בנות יקרות

catchet

New member
לא אמרתי שאני נגד בדסמ

אלא שזה לא הקטע שלי, אני לא יכולה לראות את עצמי קשורה, עם רסן של חניבעל לקטר, זה נראה לי מגוחך - עלי. גם עם הצד השני - השולט, קשה לי להזדהות, אני לא יכולה לראות את עצמי מרימה על מישהו שוט, גם אם הוא ממש רוצה בזה, זה פשוט לא אני. אך בעיקרון, איני מוצאת בזה שום דבר פסול, כל עוד זה בהסכמה כמובן

A לוןA

New member
לעומת דעתה של הגב' קרויטרו

שהיא דיעה מיושנת שמסתמכת על מחקרים ישנים (בינהם המחקר של קראפט איביניג מ1886, ומחקרים עתיקים של פרויד)- עשרות מחקרים שנערכו בעשרים השנים האחרונות מוצאים שבדסמים אינם פתולוגיים, שהם נהנים מרמת אושר גבוהה יותר מאשר הממוצע באוכלוסיה, שאין קשר בין התעללות עבר לבדסמ ושחיי המין שלהםן והמערכות שהם מנהלים מצטיינים ברמת תקשורת ופתיחות גבוהה מהאוכלוסיה.
מטפלים שרואים בבדסמ רעה חולה הם בדיוק כמו מטפלים שראו הומוסקסואליות כרעה חולה- ויש להם בדיוק את אותם טיעונים (מגיע מטראומה, ניתן לריפוי, הם לא יודעים שהם סובלים ואנחנו נראה להם שזה ככה)
מדינות רבות בעולם, ולא מהנחשלות שבהן (שבדיה, נורווגיה, פינלנד, דנמרק ועוד) הוציאו הוראה מפורשת של משרדי הבריאות שם להתעלם מהנחיות ה-ICD בקשר לבדסמ- מכיוון שהנחיות אלו מיושנות, ואינן עומדות בקנה אחד עם המחקרים העדכניים בנושא. אז עם כל הכבוד לגב' קרויטרו- היא לא מעודכנת, ונותנת לדעתה האישית (והלא רלוונטית) להשפיע.

שלא ישתמע אחרת- תחת הכסות של הבדסמ יש גם כאלו המנצלים אותו לרעה- או מנוצלים על ידו לרעה. זה ידוע ואף אחד לא מתכחש לזה (עיון בנבחרות של פורום בדסמ יחשוף את זה בצורה ברורה)- אבל גם מערכות יחסים וניליות לחלוטין יכולות להגיע ממקומות פוגעניים ולהנציח ניצול והתעללות. לא צריך בדסמ בשביל זה- ואת לא מציעה לפסול את כל מערכות היחסים בעולם כי יש שם מערכות מתעללות.

אני חוזר על מה שכתבתי בתחילת הדיון הבדסמי הזה- הלוואי וכל אישה בעולם תזכה שיתייחסו אליה ע"פ SSC, ושלכל אחת תהיה מילת ביטחון שהיא תוכל להשתמש בה בצורה חופשית ובלי שיוטלו עליה סנקציות ומניפולציות ושהמתעלם ממנה יתוייג כאנס, מסוכן ומנודה- ושהמודעות של כולם, גברים ונשים כאחד לבטיחות והסכמה תהיה גבוהה וחד משמעית כמו שיש אצל מי שעוסק בבדסמ.

(במיוחד עבורך- הנה מחקר אחד שאומר בבירור-
"בניגוד להנחות קודמות, לפיהן העדפת בדס”מ עשויה להיות קשורה לאונס או להתעללות מינית בעבר, או לליקוי נפשי (מחקרים הוכיחו שלא), המחקר הזה מצא שלמעשה, חובבי הביזאר השיגו תוצאות טובות יותר במדדים רבים של בריאות הנפש, לעומת העוסקים בסקס קונבנציונלי (“וואנילה”). לפי דיווח של סוכנות הידיעות רויטרס, המשתתפים חובבי הבדס”מ התגלו בסקר כפחות נוירוטיים, פתוחים יותר, מודעים יותר לדחייה, מרגישים ביטחון רב יותר ביחסים ובאופן כללי מרגישים טוב יותר עם עצמם."

