queen helen

New member
תודה!

בשביל מקרים כאלו הפורום קיים.

ואפילו שלחתי תגובה!

Berethor

New member
תמיד מעניין לשמוע על המקרה ההפוך

של אישה מינית וגבר א-מיני. בכל מקרה נשמע שהפערים שם עצומים, והפיתרון הכי נכון פה זה שהם יפרדו, והיא תמצא גבר מיני, מה שלא אמורה להיות כזאת בעיה למצוא. את כל מה שיש לה עכשיו יכול להיות לה גם שם, כולל המיניות שהיא כל כך רוצה.

orald

New member
"או שיגרור אותי לחדר"...

אני היחידה שזה נשמע לה רע?

וגם...
"האם באמת אפשר לנהל זוגיות בה הכל נפלא אבל הסקס, שמהווה חלק כל כך אינטגרלי במערכת היחסים, פשוט לא קיים כמעט?"
גם נשמע מוכר מהיכן שהוא.

טלנובלה

דוגרי, הפתרונות האלו של "תעזבי אותו" כבר עולים לי על העצבים. הנוסחה הזו שזוגיות לא יכולה להיות שלמה בלי סקס מעוררים בי הרהורים על המשמעות של המשפט "צר עולמי כעולם נמלה".

מה שמפריע לי בכל הסיפור זה שנשמע שהגבר קצת מורח את האישה. שיבוא כמו גבר ויגיד "לא בא לי". מה זה ההטלת אשמה הזו של "כמעט כל דבר שאת עושה מוריד לי"? זו נשמעת לי דרך לא ממש מתוחכמת לשלוט בה ולהקטין אותה.

אז במקרה הכללי, אני לא רואה סיבה למה צריך לפרק זוגיות טובה אם אין סקס. במקרה הפרטי לפי מה שמתואר בטלנובלה (סליחה, הכתבה) נראה לי שהיחסים שם מלכתחילה קצת דפוקים והוא שולט בה באמצעות זה שהוא מונע ממנה סקס.

אני דווקא לא חושבת בכיוון שלך / לא רואה

את הדברים כמו שאתה מצייר אותם.

קודם כל: 'תעזבי אותו' זה אולי הפתרון הכי קל, אבל לפעמים, הוא גם הכי נכון.
ובכל מה שקשור לסקס, פערים גדולים, ממה שאני חוויתי אישית ורואה מסביב, זו סיבה בהחלט להפרד, במיוחד בשלב כזה של הקשר (יחסית התחלה והכי חשוב - אין ילדים)
למה?
כי אני לא חושבת שמי שלא רוצה לעשות סקס צריך לעשות את זה 'למען בן/בת הזוג' כמו בהרבה דברים אחרים שבהם אנחנו מתפשרים למען הצד השני ועושים גם דברים שאנחנו לא ממש אוהבים.
ומנגד, ממש אין לי בעיה שמישהו יוותר על סקס, אבל ממה שאני שומעת בחוץ, לא-נשים מיניים זה די בלתי אפשרי.
אני מניחה שזה תלוי עד כמה אתה מיני, אבל זו בדיוק הנקודה.
אם אתה כזה שלא מסוגל לראות את חייו בלי מיניות - זו בהחלט בעיה.

לגבי הצד של הגבר והצורה שהצגת אותו כאילו הוא לא בסדר:
אני מסכימה איתך שזה נשמע כאילו הגבר מורח את האישה וזה לא דבר חיובי, אבל שאלת את עצמך למה הוא עושה את זה?

אני ממש לא חושבת שזו דרך מתוחכמת שלו לשלוט בה ו/או להקטין אותה.
זה בכלל לא מה שעולה מהספור שלה.
אני חושבת שזו הדרך שלו להתחמק מלהודות שהוא לא מעוניין בסקס, בעולם שבו כל ההגדרה שלך כגבר נשענת כמעט כולה על כמה סקס אתה עושה.
זה נשמע הרבה יותר שהוא מתבייש במי שהוא מאשר כמי שמנסה למרוח.

