עזרה בטבעון והבראת מתכון

בוקר טוב!
אני מכינה את עוגת החרובים ושיבולת שועל המדהימה של גלית בראלי.
המתכון כולל:
רכיבים:
1 כוס קמח מלא
1/2 כוס שיבולת שועל דקה
1/2 כוס אבקת חרובים
11/2 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
1 כוס סוכר חום
2 ביצים
1/2 כוס שמן קנולה
1 כוס חלב אורז בטעם וניל
אני רוצה להוריד את הביצים (על מנת שהעוגה תהיה טבעונית) ולהחליף את הסוכר בתמרים. יש לכם מושג במה אני יכולה להחליף וכמה תמרים כדאי לשים על מנת שהמרקם לא יפגע?
המון תודה!

הפחתת/הפסקת צריכת מוצרי חלב-מתאוריה לפרקטיקה

שלום לחברות ולחברים רציתי להתייעץ אתכם על הפחתה או הפסקה של מוצרי חלב
בעקבות התחלה של טיפול אלטרנטיבי באלרגיה של הנוחר שלצידי
המדקרת המליצה לן להפסיק לצרוך מוצרי חלב ו/או לכל הפחות לעבור לחלב עזים
פיציק שלנו סובל מדלקות אוזניים חוזרות ונשנות על רקע של נזלת וליחה וכל האיכסה הזה וההומאופתית שלו המליצה להעביר אותו למטרנה ללא לקטוז
(לאחר התייעצות עם הרופא שלו כמובן) ובכלל להמעיט ככל האפשר במוצרי חלב (הוא בן 10 חודשים)
הנוחר שלצידי משגע אותי עם העניין הזה כל שבוע מגיע עם מוצר אחר מהסופר קופץ בין סוגי חלב שונים , כל מיני ממרחים תחליפים לגבינה על בסיס סויה וכו

מצד אחד אני רוצה להמעיט בצריכת חלב כי ברור שלא עושה לנו טוב , לדוגמא התחלתי לתת לפיציק מעדן חלב כל אחהצ ומהר מאוד הפסקתי כי פשוט ראיתי שרע לו אחר כך בשעת ההשכבה, מצד שני אני לא רוצה לחלוטין לא לתת לילדים מוצרי חלב ומצד שלישי אני שבויה בקונספציות ישנות על צריכת סויה ומוצריה.

בקיצור אחרי ההקדמה המבולבלת משהו אתם יכולים לעזור לי במה ואיך להפוך את התזונה החלבית שלנו לקצת יותר בריאה?

תודה מראש ובדיעבד

תר8

New member
2 שאלות תזונה

1. האם קיים לחם בריא ברשתות המסחריות? אני שוב ושוב נחרדת למקרא הרכיבים של לחמי "שיפון מלא", "7 דגנים" וכו'. היכן ניתן למצוא לחם בריא יחסית, בהנחה שאפייה בבית היא לא אפשרות ריאלית כרגע?

2. רעיונות ל"טרום ארוחת בוקר" קלה לילדון בן 3- כרגע הלהיט הוא עוגיות שיבולת שועל (ש"ש+ שקדיה/ טחינה+ רסק תפוחים+ קצת מייפל, מערבבים הכל, מכינים עוגיות ואופים 10 דקות בחום בינוני), אבל צריך קצת לגוון לפני שהן נמאסות.
ארוחת הבוקר בגן כוללת לחם אז אני מעדיפה משהו אחר- בריא וקל להכנה.

תודה!

טיפים...

להפסיק לגמרי חלב זה קשה בבת אחת. כדאי לעשות את זה בהדרגה
במיוחד למבוגר זה קשה - לילדים זה יותר קל כי הם אוכלים את מה שאת תתני

סויה ומוצריו - אכן יש קונספציות ישנות לגבי סויה, שהן מאוד שנויות במחלוקת. יש כאלה שאומרים שיש בזה רורמונים ואסור בהריון.
יש תחליפים רבים שאת יכולה לנסות.
למבוגר- נסי לעבור ליוגורט, יוגורט עיזים, קוטג' - הם חמוצים יותר ויש בהם פחות חלב "טהור".
את החלב של הקפה בבוקר אפשר להחליף בחלב סויה, חלב אורז או חלב עיזים(יש עכשיו של תנובה).

לגבי הפיציק שלך, לא כדאי לתת לו מעדן חלב כי זה על בסיס חלב. כדאי למצוא מעדן שיש בו סויה, או מעדן ללא לקטוז. יש מעדני סויה טעימים מאוד של תנובה נדמה לי. אפשר גם לתת לו קצת קוטג' או לבנה כממרח על לחם - כי בהם יש פחות חלב טהור, הוא חמוץ יותר - ואמור להיות קל יותר לעיכול. ככה את גם מורידה את הכמות וגם דואגת שהתסמינים שמהם הוא סובל - יפחתו (יש לקוות...).

