תמיכה ושיתוף - זה המקום

גולי7613

New member
תוצאות תבחין משולש פחות טובות מבדיקות קודמות

אז זה הסיפור: בשקיפות עורפית עובי הנוזל 1.4, נצפה גשר אף, הסיכון עפ"י הגיל שלי בלבד (34) עמד על 1:480, סיכון עפ"י גיל + שקיפות עלה ל 1:2700.
סקר שליש ראשון הוריד את הסיכון לתסמונת דאון ל 1:9000, ולטריזומה ל 1:10,000
עכשיו הגיעו תוצאות של התבחין המשולש - הסיכון לטריזומה נשאר 1:10,000 אבל הסיכון לתסמונת דאון פתאום עלה ל 1:1700
אני יודעת שזה כביכול עדיין לא מצדיק דיקור מי שפיר, אבל זה עליה משמעותית בסיכון מ 1:9000 ל 1:1700! וגם יותר גבוה מהסיכון שהיה עפ"י השקיפות...
אוף!!! אני לא יודעת מה לעשות! מצד אחד אני לא רוצה לקחת את הסיכון שתיוולד ילדה חולה בתסמונת דאון, ומצד שני הפחד מהסיכון שקיים בדיקור מי שפיר משתק אותי...
אגב התוצאות של כל אחד משלושת הבדיקות בתבחין המשולש תקינה לחלוטין ואפילו לא גבולית ולא מתקרבת לתוצאה שמעלה את הסיכון.
אני בשבוע 18+0, שוקלת ברצינות לעשות את בדיקת הווריפיי בעלות של 3300 (אחרי החזר מקסימלי של 2000 ש"ח מהקופה) - הבנתי שמקבלים תוצאות תוך שבוע, רק לא לקחת את הסיכון שבמי השפיר.
מה אתן אומרות?

פאשון

New member
שמעתי שזה נפוץ

שהתבחין המשולש מוריד סיכויים. לי הוא גם הוריד. האחות בסיכוני הריון אמרה להתעלם וכל עוד זה מעל התחום, הכל בסדר.
אני לא עושה מי שפיר. אני יותר מפחדת מהפלה חס וחלילה מאשר הסיכוי הקלוש הזה....
אבל זה אישי לחלוטין

primrose16

New member
יש בדיקה מקבילה בחברת fugene שהיא יותר זולה.

אני עשיתי אותה בתחילת ההריון (אחרי תוצאות השקיפות אבל לפני הסטטיסטיקות של החלבון העוברי).
התוצאה מגיעה אחרי כשבועיים.

גולי7613

New member
תודה, בסוף נראה שאוותר על הבדיקה

לא הבנתי נכון את התוצאות. חשבתי שזו תוצאה של בדיקת אינטגרציה וגיליתי שממש לא.

יש לך טעות מאוד בסיסית

ואת לא הראשונה שאני נתקלת בה שלא מבינה בדיוק מה אומרות התוצאות של הבדיקות, ומרתיח אותי שהרופאים לא מסבירים את זה כמו שצריך!!