ולהגיד:"כמעט כל דבר שאת עושה מוריד לי"
זה בעצם להגיד: יש לי כ"כ מעט משיכה מינית והיא כ"כ שברירית.
שמה לעשות, עד שכבר מתחשק לי, קשה לי להחזיק את זה.

אז אני לא מסכימה איתך שהחיים שם מתכתחילה קצת דפוקים.
לפחות לא במובן שאתה כותב.
הם דפוקים כי אנחנו עדיין חיים בעולם שבו סקס סובב הכל וסקס מגדיר אותך במיוחד כגבר וסקס הוא הבסיס לזוגיות.
זה מה שדפוק הספור הזה.
וזה לא הזוג המסויים הזה.
זה חברה בה אנחנו חיים ולכן אנחנו שומעים על זוגות כאלה.

וגם אני לא חושבת שצריך לפרק חבילה בשביל סקס, אבל תשאל את עצמך, האם אתה היית מוכן להשאר בזוגיות שאין בה כלל סקס?
וזו השאלה שכל אדם מיני בזוגיות עם אדם א-מיני צריך לשאול את עצמו.
לצערי, רובם יגידו שלא.
מה שלמדתי כאן בפורום, זה להבין שזו אמירה לגיטימית לחלוטין ושסיכוי גבוה ביותר שאם הייתי במקומם הייתי אומרת אותו הדבר.

תשובה מאוחדת

אני חושב שדווקא בגלל שאת בצד הא-מיני, נראה לך שזוגיות בלי מין לאנשים מיניים זו איזו קטסטרופה.
זה פחות נוח, זה לא מושלם, זה מציק לפעמים.
אבל אני יכול לחשוב על הרבה דברים אחרים אצל אנשים שנמצאים בזוגיות שהם הרבה יותר גרועים מלא לקיים יחסי מין.
הנה דוגמה אחת - ילדים. מה קורה כשאחד מבני הזוג לא יכול להביא ילדים? האם זו כזו קטסטרופה שבן הזוג השני נפרד ממנו כדי לנסות להביא ילדים עם בן זוג אחר? אני מכיר מקרה מובהק אחד שבו הזוג מעדיף את הזוגיות על פני ילד (למרות שהם מאוד רצו ילד הרבה מאוד שנים) ומקרה פחות מובהק שבו הזוג דובק בזוגיות אבל מחפש לאמץ.

אני מניח שאם תעשי משאל בקרב עשרה זוגות מיניים נשואים, על מה הם מעדיפים לוותר, סקס או ילדים. רובם יעדיפו לוותר על הסקס (אם הם לא ויתרו עליו כבר).

הנקודה שלי היא כזו, אנחנו עושים הרבה ויתורים בזוגיות וסקס הוא בסך הכל עוד אחד מהוויתורים האלו. אם הזוגיות היא טובה, אין לי ספק שהויתור עם סקס הופך למינורי. ולהיפך, אם הזוגיות לא טובה, סקס טוב לא יצליח להחזיק אותה.

מה שמביא אותי לתשובה ל p019. את צודקת. באמת לא נכון מצידי לקבוע דיעה על היחסים על בסיס הקטע הקצר שהיא כתבה.

אני חושבת, שגם הפעם, אתה כותב דברים בעיקר

מתוך החוויה שלך.
(ואני מבינה מזה שהתשובה שלך לשאלה שלי: "האם אתה היית מוכן להשאר בזוגיות שאין בה כלל סקס?" היא כן. ואני חושבת שזה מעיד משהו על כמה אתה מיני.)