כך שאת יכולה להתנגד לבדסמ אידיאולוגית- אבל להתנגד לו קלינית- זה מופרך)

נ.ב.
בדקתי- אין פסיכולוגית בשם טל קרויטרו בפנקס הפסיכולוגים של משרד הבריאות, כך שפסיכולוגית מוסמכת, היא לא. יש לה תארים בMBA (מנהל עסקים) ו-NSW (עבודה סוציאלית)- אבל היא לחלוטין לא "פסיכולוגית מוסמכת"

Berethor

New member
גם בMMA עושים "כל שביכולתם" כדי שהקרבות שם היו פחות קטלניים

זה עדיין לא אומר שבMMA לא מתקיימת אלימות, אפילו שזאת אלימות במסגרת ספורטיבית ובהסכמה. כך גם הBDSM שהוא למעשה "אלימות מינית" במסגרת קשר ובהסכמה, להבדיל מקשר נורמטיבי שאין בו צורך ברוב האלמנטים של שליטה, אלימות והשפלה אשר מזוהים עם הBDSM. שלא לדבר על העובדה שBDSM מבוסס על אלימות כלפי "חסרת ישע", בניגוד לקרבות בספורט אלים, שבדרך כלל הרבה יותר הדדיים מאשר הרעיון שמאחורי הBDSM. ככה שלרוב "האדון" יודע להיות רק "חזק על חלשים", והאדון הממוצע הוא אפילו לא "לוחם אמיתי", אלא סתם "מתעלל סדיסטי".

"Mixed martial arts (בעברית: אמנויות לחימה משולבות), או בקיצור MMA, הוא ענף ספורט המדמה קרב פנים אל פנים, שבו מותר השימוש במגוון רחב של שיטות לחימה גופנית ללא נשק, כאשר החוקים מאפשרים למשתתף להשתמש בטכניקות היאבקות, איגרוף, גראפלינג ועוד, תוך כדי עמידה או לחימת קרקע."

"מקורו של ענף ספורט זה בקרבות "ולה טודו" (בפורטוגזית: Vale tudo; מילולית: "הכל הולך"), ספורט לחימה גופנית ללא נשק וללא הגבלות כלשהן, אשר היה קיים בברזיל מאז שנות ה-20. בתחילת שנות ה-90 הביאה משפחת גרייסי הברזילאית את העיסוק בספורט לארצות הברית, וממנו התפתח ספורט ה-MMA. בשנת 1993 פרץ הספורט לתודעת הציבור כאשר נערכה לראשונה תחרות Ultimate Fighting Championship, אשר הייתה פתוחה לספורטאים מכל קשת אמנויות הלחימה הקיימות, והן התחרו זה בזה תוך הגבלות מינימליות, כדי לקבוע מיהו הלוחם הטוב ביותר. אופייה של תחרות זו הדהים רבים בציבור ברמת האלימות שהייתה בה, ובקרבות שאינם מופסקים אף שהיריבים זבים דם. תחרויות דומות נערכו אף ביפן החל משנת 1989."

"במהלך העשור הראשון לתחרות, הוכנסו בהדרגה חוקים אשר הגבילו את שיטות הלחימה, זאת במטרה להפוך את האומנות ל"ספורט לגיטימי" ובטוח יותר. שינויים אלו גרמו לענף לצמוח במהירות, בעיקר בערוצי שלם וצפה, כאשר המכירות בערוץ הגיעו לרמה של תוכניות וותיקות ופופולריות כמואגרוף והיאבקות מקצועית."

http://he.wikipedia.org/wiki/Mixed_martial_arts

זה נשמע מגוחך

גם אם יש הסכמה וגם אם יש טכניקות שלא משאירות סימנים או צלקות, מה הקטע בבדסמ אם לא כאב סבל והשפלה של יחסי מרות?!

A לוןA

New member
אני תוהה לעצמי

אם את שואלת ברצינות- ולהסביר, או שזו שאלה קנטרנית- ואז אין טעם.

נכנסתי ללינק

ולא הבנתי איך זה סותר את מה שאמרתי. בסדר, אז זה בהסכמה מלאה ועם טכניקות לא פוגעות מהותית. גם אם יציגו את זה במילים יפות יותר נטו זו עדיין התעללות בהסכמה (נניח גם הנאה) אני באמת לא מבינה מה הפואנטה של בידיסמ אם לא זה.

