יש לך טעות מאוד בסיסית
ואת לא הראשונה שאני נתקלת בה שלא מבינה בדיוק מה אומרות התוצאות של הבדיקות, ומרתיח אותי שהרופאים לא מסבירים את זה כמו שצריך!!
מנסה לעשות לך סדר.
זה ממש ממש ממש ממש ממש (מקווה שאני מספיק ברורה חחחח) לא נכון להסתכל על זה בתור "הבדיקה העלתה את הסיכוי" או "הבדיקה הוריגה את הסיכוי".
התוצאות הן אוטונומיות לחלוטין ולא אחת ביחס לשניה!!! וזאת הטעות הבסיסית.
את אמורה להתייחס רק לשתיים: משוכללת גיל+שקיפות+סקר שליש ראשון וחלבון עוברי.
שוב אני מדגישה - התוצאה של כל אחת מהן עומדת לחלוטין בפני עצמה.
ההראשונה מביניהן היא הרבה יותר חדשה (לדעתי שקיפות עורפית נכנסה לבדיקות השוטפות רק בסביבות שנת 2000) והרבה יותר מדויקת - עם דיוק של עד 85% באבחון. לפני שהיא היתה קיימת היה רק חלבון עוברי. הדיוק שלו הוא עד 65%. כשעושים שכלול של שתיהן יחד (מה שעושים במעבדות זר כמו שעניתי לך במקום אחר) - הדיוק עולה ל-95%, ואז גם יש תוצאה אחת ויחידה וזה מונע את הבלבול כמו שהיה לך עכשיו. אז אולי הריון הבא תשקלי לעשות את זה (למי שבמכבי זה עולה בסביבות 500 ש"ח לדעתי לשתי הבדיקות, לא בטוחה לגבי החזרים).
אבל במקרה שלך אין שכלול. יש תוצאה של 1:9000 עם דיוק של 85%, ועוד תוצאה נפרדת לחלוטין של 1:1700 שהדיוק שלה 65%. אגב, באיזשהו אופן זה די מיותר להסתמך על החלבון העוברי כשיש בדיקה יותר מדויקת ויותר חדישה. ממשיכים לעשות אותו כי דרכו אפשר לגלות בעיות אחרות ולא רק תסמונת דאון/טריזומיה 18.
שוב, אני מזכירה לך שמדובר כאן בבדיקות סטטיסטיות. זה אומר שסטטיסטית לאחת מכל 1700 נשים שהן בגילך וקיבלו תוצאות כמו שלך בחלבון יהיה עובר חולה. 1:1700 זה 0.05% - חמש מאיות האחוז בלבד!!! שהעובר שלך חולה. (אני בכוונה מתייחסת רק לתוצאה השניה כי הבנתי שהיא זאת שהדאיגה אותך).
לגבי מי שפיר - הבדיקה היום הרבה יותר בטוחה ממה שנהוג לחשוב, ובאמת שהשד לא נורא ככ. ועדיין, קיים בה סיכוי של 1% בערך להפלה בעקבות סיבוך בבדיקה. אז מצד אחד יש לך 1% - ומצד שני 0.05%. אני מאמינה שהמתמטיקה כאן מאוד פשוטה.
לגבי בדיקות הדם - הסיכון הוא כספי נטו. אם את מרגישה שההסברים שלי לא סיפקו אותך ואת עדיין מודאגת ולחוצה מהתוצאות, ויש לכם את האפשרות הכספית, אז אולי באמת כדאי לעשות את הבדיקה ולהיות רגועים. כי הכי הכי חשוב לבריאות העובר שלך שתהיי רגועה ונינוחה. אם צריך לשלם כסף בשביל זה - אז צריך.
אבל לדעתי האישית, זה ממש מיותר. התוצאות שלך בסדר גמור אם לא לומר מעולות! אגב לי יצא מאוד דומה - 1:10000 בראשון, ו1:1900 בחלבון (אבל אני יותר צעירה ממך - 29, אז מן הסתם זה השפיע ולכן אצלי טיפה יותר גבוה), ותאמיני לי שאפילו לחלקיק שניה לא דאגתי ולא חשבתי בכלל על מי שפיר ולא על בדיקת הדם. אבל זאת אני. תעשי מה שמרגיש לך שיתן לך שקט נפשי.
מקווה שעזרתי וסליחה על החפירה חחחחח
שיהיה המשך הריון קל ותקין ויסתיים בידיים מלאות אמן אמן