כדי למצוא את מה שהכי מתאים גם לבעלך וגם לפיציק שלך, כדאי להתמיד. כלומר - לקנות מוצר אחד ולנסות רק אותו במשך שבוע עד שבועיים, ולראות איך הגוף מגיב. ולפי זה להחליט. לא לעבור כל יום למוצר אחר כי אז אין לך דרך לבדוק אם זה עוזה למבוגר / ילד טוב לגוף, וכך גם הגוף "מתבלבל:".

אצלינו בבית למשל אני רגישה ללקטוז אז יש לנו קבוע במקרר לבנה, חלב סויה, קוטג', גבינת נופליאון, יוגורט.

חלב עיזים נחשב להכי בריא מכל התחליפים שאני מכירה (ענין של טעם)
גם טופו נחשב לתחליף באיא שיש בו סידן - הענין הו שטופו זה התעסקות. אין לו טעם והוא סופג טעמים של הירקות / בשר / עוף / מה שתכיני ביחד איתו.
כלומר - טופו דורש השקעה...

בהצלחה! בהתחלה זה קשה (למבוגר) אבל מתרגלים
שסק

2 תשובות

1. ברשתות לא. מקסימום בחנויות טבע, וגם זה לא תמיד. עדיף לאפות בבית.

2. פרי. הכי בריא בבוקר ולא צריך שום הכנה.
לפעמים אני מכינה שייק של פירות עם אגוזים (האגוזים מאזנים קצת את הסוכר, אחרת עלולים להיכנס למעגל של בא-לי-משהו-מתוק כל דקה, כל היום)

תר8

New member
תודה

לצערי פרי לא כ"כ פופולרי בבוקר. זה באמת הכי קל...

אני קונה לחמים נהדרים בלחם תושיה ובארטיזן

לחמי שיפון 100% על באמת וטעם אחר לגמרי מהלחמים שנקראים כך בסופר. עוד אפשרות זה לקנות לחם שיפון 100% במעדניות רוסיות יש להם ממש לחמים שווים.

אוקיי אולי הקמח 100% שיפון מלא. יש כאלה. אבל

מה לגבי שאר הרכיבים?
רוב הלחמים שנמכרים מחוץ לחנויות טבע מכילים לפחות 2-3 מבין אלה:

חומר משמר; חומר מתחלב; חומר מווסת חומציות; שומן צמחי מוקשה; מולסה; תוספת גלוטן; חלבון סויה

וזה עוד לפני ששאלנו איך טחנו את הקמח. אם לא כתוב טחינת ריחיים / טחינה מסורתית / גרעין מלא, רוב הסיכויים שפירקו את גרעין הדגן למרכיביו, טחנו אותם בנפרד וערבבו. במקרה כזה האינדקס הגליקמי של הקמח ה"מלא" שווה לזה של קמח לבן, וגם הערך התזונתי שלו לא שונה הרבה.

regvuv1

New member
לא קל...

תצטרכי כנראה לשחק עם זה פעם-פעמיים עד שתגיעי למשהו מושלם... אני הייתי מכינה כמות גדולה, מחלקת לשניים ובכל חלק מנסה משהו...
כל ביצה אחת ניתן להחליף בכף גרגרי פשתן טחונה עם שלוש כפות מים, אני לא אוהבת להחליף יותר מביצה אחת מתוך המתכון כי זה לא מתייבש באפיה. אפשר גם להחליף כל ביצה בשליש כוס רסק תפוחים או בכפית סודה לשתיה עם כף חומץ (חומץ מוסיפים אחרון למתכון), האחרון הוא הכי טוב לשילוב עם אחרים.
איזה תמרים יש לך? את תצטרכי בערך כוס של תמרים אחרי טחינה שלהם כדי להמתיק מספיק, נראה לי שכדאי לערבב גם עם סילאן או אגבה או מייפל.