אני חושבת שעולה מההודעות שלך בפורום ומהשיחות שלי איתך בכלל, שסקס הוא לא משהו מאוד מרכזי בחייך ואתה יכול לחיות גם בלעדיו.
וזה סבבה.
זה נראה לי גם מאוד בריא להיות מסוגל לשים משהו בפרופורציות ולא להיות תלוי בו, גם לא בסקס.
אבל לא כולם כאלה.
ואני בכלל לא חושבת שאני רואה את זה ככה כי אני א-מינית.
נהפוכו.
שנים שלא הבנתי מה עושים מזה סיפור, שנים שזה ממש קומם אותי שבגלל זה בונים או מפרקים זוגיות.
שנים שראיתי בזה משהו רע וחולני של חברה מופקרת ורדודה.
שנים שחשבתי שמה שחשוב בזוגיות זה רק כמה אוהבים וכל השאר כבר יסתדר...
שנים שחשבתי ש: "סקס הוא בסך הכל עוד אחד מהוויתורים האלו"

ורק אחרי שהגעתי לכאן, הבנתי איך הרבה מאוד מהתפיסה שלי פעם נבע מהא-מיניות.
עבורי סקס זה משהו מינורי. עבורי הוא חסר חשיבות. אני לא אחפש בן-זוג לפי הביצועים במיטה...
זו היתה התובנה הראשונה.
אח"כ הגיעה תובנה הרבה יותר גדולה:
שאפילו עבורי, יש דבר כזה: הגבר הכי טוב שהיה לי במיטה.

בעצם, גם עבורי סקס הוא בכלל לא מינורי!! רק מהכיוון השני....
אני לא מוכנה יותר לעשות את זה 'למען הזוגיות'. אני לא מוכנה יותר לראות בזה: "בסך הכל עוד אחד מהוויתורים האלו"
כי יש דברים, שפשוט לא נכון לוותר עליהם.
באותה מידה אפשר לומר שמכות זה עוד אחד מהוויתורים האלו...
לקיים יחסים שאין לך בהם עניין זה לא כמו לראות סרט שאין לך בו עניין.
זה משהו פוגעני בהרבה רמות.
וזוגיות לא צריכה להיות פוגענית.
נכון, תמיד יהיו וויתורים בזוגיות.
תמיד כשאנחנו בקשר עם עוד מישהו/י ה מצריך מאיתנו לצאת קצת מעצמנו. לוותר. לא רק בקשרים בזוגיים, אבל במיוחד בקשרים זוגיים.
אבל גם שם יש גבול.
והגבול הוא הפגיעה בך.

אם למיניים זה לא היה משהו מרכזי כ"כ ומשמעותי כ"כ, אולי מה שאתה אומר היה נכון.
אבל המציאות מראה שזה אחרת.
המציאות מראה שזה ממש מפריע להם, מתסכל אותם וגורם להם להרגשה מאוד מאוד לא טובה. זה בסופו של דבר פוגע בהם בצורה כזו או אחרת.
ואני לא חושבת שצריך להשאר בזוגיות בכל מחיר.
בטח שלא להתעלם מזה או לבטל את זה.

הקושי של הבחורה כאן כמו בהרבה ספורים דומים אחרים (למשל זה שהבאתי עכשיו מאתר כיפה, אבל באמת לא חסר...) מראים שוב ושוב כמה קשה לאדם מיני לחיות ללא מיניות.

אני אנסה לתת עוד דוגמא:
אני אדם מאוד חברותי. זה מבחינתי כמו אוויר לנשימה.
על אותו משקל שמיניים מאתרים סקס כאוכל.
בעצם מה שהם מנסים לומר: קשה לנו בלי זה. אנחנו מרגישים מתים. נכון, אף אחד לא מת מזה שהוא לא קיים יחסי מין, אבל תחושה של מוות זה כבר משהו אחר....

אם אני אהיה בזוגיות שלמענה אצטרך לנתק קשר עם העולם החיצון ולהיות לבד, אני אשתגע!!
אני אסבול ברמות שזה לא שווה אף זוגיות!
על אותו משקל אדם מיני שזה מאוד חשוב לו ונמצא בזוגיות ללא מיניות.

הייתכן?

