dontevenknow

New member
היי...

רציתי לשתף אותכם קצת בסיפור שלי, לשמוע את דעתכם ואולי ללמוד מהניסיון שלכם...

אז אני בן 21, משוחרר מהצבא מזה כ-3-4 חודשים. ובארון.
כל חיי ביליתי במסגרות דתיות וגדלתי למשפחה מסורתית-מעורבת (אבא שלי חילוני). החיבור שלי לדת מלכתחילה לא היה חזק ולכן הקונפליקט הפנימי מהזווית הזאת היה פחות חזק אצלי. אבל הוא עדיין משפיע עליי.
לפני שנתיים נפרדתי רשמית מהכיפה. כיום אני עדיין שומר על דברים מסוימים, אבל לא אגדיר את עצמי כדתי.

בגלל שאני בארון, מאז ומתמיד "שמרתי מרחק" מחברים/משפחה, נמנעתי מפגישות עם אנשים חדשים ומאינטרקציות חברתיות בכלל, כי הרגשתי לא בטוח בעצמי ומלא בושה מהתחומים שמעניינים אותי (שגם עלולים לחשוף אותי).
זה גרם לי "להסתתר מהחיים", להיות סגור, להפסיד הרבה חוויות ובקיצור, לחיות את המינימום. בלי או עם קשר, כיום אני חי בתחושת תקיעות; אין לי מוטיבציה לעתיד, ואני לא יודע מה אני רוצה להמשך.
באופן כללי, אני לא נמצא במקום שבו אני שלם עם הנטיה שלי, ולשם אני מנסה להגיע. זה מגיע למצב שכרגע המילה "הומו" זה כמו מילה גסה בשבילי, שלא אצליח לבטא, כנראה כי שמעתי אותה כל חיי בהקשרים כ"כ שליליים.

כיום המעגל החברתי המרכזי (ואולי היחיד) שלי הם דתיים, שלומדים בישיבות ההסדר.
המשפחה שלי מחולקת, כאשר אח ואחות נוטים לכיוון החזק מאוד (כמעט חרדי) ואחרים יותר מסורתיים, והמשפחה המורחבת שלי בנויה בעיקר מדתיים ומסורתיים.

בזמן האחרון התחלתי ללכת לפסיכולוגית ושם הצלחתי להגיד לה מי אני.
כאשר אני מעלה תסריטים אפשריים שבהם אני מספר לחברים הדתיים שלי - אני מתקשה להאמין שהם יצליחו לקבל את זה.
אני מרגיש שהם יחשבו שזה דוחה, יסתכלו עליי כאילו לא מכירים אותי, וירגישו לא נעים להסתובב בחברתי.
בהקשר המשפחתי זה יהיה משבר שהרבה יותר קשה לי לדמיין, כאשר הומוסקסואליות זה סוגשל טאבו, שלא באמת עולה כנושא (אם כן, לא בצורה חיובית).

אני מניח שיש לי כמה שאלות אליכם...
1. אחרי צמיחה בסביבה דתיה ולרוב הומופובית, איך הצלחתם להתנער מכל הקונוטציות השליליות, ולהגיע להשלמה עצמית, שבה אין בזה שום דבר לא בסדר?
זה משהו שלאו דווקא דתיים צריכים להתמודד איתו, אבל ההשפעה והחשש מהסביבה, והעובדה שזה "כתוב בספר" הופכת את זה ללא-לגיטימי באופן רשמי (במחשבה ראשונית, לפחות. מודע לדעות השונות).
2. אני מרגיש שבשביל לצאת מהארון ולהרגיש חופשי, אצטרך להגיע קודם לרמת השלמה עם עצמי, שאני בסדר עם זה. האם אתם מסכימים עם זה, או שאצלכם היציאה מהארון הייתה גם חלק מתהליך ההשלמה?
2. האם הרגשתם שאתם צריכים להסתתר? לא לשתף, לא רק את הנטיה שלכם, אלא את כולכם - את תחומי העניין שלכם, הדעות שלכם (בין אם זה מוזיקה, סרטים). כאילו אלו דברים שאתם לא "אמורים" לאהוב. ואיך הצלחתם להשתחרר מזה?
3. אולי השאלה הכי מרכזית... איך הסביבה שלכם הגיבה לזה? איך הצלחתם להגיד את זה? האם זה גרם לקרע בחברויות שלכם והאם איבדתם אנשים קרובים בגלל זה?
איך התמודדתם עם אי-קבלה או דחייה של אנשים? האם נאלצתם להסביר שוב ושוב, באופן כמעט מתנצל "לא בחרתי בזה"?

