שרשור פרק השחזורים- 8.1.13

שרשור פרק השחזורים- 8.1.13

הפרק בו המתמודדים התבקשו לשחזר מנה מנצחת של חבריהם לנבחרת...

מי יתעלה על המקור?

מי יפול במשימה?

מי יודח מהנבחרת?

שתפו אותנו בדעתכם...

אויש... חבל

מצד אחד היה ברור שבשלב הזה כל מתמודד שמודח נרגיש בחסרונו
משום מה קשה לי לראות את המשך הפרקים בלי דליה...

טוב, אז בהקשר לשאלות שכתבתי למעלה:

מי יתעלה על המקור- ברור שתום. ואוו, כבר משלב ההכנה זה נראה טוב, ולחשוב שמשהו יכול להכין ככה מוח ועוד בפעם הראשונה... פשוט מדהים הבנאדם הזה

מי יפול במשימה- לדעתי דווקא סלמה כשלה בהומאז שלה לתום. הומאז זה מנה שאמורה להחמיא למנה המקורית, וכאן היתה לי הרגשה דווקא של כמו זלזול, היא לקחה את המרכיבים היפים והמושכים במנה של תום והמניכה אותם- הרוטב העדין, הדג המסולסל בחן (קצת נשמעת כמו אייל שני...), והיא בחרה לעשות רוטב דומיננטי עם כמון, ודג שאפילו לא להסיר את העור שלו כפי שתום עשה

מי יודח- אז דליה, ובאמת הסימן של לב שבור מתאים... דווקא היום אמרתי לחברה שלי מהעבודה שבזכות האוכל שאני רואה שדליה מבשלת בא לי שהיא תלמד אותי איך לבשל ככה

אני חושבת שהבאה שתודח היא סלמה, רוב הסיכויים, וסיכוי קטן שפאולין תודח

ולסיום אני חייבת לומר שגקי ממש הרשימה אותי היום ! לא רק במנות המצויינות שלה, אלא בראש הפתוח שלה, להכין מנה שכביכול "אסורה" אצל ועוד להודות ולומר- זה טעים לי ! פשוט כל הכבוד לה.

ismeralda100

New member
באמת חבל. נכון שדליה הייתה פחות טובה

הפעם, גם ביחס לאחרים , אבל חבל שהודחה.

אז דבר אחד אני לא מבינה....

איך השופטים זוכרים את הטעם המדויק של המנות מביס אחד ועוד שעבר זמן ונראה לי שהרבה זמן מאז לקיחת אותו ביס...

ובעצם עוד דבר - איך אפשר לשחזר מנה שאפילו לא טעמו ממנה ביס?
זה לא נקרא לשחזר, זה נקרא לבשל לפי מתכון לדעתי....

sdavid1

New member
איך דליה עפה איך?!

הייתי בטוחה שהיא תהיה בגמר,עד היום היא הייתה אלופה במנות,תמיד מבשלת גם בדרך יצירתית וגם מנות אלופות אז איך לאלף עזאזאלים סלמה לא עפה בטיל עד עכשיו כל פרק המנות שלה לא מוצלחות גם היום היא בישלה מנה לא טובה יותר מאשר דליה,בקיצור אכזבת השנה ,הייתי בטוחה שדליה תמשיך לגמר,מאווודדדדדדד מקווה שסלמה לא תהיה בגמר...עלולים עוד להפתיע..

