תופעת לוואי של אסטרופם?

shoosh101

New member
תופעת לוואי של אסטרופם?

היי לכן
אתמול בערב התחלתי לקחת 2 כדורי אסטרופם ליום, לקראת התחלת פרוטוקול IVF ("כנהוג" אצל בר-חוה, אסטרופם בשלב לוטאלי כהכנה לסטימולציה). היום בצהריים הרגשתי פתאום על סף עילפון, דפיקות לב חזקות, כאב ראש. זה יכול להיות מהאסטרופם? אני זוכרת שהתרופה הזאת לא כיפית בכלל, אבל לא זוכרת אם זה חלק מתופעות הלוואי שלה?
ועוד דבר - אם יש לי רקע של קרישיות יתר (APLA) - האם לרוב נותנים קלקסן בשילוב עם האסטרופם? (פשוט, העלון של התרופה הזאת ממש מפחיד בהקשר של קרישיות יתר. מצד שני, במרפאה של בר-חוה מודעים לבעיית הקרישה ולא הורו על קלקסן כרגע, ואני תוהה אם אני צריכה להעלות את הנושא)
תודה!

היא321

New member
אסטרופם

אני לוקחת אסטרופם כבר חודשיים וחצי. התחלתי מיום 3 של הוסת להכנת הרירית להחזרת המוקפאים. לקחת 3 כדורים ליום. זה אכן גורם לתופעות לוואי לא נעימות. לי זה עשה בחילות והקאות, אבל אחרי כמה ימים כנראה הגוף התרגל. אני מזריקה קלקסן 40 במקביל והכל בסדר. אני שבוע 11 עכשיו, עוד שבוע מפסיקה עם האסטרופם.

shoosh101

New member
תודה. את הקלקסן קיבלת מהתחלה במקביל

לאסטרופם? או רק בגלל ההריון?

snir210

New member
גם אני

גם אני עם אפלא ואני מזריקה את הקלקסאן מהשלב של ההורמנים

shoosh101

New member
תודה, האמת שאסטרופם זו תרופה שאני די חוששת ממנה...

מכל התרופות שיצא לי לקחת (ובהחלט יצא...) זה מה שגורם לי הכי הרבה תופעות לוואי.
אני אתייעץ מחר עם הרופא וזהו, רק מלקרוא את העלון של התרופה נכנסתי לפחדים, מדגישים שם כמה וכמה פעמים את ההשפעה על קרישה.

snir210

New member
רק בריאות

אל תלחצי נקווה שהם סתם אוהבים להלחיץ אותנו ותמיד כותבים את הגרוע מכל הכי טוב להתייעץ למען הסר ספק מאחלת לך בקרוב הריון תקין ומשעמם ויידים מלאות בעוד9 חודשים הלוואיייי

לקחת את שני הכדורים בבת אחת?

לי היו תופעות לוואי דומות בעבר (סחרחורות, דפיקות לב פתאומיות), כשנאמר לי לקחת 4 כדורים ביום והרופא אמר שזה לא משנה אם לוקחים במרווחים או יחד, אז לקחתי 2 בבוקר ו2 בערב (כל פעם 2 יחד)
זה קרה בעיקר אחרי שלקחתי את ה2 של הערב בבת אחת. לפעמים ממש שכבתי במיטה וניסיתי להרדם ופתאום הרגשתי שהכל מסתובב לי והלב דופק מהר למרות שאני במנוחה
&nbsp
בכל מקרה, התייעצתי עם רופא (אחר. הראשון שאמר שזה לא חשוב היה דביל) והוא אמר לי שזה מאוד הגיוני שאלו תופעות הלוואי כשאני לוקחת שני כדורים בבת אחת וביקש לקחת אותם במרווחים שווים
כלומר- אצלך, קחי כדור אחד כל 12 שעות בערך. אני מקווה שזה יעזור לך בפתרון הבעיה
&nbsp

shoosh101

New member
זו ההנחייה שקיבלתי - 2 בבת אחת

תודה רבה על ההמלצה!
אני מחר בערב אצל הרופא, אשאל אותו אם זה בסדר מבחינתו

אני הייתי מספרת לו על תופעות הלוואי

ושואלת אם יכול להיות שזה קשור לכך שאת לוקחת את שניהם בבת אחת
תחשבי איזו קפיצה באסטרוגן מתרחשת לך בגוף כשאת נוטלת אותם, ואז זה יורד לאט לאט ולמחרת שוב... זינוק בבת אחת
נשמע לי מאוד הגיוני שזה יוציא את הגוף מאיזון. חוץ מזה- הרופא אמר לי בפירוש שזו הסיבה לתופעות הלוואי, וברגע שהתחלתי לחלק את נטילת הכדורים לנטילה במרווחים שווים, הכל עבר

ממה שהבנתי תרופות אחרות, למרות ששתיהן מכילות אסטרוגן

אצלי התופעות היו שונות לגמרי, למרות שיתכן שחלק מהעניין שהאסטרופם ניתן אצלי יחד עם תרופות אחרות.. אז אולי השילוב היה בעייתי. פרגינובה אצלי גרם להרגשת חולשה, אך לפחות לא כאבי ראש משתקים...

בהצלחה !

אגב.. בדקת לחץ דם?

אני סובלת כבר כמה שנים מכאבי ראש לשעה/שעתיים יום לפני שמקבלת מחזור (יש לזה יתרון מסויים כי המחזור לא סדיר וככה יודעת לקחת איתי תחבושות...), והכאבי ראש שהיו לי בזמנו היו "מהסוג הזה" רק בלתי פוסק..
רק לאחרונה גיליתי שזה בשל ירידה בלחץ דם, ושבמקום לקחת אדוויל אמורה לשתות קפה

זה באמת עוזר לי...
זה שרשמת גם שאת מרגישה שכמעט מתעלפת... מסתדר עם זה... שווה לבדוק לחץ דם. אפשר לקנות מכשיר ב 80 שח בסופר פארם

shoosh101

New member
תודה רבה

את לגמרי צודקת לגבי לחץ הדם, שלי נמוך תמיד ויכול להיות שחלק מהתרופות מורידות אותו עוד יותר (ובקשר לקפה - לצערי אני מאלה ששותים יותר מדי...).
בכל מקרה, שאלתי את הרופא - אמר שללא ספק תופעות כאלה יכולות לנבוע מהאסטרופם. המליץ לעבור לקחת אותם וגינלית במקום בבליעה (לא ידעתי בכלל שאפשר), כי אז ההשפעה אמורה להיות מקומית יותר ועם פחות תופעות לוואי. בינתיים כאבי הראש עדיין כאן, אבל נתגבר (יש לי רק עוד כ- 3-4 ימים לקחת את התרופה הזאת).
שוב תודה!

למעלה