אני חושב שאת עושה לי איזו דה-לגיטימציה, ביטול, החרגה או כל ביטוי אחר שתבחרי להשתמש בו. מה שהחברה עושה לאנשים הא-מיניים את מנסה לעשות לי. כלומר שאני לא מייצג ואני חריג ואוטוטו אני אגלה שאני בכלל א-מיני כמו שהחברה מצפה מהומואים לגלות שהם בעצם נמשכים לנשים.

אז זהו שלא. אני בסך הכל בן אדם מיני שחושב בצורה שפוייה. אני מאוד שמח שבפורום הזה יש הרבה אנשים שחושבים בצורה שפוייה על מיניות, אבל אני לא חושב שהנוסחה צריכה להיות "אם אתה חושב בצורה (שאת ואני מגדירים כ)שפויה על מיניות סימן שאתה א-מיני (או כמו שאת כותבת "שסקס הוא לא משהו מאוד מרכזי בחייך").

עד כאן בעניין זה שאני חושב שאני מקלקל לך את הסטטיסטיקה.

ועכשיו למשהו שמאוד אהבתי במה שכתבת
"בעצם, גם עבורי סקס הוא בכלל לא מינורי!! רק מהכיוון השני....
אני לא מוכנה יותר לעשות את זה 'למען הזוגיות'. אני לא מוכנה יותר לראות בזה: "בסך הכל עוד אחד מהוויתורים האלו"
כי יש דברים, שפשוט לא נכון לוותר עליהם."

אני חושב שזו נקודת ההסכמה שלנו. אני מהצד המיני שלי ואת מהצד הא-מיני שלך מסכימים על זה שסקס הוא בכלל לא מינורי. גם את וגם אני מסכימים שאנחנו לא מוכנים להתפשר על סקס רע 'למען הזוגיות'. רק שמהצד הא-מיני זה נראה לך כסירוב לעשות משהו שאת לא מעוניינת בו ואת לא מוכנה לקבל שמהצד המיני זה שקול לבחירה של חובב יינות בין לשתות יין מקולקל לבין לא לשתות יין. (וכדי להשלים את האלגוריה, חובב היינות לא ימות מצמא. הוא יכול לשתות מים במקום יין)

אני רוצה לחדד את העניין. אני לא יכול לדמיין את עצמי בזוגיות אינטמית ללא מגע. כלומר אם הייתה באה בת זוג פוטנציאלית ואומרת לי "אני מאוד אוהבת אותך, אבל אני לא נוח לי שמחבקים אותי ואני לא רוצה לחבק אותך" הייתי אומר לה תודה אבל אני לא יכול לחיות עם זה. יכול להיות שיש אנשים שמסוגלים לחיות ככה בזוגיות, אני לא.
אבל אם מישהי הייתה באה ואומרת לי "אני מאוד אוהבת אותך, אבל לא נוח לי לעשות סקס ואני גם לא חושבת עליך כאובייקט מיני" היה לי מאוד קשה, אבל אני חושב שאם הייתי מאוד רוצה אותה הייתי מסוגל לבנות שם זוגיות.

אני מניח שהדיון האם זוגיות מינית - א-מינית אפשרית בכלל, יעלה שוב ושוב בפורום.

לא, ממש לא. לא ירדת לסוף דעתי.

בתור התחלה: כן, אני חושבת שאתה 'זן מיוחד'. לא במובן שאתה א-מיני, את זה לא טענתי מעולם. ולומר ש:"סקס הוא לא משהו מאוד מרכזי בחייך" - זה לא לומר שאתה א-מיני.
אם הייתי חושבת או רוצה לומר שאתה א-מיני, הייתי פשוט אומרת את זה.
עבור א-מיניים, סקס פשוט לא קיים. לא כמרכז ולא כמשהו צדדי.
מה גם, שהעלתי את זה כסברה.
כמה שאני חושבת שעולה מתוך ההודעות שלך.
לא קבעתי כלום.
תיארתי את מה שאני חשה ושים לב שגם בהודעה הקודמת התחלתי בשאלות כדי להבין את המקום בו אתה עומד.