לדעתי סלמה תהיה הבאה שתודח

ואז נשאר עם גמר שכולל את בני, ג'קי ופאולין- כמו שצריך להיות....

shirli210

New member
הדחתה של דליה

צופה נלהבת של מאסטר שף עוד מהעונה הראשונה
סוף סוף תוכנית שמתעסקת באנשים הפשוטים היום יומיים והגשמת החלומות שלהם ולא עוד ריאלטי הזוי ומלוקק

אבל
אבל היום אני עומדת נפעמת מאוכזבת ומאד כעוסה על הדחתה של דליה מהתחרות
וכי למה?
עדיין כמו כולם הצליחה באחת מן המנות
לעומתה מתמודדת אחרת הודיעה כבל עם ועדה כי אין לה שתי מנות

איפה ההסתכלות על כל העונה ודרך הבישול?
מדוע לא לשלוח מתמודדות אחרות שהעבודה שלהן היום הייתה לא משהו עד לכדי כישלון כדוגמת הסערה שהתחוללה

אבל הכי מעניין אותי לדעת
האם ישחזרו פה את השטות שנועדה לדעתי לחפות , ללקק למגזר וה' יודע מה
ויחזירו את דליה כשם שהחזירו מתמודדת אחרת בטוענה דבילית וחסרת שחרת
מה יש??? רק לצד המגזרי הזה מותר לחז
האמת מה שהכי מקומם אותי שהחזירו אותה לתחרות אף על פי שבכל הזדמנות בה היא מצולמת ומתראיינת טוענת כי היא אינה מעוניינת להיות שפית והדבר
שהכי הייתה רוצה זה להמשיך בחקר המוח שלה נוווווווווווווווווו
אז יופי לך את יודעת לבשל כל הכבוד
למה לא להשאיר את המקום לאנשים שבאמת אבל באמת רוצים להגשים את החלום להיות שפים

בקיצר פרק של היום אכזבה אחת מאדדדדדד גדולה שמוציאה את החשק לצפיות הבאות

מתי יפסיקו להסתכל על סלמה בתור ערבייה

ולטעון שזה הסיבה שהיא שם
כמו לומר שפאולין שם כי צריך בלונדינית
וג'קי שם כי צריך חרדית

סלמה הגיעה עד להיכן שהיא הגיע כי נראה שיש בה משהו. ואגב היא בסוף בגישה 2 מנות, אחת מהן באיכות גרועה אבל 2 מנות הוגשו לשופטים
גם אני חושבת שספציפית כאן דליה היתה יותר טובה מסלמה
אבל זה לא משנה, כי כנראה במשימה הבאה סלמה תודח

הם השתגעו? העיפו את דליה ולא את סלמה?

בכמה תוכניות סלמה השתתפה בכלל?
לעומתה, איזו כיברת דרך נהדרת עשתה דליה,
כמה מאכלים נהדרים שהיא הכינה,
איזו מיומנות היא גילתה בבישול.

מה סלמה הכינה עד כה?

אני ע(ה)מומה

דליה מבשלת מצויין,

אבל בגמר יש טובים יותר ממנה
היא מצויינת במנות שהיא מכירה, וזה טווח מאוד מצומצם- מטבח לטיני. מעבר לזה היא מתעסקת

Haad Yao

New member
טוב התשובות כבר ידועות אז חוו"ד

דליה הייתה מבחינה מסוימת דומה לשי. כלומר, ברור שהוא מייצג קטגוריה חברתית אחרת לגמרי, אבל היה ביניהם דמיון מהבחינה הזו ששניהם לא מכונות רייטינג. לא סיפורים טרגיים בעבר, לא השתייכות ברורה לאיזשהו מגזר מלוכד, לא הופעה תיאטרלית... אז הם עפו אחרי הפאשלה הראשונה, ולמזלה של דליה הפאשלה הראשונה שלה הגיעה מאוחר יחסית.

כמו שבן זוגי אמר - ג'קי תעבור ותזכה לשבחים גם אם תכין כוס תה, כי יש לה רייטינג. לדליה לא היה.

אמת. ג'קי = אבי = אנדרדוג.

אי אפשר שלא להבחין בנטיות הלב של השופטים.

חתיכת תפוח במקום רסק=זה לא שיחזור מדויק
אבל כדורים שונים בגודלם מהגודל והמראה המקורי-זה שיחזור יפה.

