להקפיא פרוסות עבות של בננה (אני לוקחת את הבננות שעל סף ה"דבש"), להוסיף טיפה פירות יער, תותים או כל פרי רך אחר (נקטרינה, שזיף) ולטחון במעבד מזון. יוצאת ממש גלידה (ממש!!) וזה בלי שום תוספת של שום דבר חוץ מהפרי.
חוץ מזה, לקצת פחות קטנים (כשאין סכנת חנק)- נורא כיף לאכול ענבים קפואים. זה יוצא כמו סוכריות קרטיב.
אשמח לעזרתכם להכנת עוגת יום הולדת- אז עוגה בריאה יש, אבל ציפוי חגיגי לא ממש מצאתי שיהיה גם בריא.
לא משנה אם הציפוי יוצא כהה (כמו ציפוי שוקולד) או בהיר יותר...
חשבתי על שימוש במוצרים כמו שקדיה, תמרים, שמן קוקוס וכו'...
רק לא הצלחתי לחשוב על יחס חומרים/בישול וכו'... שיהפוך את זה למשהו שנקרש כשמתקרר...
יש רעיונות? (גם מחומרים אחרים זה בסדר, כל עוד הם בריאים יחסית)
במקום מים אפשר עם מיץ תפוזים או לימון או חלב (תלוי מה העוגה שמתחת...)
הטכניקה פשוטה - שים כמה כפות של אבקת סוכר ותתחיל להוסיף את הנוזל בטיפות עד למרקם הרצוי. לא להוסיף עוד נוזל עד שכל הנוזל הקודם נספג לתוך האבקה, ואם יוצא דליל מדי אפשר להוסיף עוד אבקה. זה הופך למין משחה בסמיכות שמשתנה לפי המטרה - מריחה או זילוף. אני מניחה שאתה רוצה ליצור שכבה אחידה ולכן צריך משחה סמיכה יחסית.
זה מתקשה אח"כ. וקח בחשבון שזה גם מוסיף למתיקות של כל העוגה, כך שאם אתה מתכוון ליצור שכבת כיסוי ממש (ולא רק זילופים), הייתי מפחיתה מכמות הסוכר שבמתכון.
בינינו אני לא בטוחה כמה זה באמת משנה כבר אם זה ציפוי שוקולד או לא, כי זה המון סוכר עדיין, אבל אני הכנתי ציפוי מטחינה גולמית אורגנית, עם מעט דבש, ובשביל הצבע שמתי מעט קקאו. הילדים טרפו את העוגה, כולל הגדול שלי שטוען שהוא שונא טחינה גולמית עם סילאן/דבש, תמיד כשאני מציעה לו, אבל על העוגה הוא אפילו לא שם לב וביקש עוד.
זה תלוי ברמת הסמיכות שאת נותנת לזה להגיע, אצלי זה היה מעט משחתי כזה, אחרי הקירור, בהכנה נוזלי, וקל למריחה, ואז נהיה כמו טחינה גולמית.
זה היה ממש מעולה דרך אגב, מכל הבחיחנות, ניתן לקשט מעל הציפוי בקלות אם רוצים.