פינת הוידאו

Berethor

New member
בשנה שעברה נפתחו 4,200 תיקים על אלימות של נשים נגד בני זוגן

כמה ציטוטים נבחרים מהכתבה המלאה על אלימות של נשים כלפי גברים, הקישור לכתבה המלאה נמצא למטה.

"תבינו את גודל האבסורד: כמה שעות קודם לכן היא לא הפסיקה להרביץ לי ואיימה לרצוח אותי - והשוטרים שיחררו אותה. פסיכיאטר כתב שיש לה בעיה של התפרצויות אלימות אבל שהיא מטופלת בכדורים, וזה הספיק להם כדי לשחרר אותה, בלי צו הרחקה ובלי שום הגבלה. פחדתי ללכת לישון, שהיא לא תהרוג אותי תוך כדי שינה."

"התחלתי לראות את המבט המטורף שלה בעיניים. הכול עיצבן אותה. כשהגענו הביתה היא התחילה להרביץ לי בלי הכרה. משמונה בערב ועד הבוקר למחרת. מכות וזריקת חפצים מכל הבא ליד. אז החלטתי שאני מזמין משטרה ואחר כך מתגרש ממנה."

"הוא הגיע להכרה שאף אחד לא מבין אותו. שלא מאמינים לו. "יש חוסר מודעות מתסכל מצד הגורמים המטפלים, ולכן גברים במצבי נאלצים להתמודד לבד ובשקט עם האלימות הקשה הזאת. ברווחה ידעו שאשתי מרביצה לילדים, ובכל זאת השאירו אותה איתם. אני חותם לך שאם המצב היה הפוך, אם אני הייתי זה שמרביץ, ההתייחסות היתה שונה לגמרי."

"אחד הלקוחות שלי הגיע לבית החולים עם חתך בראש, וכשזה נודע לי, הכרחתי אותו להתלונן במשטרה. הוא פנה עם קרובת משפחה לתחנה בכפר סבא. בשובו הוא סיפר לי שהם כל הזמן ניסו לבדוק אם האלימות של האישה כלפיו לא נבעה מהגנה עצמית. שהיה להם מאוד קשה לקבל את העובדה שהוא הקורבן בסיפור הזה".

"בהתייחסות לאלימות בין בני זוג ("אלימות אינטימית") שולט נרטיב אחד: גבר אלים ומזרה אימה מול אישה חלשה. אלא שמאות מחקרים שבחנו את הנושא מראים כי שיעור הנשים האלימות כלפי בני זוגן משתווה לשיעור הגברים האלימים, ולעיתים אף עולה עליו."

"כשד"ר יעל וילצ'יק־אביעד מהמחלקה לקרימינולוגיה באוניברסיטת אריאל מדברת עם הסטודנטים שלה על גברים מוכים, פרצי צחוק שוטפים את אולם ההרצאות. "זה מעורר גיחוך, ולא רק בקרב סטודנטים. גם גורמים שאמורים לטפל בתופעה, ובהם המשטרה, ממעיטים מאוד מחומרתה. אנחנו יודעים את זה מעדויות של גברים שהעזו להתלונן."

"באחד המאמרים בספר, "הגבר כקורבן של אגרסיה נשית", סוקרת ימית נפטוב, דוקטורנטית בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית, מאות מחקרים מהעולם העוסקים בנושא. הסקירה מנפצת בזו אחר זו כמה תפיסות נפוצות, דוגמת הטענה שנשים נוהגות באלימות כאמצעי להגנה עצמית. "

"בבדיקה שערך מזא"ה הוא מצא שבמקרים רבים, כשגבר מתלונן במשטרה על אלימות מצד בת זוגו, ויש להם ילדים - הוא זה שיורחק מהבית, "ולא משנה אם זה אומר שהאישה האלימה, לכאורה, תישאר עם הילדים"."

"בשיחה שתיעדנו בין שוטר לגבר שנדקר בעבר על ידי בת זוגו מסביר השוטר: "פעם למאה מקרים ירחיקו מהבית את האישה הפוגעת. בדרך כלל, ב־99.9 אחוזים, מרחיקים את הגבר. יותר שומרים על האישה מאשר על הגבר שמתלונן... שוטרים מסתכלים על זה שאתה גבר וחזק, אז אתה האשם"."

"התייחסות רצינית לאלימות הנשית נועדה לא רק להגן על הגברים ועל הילדים, אלא לא פחות מזה - על הנשים עצמן. "אלימות של נשים נגד גברים מסכנת אותן", אומר פרופ' זאב וינשטוק מבית הספר לעבודה סוציאלית ומהמרכז לחקר החברה באוניברסיטת חיפה. "היא עלולה ליצור תגובת נגד, שתוצאותיה הפיזיות יהיו קשות עבורן. מחקרים מהעשור האחרון מראים שהמנבא החזק לפציעתן של נשים הוא האלימות שלהן כלפי בני זוגן מכל סיבה שהיא, לרבות הגנה עצמית."

""עד שהגעתי לקבוצה, הסביבה התייחסה אלי כאל הקורבן. כאילו פעלתי מתוך צורך להגן על עצמי. אף אחד לא אמר לי שרק אני יכולה לשלוט באלימות שלי. תמיד האשמתי אותו. אמרתי לעצמי שהוא התגרה בי, שהוא גרם לי לאבד שליטה, ושאם הוא לא היה מעצבן אותי לא הייתי מגיבה ככה. בקבוצה הבנתי לראשונה שאני לא יודעת לשלוט בעצמי, וכשאני מתעצבנת אני דורסת את כל מי שנמצא לידי"."