Black Metal6

New member
זוהי האמת על בדס"מ- בדס"מ זה התעללות בהסכמה

תעשי טובה לעצמך ותפסיקי לאפשר לאלון הזה לנסות לשטוף לך את המוח ולהכניס לך למוח כל מיני דברים שיקריים על בדס"מ שהוא מחרטט

A לוןA

New member
אז אני אנסה לסבר את האוזן

ראשית, BDSM הוא מונח-על. הוא כולל בתוכו מגוון מאוד רחב של פרקטיקות- לא כולם חייבים להתחבר או להידלק מכולן. אני מכיר אנשים שנורא אוהבים הצלפות ולא סובלים קשירות, כאלו שלא סובלים כאב אבל נורא אוהבים משמעת וכו'. האסוציאציה המיידית של עור-כאב-השפלות-אזיקים שעולה כשאומרים בדסמ היא מכלילה ולא נכונה.

שנית, נפריד בין אלימות והתעללות לבין בדסמ.
אלימות היא הפעלת כוח במטרה לפגוע. בבדסמ ננקטים כל האמצעים ע"מ שלא לפגוע- לכן בדסמ ואלימות הם למעשה הפכים.
התעללות היא אלימות המופעלת ע"י בעל כח על חסר כח. בבדסמ, למרות מראית העין של שולט ונשלט (ומכאן "חזק וחלש")- אין כאן באמת "חסר כח". אחד הדברים החשובים ביותר בבדסמ הוא עניין הגבולות, המוגדרים ע"י הנשלט. שולט שלא מכבד גבולות אלו וחוצה אותם מתוייג כשולט מסוכן- שזה אחד התארים הגרועים ביותר ב"קהילה"- ושומר נפשו ירחק מהם. שנית- לנשלט יש מילת ביטחון באמצעותה הוא יכול לעצור את הסשן באופן מיידי. בנושא זה אין פשרות וויתורים- אמירה של מילת ביטחון היא עצירה של הסשן- כך שאמנם ישנה כאן העברת כח (מסירת שליטה) מהצד הנשלט לצד השולט- אבל אין כאן חזק מול חסר ישע (או מנצל ומנוצל, חזק וסמרטוט וכל יתר הכינויים שניסו להדביק בדיון הזה על הבדסמ). שני הצדדים נמצאים בסיטואציה מתוך הסכמה ולמטרות העונג, ההעצמה וההפריה ההדדית זה של זה.

המשמעות האמיתי של אלימות והתעללות הינם הפעלה כפויה של כח במטרה לפגוע, להפחיד וכו'. לכן הביטוי "התעללות בהסכמה" הוא חסר משמעות, קצת כמו מים יבשים.

ודבר אחרון, שאולי ישפוך קצת יותר אור על העניין- ישנם אנשים שכאב, השפלה, הגבלת תנועה וכיוב' מדליקים אותם. אם מהצד המקבל ואם מהצד הנותן. אין זה אומר שמי שנהנה מכאב נהנה מכל כאב שניתן לו ע"י כל אחד. לדוגמא- אם מישהי נהנית במין "ונילי" מנשיקות בצוואר- היא תהנה מהן רק במצב מסויים מאוד- כשהן נעשות בסיטואציה שנעימה לה וע"י מי שהיא בחרה. בסיטואציה אחרת או ע"י מישהו אחר- אותה פעולה יכולה להיחשב פוגענית. נוכל להגדיר את אותה נשיקה בצואר כ"טובה" כשהיא מדליקה ומוסכמת וכ"רעה" כשהיא פוגענית. כנ"ל לגבי כאב, נניח. יש כאב "טוב" שגורם לאנשים מסויימים להנאה, וכאב "רע" שגורם להם מה שגורם כאב לכל אחד מאיתנו. מי שאוהב, נניח, שתוך כדי סקס נותנים לה ספנקים בישבן, יכולה מאוד לא לאהוב כל סוג אחר של כאב, או את אותו סוג של כאב בסיטואציות אחרות או ע"י מישהו אחר. גם הנשלט הכי חובב כאב יקלל את האידיוט שבנה את הרגל של המיטה ככה שכל פעם בלילה הזרת שלו נכנסת בה. הוא לא ממש יהנה מזה...
כנ"ל לגבי, נניח, השפלות. יש מי שידלקו ממילה אחת, ויכבו לחלוטין ממילה אחרת. "טוב" מול "רע".

