aaa123

Member
האם א-מיניות כוללת בתוכה רצון בקשר רומנטי?

ציטוט:"הרעיון היה למצוא מונח/הגדרה שיתאר את מה שהרגיש: רצון בקשר רומנטי עם אפס עניין במיניות בתוך הקשר הזה."

אני חשבתי שא-מינים הם אנשים שרוצים רק בקשר ידידותי,ולא בקשר מסוג אחר.
האם אתן רוצות או אתם רוצים בכלל בקשר רומנטי,ואם אין עניין במיניות בתוך הקשר אז מה ההבדל בין הקשר הרומנטי שמדובר עליו ,וידידות רגילה בין בני אדם(שלא מוגדרת כקשר רומנטי)?

hatzilonit

Member
מנהל
אצל חלק א-מיניים, כן

לחלופין, יש את א-רומנטיים (מיניים וא-מיניים) שלא מעוניינים בקשר רומנטי.

בתשובה לשאלתך השניה: ההבדל הוא בעוצמת האהבה.
האם יש צורך להסביר את ההבדל בין התאהבות לבין תחושת ידידות?

aaa123

Member
זה לא ברור לי

האם יש א-מינים שחיים בזוגיות,ואם כן מה משמעות האהבה ביניהם בדיוק אם הם לא מרגישים משיכה פיזית אחד לשני.
אבהיר שאני חושב שקשר פיזי שלא כולל יחסי מין אלא רק מזמוזים ונשיקות עדיין נחשב לקשר מיני.

האם כשמדובר על קשר רומנטי לא מיני יש משמעות למגדר של הפרטנר בכלל או שאותו גבר שמעונין בקשר רומנטי א-מיני אדיש בין גברים ונשים,ואין משמעות בכלל למראה החיצוני של הפרטנר?

p019

New member
כל הכבוד על ההשקעה בתשובות

הייתי עונה אבל מה אני מבינה ברומנטיקה :)

ישנם א-מיניים שכן, כמו שישנם מיניים שכן

מה שמייחד א-מיניות, היא העדר משיכה מינית ולא העדר משיכה רומנטית.

רובנו הורגלנו לחשוב שמשיכה פיזית-מינית היא זו שהופכת מישהו/י לבן-בת זוג ומרכיב מרכזי בהתאהבות.
אבל האמת, שאם נסתכל פנימה, אני בטוחה שאפילו אתה, יכול לשים את האצבע על ההבדל בין בחורה ש'סתם' נמשכת אליה לכזו שהתאהבת בה.
זו הרגשה שונה.

יותר מזה, לי אישית קרה הרבה יותר מפעם אחת, שגברים שהתאהבו בי, קודם התאהבו בי ורק אח"כ נמשכו אלי מינית.

בנוסף, אני חושבת שלגברים עוד יותר קשה להפריד בין השניים, כי קשה להם להתאהב במי שלא מושכת אותם מינית (זה מהווה עבורם מחסום פסיכולוגי). אלה אם כן, הם גברים א-מיניים

מאחר ורגשות זה תחום שמאוד קשה להגדיר במילים אבל קל יותר להזדהות בתחושה, אני לרוב מסבירה את הדברים האלו מהכיוון ההפוך:
אם מיניות היא מה שמגדיר זוגיות ורומנטיקה, אז מה ההבדל בין יזיזות לזוגיות?
ואני בכוונה מדבר על יזיזות/ידידות פלוס ושאר תיאורים למערכת יחסים מינית שמנהלים עם אדם קרוב שלא רואים בו בן/בת זוג ולא חשים כלפיו אהבה רומנטית.

כמו שמשיכה מינית ללא רומנטיקה והאהבה היא הצד הנגדי למשיכה רומנטית ללא מיניות, כך קשר מיני עם ידיד הוא הצד הנגדי לקשר רומנטי עם 'ידיד'.
מה שמבדיל את אותו 'ידיד' משאר בני האדם ביקום, היא לא השאלה אם אני מקיימת איתו יחסי מין או לא, אלה משהו אחר שאנחנו כבני אדם מכנים רומנטיקה.
מנגד, מה שמבדיל את אותו ידיד שהופך לפרטנר מיני ל-לא בן/בת זוג, הוא העדר אותו הרגש הרומנטי בדיוק.