אבי2322

New member
אני אסביר לך מה ההבדל בין המנות

גודל הכדורים של ג'קי הוא לא משמעותי בטעם ולכן זה באמת לא משנה מה גודל הכדור,לעומת זאת הרסק תפוחים של ג'קי שבעצם הפך לריבת תפוחים זה טעם אחר לגמרי מאשר חתיכות של תפוח שלא מרוסקות עד הסוף.
חוץ מזה כפי שכתבתי בתגובה הקודמת אף אחד לא קטל את המנה של פאולין פשוט השחזור לא היה מדוייק עד הסוף.

דורית1900

New member
ריבת תפוחים?

זה רסק ולא ריבה. תסתכל על המתכון במאקו.

חוץ מזה, מיכל אמרה בפירוש שהכדורים של ג'קי שונים בטעמם ומרקמם מאלה של סלמה.

אני עדיין לא מבינה מה סוד הקסם

במתכון הזה
רביולי במילוי מחית תפוחים עם קרם פרש? קצת מזכיר גמדים שאני נותת לבת שלי

אבי2322

New member
ללכת על רביולי מתוק זה גאוני לדעתי

כמו לדעת רושפלד,וזה יותר גאוני בגלל שזה פשוט להכנה,על כל מנה שתביאי אני יכול לומר מה סוד הקסם שבה לפי התאוריה שלך.זאת מנה יצירתית במלוא מובן המילה והכי יפה שהיא בחרה אותם מתוך קופסא של חומרי גלם הרבה יותר קורצים כמו פילה בקר ולוקוס.
מה מופלא במנה של תום באותו פרק??כולה פילה בקר עם תפוחי אדמה ממש ביג דיל,אבל השאלה היא איך יוצא לך הפילה בקר עם התפוחי אדמה ותום הוא מבשל מדהים ולכן זאת מנה מלהיבה,כנ'ל לגבי ג'קי.

ko16sh

New member
דליה עפה בגלל שהיא לא ערביה ...

דליה הייתה מקסימה כל העונה ובגלל טעות אחת העיפו אותה יש משהו לא הוגן שהחזירו את סלמה שהייתה עמעט כל העונה בבית והצניחו אותה יש לחצי גמר ועכשיו לרבע הגמר למה כי הם רוצים להראות שאין להם כלום נגד ערבים בעיקר למיכל אנסקי שמתה על סלמה השד יודע למה כי החא לא בשלנית סופר דופר בכלל

ko16sh

New member
דליה עפה בגלל שהיא לא ערביה ...

דליה הייתה מקסימה כל העונה ובגלל טעות אחת העיפו אותה יש משהו לא הוגן שהחזירו את סלמה שהייתה עמעט כל העונה בבית והצניחו אותה יש לחצי גמר ועכשיו לרבע הגמר למה כי הם רוצים להראות שאין להם כלום נגד ערבים בעיקר למיכל אנסקי שמתה על סלמה השד יודע למה כי החא לא בשלנית סופר דופר בכלל

החזירו את סלמה

כי היה בלאגן הרבה התלוננו על זה שהדיחו אותה
ההדחה שלה היתה לא הוגנת
אני מסכימה שזה לא בסדר שהיא חוזרת עכשיו כי היא ויתרה על הרבה הדחות בדרך
אבל עובדה שהיא מבשלת טוב והשופטים אוהבים את המנות שלה

גם אם ג'קי תכין את המנה הטובה ביותר בעולם...

עדיין לא תאמיני לה. באותו אופן שלא האמנת לסמדי וגם לאבי... אני לא חושבת שהבעיה אצל ג'קי

בהתחלה הטענה הייתה שהיא מקובעת, עכשיו שהיא לא מקובעת אז לא הגיוני שהאוכל שהיא מכינה טעים.

גם אם קשה להודות בזה (לאנשים מסויימים), עובדתית היא המועמדת שעשתה כברת דרך ולמדה ויישמה, על כן למרות המלעיזים, אני כן מאמינה שהאוכל שלה טעים ומגיע לה להיות מאסטר שף.

למעלה