מנסה לעשות לך סדר.
זה ממש ממש ממש ממש ממש (מקווה שאני מספיק ברורה חחחח) לא נכון להסתכל על זה בתור "הבדיקה העלתה את הסיכוי" או "הבדיקה הוריגה את הסיכוי".
התוצאות הן אוטונומיות לחלוטין ולא אחת ביחס לשניה!!! וזאת הטעות הבסיסית.
את אמורה להתייחס רק לשתיים: משוכללת גיל+שקיפות+סקר שליש ראשון וחלבון עוברי.
שוב אני מדגישה - התוצאה של כל אחת מהן עומדת לחלוטין בפני עצמה.
ההראשונה מביניהן היא הרבה יותר חדשה (לדעתי שקיפות עורפית נכנסה לבדיקות השוטפות רק בסביבות שנת 2000) והרבה יותר מדויקת - עם דיוק של עד 85% באבחון. לפני שהיא היתה קיימת היה רק חלבון עוברי. הדיוק שלו הוא עד 65%. כשעושים שכלול של שתיהן יחד (מה שעושים במעבדות זר כמו שעניתי לך במקום אחר) - הדיוק עולה ל-95%, ואז גם יש תוצאה אחת ויחידה וזה מונע את הבלבול כמו שהיה לך עכשיו. אז אולי הריון הבא תשקלי לעשות את זה (למי שבמכבי זה עולה בסביבות 500 ש"ח לדעתי לשתי הבדיקות, לא בטוחה לגבי החזרים).
אבל במקרה שלך אין שכלול. יש תוצאה של 1:9000 עם דיוק של 85%, ועוד תוצאה נפרדת לחלוטין של 1:1700 שהדיוק שלה 65%. אגב, באיזשהו אופן זה די מיותר להסתמך על החלבון העוברי כשיש בדיקה יותר מדויקת ויותר חדישה. ממשיכים לעשות אותו כי דרכו אפשר לגלות בעיות אחרות ולא רק תסמונת דאון/טריזומיה 18.
שוב, אני מזכירה לך שמדובר כאן בבדיקות סטטיסטיות. זה אומר שסטטיסטית לאחת מכל 1700 נשים שהן בגילך וקיבלו תוצאות כמו שלך בחלבון יהיה עובר חולה. 1:1700 זה 0.05% - חמש מאיות האחוז בלבד!!! שהעובר שלך חולה. (אני בכוונה מתייחסת רק לתוצאה השניה כי הבנתי שהיא זאת שהדאיגה אותך).
לגבי מי שפיר - הבדיקה היום הרבה יותר בטוחה ממה שנהוג לחשוב, ובאמת שהשד לא נורא ככ. ועדיין, קיים בה סיכוי של 1% בערך להפלה בעקבות סיבוך בבדיקה. אז מצד אחד יש לך 1% - ומצד שני 0.05%. אני מאמינה שהמתמטיקה כאן מאוד פשוטה.
לגבי בדיקות הדם - הסיכון הוא כספי נטו. אם את מרגישה שההסברים שלי לא סיפקו אותך ואת עדיין מודאגת ולחוצה מהתוצאות, ויש לכם את האפשרות הכספית, אז אולי באמת כדאי לעשות את הבדיקה ולהיות רגועים. כי הכי הכי חשוב לבריאות העובר שלך שתהיי רגועה ונינוחה. אם צריך לשלם כסף בשביל זה - אז צריך.
אבל לדעתי האישית, זה ממש מיותר. התוצאות שלך בסדר גמור אם לא לומר מעולות! אגב לי יצא מאוד דומה - 1:10000 בראשון, ו1:1900 בחלבון (אבל אני יותר צעירה ממך - 29, אז מן הסתם זה השפיע ולכן אצלי טיפה יותר גבוה), ותאמיני לי שאפילו לחלקיק שניה לא דאגתי ולא חשבתי בכלל על מי שפיר ולא על בדיקת הדם. אבל זאת אני. תעשי מה שמרגיש לך שיתן לך שקט נפשי.
מקווה שעזרתי וסליחה על החפירה חחחחח
שיהיה המשך הריון קל ותקין ויסתיים בידיים מלאות אמן אמן

גולי7613

New member
! תודה רבה על ההסבר המפורט

את צודקת, הרופא לא הסביר לי את המשמעות! וגם לא הסביר לי שהקופה לא מבצעת את בדיקת האינגרציה אלא אם כן סטטיסטית הסיכון גבוה מ 1:3000 בשקיפות+סקר שליש ראשון או שקיים סיכון גבוה סטטיסטית בבדיקת החלבון העוברי - גיליתי את זה רק אתמול אחרי שמשהו שהיה רשום בתוצאה העלה בי חשד שאלו לא תוצאות משוקללות.
אז כן, הספקתי לגמרי להרגע מאז
ועכשיו כשאני קצת מנוסה אז אני מבינה למה נשים רבות מבצעות את בדיקות הסקר במעבדות זר - קודם ממש לא הבנתי למה, הרי מדובר בסך הכל בבדיקות דם שאפשר לבצע בקופה בעלות הרבה יותר נמוכה... לפחות להריונות הבאים אני אהיה יותר חכמה.
השיקול לבצע דיקור מי שפיר או את בדיקת הדם היה בגלל שחשבתי שהסטטיסטיקה ירדה דרסטית מ 1:9000 ל 1:1700 כי הייתי בטוחה שזו התוצאה המשוקללת העדכנית... עכשיו שאני מבינה שזה ממש לא ככה (בין היתר בעזרתך
) אני כנראה יורדת מזה.
נרגעתי וחזרתי להנות מההריון ומלתרגש מחדש בכל פעם שאני מרגישה אותה זזה, ומחכה בקוצר רוח לסקירה המאוחרת בעוד חודש לראות אותה על המסך זזה ובועטת

אז שוב תודה והמשך קליל ונעים עם ידיים מלאות בסופו!

nymeria27

New member
התוצאות האלה עדיין מעולות!!!

