברים הבאים:

שנו את צורת המציאות הישנה שלכם והפכו להיות העצמי העתידי שלכם.

היו נקיים באמת שלכם עד הסוף. לצורך כך, הסתכלו לעצמכם בלבן של העיניים, בחנו את ליבכם, ובדקו האם אתם ישרים עם עצמכם ועם האחרים? - אולי אתם מרמים קצת בדיאטה שלכם? או מתבוננים בסתר בנושאים לא לכם? או מפרים הבטחות שהבטחתם לעצמכם ולאחרים או אולי מוליכים שולל אחרים כשאתם מבטיחים דברים שאין בכוונתכם בכלל לקיים?

בכל אחד מהמצבים האלה המפסידים היחידים הם אתם!

לי יצא לראות להקות של עורבים בתקופות האחרונות .

http://cafe.themarker.com/post/2482669/

טוטם העורב

תודה לבני היקר על השיתוף

טוטם העורב מאת: אורלי נירן יהלום טוטם העורב נושא סגולה של הארה. העורב מביא לחייכם את היכולת לממש את פוטנציאל היצירה שלכם וליצור שינוי בעצמכם וביקום. כוח הבריאה. בסיפור הבריאה שאנו מכירים מספר בראשית בפסוק ג' כתוב: "ויאמר אלוהים: יהי אור ויהי אור". כך מתחילה הבריאה. באגדות של שבטי הילידים בצפון אמריקה, נחשב העורב כתומך בחיים ומביא האור לבני האדם. הבאת האור מסמלת את נס הבריאה. קיימים כ-ארבעים סוגים שונים של עורבים. העורב האפור CROW הוא הנפוץ ביותר בארץ וכן גם העורבנים כחולי הנוצות BLUE JAY. בדרום הארץ ניתן למצוא גם את העורב השחור RAVEN. בגלל צבעו השחור הבוהק מתקשר העורב למסתורין וללידה מחדש. הילידים האינדיאנים מאמינים שמקור כל הדברים הוא המסתורין הגדול. הצבע השחור הוא אחד הצבעים המייצגים את צ'קרת הבסיס. ובעל איכות של עוצמה המביאה ליצירת חיים. השחור מייצג את הנשיות, האימהות, הריק, הרחם הנצחי המהווה מקום לידה לכל דבר על פני אימא אדמה. הוא מזכיר לנו לא לשכוח שנסים מתרחשים מדי יום וקסמי הבריאה הם אין סופיים. צבעו הכחול של העורבני המשולב בשחור ולבן מלמד על העוצמה הטמונה ביכולת לחבר בין העולם הרוחני וידע עליון- השמיים, ובין העוצמה הנובעת מקרקוע וקסמיה של אימא אדמה. טוטם העורבני מסוגל לעורר בנו ידע עתיק וקדום הקשור לשני הרבדים בתוכנו. העורבים מוזכרים ומתוארים בסיפורי אגדות במיתולוגיות רבות. אצל הסינים העורב מסמל התבודדות, במיתולוגיה הסקנדינבית ממלא העורב תפקיד משמעותי כחיית הטוטם של אל הצפון אודין שהיה עוטה על עצמו מדי פעם את דמות העורב. במסורת הקלטית סימל העורב כוח המקושר לבריאה. החג הקלטי מאבון החל ביום השוויון ב-21 בספטמבר, היום המסמל את לידת החורף, מקושר לעורבים, כיוון שהחל ממועד זה הולכת וגדלה האפלולית על פני אימא אדמה. הלילות הולכים ומתארכים והצבעים השחורים אפורים-צבעי העורב ממלאים את חיינו. בתורה מסופר על הקשר בין העורבים לאליהו הנביא הידוע כמחולל נסים. על פי הספור כאשר היה אליהו הנביא במדבר האכילו אותו ותמכו בו עורבים. אליהו הנביא נשא את סגולת העורב הוא היה קוסם מכשף וידע כיצד לנצל את הכוחות היצירתיים ביקום כדי להפעיל את חוקי הרוח על הממד הפיזי ( יכולת לשינוי צורה בפיזי). על כן, היה בכוחו להחזיר לחיים את בנה של האלמנה (בספר מלכים א' פרק י"ז). שמאנים אשר העורב מלווה אותם כחיית טוטם מסוגלים לשנות את גופם לגוף חיה. אליהו הנביא, עלה לשמיים בסערה בגופו הפיזי. העורב מייצג את החיבור לאור- מקור החיים והארת הצללים. לאנשי העורב יכולת להביא את האור למקומות חשוכים, במערכות יחסים, או כאשר מדובר בתהליך של ריפוי מחלה. כדי להבין את טוטם העורב עלינו להבין שהצללים הם נקודות התורפה שלנו, אותם דפוסי התנהגות שטמונים במחשכי הנפש ומחכים לאור של אהבה וקבלה עצמית כדי לרככם ולמוססם באופן שיאפשר לעצמנו ריפוי פנימי וגאולה. הילידים האמריקנים מאמינים שכל תהליך ריפוי מלווה על ידי העורב השחור האחראי לקסמים ונשיאת התפילות לריפוי החולה לעולמות העליונים. אם מלווה אתכם העורב כטוטם, נסו לבחון ביתר עיון את הסגולות הייחודיות לכם. העורב האפור מביא לידי ביטוי את היכולת לאזן את חייכם בין חוקי האדם וחוקי הבריאה ואת הכוח להיעזר בחוק כדי לשנות מצבים תקועים בחייכם. העורב השחור נושא כוחות של קסמים ויצירה והעורבני מלמד אתכם שימוש נכון בכוח והעמקה באופן מקצועי ואחראי בבואכם לעורר את העוצמות הרוחניות ולעסוק בנסתר. לכל סוגי העורבים כושר הישרדות מצוין. טוטם העורב נושא בחובו מתנה של עוצמה יוצאת דופן. הוא מלמד את אלה המחוברים לסגולותיו להשתמש בכוחות הקסם הטמונים בתוכם ולהוציאם מהחושך לאור. טוטם ייחודי זה דורש מכם הבנה לגבי שימוש בכוח, מסירות לייעוד חייכם, אחריות רבה ויושר פנימי גבוה בבואכם להשפיע על אנשים אחרים או להיעזר בחוקי היקום.