בשורה התחתונה:
אתה חושב שתוכל להסתדר בלי סקס בזוגיות - מצויין! אני באמת חושבת שזה דבר חיובי, לא כי סקס הוא רע, כי זה לא כובל אותך לזה.

אני מצטטת שוב את סוף הודעתי הראשונה:
"תשאל את עצמך, האם אתה היית מוכן להשאר בזוגיות שאין בה כלל סקס?
וזו השאלה שכל אדם מיני בזוגיות עם אדם א-מיני צריך לשאול את עצמו."

בהודעת התגובה שלך לא ענית על השאלה הזו ורק המשכת לטעון שאתה לא רואה בסקס משהו שצריך בגללו לפרק חבילה.
אז הנחתי, שהתשובה שלך היא 'כן' וציינתי שאני מבינה מדברייך שזו התשובה שלך... (ובהודעה האחרונה אישרת את זה: "היה לי מאוד קשה, אבל אני חושב שאם הייתי מאוד רוצה אותה הייתי מסוגל לבנות שם זוגיות.")

הנקודה היא פשוטה:
אתה רואה את עצמך מסוגל לחיות בלי סקס, אחרים לא.
אתה לא רואה את עצמך מסוגל לחיות בלי מגע, אחרים אולי כן?

אז מה שאני מנסה לומר: זה אל תשלול את התנאים של אחרים.
בעצם בהודעה המקורית שלך לכל הדיון הזה, כתבת:
"אז במקרה הכללי, אני לא רואה סיבה למה צריך לפרק זוגיות טובה אם אין סקס"
ומותך זה הנחת שכל הזוגיות שלהם דפוקה, כי זו לא סיבה לפרק זוגיות באמת וברור שיש שם משהו רקוב ביחסים שלהם.
עוד הגדלת לעשות וטענת שהגבר משתמש בזה כתרוץ לשלוט בבחורה.

וכל מה שאני ו-P019 ניסינו לומר, זה שזו בהחלט סיבה.
לא עבורך אולי, אבל עבור אחרים בהחלט כן.
וצריך לדעת לכבד גם את זה.

ומה שכתבתי בהודעה השניה שלי, היא שדווקא ההבנה שלי את נושא הא-מיניות עזרה לי לכבד את המקום הזה.
לפניכן ראיתי את זה כמשהו טיפשי, רדוד ואידיוטי שמעיד בעיקר על חוסר בגרותו של מי שאומר אותו.
היום אני מבינה שיש א-נשים שזה צורך ממש עבורם וקשה להם בלי זה, בדיוק כמו שלי קשה עם זה...

וכמו שכתבתי:
הם אולי לא ימותו פיזית אם לא יעשו את זה, אבל גם אני לא אמות פיזית אם אעשה את זה.
ובכל זאת, הנזק הנפשי לכל אחד מהצדדים, הוא מספיק גבוה כדי שזה לא יהיה שווה שום זוגיות.

p019

New member
לא מסכימה

אם אחד מבני הזוג מיני - אז כן, עבור בן הזוג הנל התחושה יכולה בהחלט להיות שזוגיות לא יכולה להיות שלמה בלי מין.
אם הבן זוג המיני הוא בעל מיניות נמוכה (אבל עדין מספיק גבוהה בשביל לא להיות א-פור) אז יכול להיות שהוא יכול לוותר על זה.

אבל אם אותו בן זוג הגיע למצב שהוא התלוננן על זה בפומבי - זה כנראה בשבילו לא משהו שהוא יכול לוותר עליו.

בקשר לגבר - נראה לי שהוא לא יודע שקיים דבר כזה א-מיני. נראה לי שיותר מלנסות לשלוט במשהו בכך שהוא לא מקיים יחסי מין - הוא מחפש תרוצים ללמה זה בסדר לא לרצות לקיים יחסי מין.

ונראה לי לא הוגן להחליט משהו על מערכת היחסים בינייהם על פי הקטע הקצר הזה שבהחלט התמקד בחלק המיני (הלא קיים) במערכת היחסים ביניים.

למעלה