רק לפני שבוע התקשקשתי פה על בעיות השינה שלנו והנה כבר חזרתי לסיבוב נוסף.
יש לציין שניסינו טיפים שהוצעו בשרשור הקודם אך לא ממש התקדמנו, להפך, נהיה יותר גרוע
להזכירכם מדובר בבת שנתיים וארבע שעברה ועוברת הרבה שינויים (גמילה מחיתול ביום, מעבר למיטת מעבר, לקראת הגעת תינוק חדש, מטפלת חדשה וזמנית לאוגוסט ובטח יש עוד משהו ששכחתי).
המצב אתמול הפך ממש בלתי נסבל.
היא כבר לא מוכנה להכנס ישר למיטה אלא מתחילה לשחק, לצחוק ולקשקש.
שמנו שער בפתח החדר כדי שלא תצא וניסיתי מיד בסיום הטקס להשאר איתה בחדר ולשיר לה כדי שתרדם מהר ואז בימים הבאים (אחרי שהיא תתאפס) נתחיל בגמילה מדורגת מהמהלך הזה. לא עניין אותה השיר שלי אז רק אחרי שעתיים שבעלי ואני יצאנו, חזרנו, נזפנו, שירותים, עוד מים, בכי, הוצאת דברים מהארונות בחדר שלה והורדת החיתול לבד (כמה פעמים) הצלחתי לחזור לשיר לה ולהרגיע אותה עד שהיא נרדמה. וגם זה היה רק בתנאי שאני יושבת על המיטה שלה והיא עם הראש עלי ולא כשאני על כסא ליד.
מוקדם יותר כשניסיתי לשבת על הכסא ולשיר לה היא התעקשה שאשב על המיטה, אחרת לא הסכימה לעלות למיטה ורק הקשתה עלי עוד.
גם יש לה קטע קבוע במיטה שהיא מבקשת שיר אחד וכשמתחילים לשיר אותו היא מבקשת שיר שני וכשעוברים לשיר השני היא מבקשת את השיר הראשון וכן הלאה בלופ אינסופי. אם לא מסכימים לעבור שיר מיד ומנסים להסביר לה, היא מתעצבנת, מתחילה לקפוץ על המיטה בצורה מסוכנת ועושה עוד מיני שטויות.
אנחנו מתחילים לאבד את הפוקוס ואת האיזון איתה כי הרוטינה הזו כל ערב היא מטורפת ואני לא רואה מגמת שיפור.
ביקשנו גם מהמטפלת לקצר את תנומת הצהריים כדי שהיא לא תגיע כ"כ נמרצת לשינת הלילה. לא נראה שזה עוזר.
מרוב יאוש אני שוקלת הערב ישר להתישב במיטה שלה ולתת לה להרדם עם הראש עלי, העיקר שהיא תרדם תוך פרק זמן סביר.
הבעיתיות בזה היא ש:
- היא תפתח משענת שהיא עלולה להזדקק לה גם בהתעוררויות בלילה במקום שהיא תרדם חזרה לבד כמו שהיה עד עכשיו. כבר קרה לפני 2 לילות ו- 3 לילות שהיא קמה באמצע הלילה, מה שלא קרה לפחות שנה. באחד הלילות היא גם אמרה "תעשי נומי" שזה מה שעשיתי כדי שהיא תרדם בתחילת הלילה.
- מה נעשה אחרי הלידה כשלא אוכל כל ערב לשבת איתה עד להרדמות (גם כך אני עם בטן ענקית ונורא קשה לי פיזית להתישב על המיטה הנמוכה שלה, לתת לה להרדם עלי ולקום משם). מה נעשה כשאני בבית חולים או באמצע הנקה?
- איך נגמול אותה מההרגל הזה אח"כ?