אותו דבר גם לגבי שולטים. כששולטת מצליפה, נניח, בנשלט שלה היא שואבת הנאה מההנאה שלו. תני לאותה שולטת להצליף בסתם מישהו שסובל מעצם העניין- וכל שולטת בדסמית תירתע מהעניין. לכן הסדיזם הבדסמי והסדיזם הפסיכופתי שונים לחלוטין זה מזה (ולכן מה שהוצג פה במשך הימים האחרונים אינו בדסמ, אל סתם סדיזם). דבר זה מגובה גם במחקרים שנעשו בעשרים השנים האחרונות על העוסקים בבדסמ מול סדיסטים שאינם בדסמים (אם תרצי קישורים, הם כמובן נמצאים אצלי)

אני מבין שהעניין של כאב מעניין אותך- אז הנה מאמר שמתאר מה קורה בגוף, ולמה כאב הוא עניין שיכול דווקא ליצור תחושות של עונג, אם מיושם נכון על אנשים הנהנים ממנו.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=507&MessageId=64144606

ניסיתי לקצר, אבל זה באמת עולם ומלואו.

Black Metal6

New member
עבד הוא לא סמרטוט? חחחחחחחחח

תגיד אתה מנסה להצחיק בכוונה או שאתה באמת חושב שעבד הוא מישהו שלא סמרטוט בכלל?
עכשיו תגיד לי שעבד זה מישהו מכובד וחזק...
הסדיזם הבדסמי והסדיזם הפסיכופתי שונים?
סדיזם זה משהו שהוא פסיכופתי בפני עצמו!
אין פה סדיזם פסיכופתי וסדיזם לא פסיכופתי....
&nbsp
אתה סתם עושה מעצמך צחוק עם כל השטויות שאתה מחרטט פה

A לוןA

New member
ואני חשבתי שסיימת לדון איתי, והנה את חוזרת ומתעלקת

אני מבין שעבורך זה אותו דבר, ולכן אני חוזר ואומר לך- מה שאת עושה אינו בדסמ, אלא סתם התעללות של ילדה פגועה.
תנחומיי לך ולנופלים לציפורנייך.
אני באמת חומל עלייך.

A לוןA

New member
רק מראה כמה בורות יש לך בנושא (יתכן
בתוכן)

ומשום מה, מתברר שאתה חוזר על אותם דברים גם כשמוכיחים לך אותם באותות ובמופתים, אבל לא אכפת לי לנסות שוב-
מחקר שנערך ע"י פרנק אליוט דיץ ב1990, ובדק שורה של סדיסטים שאינם בדסמיים (נקראים במחקר- הסדיסט הפסיכופת) מול שולטים בדסמיים ומצא 5 הבדלים משמעותיים בין שתי האוכלוסיות:
(תרגום)
1.פסיכופתים מחפשים שותפים שלא מרצונם. בדסמיים משתמשים ב"מילת ביטחון" שהנשלט יכול לומר בכל זמן ולסיים סשן, כך שהנשלט נשאר בשליטה אמיתית לאורך המפגש
2.פסיכופתים מכריחים את הקורבן למעשים ואינם מכוונים לריצוי ועינוג הנשלט, כפי שעושים אנשי הבדסמ. הסדיסטים הפסיכוטיים פועל בצורה שונה מאוד מהבדסמיים, ומעשיהם יכללו לעיתים קרובות: חדירה אנאלית כפויה, מין אוראלי בכפיה או חדירה וגינאלית כפויה בעזרת מגוון עצמים זרים- ולא בעזרת הפין.
3.התנהגות התוקפן הסאדיסטי היא בניגוד גמור לבדסמי- בדרך כלל הפסיכופת מנותק רגשית לאורך העינוי, בשעה שהשולט הבדסמי משיג תחושה של "היי" או שווה הערך המהנה שלה בזמן סשן.
4.פושעים פסיכופתיים מענים את קורבנותיהם, תוך גרימת פציעות חמורות וקבועות, בניסיון לעורר פחד בקורבנותיהם. בדסמיים מנסים במיומנות לעורר את בני הזוג שלהם, בצייתם לכללים וגבולות שנקבעו לפני הסשן, ועל ידי כך יצירת אשליה בלבד שהנשלט אינו בשליטה.
5.לפסיכופתים בדרך כלל עבר של תקיפות מיניות כגון אונס או גילוי עריות. בדסמיים הם לרוב אנשים ממוצעים, ללא עבר פלילי.