כמו כן, אשמח לשמוע כיצד אתם מגדירים את עצמכם כיום, והאם אתם ממשים את הנטיה שלכם ולא מדכאים אותה (שכן אם לא ממשים, אזי אני מניח שהסביבה תיהיה יותר מבינה. יכול להיות שאני טועה, תרגישו חופשי לעדכן אותי
).

אז כן.... הפצצתי אותכם בשאלות

מקווה בכל זאת שהייתי ברור, ותודה רבה לכל מי שקרא ומי שיצליח להגיב

dontevenknow

New member
ושאלה קטנה

ראיתי שמוזכר פה קבוצה בפייסבוק שפעילה בנושא - אפשר לשאול על איזו קבוצה מדובר?

תודה.

גנימדס

New member
ברוך הבא!

ראשית, ברוך הבא לפורום. אנחנו תמיד שמחים לאנשים חדשים.
אתה כותב מאד רהוט, כשאתה מסיר את המחסומים אתה יודע להתבטא יפה ובבהירות....זה קים בתוכך..

נשמע שאצלך ה"אישיו"העיקרי הוא יותר חברתי. בגלל שיצא להומוסקסואלים שם כל כך רע, קשה לך. הנקודה העצובה היא שזו אפילו לא סוגיה דתית אלא יותר סוגיה חברתית.... ברוב הפעמים שמתי לב שכאשר מסתכלים על הומסוקסואלים (או לסביות או טרנסים) מבחוץ אומרים דברים איומים- ברגע שמכירים מישהו כזה, האמת האמיתית מתעוררת ואדם שואל את עצמו- "רגע, אז זה הומו אמיתי?".
וכאן הוא נבחן.

יש הרבה דתיים שיפקחו עינים, שירצו להיות בני אדם עם הכל ולמרות הכל. להבין,להקשיב ,לשמוע,ולהיות שם בשבילך
ויש כאלה שישר יסגרו את עצמם,יכנסו לתוך מנטרה של שנאה ואטימות.
זה תלוי אופי!!!!
למרות שמנסים להאשים את התורה (כמובן) ואת הרבנים, קבלת בני אדם הומוסקסואלים זה משהו שקשור באדם עצמו, בבגרות שלו, בהכלה שלו,ובטוב הלב שלו....

ויאללה לתשובות:

1. מי אמר לך שהצלחנו להתנער מהקונוטאציות השליליות? יש כאלה שהצליחו ויש כאלה שעדיין שבויים בשנאה עצמית, לי עצמי יש עדיין קול קטן שמלקה אותי טיפ טיפה. כל אחד ואחת נמצא בשלב אחר.אבל התשובה בגדול: כמו שאמרתי לעיל, המציאות מראה לך אחרת. המציאות מראה לך שכולנו בני אדם, ושהנטיה המינית קיימת לצד הרבה תכונות אופי אחרות ולצד מכלול שלם של בני אדם. ככל שהכרתי יותר ויותר גייז הבנתי שלא כולם "רעים".

2.שאלה פילוסופית עמוקה. כל דבר בעיתו ובזמנו ובשעתו. יש כאלה ששלמים עם עצמם אך מאויימים מאד מהסביבה ולא מעיזים לצאת מהארון, ויש כאלה שיוצאים מהארון אבל מלאים בשנאה עצמית ולא מסוגלים לקבל את עצמם בכלל.(וגם היציאה שלהם מהארון מלווה יותר בבקשת עזרה ורחמים ובכי ).

