אוכל לסוף השבוע

muga

New member
אני מכינה ככה

בננה+תמר+יוגורט+טחינה.
טוחנים יחד.
יוצא מתוק מאוד וטעים.
שתי הבנות מכורות.

בעונת המנגו,
אני עושה עם מנגו ויוגורט וקצת טחינה.
גם כן נהדר.

אני כן מעדיפה עם יוגורט ולא רק על בסיס הפרי, כדי שיהיה עם יותר "נוכחות".
אבל אפשר פשוט לטחון פירות ולהקפיא...
 

ענבלית70

New member
הלהיטים אצלנו

1. רסק תפוחים (מתפוחים מאודים), שקדיה, אבקת שיבולת שועל.
2. בננה, מלון, תמרים, טחינה וקצת סלק מבושל בשביל הצבע
 
עוד אחד שהלך חזק אצלנו בקיץ שעבר

(מי שבמיוחד התלהבה זו אם הבית...)
לערבב יוגורט עם התוכן של הפסיפלורה וקצת מייפל.
אגב אני מקפיאה את זה בתבניות של קוביות הקרח...
 
שוס רציני

להקפיא פרוסות עבות של בננה (אני לוקחת את הבננות שעל סף ה"דבש"), להוסיף טיפה פירות יער, תותים או כל פרי רך אחר (נקטרינה, שזיף) ולטחון במעבד מזון. יוצאת ממש גלידה (ממש!!) וזה בלי שום תוספת של שום דבר חוץ מהפרי.
חוץ מזה, לקצת פחות קטנים (כשאין סכנת חנק)- נורא כיף לאכול ענבים קפואים. זה יוצא כמו סוכריות קרטיב.
 

handsfree

New member
ציפוי בריא לעוגה, יש כזה דבר...?

אשמח לעזרתכם להכנת עוגת יום הולדת- אז עוגה בריאה יש, אבל ציפוי חגיגי לא ממש מצאתי שיהיה גם בריא.
לא משנה אם הציפוי יוצא כהה (כמו ציפוי שוקולד) או בהיר יותר...

חשבתי על שימוש במוצרים כמו שקדיה, תמרים, שמן קוקוס וכו'...

רק לא הצלחתי לחשוב על יחס חומרים/בישול וכו'... שיהפוך את זה למשהו שנקרש כשמתקרר...

יש רעיונות? (גם מחומרים אחרים זה בסדר, כל עוד הם בריאים יחסית)

תודה!
 
אני שמה ציפוי

של שוקולד 60 אחוז מהול במים רוטחים או לחילופין אבקת סוכר עם מעט מים שזה הופך לציפוי קשה
עדיף לי מאשר כל הדברים עם החומרים הנוספים שתוקעים במוצרים
 

handsfree

New member
את אבקת הסוכר את מבשלת עם מים ואז

כשמתקרר זה נקרש?

בגדול עדיף לי בלי שוקולד או סוכר, אבל אם לא תהיה ברירה...

תודה!
 
עונה במקומה - לא צריך לבשל, פשוט לערבב

במקום מים אפשר עם מיץ תפוזים או לימון או חלב (תלוי מה העוגה שמתחת...)
הטכניקה פשוטה - שים כמה כפות של אבקת סוכר ותתחיל להוסיף את הנוזל בטיפות עד למרקם הרצוי. לא להוסיף עוד נוזל עד שכל הנוזל הקודם נספג לתוך האבקה, ואם יוצא דליל מדי אפשר להוסיף עוד אבקה. זה הופך למין משחה בסמיכות שמשתנה לפי המטרה - מריחה או זילוף. אני מניחה שאתה רוצה ליצור שכבה אחידה ולכן צריך משחה סמיכה יחסית.
זה מתקשה אח"כ. וקח בחשבון שזה גם מוסיף למתיקות של כל העוגה, כך שאם אתה מתכוון ליצור שכבת כיסוי ממש (ולא רק זילופים), הייתי מפחיתה מכמות הסוכר שבמתכון.
 

MamaHen

New member
הציפוי הזה הוא בעצם מה ששמים על דונאטס

להוסיף ממש מעט מאוד מים, כי אחרת זה נהיה דליל.
אתה יכול לטובת הצבע להוסיף קינמון או ממרח/אבקת חרובים.

מים בטמפ' החדר.

אתה יכול גם להכין בסיר: קקאו, מעט חלב (או תחליף: חלב קוקוס, וכד') ומעט חמאה.
 

kmiki

New member
אני עשיתי

בינינו אני לא בטוחה כמה זה באמת משנה כבר אם זה ציפוי שוקולד או לא, כי זה המון סוכר עדיין, אבל אני הכנתי ציפוי מטחינה גולמית אורגנית, עם מעט דבש, ובשביל הצבע שמתי מעט קקאו. הילדים טרפו את העוגה, כולל הגדול שלי שטוען שהוא שונא טחינה גולמית עם סילאן/דבש, תמיד כשאני מציעה לו, אבל על העוגה הוא אפילו לא שם לב וביקש עוד.
 

kmiki

New member
לא נקרש, אבל גם לא נוזלי

זה תלוי ברמת הסמיכות שאת נותנת לזה להגיע, אצלי זה היה מעט משחתי כזה, אחרי הקירור, בהכנה נוזלי, וקל למריחה, ואז נהיה כמו טחינה גולמית.
זה היה ממש מעולה דרך אגב, מכל הבחיחנות, ניתן לקשט מעל הציפוי בקלות אם רוצים.
 

gayalove

New member
אבקת קאקו דבש וחמאת קאקו

אם אין לך חמאת קאקו חמאה רגילה ...
 
למעלה