המשך- מצעד שירי אהוד מנור

feldman89

Well-known member
מקום 146

מה קרה- דפנה דקל

שיר זה הוא שיר יווני נדמה לי במקור אך בשנות ה- 90 אהוד כתב לו מילים בעברית ודפנה הוציאה אותו לרדיו במסגרת אלבומה השני "דפנה דקל" משנת 1994. אני זוכר אותו למעשה מהרדיו באמצע שנות ה- 90. שיר מרהיב ביופיו עם עיבוד מצוין. גם דפנה זמרת שקצת מפוספסת וחבל

feldman89

Well-known member
מקום 145

לעוף איתך- אפרים שמיר

בשנות ה- 70 כתב אהוד המון שירים לפסקול סרטים. את השיר הזה ביצע אפרים בשנת 1971 עבור הסרט "כץ וקרסו" ללחן של נורית הירש ששיתפה פעולה רבות עם אהוד. השיר הצליח במידה מסוימת אם כי לא נחשב ללהיט גדול בזמנו במצעדים. הכרתי את השיר בכוכב נולד שוב והוא ממש יפה

feldman89

Well-known member
מקום 144

היא שלו והוא שלה- מתי כספי וריקי גל

והנה קלאסיקה גדולה שזכתה להצלחה גדולה. בשנת 1996 יצא לאור אלבומה של ריקי גל "אוהבת אותך יותר" שזכה להצלחה במידה מסוימת. את האלבום הפיק מתי כספי שהפיק לה את שני אלבומיה הראשונים באייטיז("ריקי גל" ו"מה זאת אהבה"). בשיר זה מתי שר בדואט עם ריקי וזה ממש דואט יפהפה

ForeverMC

New member
קיטש אפקטיבי

אני זוכר שכשיצא הוא הזכיר לי את One Sweet Day של מאריה ובויז טו מן שיצא חצי שנה לפני זה, אבל כנראה זה רק אני

feldman89

Well-known member
מקום 143

מוכה ירח- מתי כספי

נשארים עם מתי והפעם בשיר שלו לבד "מוכה ירח" שהוא שיר רוק קצבי שלא מוכר כל כך אבל פשוט משובב נפש
. השיר הוא מתוך אלבומו "מתי" שיצא בשנת 1993 ולא הצליח במיוחד. בעקבות כישלון האלבום, כספי נסע לארה"ב והתגורר שם לתקופה מסוימת

feldman89

Well-known member
מקום 142

את ואני- שלמה ארצי

בעקבות הפופולאריות הרבה של שלמה בשנות ה- 70 נבחר ארצי לייצג את ישראל בתחרות האירוויזיון של שנת 1975. את השיר חיבר אלדד שרים למילים של אהוד שאהב לכתוב לאירוויזיון באופן קבוע. השיר הגיע בתחרות עצמה למקום ה- 11 עם 40 נקודות בשנה הראשונה שבה אומצה שיטת הדוז פואה. יש האומרים כי הסיבה שהשיר לא הצליח בתחרות נעוצה בשל מלחמת מיום הכיפורים והדימוי הירוד של ישראל בעולם ובייחוד באירופה. בארץ השיר הפך ללהיט, שהה מקום ראשון במצעדי הפזמונים ואף זיכה את ארצי בתואר זמר השנה תשל"ה /1974/5 בקול ישראל. אני חושב שזה שיר פופ מעולה בגרסה הראשונה והמקורית שנכלל באלבומו הקרוי אף הוא "את ואני"

אורישקי

New member
בסהכ שיר חמודי

אבל לא משירי השיא לא שלנו באירוויזיון ובטח לא של ארצי בקריירה

inbal321

New member
שיר מעצבן, אין קשר לשום מלחמה

זה היה אירוויזיון טוב מאוד שרוב השירים בו יכלו להיות טופ 5 בשנים אחרות... וישראל שלחה את אחד השירים הפחות טובים בתחרות הזו, 11 זה גבוה, הוא עקף טובים ממנו

kobyz21

New member
זה לא זה... משהו בשיר מאולץ קצת מדי לנסות להרשים...

