בדיקות והמלצות רופאים לאמצ"ש

אני חושב ש...

אולטרסאונד ראשון, הריון צעיר, שנעשה בשבועות 7-9 הוא רק וגינאלי.

אגב, בשקיפות עורפית וסריקה מוקדמת, חלק מהבדיקה היא וגינאלת.
אפשר לשאול מדוע את רוצה ךהימנע בדיקה וגינאלית?

Et tu Brute

New member
האולטרסאונד הראשון שלי היה בשבוע 8

כדי לראות דופק, והוא היה בטני. גם השקיפות והסקירה המוקדמת היו בטניות בלבד.
אני לא גרה בארץ וכאן לא נהוג לעשות אולטראסאונד וגינלי פרט למקרים מאוד ספציפיים (למשל אם צריך להעריך את אורכו או צורתו של צוואר הרחם).
לפעמים זה אומר שהבדיקה לוקחת יותר זמן, כי העובר לא בתנוחה נוחה או משהו (השקיפות שלי באמת היתה ארוכה).

Blackbird8

New member
אצלי באס הראשון בשבוע 8 + 0

הרופא ראה את העובר באס בטני וראה שההיריון תקין ויש דופק.
אבל... זה היה פחות ברור מאשר באס הוגינלי וכדי למדוד ולהעריך את גיל ההיריון הוא היה צריך לעשות לי אס וגינלי.
בשבוע 11, כשבאתי לביקורת, הוא כבר בדק אותי בטני וגם בשקיפות בטני. ואז בסקירה, שוב היה צריך וגינלי. אחרי הסקירה הראשונה כבר לא היה צורך להמשיך עם וגינלי (סקירה שניה הייתה בטנית) - מניחה שאולי רק בבדיקות של צוואר הרחם הוא יחזור לוגינלי.

קיפי82

New member
גם אצלי ב 8+0 ראו בבדיקה בטנית

אבל הבנתי שזה יכול להיות קשור גם למיקום הרחם, אם הוא ממוקם אחורה יותר בשלב זב בדיקה וגינלית תהיה יעילה יותר

mitmit11

New member
מהרשימה הזו שמעתי טובות על...

יגאל וקסמן ומיקי לוריאן, לא מחוויה אישית. חברה המליצה על סגל אוקטב אבל קיבלתי גם דיס המלצה עליו במקביל.

ט ו ש ה

New member
מסינג מצויין (גם בתל אביב וגם בקריית אונו
)

מקצוען, מדוייק, איש נעים למדי ברמה האישית, ובאופן כללי, חוייה טובה.
הלכתי אליו לאולטרסאונד לא הריוני, ובאתי מאד לחוצה בגלל הנסיבות שהביאו אותי אליו, והוא היה ממש בסדר גמור.

קטניפ

New member
ברודצקי זה המרכז לבריאות האישה, נכון?

יש שם גם את ד״ר תומרקין שהוא מעולה - עשיתי אצלו את השקיפות ואת שתי הסקירות, הגעתי בעקבות המלצה של חברה ולאחר שגם הפרופ׳ המליץ עליו, החלטנו לעשות אצלו הכל - הוא מקצועי מאוד ונחמד מאוד.

Nicki

New member
יש לי דיס המלצה,

על ד"ר יגאל וקסמן. פיספס אצלנו ממצא מאד משמעותי, ומעבר לזה - שלושה הריונות, ראיתי לא מעט רופאים, והוא היחיד שנתן לי הרגשה לא נוחה בזמן הבדיקה.

fluppster

New member
ד״ר אירנה ליטוין / ד״ר טל אליעזר

היי, אני עדיין בהתלבטויות לגבי רופא מעקב (מאוחדת באזור רחובות). קבעתי כבר תור לעופרי פלד בבאר יעקב וביטלתי כי לא מצאתי עליה מספיק המלצות... קיבלתי הרבה המלצות על אירנה ליטוין, אבל גם אחת אמרה שלדעתה היא לא ממש מקצועית, לא יודעת למה. למישהי פה יש ניסיון איתה? כנ״ל לגבי טל אליעזר, קיבלתי כמה המלצות, אבל גם מצאתי פה בפורום הזה דיס-המלצה מאוד מאוד שלילית ומפורטת שמישהי כתבה. ברור לי שעל כל רופא יהיו דעות לכאן ולכאן אבל אני מנסה למצוא כמה שיותר דעות עליהם וכך להחליט. בינתיים קבעתי תור לליטוין לעוד שבוע אלא אם אשוכנע אחרת :) תודה מראש!

בדיקת שתן בטיפת חלב

שלום לכולם.
אשתי בהריון ראשון, שבוע 30+2.
היום היא הייתה בטיפת חלב, במסגרת הבדיקות החודשיות השגרתיות.
אמרה לה שיש עקבות בשתן, כאילו המקל הפך לירוק בהיר כזה.

אמרו לה שזה בסדר, אבל אם יהיו לה כאבי ראש או בצקות, ללכת למיון.
מישהו/י שמע/ה? מכיר/ה?
יש עצות או משהו?

תודה מראש!

בטח עקבות חלבון

עשו לה גם בדיקת לחץ דם שיצאה תקינה? אם כן, וזה היה על הכי בהיר, בטח מדובר בזה שהיא טיפה מיובשת, ותשתה.
עקרונית, חלבון בשתן יכול להצביע על רעלת הריון, כמו גם לחץ דם גבוה (מעל 140/90). לכן עושים מעקב אחיות יחסית תכוף.
כאבי ראש או בצקות מאד רציניות עלולים להיות סימפטום של רעלת.
לו הייתי אישתך, הייתי מקפידה על שתיה, וחוזרת ביום חמישי על הבדיקה.

itat1986

New member
בדיקת הערכת משקל ראשונה- דוקטור עמוס גולדמן

היי כולן,

קיבלתי אתמול הפנייה להערכת משקל ראשונה
קבעתי בקרית אונו אצל דוקטור גיל-עמוס גולדמן.
מישהי מכירה ויכולה להמליץ?
הבנתי שזאת בדיקה מאוד טכנית כך שהבחירה ברופא לא צריכה להיות בפינצטה....

תודה לעונות

chen30

New member
הערכת משקל זו בדיקה טכנית

ולפעמים עושה אותה טכנאי/ת ולאו דווקא רופא/ה. גם כך יש לבדיקה הזו אחוזי שגיאה מאד גבוהים (עד 15% לכל כיוון).
אני לא מכירה את הרופא הספציפי אבל לדעתי אם זה רק הערכת משקל ואין צורך במעקב בגלל ממצא כלשהו בסקירות, זה לא ממש משנה מי בודק....

קיטור על הרופא שלי

מטופלת אצל דר ישעיה בגבעתיים. לא הייתה פעם אחת שקבעתי אצלו תור והוא לא איחר/ביקש לשנות את התור/שינה את התור. פשוט מעצבן. זהו

Maya2431

New member
סגל/שטיינמן/וקסמן מרעננה סקירה לסקירה מורחבת?

היי בנות, התקשרתי למוקד והציעו לי תורים פנויים לסקירת מערכות מורחבות לסגל/שטיינמן ניצן/ וקסמן - כולם ברעננה ובהשתתפות עצמית של כ-250 ש״ח. אצל מי להבדק? מי יסודי ונחמד?

תודה!

mitmit11

New member
בדיוק אתמול ליקטתי המלצות לחברה מהאזור

שטיינמן מאוד מומלץ וגם וקסמן. (על סגל לא בדקתי).

למעלה