3. בודאי שכן!!! יש כל כך הרבה סטריאוטיפים "הומואים"....כשהייתי בכתה ח' מישהו אמר לי שרק בנות מתקלחות כל יום, וכדי שחס וחלילה לא יחשבו שאני הומו לא התקלחתי 3 ימים ברצף.... ספורט משעמם אותי,אבל היתה תקופה שהכרחתי את עצמי לראות כדורסל כדי שיחשבו שאני חלק מ"הם". ואני לא היחיד. בן אדם הוא יצור חברתי ומה שהסביבה חושבת חשוב לו מאד!

4. אני מחזיר אותך להקדמה הארוכה...זה תלוי באישיות הרבה יותר מכל דבר אחר. בני המשפחה הגיבו כל אחד בהתאם לאופיו.. הכי בוגרת, מקבלת ומדהימה היתה אחותי הקטנה בגלל תעצומות הנפש שלה לעומת אימי שהלכה לכוון דרמטי חסר פרופורציה. מהחברים? שוב, בהתאם לאופי. היה לי חבר טיפה....קצוני שלקח את זה לפגיעה אישית וניתק את היחסים, והיו גם חברים שקבלו יפה. אבל היו הרבה שלא ידעו איך לאכול את זה ואיך להתמודד. צריך ללמד אותם.

5.לשאלתך הנוספת. הקבוצה הפיסבוקית היא בשיטת "חבר מביא חבר". צריך שידיד ויירטואלי יוסיף אותך, אני בטוח שתוך יום-יומיים תקבל מסר פרטי כלשהו ותצטרף....

ברוך הבא,
מקווה שתישאר..
"גנימדס"

dontevenknow

New member
תודה

אני מניח כמו שאמרת, שיהיו אנשים שיוכלו להכיל את זה, כשפתאום חבר שהכירו כל חייהם הוא בעצם... הומו. ולא הייתה לו ברירה בעניין. אבל גם להם תידרש "תקופת הסתגלות"....
אני אהיה הנגיעה הראשונה שלהם לעולם הזה, סוגשל שפן ניסיונות.
אבל זה כן קשור *גם* לסביבה שלהם - הם עדיין בהסדר ועדיין מקשיבים לרבנים שלהם וכו', וזה לא משהו מקובל בכלל, וזה בטוח יהיה להם יותר קל לא להבין. גם אני תוהה איך אני יכול להסביר את זה ומה זה ידרוש ממני.
להנחתי הם יושפעו מהסביבה החברית והדעה הרווחת (אנחנו כרגע חבורה מהתיכון ששומרת על קשר)
כמו שאני רואה את זה כרגע, אני אאלץ לנתק איתם קשר, לפחות לזמן מסוים, אפילו לאו דווקא בגללם, אלא בשביל שאני לא ארגיש נורא ולא קשור.

1. אני בכלל לא חושב שכולם "רעים"... אני אוהב חלק מהאנשים מהקהילה וגם עוקב אחרי כמה מפורסמים ש"מייצגים"... ומאוד מכבד את העניין כלפי חוץ. למעשה, אני בעייתי רק כלפי עצמי. מתקשה לגמרי להבין ש.. זה טבעי, וזה בסדר, וזה אמור להיות. פשוט לא נתפס לי ככה, ואני לא בטוח איך להשתחרר מזה.
2 - אם אפשר לשאול, איך זה היה אצלך? כי לדעת הפסיכולוגית שאני רואה, חלק מהדרך להשלמה היא להיפתח לעולם ולהבין שאין בזה משהו לא בסדר, ואני לא לגמרי מסכים איתה.
3 - אצלי זה פשוט ניהיה קיצוני... כיום אני לא אשתף הרבה מהדברים בשביל להימנע מאי נעימות. זה יכול להיות סרט שאהבתי או מוזיקה, דברים שלא נחשבים "גבריים"...
4 - עשית את זה בזמן שאתה גר בבית?

תודה רבה על התגובה!

גנימדס

New member
בבקשה.......