כמובן שלפעמים דבר גורר דבר.
וידיד/ה הופך לבן/בת זוג.
קשר אינטימי וקרבה לא עם מעוררים בנו רגשות רומנטיים ומיניים.
אצל מי שלא נמשך מינית, לא יתעוררו רגשות מיניים. זה הכל.

זוגיות היא כ"כ הרבה מעבר למיניות וגם זוגות מיניים לא תמיד פעילים מינית והם עדיין מרגישים זוגיות ואהבה.

מקווה שהצלחתי להסביר משהו.

מוזמן לשאול ולחדד עוד

aaa123

Member
שאלתי שאלות ספציפיות שלא קיבלו תשובה

בהודעה השניה שלי בשרשור.
אחדד את השאלה הראשונה ואחזור על השאלה השניה.
1)אני מבין שקיימים א-מינים שיש ביניהם קשר רומנטי.
מה משמעות הקשר ביניהם אם אין ביניהם משיכה מינית(שאם אני מבין נכון הכוונה לא רק לחוסר רצון לקיים יחסי מין אלא גם לחוסר רצון להתמזמז או להתנשק).
האם הקשר ביניהם יכול להיות קשר כזה שהם בכלל לא ראו זו את זה ,ונמשכים כל אחד לשיחה עם הצד השני שיכולה להתקיים גם בלי שרואים זה את זה
כאשר הם לא מרגישים בכלל צורך להפגש?

2)האם כשמדובר על קשר רומנטי לא מיני יש משמעות למגדר של הפרטנר בכלל או שאותו גבר א-מיני שמעונין בקשר רומנטי אדיש בין גברים ונשים,ואין משמעות בכלל למראה החיצוני של הפרטנר?

רגע, רגע, לא כ"כ מהר. לא את כל השאלות בבת אחת

שאלת שאלות, רבות וחשובות ואני עליהן אנסה לענות....

1. על השאלה הזו קיוויתי שעניתי. אנסה לענות עליה שוב בצורה ממוקדת יותר.
קיימים א-מיניים שמנהלים מערכות יחסים רומנטיות ללא מיניות. חלק ללא מיניות כלל, חלק עם נשיקות וחיבוקים, זה משתנה בין זוג לזוג.

שורה תחתונה, זה לא שונה משום זוגיות אחרת, פרט לעובדה הפשוטה שהם לא מקיימים יחסי מין... (וביננו, גם זה לא שונה בהרבה מזוגות מיניים בתקופות מסויימות)

האם יכול להתקיים קשר רומנטי בין שני אנשים מבלי שמעולם נפגשו?
השאלה הזו נכונה גם לגבי אנשים מיניים ולא רק א-מיניים.
רומנטיקה אכן מתקיימת לא פעם בין אנשים גם מבלי שנפגשו וגם אם הם מיניים.
בדר"כ, בשלב כלשהו, יתרחש המפגש, אלה אם כן, הוא בלתי אפשרי.
אבל תאורתית, ניתן בהחלט להתאהב באדם אחר גם בלי לראות אותו כלל.
ובימינו במרחב האינטרנט, זה קורה אפילו יותר מבעבר.
(לא פעם ההתאהבות הזו מתבררת כשקרית במובן שבנינו מצגת שווא על מי האדם שבצד השני, אבל זה כבר נושא אחר...)

בהקשר הזה, אין סיבה שא-מיניים יבחרו במערכת יחסים כזו יותר מאשר מיניים.
לרוב, מי שמחפש קשר רומנטי, יחפש גם את המפגש. (שוב, בין אם הוא מיני או לא. זה בכלל לא קשור למיניות, אלה לרומנטיקה)

2. התשובה היא שלרוב כן יש משמעות גם למגדר וגם למראה החיצוני.

אבל יכול להיות שיש לזה פחות דגש בקרב א-מיניים מבחינה סטיסטית בלבד, מאשר באוכלוסיה הרחבה.

ובהרחבה:
אפשר להבין מאיפה השאלה מגיעה, אבל המציאות מוכיחה שלרוב גם א-מיניים מעדיפים מגדר מסויים.

