שאלה קטנה

מתקשרים לכמה חברות

2-3 זה מספיק.
מקבלים הצעות, מקפידים לקבל גם את היקף הכיסוי, ולא רק את המחיר. עוברים מזו לזו.
כשאני עושה את זה (כמעט תמיד) אני סוגרת בסוף על בערך 1000 ש"ח פחות מההצעה הראשונה שקיבלתי.
בהצלחה.

1000 ש"ח?

גם על החובה אפשר לקבל הנחה? ואיזה פרטים את זוכרת ככה ב"שלוף" לגבי היקף הכיסוי? על מה צריך להתעקש?

סליחה על שאלות ה
, אני פשוט מחדשת אוטומטית משנה לשנה, והשנה לראשונה מעיזה לערער על הקיים...

בטח

יש מחירים שונים בחברות שונות גם לחובה. לא זוכרת כבר פרטים, את רק צריכה לראות שאם הציעו לך הצעה זולה משמעותית, שזה לא בא לידי כיסוי בהיקף הכיסוי. אני סתם מקריצה עכשיו מספרים, אבל אם הציעו לך 700 ש"ח פחות, צריך לוודא שכיסוי נזק צד ג' לא ירד אצלם, נגיד, מ-700,000 ש"ח ל-300,000 ש"ח.
פשוט תתקשרי לחברה, תבקשי לקבל הצעה, תבקשי לשמוע את פרטי הכיסוי, תרשמי, תבקשי מהם לחזור אם לא הספקת, ואז תתקשרי לחברה אחרת ותעשי אותו דבר וכו'.
רוצה לציין לטובה את AIG שפעם עשו לי ביטוח, כבר שלחו בדואר, ואז התקשרה נציגה להגיד שהם מצאו ביטוח חובה זול יותר והיא ממליצה לי להחליף.

לגמרי כן.

זה עניין של חצי שעה, כמה טלפונים, ואז להתקשר חזרה לחברת הביטוח שלך ולתת להם את ההצעה הכי זולה שקיבלת. בד״כ הם משווים.
אפשר גם לעשות את ביטוח החובה והביטוח המקיף בשתי חברות שונות, לפי מה שיוצא לך יותר משתלם.

פלגיה

New member
אפילו לא צריך להתקשר

לפחות בקשר לביטוח חובה:
http://car.mof.gov.il/
&nbsp
וחשוב לזכור: גובה הפרמיה הוא פרמטר חשוב, אבל לא הכל. חשוב גם להבין איך מתנהלת החברה במקרה של תביעה. לפעמים הזול מתגלה בתור משהו מאוד יקר.

mom at work

New member
אפשר גם דרך אתר WOBI

אני עשיתי דרכם השנה, חסכתי כמה מאות שקלים. כמו שכבר אמרו לך - לא לשכוח להשוות כיסויים!

בוודאי

רק אתמול חברה שלי ביקשה את עזרתי- הסוכן שלה נתן הצעה מאוד גבוהה. קישרתי אותה עם הסוכן שלי והופס- 600 ש"ח נמוך יותר. לסוכנים אגב יש המון משחק עם ההנות ואם הם רוצים- הם יכולים לתת הנחה מהעמלה שלהם למשל

Tammy52

New member
בוודאי

אני מגלה זאת הרבה בעבודה שלי...
מדהים כמה עקשנות מביאה להורדת מחירים...

אפילו לא התעקשות

אלא פשוט לבקש
שלשום חסכתי לעצמי 25,000 ש"ח (כן, לא טעיתי בסכום) בה שפשוט ביקשתי הנחה בחברת הביטוח שמנהלת את הפנסיה שלי
לקח לי מייל אחד והם חזרו אליי עם ההנחה ששוה את הסכום הזה
לא צעקתי
לא דרשתי
אפילו לא התעקשתי
פשוט ביקשתי בבקשה מנוסחת היטב

תודה מרוכזת לכולן! ושאלת המשך:

זרקו שמות של חברות ביטוח שכדאי לבקש מהן הצעות, או שזה יכול להיות אקראי לגמרי?

ביטוח ישיר (והתמקחתי איתם מול הצעה של סוכן ביטוח)

9 מיליון הם חברה שקשורה איכשהו לביטוח ישיר, כך שאין טעם לפנות לשתיהן.
בכל הפעמים שחידשתי ביטוח AIG היו יקרים בטירוף, אני כבר לא מטריחה את עצמי להתקשר אליהן.
אגב, כדאי גם לבדוק מה דרישות המיגון של החברות השונות. אני עזבתי את ביטוח ישיר לטובת סוכן אחרי שהם דרשו איתוראן, שלא נדרש ממני בביטוח האלטרנטיבי.

מעיןבר

New member
תתחילי באתר משרד האוצר

http://car.mof.gov.il/
&nbsp
בדיוק עשיתי בדיקה כזאת ובעיני הוא עדיף על WOBI שנראה שיש להם אינטרס כלכלי ומציגים רק מספר מועט של אפשרויות.
שם תראי מגוון רחב של תעריפים ותוכלי לקבל מושג על הסכום המדובר.
משם הייתי מנסה עם מי שנראה לי או מי שאולי סוכן הביטוח שלך עובד. מודה שבעניין הזה לא חושבת שיש חשיבות גדולה כי זה שוק כמו כל שוק ובתכלס, אם לא מעוניינים להציע לך מחיר אטרקטיבי את תמיד יכולה ללכת למישהו אחר.

לא מדוייק

יש הבדלים בכיסויים- משל בהשתתות העצמית (נגיד היתה תאונה והביטוח מכסה אבל את צריכה לשלם 2500 ש"ח השתתפות עצמית לעומת 600 ש"ח בביטוח אחר....)
אני מאוד מאוד ממליצה לעבוד עם סוכן מעולם לא פגשתי פער מחירים של יותר מ50 ש"ח לשנה ולרב אפילו הסוכן היה יותר זול מהחברה הישירה. רב החברות שאינן שירות לא יתנו הצעה טובה ללקוח שסתם מתקשר. לסוכן יש כלים להוזיל עלויות
ואני עוד בכלל לא מדברת על השירות של סוכן במקרה של תביעה שעבורי היה ההבדל בין נזק של 10000 ש"ח לבין נזק של 0 ש"ח

מעיןבר

New member
התייחסתי לשאלת ההתמקחות

בעניין הזה אני לא רואה הבדל בין החברות.
ברור שמחירים שונים נגזרים מכיסויים שונים, אבל את זה אפשר לראות באתר.

לא את הכל ניתן

יש כל מיני סעיפים שיש בהם הבדל ענקי ולא מופיעים באתר....
בנוסף- כאמור החברות הלא ישירות פשוט לא נותנות מחיר טוב למי שמגיע ישר אליהן בלי סוכן (וזה מנסיון בתוך חברות ביטוח)

ועוד משהו שלמדתי השנה- אפשר לעשות אצל חברה ולבקש מהם לשייך

לסוכן. אז השנה עשיתי בפניקס וביקשתי שישייכו אותי לסוכנים שאצלם מבוטחים גם הורי ואחותי.

בין שתרצי או לא

את תהיי משוייכת לסוכן. בחברות הרגילות אין ביטוח ישירות בחברה.
לבטח ישירות אצלם ואז לשייך לסוכן זה אומר שלא קיבלת את ההנחות וההטבות של אותו סוכן.....

למעלה