וגבוהות פי כמה וכמה מההמלצה של משרד הבריאות לעשות מי שפיר (1:380).
מדובר בחישובים סטטיסטיים שונים, לכן במקומך לא הייתי מתייחסת לזה כתוצאה שעלתה/ ירדה, אלא מסתכלת רק על התוצאה האחרונה של השכלול ומחליטה משם.
ההחלטה האם לעשות מי שפיר או לא היא מאוד אישית, אני באופן אישי לא הייתי עושה עם תוצאה כזאת, אבל את צריכה להחליט בעצמך לפי השיקולים שלך.

גולי7613

New member
אין לי תוצאות משוכללות כי לא עשיתי במעבדות זר

כל הלחץ היה כי חשבתי שזו התוצאה המשוקללת (חשבתי שהשיקלול ירד דרסטית). כשגיליתי שלא אז נרגעתי

emmaKatelin

New member
להתכונן להריון שני

שלום לכולן,

התגעגתי...

הייתי כאן בהריון קודם, שנגמר בלידה של 48 שעות וילד מקסים ביותר :)

אני ובעלי רוצים להתחיל לעבוד על הריון נוסף, ורציתי לדעת אם בשנה וחצי האחרונות הוסיפו בדיקות גנטיות שונות או שיש עידכונים לגבי ההכנות שצריך לבצע.

כמו כן אני אשמח לשמוע ממי שסובלת מפקטור 5 ליידן - האם יש דברים שצריך לשים אליהם יותר לב?

האם ההריון עם פקטור 5 מוגדר לי כהריון בסיכון באופן אוטומטי? איך אפשר להתמודד עם הזריקות היומיות (אחרי הלידה הקודמת אובחנתי ונאלצתי לקחת במשך חודש - זה היה :( )

ומה זה אומר ההגדרה של ההריון כהריון בסיכון - איך זה יכול להשפיע על החיים השוטפים שלי (מעבר להשפעה הטבעית של ההריון כמובן... )

תודה רבה לכל העונות שיהיה לכן הריון עגלגל ושק ושיסתיים בילד/ה חמודים :)

mitmit11

New member
הכי טוב שתיגשי למעבדה בקופה ותראי אם יש בדיקו

אני ילדתי ב- 2010 וב-2012 והייתי צריכה להוסיף עוד שתי בדיקות. אלה דברים שמתעדכנים כל הזמן.

emmaKatelin

New member
תודה על התגובה

עשיתי כך וקבעתי פגישה ע"מ לברר זאת....

בכל זאת אני עדיין דואגת לגבי המצב הבריאותי החדש איתו אני מגיעה להריון...

האם למישהי יש עצה? (פקטור V ליידן) מישהי?

דינה881

New member
זקוקה לעידוד מאמהות לילדים "צפופים"

היי
לא מאמינה שזוכרים אותי כי לא הייתי מאוד פעילה, אבל ילדתי לפני שנה.
כיום אני בהריון שבוע 12+, אחרי שקיפות מוצלחת...
ההריון הוא פנצ'ר, לא מתוכנן בכלל, והנסיכה שלי עוד לא בת שנה...
אני צפויה ללדת שהיא תהיה בת שנה וחצי.
אני מאוד פוחדת שלא אסתדר עם שני ילדים כל כך צעירים, אני מפחדת שיהיה לילדה שלי קשה לקבל אח או אחות ורק המחשבה מעלה בי דמעות...
אני לא ממש מצליחה לעכל את ההריון שלי ולא מצליחה לדמיין את עצמי עם שניים...
בנוסף לכל זה אני נמצאת בעבודה כמעט חצי שנה ופוחדת מתגובתם כשאודיע על ההריון...
האם יש למישהי תובנות או עידוד? קשה לי מאוד נפשית, אני משתפת את בעלי אך הוא מאוד שמח עם ההריון ולא ממש מבין אותי...
תודה מראש, אפילו אם רק שפכתי את הלב....

לי יש נסיון דומה, תובנות ועידוד

קודם כל לגבי העבודה - אל תודיעי לפני שיהיה לך ותק של חצי שנה!!!
ולגבי כל השאר - שולחת לך במסר

מ י כ ל10

New member
את תסתדרי, וגם בתך תסתדר

אנשים בכלל וילדים בפרט הם יצורים סתגלניים מאוד. זה לא שלא יהיה קשה. יהיה קורע. אבל אם לוקחים כל יום לעצמו, ולא מתייסרים בגלל רגשות אשם שלא מועילים לכלום ורק גוזלים אנרגיה מההתמודדות האמיתית, מגלים שבסה"כ הכול בסדר.
אח/ות זו מתנה ענקית, גם אם לא בחרת את העיתוי.

למעלה