המסקנה מזה, היא שגם למשיכה רומנטית יש 'נטייה' והיא נפרדת מנטייה מינית (כלומר: יש לנו למעשה שתי נטיות שונות שאנחנו פשוט לא מודעים להפרדה בניהם)
כלומר: כמו שמישהו יכול להיות הומו-מיני, הטרו-מיני, בי-מיני או א-מיני.
כך אפשר גם להיות: הומו-רומנטי, הטרו-רומנטי, בי-רומנטי או א-רומנטי.

וכל אדם יכול להכיל כל אחד מהשילובים של שתי הנטיות האלו.

לרוב, הן ילכו יחד בצורה דומה.
למשל: הומו-מיני + הומו-רומנטי, הטרו-מיני + הטרו-רומנטי.
וכמובן: א-מיני וא-רומנטי (מי שלא מחפש לא קשר מיני ולא קשר רומנטי)

אבל כולנו מכירים את החבר'ה שמחפשים רק קשרים מזדמנים ולא קשר. (כלומר: אלו שיש להם משיכה מינית, אבל לא מתאהבים ולכן לא מחפשים קשר רומנטי אלה רק מין מזדמן)
הם יכולים להיות הומו-מיני / הטרו-מיני / בי-מיני, אבל בכל מקרים הם יהיו א-רומנטי.

כאן פורום ניתן לפגוש את הצד השני.
אנשים שמחפשים קשר זוגי אבל לא קשר מיני.
הם יכולים להיות הומו-רומנטי / הטרו-רומנטי / בי-רומנטי, אבל בכל מקרים הם יהיו א-מיני.

בשני המקרים הנ"ל, אין 'תאימות' בין המשיכה הרומנטית למינית.
המקרים הקיצוניים יותר של חוסר תאימות, יהיו אלה עם המשיכות המנוגדות.
למשל: הומו-מיני והטרו-רומנטי (לדוגמא: גבר שנמשך מינית רק לגברים, אבל מתאהב רק בנשים. וכן, יש כאלה)

עונה יותר?

tomasth

New member
כן ? אז תסביר לי...

מה הכונה משיכה רומנטית ? למשל , בחורה שהיא הטרו מינית והומו רומנטית ?

זה אומר שגברים מעוררים אותה מינית ומעוררים בה

את הרצון לממש איתם אקט מיני כזה או אכן.
ומנגד, היא מתאהבת בנשים, מחפשת שם זוגיות, רגש, אהבה.

tomasth

New member
מה זה שיייך ? מה שנתת הוא חזרה על מה ששאלתי ,

לא הסבר.
&nbsp
"מתאהבת בנשים, מחפשת שם זוגיות, רגש, אהבה" מראה על נטייתה המינית.
"הרצון לממש איתם אקט מיני כזה או אכן" זה משתנה מזמן לזמן אפילו עם אותו אדם בו מאוהבים , ולא משנה את הנטייה.
&nbsp
מה עושה את האהבה רומנטית , אם אין בה משיכה מינית ? (ללא קשר אם באותו הזמן מרגישים את העניין המיני באותו אדם , כי התאהבות חזקה דוחה יצרים כאלה שיכולים להיתפס כפחות זכים)
&nbsp
&nbsp
את מכירה אתר שמסביר טוב יותר התאהבות ללא משיכה מינית ?

אתה ציינת הגדרות, אני הסברתי אותם

"מתאהבת בנשים, מחפשת שם זוגיות, רגש, אהבה" מראה על נטייתה המינית. - לא נכון!!
זה מראה על נטייה רומנטית!

גבר שמסתכל על אישה שהוא בכלל לא מכיר, על פוסטר, אם תרצה, ומתעורר מינית והיה רוצה לעשות איתה X דברים מיניים - זו משיכה מינית = נטייה מינית.
אין כאן שום רגש של אהבה / זוגיות / רומנטיקה וכד'.
יש כאן משיכה מינית נטו.
והיא לא קשורה בכלל לזמן.
העניין המיני באדם מסויים יכול להיות מושפע גם מרומנטיקה ופסיכולוגיה בכלל ולכן אפשר לאבד עניין מיני באדם, זה לא קשור לנטייה עצמה.

