שרשור פרק ההחזרה 25.12.12

freesoul21

New member
שלי התחתנה באוקטובר

כלומר התוכנית של אתמול צולמה בערך בסוף אוקטובר-תחילת נובמבר, סלמה בכלל הודחה בסוף נובמבר. ולכן אין קשר בין מחאה לבין חזרתה של סלמה.

Fairywitch

New member
איזה צדק בדיוק?

אחרי שכולם טורחים ומתאמצים על אינסוף משימות - היא מוצנחת מהתכנית הראשונה היישר לאמצע הדרך? מה בדיוק הוגן בזה?
היו צריכים להחזיר אותה בתכנית השלישית או הרביעית גג, לא בשלב הזה. בשלב הזה זה פשוט לא הוגן.

אני חושבת שהולך להיות לסלמה קשה מעכשיו

היא הגיע לשלב בתחרות שהרמה ממש גבוה, בהחלט לא הרמה שהייתה שהיא הודחה
אני מקווה שהיא תסתדר עם זה היטב, אני מאוד רוצה לראות אותה בגמר... לצד תום וג'קי....

מה דעתכם?

קשה יהיה לכל אחד

זה מאסטרשף ותחרות עם הרבה תעוזה ודמיון.... למטבח הערבי יש המון דמיון ושימוש בלימון.. אם היא רק תרגע ותנסה לעשות מה שהיא יודעת אז תראי תחרות חבל"ז..ואם לא.. אז..מישהו אחר ינצח..

boazt25

New member
קראתי ראיון עם סלמה הבוקר בישראל היום

הפרק צולם מזמן. היא ידעה עוד לפני כולנו שהיא חוזרת.
כנראה שהבינו בהפקה שעשו טעיות שזרקו אותה והשאירו את שלי.

Haad Yao

New member
ועוד משהו על ההדחות

בעונה הזו, למרות שרושפלד חוזר כמו תוכי על המשפט "הרמה הפעם גבוהה במיוחד", איכות הביצוע נראית לא עקבית בכלל. עד כדי כך לא עקבית, שאני רואה מתמודד ואומרת "וואו, זה מאסטר שף אולטימטיבי", ואז בפרק לאחר מכן הוא מכין משהו כל כך כושל שאפילו דרך מסך הטלוויזיה אפשר להבין, שלא סתם "ירדו" עליו.

יש רק מתמודד אחד שמפגין יציבות בביצוע לאורך כל העונה, וזה תום. חוץ מתום, יש את ג'קי ודליה שהביצוע שלהם עקבי יחסית - אבל הן לא יוצאות מהקופסא. כל השאר פשוט לא יציבים, גם אלה שממש אהבתי בהתחלה: פאולין, מיה, בני. כל אחד מהם נשאר בתוכנית רק במזל, כי כשהם פישלו היה מי שפישל יותר. לשי למשל לא היה מזל כזה.

הקיצר, עונה מבאסת כי חוץ מתום שחייב להיות בגמר, כל אחד יכול להגיע לשם כתוצאה משילוב בין שיקולי רייטינג ואקראיות.

ETZ301

New member
אני מצטער, לא שותף לחגיגה ולא מבין את הבחירה.

לדעתי ההדחה של סלמה הייתה מוצדקת מלכתחילה,
היא פשלה חזק מאד במשימת הדו קרב, אני מזכיר לכם את הכרובית השרופה ואת הקבב שחיים כהן, לא התלהב ממנו בלשון המעטה.
לאחר מכן במשימת ההדחה, היא פשלה פעם נוספת, ופשלה חזק מאד.
יש כאן בחורה, עם סיפור אישי מדהים, של הליכה כנגד המוסכמות בתוך חברה מאד לא סובלנית.
אבל סה"כ בחורה שהבריקה באודישנים אבל ברגע שהמשחק התחיל, הייתה חלשה משמעותית לעומת שאר המתחרים.

אם כבר מדברים על הדחה תמוהה,לדעתי זאת ההדחה של שי.
נכון הוא פישל במשימה ההונגרית, אבל בעיקרון מדובר על הפשלה הראשונה שלו, והוא פשוט מודח. אני מזכיר לכם שאתו יחד לשלב ההדחה הגיעה מיה, שכבר כמה תוכנית ברצף נותנת מנות שהשופטים פשוט לא אוהבים: המוס, הפירות האקזוטיים, והחינקלי.

במהלך פרק ההחזרה, השופטים כביכול דנו בשאלות, למי מבין המודחים יש סיכוי להיות המאסטר שף הבא? מי באמת יודע לבשל הכי טוב?
השאלות היו נכונות, מאד וכמענה של לשאלות האלה הם כל הזמן התנקזו לשי: הוא נהנה לעבוד, לא מפחד לעבוד קשה, מנסה חומרי גלם חדשים וכד'.
אלה שבסוף הם בחרו בסלמה כי...."הוא לא מסקרן יותר"?
לפי המתודיקה הזאת, סלמה שפשלה על ההתחלה ומסקרנת עדיפה על שי שהצליח להגיע רחוק מאד ועף בגלל פשלה אחת שגם ההדחה תמוהה?