feldman89

Well-known member
מקום 141

אי שם- אילנית

בשנת 1972 פנו בגרמניה לאילנית(שם היתה מפורסמת בזכות הפופולאריות וייצוג ישראל בפסטיבלים שונים באירופה) שתייצג את גרמניה באותה שנה. בעת שבדקו בפרוטוקול היא ושלמה צח(שטתפה לצמד אילן ואילנית) הבחינו כי שמה של ישראל מופיע משום שישראל חברה מלאה של איגוד השידור האירופאי. אילנית שאלה ברשות השידור מדוע לא שולחים שיר ולא מייצג אף אחד את המדינה בתחרות הזאת. רשות השידור הגיעו למסקנה שכדאי לשלוח אבל בשנת 1972 כבר היה מאוחר לישראל ולכן הובטח לאילנית שהיא תייצג את ישראל ראשונה בתחרות. חנון חסון החליט שאהוד מנור ונורית הירש יחברו את השיר ואכן כך קרה. נורית הירש רצתה פתיח שקט רומנטי, אילנית חשבה שכדאי להתחיל עם הפזמון בתור פתיח בתזמורת ולא כפי שרצתה נורית. לבסוף הפתיח היה שקט והשיר הגיע למקום ה- 4 והמכובד מאד עם 97 נקודות. אילנית הביאה למדינה כבוד גדול ושרה את השיר המעולה הזה מושלם. חייב לציין שכולם היו בטוחים שהיא לבשה שכפ"ץ בשמלה המיוחדת שענדה. כך או כך השיר הפך לקלאסיקה גדולה ובצדק. פעם פחות אהבתי אותו, אך למדתי להתחבר אליו ואפשר לומר שאני אוהב אותו מאד היום

אורישקי

New member
קלאסיקה מופלאה, אחד היפים שהיו לנו באירוויזיון

למרות שהשיר השני שלה מאותו אירוויזיון.. אפילו יותר טוב

ForeverMC

New member
דיווה !!! וכמה להיטי אירוויזיון וקדם אהוד כתב

הוא המאסטר האמיתי של המוזיקה הישראלית, כל כך חסר

inbal321

New member
שיר טוב מאוד

עם זאת אני קצת מתלהבת פחות מאחרים, אף על פי שאני אוהבת אותו הוא לרוב לא נכנס אצלי לטופ 10 של השירים שישראל שלחה לתחרות. ומסכימה עם מוטי לגבי אהוד מנור.

kobyz21

New member
עבורי שיר האירוויזיון הכי גדול שיצג את ישראל ואחד השירים

העבריים הכי גדולים בכל הזמנים... מפואר אך אלגנטי לתפארת, הכי מרהיב ביופיו שיש!

feldman89

Well-known member
מקום 140

חנן ועליזה- צביקה פיק

הגענו לזמר הנהדר- מאסטרו הלוא הוא צביקה פיק. בשנת 1975 הוציא צביקה את אלבומו "תקליט מס' 4" שכלל כמה להיטים מיוחדים(פרפרה, משהו נשרף לי בלב). השיר הזה יצא אף הוא לרדיו ושהה מקום ראשון במצעד של קול ישראל כמו רבים משיריו באותה תקופה. אני נחשפתי אליו דרך הפרוייקט הנוכחי שלי ואני שמח שלאט לאט אני מתמצא בדיסקוגרפיה שלו. צביקה החל את שיתוף הפעולה עם אהוד בעת שהשתתף במחזמר "שיער" בשנת 1970 והשיתוף המשיך גם בשנים הבאות בכמה וכמה שירים. אין לי מה להוסיף, שיר מעולה ואני מתחבר לא פחות לתקופה הפרועה שלו(1971- 1976) שבה שירי הרוק שלו בלטו מאשר לחתקופת הפופ דיסקו שלו(1977אילך)

feldman89

Well-known member
מקום 139

הפריצה הגדולה- יהורם גאון

ממשיכים עם זמר אחר ואהוב עלי במיוחד- יהורם גאון. בשנת 1970 כתב אהוד את פסקול הסרט "הפריצה הגדולה" שהפיק מנחם גולן ז"ל. יהורם שר את הפסקרול והשיר יצא לרדיו. למרות שלא נמנה עם להיטיו הגדולים, גאון שר כאן אופן כובש ולדעתי סוד הקסם של גאון הוא העובדה שלא שינה כמעט את הסגנון המוסיקלי ועדיין הוא אחד הזמרים המוצלחים ביותר שהיו בישראל. למעשה הכבוד למוסיקה שלו רק עולה ומרקיע שחקים מבחינתי

למעלה