טוב אז לגבי המיקס של תומר..
הדברים שאני הולך להגיד מאוד דומים למה שאמרתי על המיקס של אורן. כלומר, בפתיחה של הדברים.
המיקס מאוד תומרי. מרגישים יד מכוונת, יודעים שזה תומר מאחורה שם, מוצץ לו גבעול לצלילי הסטיל גיטאר, בנג'ו, המבטא הדרומי וכל האמריקנה שהוא רק יכל למצוא. בוא רק נאמר שאני לא מכיר שום אומן פה כמעט. אבל אני ידוע שאף אחד מהם לא בריטי...
המיקס מושלם ב Mood שלו. לפחות קונספטואלית הוא יוצר מוד מסויים. האם זה המוד שתומר צייר בפנינו בקובץ ההסברים? .מבחינתי הוא לא. הוא הרבה יותר מדי laid back, הרבה פחות מדי מלנכולי. אפילו כשזה קצבי פה ושם ,זה עדיין laid back. מצד שני- לא קראתי את המילים. לא הקשבתי יותר מ-3 פעמים. מצד שני- מה רע ב מוד laid back? . לי בטוח אין שום בעיה איתו. כמיקס - זה עובד.
השאלה היא לגבי שירים אינדיבידואליים...
יש לי בעיה פה, כי שום דבר לא ממש התבלט לאוזניי, למעט שלושה-ארבעה שירים אולי.
סמייל של פרל ג'אם, שאני מכיר כבר, אבל לא בדיוק משוגע עליו באופן מיוחד. השיר מתחיל את סאגת ה"בדרכים" הבוגרת שלהם. לא בדיוק הסאגה האהובה עליי במקרה שלהם, אם כי- יש לה רגעים נפלאים פה ושם.
השיר של בליינד מלון. ואני מן הסתם מכיר את בליינד מלון מכל הסיבות הלא נכונות, ואת השיר הזה בטוח לא. אבל הקול של הזמור מוכר, ולכן השיר היה ידידיותי וקל להתחבר אליו.
והשיר של הסולן מבלאק קרואז. שוב פעם- לא מכיר את השיר עצמו או הלהקה. מכיר את ההוא מהבלאק קרואז, לכן קל יותר להתחבר.
כן, ככה זה במיקס שאתה כל כך לא מכיר שום אומן, נאחזים בחשיכה במה שאפשר..
לגבי הלהקות האמריקנה העכשוויות- שוב , i'll be damned , אם משהו פה בלט לי במיוחד. תומר ממליץ עליהם כבר כמה שנים, ואני כבר כמה שנים לא נתפס בשום רשת. למעשה יש פה בעיה קטנטנה שאולי לא נעים לציין. חוסר חספוס. וזה במיוחד לא נעים לציין במקרה של סאות'רן-אמריקנה שיט, כשאתה מצפה מהרדנקים שלך ללכת על שלופוחיות ויבלות בכל ס"מ מעוקב בגוף, מרוב הלכאת עבדים שחורים בחצר הבית שלהם. אוקיי, הבדיחה הזאת לא היתה במקום.
בקיצור, הכל פה slick מדי בשבילי. לדוגמא נניח השיר השני (The cave singers) שהיה יכול להיות שיר של לינדזי בקינגהאם באלבום של פליטווד מק, אם לא הייתם אומרים לי אחרת. בקיצור, קליט, אבל... (תכל'ס אני אוהב את הסגנון הזה, אבל יש לי כבר פליטווד-מק אחת בבית, you see..)
מה שכן, אני גאה בעצמי שצלחתי את המיקס בקלות יחסית. לפחות שהוא היה ברקע ולא ניסיתי להתרכז יותר מדי בהבדלים בין השירים. ולמעט ברגעים שהוא היה כבר קאנטרי בצורה שאני לא יכול להתעלם (טום ראש, סורי dude).
אבל . ואבל הזה הכי חשוב- אומן אחד עשה לי את זה פה ואני אבדוק עוד דברים שלו - מדובר ב Jonathan Wilson שהשיר האחרון שלו פה פצצה, ואפל על אמת, ולכן שונה ובולט מעל כל האחרים. אה, וגם הסיידיס היו נחמדים ואנרגטיים בצורה לא טיפוסית למיקס, אבל רק את ג'ונתן וילסון אני ממש אבדוק.
לסיכום- לא היה מזיק לי פה איזה דינוזאור ג'וניור או משהו, שיהיה קצת רעש אמיתי. היה מוסיף המון. מצד שני- נחשפתי לאומן חדש מעניין, והמוזיקה לא פגעה בי או העליבה אותי אישית (וחבל). אז כן, זה בהחלט הישג מבחינתי.