עוגת לינצר

אילנית12

New member
עוגת לינצר


עוגת לינצר.

לתמונה נוספת:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2186985

מקור התמונות:אילנית12

עוגה טעימה קשה להפסיק לנשנש אותה..

מקור המתכון:נירה שויאר עם כמה שינויים קלים שלי.

השתמשתי בתבנית פאי מס' 26



מידת הכוס 240 סמ"ק(לפי הספר)

לחמם תנור בחום בינוני



חומרים:



2 1/2 כוסות קמח(350 גרם)

150 גרם שקדים טחונים טבעיים ללא קליפה

3/4 כוס סוכר

3 חלמונים(מס' 1)

2 כפות ברנדי(לא היה לי-אני שמתי חלב קר)

קליפת לימון מגוררת

קורט מלח

300 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות(במקור מרגרינה)

ריבה אדומה חלקה



הכנה:

להכניס את החומרים לקערת המיקסר ללוש מעט בוו גיטרה עד שכל החומרים מתגבשים ונוצר בצק(אפשר ללוש ביד)

(ללוש מעט, הבצק עדין)

"אוספים" את הבצק עוטפים ומכניסים למקרר בערך כשעה.



לקמח משטח עבודה ,לקחת 2/3 מהבצק ולשטח אותו על תבנית משומנת כול הדפנות.

למרוח בנדיבות ריבה.

להכין מהבצק פסים של שתי וערב ולהניח מעל הריבה.

למרוח חלמון ביצה על הפסים.

לאפות בחום בינוני כ35 -40 דקות עד שהבצק שחום מלמעלה.

לצנן את העוגה ורק אז לשחרר מהתבנית.

לחתוך כשהיא מתקררת.

מומלצת מאוד!/אילנית12
 
למעלה