--------------------------------------------------------------------------------

בשבת האחרון תקפו אותי עורבים

כאשר יצאתי לריצה הקבועה שלי..דרך החוף
ומשם לקריית חיים על יד האיצטדיון נכנסתי לכיוון העצים
כדי להטיל את מימיי..או בשפה העממית להשתין..

רואים עורבים מעל העצים וכל אחד צורח בקול העורבים שלהם..ו2 מהם
שבכלל עמדו על כבל חשמל מעבר לכביש..באו בטיסה אלי עברו קרוב לראש שלי
ועמדו על העץ ופעם השניה ישירות אלי..מחזה לא נעים.

יצאתי מהחורשה ישר לכיוון קרית חיים מזרחית וטסתי בריצה

עלק ציפור חכמה סך הכל ציפור שחורה עם מקור של נשר

עורב ידוע כציפור מאוד חכמה ומאוד נקמנית

אם פגעת בה או במישהו מהלהקה שלה
היא תארוב לך ותתקוף אותך
ייתכן שאתה היית קרוב לקן שלהם ולכן הזהירו אותך שלא תתקרב...

גם חשבתי ככה

הסתכלתי בעצי אקלטיפוס ענקיים שנמצאים שם מאז שאני זוכר את עצמי
ולא היה שם קנים

פעם רצתי בחוף הים ושומע משהו..מוזר מאחור וישר ביס בישבן שלי
כלב שחור רזה לא יודע מה הסוג התנפל עלי כאילו אין מחר
מזל שהבעל בית שלו היה שם..

מסקנה:חיות ועופות זה מסוכן בשבילי..(_: כולל דבורים שבעבר עקצו אותי ביד
בעבודה

NlNין lcNlc

New member
אז מה זה אומר על העורב שמגיע אלינו בוקר וערב

לגינה? הא? ומה זה אומר עלינו?

אני חייבת לשתף אתכם בדבר מוזר

אתחיל מכך שבתקופה האחרונה קורים לי המון תופעות משונות,
דברים נעלמים לי ופתאום שוב נמצאים,
כמו- שאני מחפשת משהו במקום מסויים כמה פעמים ולא מוצאת
ופתאום הוא מונח לו בדיוק באותו מקום שחיפשתי כמה פעמים ואני מדגישה כמה פעמים,

אני עושה דברים ומרגישה הרבה דה זוו, שכבר עשיתי אותם בדיוק כך עם אותה קבוצה בעבר,
ועוד כל מיני דברים, שכרגע לא זוכרת לספר.
אתמול קרה לי אחד מאותם מקרים משונים
יצאתי עם שמעון לבית קפה כשחזרנו, עברנו ליד חנות של שען
שמסרתי לו ביום חמישי שעבר לתקן שעון,
השען ראה אותי, ושאל מדוע לא הגעתי לקחת את השעון
הרי אמרת לי שרק לקראת סוף השבוע תוכל לתקן אותו התפלאתי
אבל דיברתי איתך ביום ראשון
ואמרתי לך שהצלחתי לתקן את השעון, הוא אמר לי,
הסתכלתי עליו במבט מבולבל,
לא זכרתי שום שיחה כזו,
אתה בטוח? שאלתי
כן הוא אמר והראה לי בהיסטוריית הטלפון שלו שרשום שחייג אלי ביום ראשון,
פתחתי את הסטוריית הטלפון שלי
והפלא ופלא אין לי אף שיחה ממנו,
בדקנו שוב את המספר הרשום אצלו אולי זו טעות
אך לא, זה המספר שלי, הוא ניסה לצלצל אלי
והצג הראה את המספר שלו.
אבל לא הופיע לי בהסטוריית השיחות שיחה ממנו
ואיני זוכרת שנעשתה שיחה כזו...
יש לכם רעיון מה קרה כאן???

קיים הסבר והוא פשוט:

כל אחד מכם היה במימד אחר ברגע שצלצל אליך, ומכיוון שאת היית במימד גבוה משלו, לא יכול היה "לראותך" או "לתקשר" עימך אותה עת

השערה אלטרנטיבית:
השיחה ביניכם כן התקיימה, אולם באחד היקומים המקבילים שהתפצלו (bifurcate) ברגע שהתרחש אירוע קוואנטי שיכול היה לקרוס במספר אופנים (Wheeler-Averett's Many-Worlds Interpretation).
נסי לאתר את משרדי הרשת הסלולארית שלך באותו יקום מקבילי בו התרחשה השיחה, ובקשי פלט שיחות נכנסות. אני מבטיחה לך כי תמצאי את המבוקש...

למעלה