"בגלל שאלימות גברית היא לרוב קטלנית יותר מאלימות נשית, יש נטייה להקל ראש בסטירה, בבעיטה או אפילו בדחיפה מצד האישה. נשים נפצעות פי שלושה מגברים, מכיוון שהן פחות חסינות גופנית. סטירה מאישה יכולה להיות משפילה וכואבת, אבל סטירה מגבר יכולה להעיף לאישה שיניים מהפה."

"שנית, יש פמיניזציה של האלימות במשפחה. התנועה הפמיניסטית מילאה תפקיד חשוב בהעלאת המודעות לאלימות במשפחה ובזוגיות, אך יצרה התייחסות מוטה לנושא. תנועות הנשים נאבקות בניסיונות לבטא התייחסות שוויונית, או סימטריה מגדרית, של אלימות במשפחה. המאבק הזה מגיע עד כדי הפחדה והחרמה של חוקרים ושל גישות סותרות."

"גם בארץ יש מקרי הפחדה מצד אנשי אקדמיה בכירים בכל הנוגע לאלימות נשית. בכירים ובכירות באקדמיה תבעו לבצע שינויים בתוכנית של כנס שערכנו לפני שנתיים על אלימות במשפחה, שבו הופנה זרקור גם לנושא האלימות כלפי גברים, ולהוסיף הרצאות 'מאזנות' של מרצים שידועים בזהותם הפמיניסטית."

"במקרים אחרים נדחו מאמרים שנכתבו בנושא אלימות נשים, כיוון שהנתונים שהובאו בהם סתרו נתונים שמצביעים על שיעור נמוך של קורבנות גברים, או מאחר שלא צוטטו בהם מאמרים פמיניסטיים. גישה כזאת גורמת לזילות של הממסד האקדמי ולעיוות המידע והמחקר המדעי בתחום."

http://www.israelhayom.co.il/article/238831

נועם361

New member
יש לך הרבה אפליות נגד גברים

ובעד נשים, לא רק באלימות נשים נגד גברים.
יש היום אמצעים טכנולוגיים שלא מרגישים אותם, כמו מצלמות זעירות או הקלטות,
למה לא השתמשו בהם?

ALIsuperstar

New member
רק אל תדפוק לעצמך כדור בראש...

בשביל מה אנחנו חיים?
עבודה זה לא הכל בחיים חביבי.
תתארגן על עצמך, סגור תמינוס. תהיה ברשות עצמך.

דידי 9

New member
תרגם אותו.

למי יש כח לקרוא מאמר באנגלית...:)
או שתיתן את הנקודות שבגללן הבאת ת'מאמר.....

בלי קשר-
יש שם קטע מעניין על פימיניסטיות, הראש החולה שלהן
וההשלכות על נשים שלא מנופפות בדגל הזה....
זו הטענה שלי מזמן כבר.

זיקן

New member
מנהל
האגו הנפוח לא נותן להשתמש בהם.

נראה לך שיבוא גבר שיעיז להתלונן על אונס?
"רק לנשים מותר להתלונן"

דידי 9

New member
אז שישאר מטומטם, ושיתן

גם לילדים שלו לסבול ממכות ומהמצב.
האגו הכי חשוב? אז תמות עם האגו, אבל תפסיק להתלונן.
כי להתבכיין כמו דביל בלי לעשות כלום בגלל האגו-
עושה אותו הרבה הרבה יותר קטן.
חוץ מזה שהוא יכול כן להתלונן ולהגיד שהוא לא רוצה להחזיר לה........
מה יותר גדול מה?

דידי 9

New member
הכי נכון שיש.

ואם כל זה מתברר כנכון-בעיני צריך לתת לאותן נשים עונש ראווה.
עונש שכל הנשים החארות שמנצלות את החוק ופוגעות בכך בנשים אחרות שבאמת
רע להן-ירתעו להבא.
מה גם שמדובר פה לא רק בגבר, לפעמים בילדים. אז איך האבות האלה לא עושים כל מה שאפשרי כדי להוכיח
את מה שקורה עם הנשים החולות האלה?

dojee

New member
שאלה, מתי אישה מתלוננת על הטרדה מינית

תשובה
כשהוא מפסיק להטריד מינית

wish2

New member
הטרדה מינית מתקייימת פשוט כשלא נעים לנו

כשגבר בא טוב לאישה היא לא מוטרדת

זיקן

New member
מנהל
מסג' חתולים.

תרנגולי הודו ידועים כבעלי חיים בעלי מוח קטן ביחס לגוף,(כמו דידי)
מדובר באותו יחס כמו ליתוש.
קיצור. אלו בעלי חיים שתוכנתו לאכול להישחט ולהיזלל אבל לא לחשוב.

דידי 9

New member
זיקן..

אתה מוציא ממני את ה-
שבי.
רוצה שאני אתעלל בך? אותה תמחק.
ואני אתעלל בך, ואתה תמחק.
ואני.........

רוצה?

*לפחות לי יש פיסת מח*

דידי 9

New member
בואנה....אתה חזק!

מה אני אענה על זה...מה......

טיפש מטופש!
^^^אפילו שזו אמת-זה מה זה קטן ליד מה שאמרת לי אתה......

למעלה