אתה חושב ממש הרבה, ואפילו יותר מידי, אתה כבר יודע איך הם יגיבו, איך יושפעו ושתאלץ לנתק איתם קשר?
הרבה מאד יציאות מהארון יכולות להגמר אחרת. ברגע שאתה בא לאדם ושופך את לבך - קורה שם משהו. יש איזה ניצוץ, תובנה, אמפתיה.
יכול להיות שחבריך הם סוג קשה מאד של אנשים, אך אני יוצא מהנחה שיש גם כאלה שיש בהם לב.
התגובה הכי יפה ששמעתי היתה של מישהו שהסתכל בפני היוצא מהארון ואמר "כואב לי לראות אותך סובל".
הומו או סטרייט, דתי או אתאיסט, הוא ראה לפניו אדם סובל....
טיפוס מיוחד.

אתה שואל מה זה ידרוש ממך?
כנות.
ואמון.

אצלי.... אני חושב שההלם הראשוני היה כשהייתי בכתה ט' ומורה שלי מת באופן פתאומי. מורה גברי, יפה כזה . וכל כך נדהמתי כאשר התברר שהיה הומו. הוא היה ההומו הדתי הראשון שידעתי שהיה קיים. והוא היה ממש כאריזמתי, ומקסים וובה לב.... ואז קלטתי שיש עוד הומואים ושהם לא כאלה מפלצות. ואחד מהם היה חצי מטר ממני ולא שמתי לב.
ההשלמה התחילה במקביל, דרך היהדות. רציתי לברר מה רע כל כך בלהיות הומו, וכל מה שמצאתי זה גמרא מאד יבשה שמדברת רק על מין אנאלי. בלי מלה על אהבה, או על חיוב להתאכזר לגייז. מה שגרם לי להסיק אז שאם לא אעשה סקס לעולם -הכל בסדר.
בתענית ציבור , ובאופן ספציפי בעשרה בטבת שמעתי את ההפטרה , ישעיהו נ"ו : וְאַל-יֹאמַר בֶּן-הַנֵּכָר, הַנִּלְוָה אֶל-יְהוָה לֵאמֹר, הַבְדֵּל יַבְדִּילַנִי יְהוָה, מֵעַל עַמּוֹ; וְאַל-יֹאמַר הַסָּרִיס, הֵן אֲנִי עֵץ יָבֵשׁ.
כִּי-כֹה אָמַר יְהוָה, לַסָּרִיסִים אֲשֶׁר יִשְׁמְרוּ אֶת-שַׁבְּתוֹתַי, וּבָחֲרוּ, בַּאֲשֶׁר חָפָצְתִּי; וּמַחֲזִיקִים, בִּבְרִיתִי. וְנָתַתִּי לָהֶם בְּבֵיתִי וּבְחוֹמֹתַי, יָד וָשֵׁם--טוֹב, מִבָּנִים וּמִבָּנוֹת: שֵׁם עוֹלָם אֶתֶּן-לוֹ, אֲשֶׁר לֹא יִכָּרֵת.

אני שמעתי קול מנחם, שאורמ שזה לא כזה נורא להיות ללא ילדים, שיש דברים אחרים מעבר ל"סריסים אשר ישמרו אתש בתותי ומחזיקים בבריתי".

כן, יצאתי מהארון בזמן שגרתי בבית אימי.