אתר שיכול להסביר טוב יותר:
נסה את AVEN

tomasth

New member
אפשר להימשך מינית ללא רגש רומנטי

אבל רגש רומנטי ללא משיכה מינית , הוא מה שלא הבנתי.
&nbsp
אותו גבר שנמשך לפוסטר למשל , יכול להיות שעקרונית הוא מוצא אותה מושכת ובאותו הזמן לא יכול לחשוב על זה וכו.
&nbsp
אני מניח שבהתאהבות הכונה היתה Limerence , התופעות שמתלוות לזה מונעות עוררות מינית למרות שהאדם בעיקרון נמשך.
&nbsp
אחפש הסבר גם באתר , תודה.

רוב האנשים לא מבינים רגש של אהבה ללא משיכה

מינית ואני מניחה שהסיבה היא פשוט משום שהם לא חוו את זה מעולם.
כלומר: עבור רוב האנושות ברגע שמתאהבים עולה גם משיכה מינית.
&nbsp
אבל זו בדיוק הנקודה בא-מיניות. שלמרות שעולה רגש ההתאהבות, אין שם משיכה מינית.
אני חושבת שנתתי לא מעט דוגמאות והסברים על ההבדל הזה בהודעה הראשונה בעיקר וגם בשניה.
נסה אולי לקרוא אותן שוב.
&nbsp
ואולי AVEN יצליחו יותר.
&nbsp
"אני מניח שבהתאהבות הכונה היתה Limerence , התופעות שמתלוות לזה מונעות עוררות מינית למרות שהאדם בעיקרון נמשך." - אין לי מושג למה התכוונת כאן. רק שכשאני מדברת על התאהבות, אני לא מדברת על התעוררות מינית ולכן זה לא נראה לי נכון מה שכתוב פה, מבלי להבין למה בדיוק התכוונת

tomasth

New member
אפשר להתאהב באוטו ברעיון

בכל מיני דברים ואנשים , אפשר לאהוב חבר טוב או חברה טובה אבל זו לא התאהבות רומנטית.
&nbsp
איזו משיכה/אהבה/רגש אחר , נחשבת "הִדָּלְקוּת" על מישהו infatuation ?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

יש הבדל בין לאהוב משהו לבין להתאהב

אהבה לאבא ואמא, אח ואחות שונה מאהבה לבן-זוג בלי קשר בכלל לעניין המיני.
רק משום שקשה לנו להגדיר ולתאר רגשות, אנחנו תוחמים את עניין הרגש הרומנטי כמיני.
&nbsp
אני לא יודעת להגדיר לך יותר ממה שהגדרתי כבר בהודעות קודמות (ואני חושבת שנתתי תמונה מאוד רחבה והרבה כיוונים להגדרה והבנה), אני רק יודעת לומר לך בוודאות שאלו רגשות שונים שבאים הרבה פעמים יחד. זה הכל.
אם אתה לא יודע להבדיל בניהם בתוכך, אולי אצלך הם מחוברות בצורה הדוקה שלא נתנת להפרדה.
למרות שאין לי ספק שאם תהיה בזוגיות ארוכה, מתישהו, תחוש עדיין את הרומנטיקה ולא בהכרח את המיניות (אלה אם כן תאבד גם את העניין הרומנטי ואז לא בהכרח תאבד את המיני. שזה גם קורה הרבה ושוב רואים את ההבדל והניתוק בניהם)

tomasth

New member
זה היה המשפט הכי ברור שלך

"רק משום שקשה לנו להגדיר ולתאר רגשות, אנחנו תוחמים את עניין הרגש הרומנטי כמיני"
עם זה אני לא מסכים.
"בוודאות שאלו רגשות שונים שבאים הרבה פעמים יחד"
אני הבנתי את הרגש הרומנטי ככולל בתוכו כבר את המיני (והחברי).
כמו שאי אפשר להימשך מינית בלי להרגיש שאתה חבר.
&nbsp
"אם אתה לא יודע להבדיל בניהם בתוכך, אולי אצלך הם מחוברות בצורה הדוקה שלא נתנת להפרדה"
אפשר לומר זאת כך. גם המשיכה המינית לא ניתנת להפרדה מרגש החברות.
&nbsp
&nbsp

למעלה