regvuv1

New member
כמה דברים

כשאנחנו הפסקנו צריכת חלב בגלל בעיות נשימה של הילדים, גם אני חשבתי שעדיף לעשות את זה בהדרגה, התחלנו עם חלב עזים, יוגורט עזים וכו׳, אבל תוצאות של ממש ראינו רק אחרי שהורדנו חלב לחלוטין. יש בבית גבינה צהובה בשביל הילדים, אבל הם אוכלים ממנה אולי 200 גרם לשבוע בין שלושתם, וזה כולל את הפיצה אחת לשבועיים... זה גם היה הרבה יותר קל מנטלית ברגע שהסברנו להם שחלב עושה להם רעו הפסקנו איתו.
לגבי תחליפים, לטעמי להחליף דבר רע אחד בדבר רע אחר לא יעזור, אם תחליפו חלב במוצרים תעשייתיים כמו כל תחליפי הגבינה על בסיס סויה תקבלו את כל הזבל ששמים בתוכם, שמנים, סוכרים, מלחים וכל מיני צבעים וחומרים משמרים.
ניתן להשיג חלב סויה או חלב שקדים שיש בהם מעט חומרים, ניתן להשיג גם יוגורטים לא רעים בכלל, עדיף להכין לבד וזה לא מאוד מסובך. חלב שקדים למשל דורש רק בלנדר טוב וחיתול לסינון, גבינת פטה שקדים דורשת גם כמה שעות במקרר ואז אפיה. חלב סויה הוא יותר קשה, אנחנו קנינו מכונה בשביל להכין לנו אותו בלי מאמץ מצדנו...
אני מסכימה עם התגובה לפני, שאין מה לנסות כל שבוע דבר אחר, גם בגלל שלא תדעו מה עזר, וגם בגלל שאתם והילדים צריכים זמן להתרגל לטעמים החדשים ולהחליט מה כן ומה לא.
חיפוש בגוגל יתן לך המוני מתכונים טבעוניים לתחליפי גבינות, אם את רוצה יש גם בקישור שבחתימה שלי כמה, ואנחנו משתמשים לבישול בחלב קוקוס כתחליף לשמנת מתוקה, גם להקצפת קצפת...

במקום הביצים פשוט לשים 2 בננות טחונות טוב

בבלנדר
לגבי הסוכר- כוס תמרים טחונים, סילאן, אגבה

kita1000

New member
אני לא טורחת לטחון

בננה בשלה במקום ביצה
שמה במיקסר כמו שהיא
עם וו גיטרה
יש לי מיקסר חזק

אבל מעדיפה רבע כוס רסק תפוחים במקום ביצה.

שימי לב שהתחליפים מתוקים.

נעם83

New member
הכנת תמ"ל ביתי

שלום,

בני בן תשעה חודשים. עד עכשיו ללא תמ"ל בכלל. יונק ואוכל.
אני רוצה שתהיה לי אפשרות לתת לו בקבוק מדי פעם (נגיד אם יש לי פגישה או לפעמים בלילה), אבל לא רוצה לתת תמ"ל (ולא ממש בקטע של שאיבות, מטראומות עבר).
אשמח אם מישהו תוכל להסביר לי איך אפשר להכין בקבוק מזין, טעים ובריא.

regvuv1

New member
אז בעצם למה תמ״ל?

אם הבנתי נכון, הוא יונק מלא והבקבוק הזה יהיה משהו אקראי ולא קבוע בדיאטה שלו. אם זה נכון - חבל על המאמץ להכין תחליף חלב, תכיני לו משהו אחר מזין ובריא, כמו חלב שקדים (חופן שקדים מושרים, 2-4 תמרים, ליטר מים בבלנדר ואז לסנן דרך חיתול בד) או דייסה טחונה, או שייק פירות...
תמ״ל צריך כשזה חלק קבוע ומהותי מהדיאטה.

נעם83

New member
השאלה אם זה ישביע בתור ארוחה?

כרגע אני איתו בבית, אבל אני גם עובדת במקביל, ולפעמים יש לי פגישות וזה נהיה ממש מורכב.
השאלה אם משהו כזה ישביע אותו וגם יספק אותו בתור תחליף הנקה.

regvuv1

New member
תלוי במה שהוא רגיל לקבל

אם זה בשעות שהוא יונק ממש הרבה, כדאי לתת לו משהו משביע יותר (הוא עוד לא אוכל מוצקים בכלל? עם מוצקים זה קל יותר). אם מדובר על הנקת פינוק או עייפות או הרדמה, שהוא בעיקר נהנה מהמגע והשקט - חלב שקדים יספיק.
בכל אופן שייק פירות צריך להשביע ולספק מספיק קלוריות, בעיקר אם יש בו בננה או אבוקדו, או אגוזים... רק צריך בקבוק מתאים.

זה לא מספק במקום תמ"ל או הנקה

אולי זה משביע אבל זה ממש לא מספק את כל מה שהתינוק צריך. יש אזהרה בדיוק על זה באתר של משרד הבריאות. תינוקות יכולים להגיע לתת תזונה. הם חייבים תמ"ל או הנקה עד גיל שנה.

למעלה