פורטי40

New member
אתה כמו כמעט כולנו

1. התנערות מרגשות אשם: זה דורש זמן. קראתי ספרים על הומואים מוצלחים, וגם פגשתי בכמה מהם אישית, גם כאלה שנלחמו ונצחו - נגד חוקים מפלים ונגד סטיגמות חברתיות, ואז רציתי להיות כמותם, אולי לא להוביל תנועת שחרור הומואים, אבל כן לשחרר את עצמי. כך הגעתי למודעות שהומוסקסואליות אינה מגונה, ואינה דורשת "טיפול", שהסובבים אותי הם אלה הזקוקים לטיפול - טיפול על ידי, או על ידי המדיה או ע"י חינוך עצמי.
2. יציאה מהארון לפני קבלה עצמית? - קודם כל הגעתי להשלמה עצמית, אבל לא מלאה. היציאה מהארון, והתגובות הטובות שקבלתי ממשפחה ומחברים עודדוו אותי ועזרו לי להגיע להשלמה מלאה.
2א. כן, הסתתרתי. אבל לא "הרגתי" את עצמי כדי לשחק כדורגל כמו כולם,ולא נמנעתי מתחביבים כמו גידול פרחים וירקות בגינה. אבל ניסיתי להתלבש "כמו כולם". החברים ב"שבט" בבני עקיבא ראו שאני שונה, אבל לא בהרבה וגם לא גינו אותי על כך. להיפף הייתי חביב על כולם.
3. היציאה מהארון היתה הדרגתית במשך שנים. בתחילה אבא (בגיל 24) אח"כ אמא (24), שותף לדירה (24), בני דודים בחו"ל (26), דודים (28) , אח (31), בני דודים בארץ (31), חברים מהישיבה (40) בני דודים בארץ (45). לא היה צורך להתנצל או להסביר. התקשורת כבר עשתה את העבודה.

dontevenknow

New member
ואו...

כלומר היציאה שלך מהארון הייתה פרוסה על גבי 20 שנה?
למה בחרת לעשות את זה כך, אם אפשר לשאול?
האם החברים מהישיבה הם אנשים שהיית איתם בקשר רציף או "שלום שלום" (כי אם זה השני אז אני יכול להבין שזה לא היה מספיק חשוב).
למשפחה עשית את זה בזמן שגרת בבית?
מצחיק שאתה אומר שהתקשורת עשתה את העבודה, כי לפני 20 שנה אני מניח שזה היה הרבה פחות מדובר..

כמו שכתבתי לגנימדס, הבעיה היא בעיקר כלפי עצמי, מצד אחד אני חושש מלצאת מהארון במצב שבו אני "לא רוצה את זה"... דברים שאחרים יגידו עלול להוריד אותי עוד יותר,
ובכלל לדעתי צריך לצאת במצב של "זה מי שאני" ככה שלאחרים לא תיהיה מחשבה לערער על זה. מצד שני חלק יאמרו שזאת חלק הדרך להשלמה...

גם אותי לא גינו, לא סבלתי יותר מדיי מהצקות וכאלה (זה אגב היתרון שראיתי בבית ספר דתי, כולם היו נחמדים יחסית ומתורבתים), והייתי סבבה עם הרוב. אבל ההסתרה פשוט נהייתה יותר מדיי. זה מונע ממני להתקרב לאנשים, כי אני לא משתף בהרבה דברים מבושה (תחביבים/מוזיקה/סדרות)..

תודה רבה על התגובה!!

פורטי40

New member
לא היתה לי תוכנית אב ליציאה מהארון

למה זה לקח 20 שנה? משום שיצאתי מהארון באופן ספונטני לפי הצורך ולפי הנסיבות עם כל אדם שאיתו אני בקשר. תמיד ידעתי כשהגיע הזמן להודיע למישהו שאני הומו:לאבא, לאמא, לחברים וכו', והזמן המתאים לא זהה עבור כולם. לכן זה לקח 20 שנה.
יצאתי את ההורים כשהייתי בשירות סדיר בעתודה. לנתי בבית רק בסופי שבוע, שבהם לא היו לי תורנויות.
התקשורת התעלמה מאיתנו לגמרי לפני 40 שנה, ובהדרגה התחילו לדבר עלינו יותר ויותר עד שהגענו על הלום...
שמרתי על קשר רציף עם החברים מהישיבה. התראיתי איתם כל פעם שביקרתי בארץ , וביקרתי הרבה. היה מן קשר של שתיקה בינינו ולא דברנו על הנושא. אבל פשוט הבאתי את הבנזוג שלי אל ביתם והעובדות היו מוגמרות.

dontevenknow

New member
סליחה על הדיליי

לא הייתי במיטבי בימים האחרונים, לא פיזית ולא מחשבתית. מעריך את התגובות! תודה!

למעלה