אני חושב שהשופטים צודקים, יש מן הרגשה שהתוכנית לא עוסקת באוכל אלה בסיפורים אישיים, ומבחינה הזאת שי באמת לא מסקרן, אין לו שום סיפור אישי מרתק, הוא מייצג את רוב האוכלוסיה, אותי אתכם,ואת החברים וקרובי המשפחה שלכם: משפחה מסודרת, צבא, לימודים, חתונה+ילדים ועבודה בהייטק.
הוא לא התגייר ועלה מגרמניה,
לא חווה ילדות קשה והפך למנחה קבוצות,
לא טבעוני שמתעקש להוכיחה לכל העולם שאפשר להגיע לאוכל גורמה בלי חומרי גלם מן החי.
ובטח שלא בחורה מוסלמית שגם יוצאת ללמוד ולעבוד, וגם משתתפת בתחרות בישול.

וזה מה שנותן טעם קצת מר לצפייה במאסטר שף, מעבר לכמות הפרסומות המוגזמת

Haad Yao

New member
אני מסכימה עם דבריך על שי

רק כמה סייגים קטנים?

-- היו עוד מודחים עם סיפורים מעניינים. יכול להיות שהבעיה עם הדחת סלמה, שהולידה את הפרק המביך הזה ש"גלגל הצלה" שלא היה לו שום ערך מוסף מלבד החזרה עצמה, הייתה שהשופטים נהגו כלפיה לא בצדק כשלא העירו לה על המדחום. כל משתתף מקבל במהלך העבודה על המשימה טיפים, ומזהירים אנשים על טעויות הרבה פחות מובנות מאליהן. היה צריך להגיד לה לפתוח את המדחום, וזהו. היא הייתה עוברת את משימת הביצה, ושלי הייתה נושרת. יכול להיות שהכשילו אותה עם המדחום בכוונה כדי להעביר את שלי שהימרו עליה כנכס רייטינג (במידה מסוימת הם צדקו כי עובדה שהיא קיבלה חיקוי בארץ נהדרת, שאני אישית לא ראיתי אבל ברור שזה תורם לפופולריות התכנית "מאסטר שף").

בכל אופן, אומרים כאן שחזרתה של סלמה הייתה לפני המחאה ברשת, אז אולי מישהו בהפקה ניבא את המחאה לפני שבאה, כי התעלמות מהמדחום של סלמה הייתה לא הוגנת (בזמן שלכל מתמודד אחר נותנים טיפים ברמה של "לא יספיק לך זמן אפייה" וכד').

--- שי אכן לא מביא עמו שום סיפור טראגי, אבל הוא לא מייצג את הרוב. הוא לא עממי מספיק כדי לייצג את הרוב, ונדמה לי שמישהו החליט שאין מקום לעוד מתמודד "לא - עממי" או "לא-בישול-סירים" אחד. העונה, רוב הבשלנים עוסקים באוכל שמתאים לטעמים של בעלי הכנסות גבוהות יחסית. אפילו אם הוא כשר כמו אצל תום, הוא גורמה. אפילו אם הוא טבעוני כמו אצל מיה, זה חלק מהטרנד שעולה הרבה כסף לדבוק בו (למרות שחומרי גלם טבעוניים כשלעצמם זולים יותר). אז הוציאו אחד עם אוכל גורמה (שי), ולא בצדק, והחזירו אחת עם אוכל עממי יותר (סלמה), שנופתה בצורה קצת לא הוגנת.

היה כייף לקרוא את מה שכתבת..

כתבת מאוד נכון ובטעם.
לגבי שי- אני מסכימה מאוד. גם כתבתי את זה כאן שהוא עוד היה מתמודד, שהוא בקושי זוכה לזמן סך בתכנית (וחבל) ולכןם ברגע שיהיה "פישול" ינצלו מיד את ההזדמנות לדיח אותו. לא הוגן ובטח שלא צודק...
לגבי סלמה,
אז אני מסימה איתך שיש טובים ממנה.
אבל ההרגשה לגביה הוא שכן נעשה עוול מאוד גדול כלפיה, נשארו במקומה מתמודדים חלשים מאוד שלא מתקרבים ליכולות שלה. ולכן גם כאן בפורום וגם בפייסבוק עוד כמה וכמה פרקים אחרי ההדחה שלה עוד המשיכו לדבר כמה שזה לא מוצדק (לא ראיתי שזה קורה לעוד מתמודדים בעונות קודמות אפילו).
אני חושבת,
שהיה ברור שנעשתה כאן איזושהיא טעות בהדחה שלה, אם זה היה בשלבים יותר מאוחרים זה היה הגיוני אבל בשלב כזה מוקדם לא.
לי אישית ההרגשה היא שהיה "נכון" להחזיר אותה, אפילו שזה על חשבון פגיעה מסוימת בפורמט. ושוב, עכשיו חובת ההוכחה היא עליה, ואם היא תצליח או לא תלוי לגמרי בה

Haad Yao

New member
ההדחה של שי מזכירה את ההדחה של

איציק בעונה הראשונה. הוא היה הכי יצירתי, הכי מעז. ועדיין הדיחו אותו כי הוא כנראה פנה בדיוק לאותו קהל כמו אינה ואביבה שהגיעו לגמר (אינה) או כמעט עד הגמר (אביבה).

למעלה