המשך מצעד אהוד מנור- 100 הגדולים

feldman89

Well-known member
מקום 89

סיבה טובה- אריק סיני

סופסוף מופיע אחד הזמרים האהובים עלי במיוחד- אריק סיני היקר. בשנת 1981 יצא לאור אלבום הסולו השני שלו "צל כבד" שזכה להצלחה גדולה יותר מ- אלבום הבכורה. האלבום כלל כמה קלאסיקות ידועות שמושמעות ברדיו והשיר הזה שבמצעד כלול גם הוא ונחשב ללהיט מוכר מאד. פעם זה היה השיר הכי אהוב עלי שלו, מאז קצת זה השתנה אך אני עדיין מאד אוהב את השיר. בשנת 2012 יצא לו גרסת רמיקס עם יוסטון פרוג'קט. שיר ענק!!

feldman89

Well-known member
מקום 88

אני זוכר- יהורם גאון

מפגש נוסף עם יהורם גאון הנפלא ובאחד מלהיטיו המקסימים- אני זוכר. בשנת 1970 יצא לאור השיר הזה שכתבו אהוד ונורית הירש וביצע יהורם. השיר זכה להצלחה רבה במצעדי הפזמונים והיה ללהיט מצליח. מאוחר יותר הוא נכנס למופע יחיד שהעלה גאון בשנת 1971 ונקרא "בתוכנית יחיד" ותועד על גבי תקליט גדול. להיטים נוספים מתוך התכנית הזאת: "אל תשטה באהבה, "רחל". את השיר הזה הכרתי בגיל 13 אי שם בשנת 2002 בעת האזנה למצעד השנתי של הגל הקל(רשת ב' של אז) תש"ל שבו הגיע השיר לעשרת הגדולים. יהורם זמר הילדות שלי ואני רוחש לו כבוד רב ואוהב אותו גם כשחקן. יהורם עוד לא סיים את חלקו במצעד

inbal321

New member
קצת מוכר לי, לא סגורה אם שמעתי אותו או שסתם נדמה לי

בכל מקרה נשמע טוב

feldman89

Well-known member
מקום 87

יש מלאך- יגאל בשן

הנה להיט נשכח ביותר של יגאל. השיר יצא לרדיו בשנת 1976 מתוך אלבומו המצוין "צבעים" שכלל כמה להיטים פשוט מקסימים. השיר הזה כבש את מצעד הפזמונים אך משום מה כמו לא מעט שירים של יגאל נעלם ונשכח מהתודעה. קשה להתעלם מהעובדה שיגאל שלט ללא עוררין במצעדי הפזמונים לאורך כל שנות ה- 70 וגם אם לא גדלתי עליו ממש, יש משהו בצלילים של שיריו שפשוט גורם לך להתרפק על המוסיקה ולהנות ממנה

feldman89

Well-known member
מקום 86

רוצה הבייתה- יגאל בשן

בשנת 1982 יגאל הוציא אלבום מצליח בשם "לא לבד" ובו היו להיטים ידועים יחסית(שנינו ביחד, האמיני לי) והשיר הזה בלט מתוכו. את האלבום הפיק גרי אקשטיין ופשוט עשה עבודה טובה. כיף להאזין לשיר הזה שהוא רומנטי אך נוגע. תקופה נהדרת של יגאל

feldman89

Well-known member
מקום 85

שירה של ירמה- דפנה דקל

בשנת 1989 יצא אלבום הבכורה של דקל הקרוי "דפנה דקל". השיר שירה של ירמה נקרא בשל מחזה שקרוי אף הוא בשם זה. זה היה הסינגל הראשון ששוחרר בדצמבר 1988 והוא טיפס אט אט עד לעשרת הגדולים במצעד הפזמונים של רשת ג'. זהו שיר נפלא בסגנון לטיני ויש בו קסם

feldman89

Well-known member
מקום 84

אדמה- עפרה חזה

לא רבים יודעים אבל השיר הזה בוצע לראשונה בצרפתית על ידי הזמרת מישל טור והוא קרוי "love" בשנת 1980. זאת משום שמלחין השיר- יאיר קלינגר שהה במהלך שנות ה- 70 באירופה והוא כתב כמה וכמה שירים לאומנים מסוימים בינלאומיים(ביניהם לזמר דמיס רוסוס). קלינגר חזר לארץ בתחילת שנות ה- 80. בשנת 1984 בעת שעבדה עפרה ז"ל על אלבומה, החליט אהוד לכתוב מילים בעברית לשיר הזה. עפרה התאהבה בשיר וביקשה לבצעו ואכן כך היה. השיר יצא לרדיו בקיץ 1985 וזכה להצלחה רבה מאד ברדיו ובמצעדי הפזמונים ומאז הוא קלאסיקה אהובה ומוערכת ובצדק- אחד השירים האהובים עלי ברפרטואר של עפרה והיא שרה אותו מקסים ונאיבי

inbal321

New member
שיר יפה מאוד

תמיד כיף לשמוע את הקול של עפרה... עם זאת יש מצב שאחרים אוהבים אותו קצת יותר ממני.
את השיר הזה שמעתי לראשונה כשעפרה נפטרה, המנהלת שלנו סיפרה לנו שזמרת מאוד מפורסמת בשם עפרה חזה נפטרה אתמול (הייתי בכיתה ג'!) והשמיעה לנו את השיר הזה. עד אז לא ממש ידעתי מי זאת
את הערכתי אליה כזמרת פיתחתי לאחר מותה...

feldman89

Well-known member
מקום 83

עוד נגיע- ירדנה ארזי

לאחר שתי פעמים בהם התחרתה בקדם וסיימה מקום 2, בשנת 1985 שבה ירדנה לתחרות הקדם אירוויזיון והפעם כשהיא אוחזת בתואר זמרת השנה של קול ישראל, גלי צהל ופרס כינור דוד. כולם אומרים לה: לכי, הפעם אין סיכוי שלא תסעי ואף נכתב ש"ארזי אורזת". ירדנה לבסוף משתכנעת ובוחרת בשירו של מנור עם לחן של אבי טולדנו "עוד נגיע". את הקליפ מביים צדי צרפתי כמובן שעבד עם ירדנה חודשים רבים על העמדת השיר. הפעם ירדנה לא מגיעה למקום ה- 2 אלא מסיימת מקום 3. אך השיר זוכה להצלחה רבה והופך ללהיט גדול מאד במצעדים השונים. ירדנה סיפרה שבשל הלבוש אמרה לה העוזרת בביתה: "תגידי, למה התחפשת לכלנית"? כי הלבוש היה מצחיק אם כי מעניין לתקופתו. בעקבות הצלחת השיר הוא נכלל במהדורה חדשה של אלבומה המצליח "אתה לי ארץ" במקום השיר "זריחה". בשנת 2006 שמעה ירדנה את השיר מושמע במצעד הגאווה והגיעה למסקנה כי כדאי לרענן את השיר בגרסת רמיקס שאותה הפיק לבסוף דור דקל וזכתה להצלחה מסוימת בקיץ 2007

למעלה