(סוף תרגום)
ד"ר לוק גארנר, ראש המחלקה הפסיכולוגית באוניברסיטת מונטריאול ביצע בשנים 1994-1995 מחקר על תוקפים מיניים היושבים בכלא בקוויבק, ובמקביל ביצע השוואה לאוכלוסיית הבדסמ. מסקנותיו? ""אלו אוכלוסיות שונות ונבדלות מאוד" (פורסם ב1999, אפוסטולידס)
בנוסף, ד"ר פול פדרוף ביצע ב2008 מחקר שבדק את הגירוי שמפיק הסדיסט שאינו בדסמי ממעשיו, מול הגירוי שמפיק השולט הבדסמי. מסקנות? "הגירוי המיני כתוצאה מפעילויות מוסכמות הכוללות שליטה מופרד לחלוטין ממעשים מיניים שאינם בהסכמה"

אני יכול להמשיך עוד ועוד, אבל הבנת את הכוונה, נכון?

כך שלא כל סדיזם הוא סדיזם. יש טוב ויש רע- כמו שחדירה וגינלית יכולה להיות טובה או רעה (אם היא נעשית בהסכמה מול אם היא נעשית בכפיה), בעיטה יכולה להיות טובה או רעה (אם היא נעשית בקרב ג'ודו או אם היא נעשית לקורבן תמים ברחוב) - גם כאן, אותו העיקרון.

Berethor

New member
ההבדל בין הסאדיזם האחד לשני הוא בעיקר בעוצמת הפגיעה בצד השני

הסאדיסט עושה את מה שהוא עושה, בעיקר משום שהוא "נהנה" להכאיב ולהשפיל אנשים אחרים, כך שההבדל הוא בעיקר בעוצמת הפגיעה בצד השני, ובאם הצד השני "הסכים" שיפגעו בו וישפילו אותו. גם "המתת חסד" היא נושא שנוי במחלוקת, למרות שבעיקרון יש מאחוריה הרבה יותר היגיון והצדקה, מאשר מאחורי פאראפיליה של הסאדיזם, ועוד יותר מאשר בפאראפיליה של המזוכיזם, הרי ברור לכולנו, שאם "צריך" לבחור, אז בדרך כלל הרבה יותר "קל" להיות בצד השולט והפוגע, מאשר בצד הנשלט והנפגע. חוץ מזה, הסאדיסט אומנם מקבל "מהשפחה" שלו "הסכמה", אבל הוא עושה כמעט הכל כדי לגרום לזה להראות בכפייה, בעזרת, שיעבוד, קשירות, גרימת כאב והשפלה "בכאילו", לכן מהצד זה נראה "כמעט כמו" הדבר האמיתי, זאת משום שזה הכי קרוב שיש "לדבר האמיתי", לשעבוד והתעללות "אמיתיים".

"טיעונים מוסריים מנוגדים עולים בדיון על המתת החסד. מצדדיה מדגישים את זכותו של אדם על גופו ואת זכותו של אדם שלא לסבול ואת זכותו לבכר מוות על חיים נטולי כבוד. המתנגדים מטעימים את קדושת החיים ובראש ובראשונה מזהירים מפני סכנת המדרון החלקלק – מתן היתר לקיפוד חיים, אף בנסיבות קיצוניות, עלול להוביל ברבות הזמן להתרת דמם של חולים, גם במקרים שאין לכך כל הצדקה."

http://he.wikipedia.org/wiki/המתת_חסד

A לוןA

New member
אחד מהשלוש

או שלא קראת
או שלא הבנת מה שקראת
או שאתה לא מעוניין להבין
&nbsp
אם קראת והבנת מה שכתבתי- המסקנה היא ברורה לחלוטין- המניעים, הצורה, הדרך ואופן ההנאה של שולט בדסמי שונים לחלוטין מהסדיסט שאינו כזה. ההבדל הוא לא רק בעוצמת הפגיעה ובהסכמה- אלא גם בכל היתר. הדבר היחיד שדומה הוא שבשניהם מעורב כאב (מסוג שונה לחלוטין)
&nbsp
אם קראת ולא הבנת, או שסתם לא מתחשק לך להבין- אין מה להוסיף. הישאר בבערותך.

למעלה