דבר תורה פרשת שלח לך

גנימדס

New member
משהו עצוב שמצאתי ברשת

הסתכלתי באתר "כמוך" ושם ראיתי את התגובה העצובה הזו.
הכותב, מי שלא יהיה הוא "משלנו".
לכל אחד יש את הנקודה הזו של שנאה עצמית או כעס על עצמו, בשל נטיה מינית או דברים אחרים. אך אני לא זוכר שראיתי ביטוי כזה תהומי ומישהו שמתעקש " אני אשנא את עצמי לנצח ולעולם לא אנסה לחשוב ולהרגיש אחרת".

אני יודע שנקודת ההתגוננות הראשונה היא להגיד "אתה פוסל מחשבות של אחרים" , אז אינני פוסל. כל אחד רשאי להגיד ולהרגיש מה שבא לו.
לי זה עצוב לראות עד כמה אדם מתעקש לשנא את עצמו ואוכלוסיה מסויימת.

בשבילי, הומוסקסואליות תמיד תהיה מחלה נפשית,
תקלה ביצרים הטבעיים של האדם, פגם מהותי שמונע מהאדם
מסלול חיים נורמאלי וטבעי שממשיך את הקיום של המין האנושי.
לעולם לא ארמה את עצמי במחשבה שיש משהו אידיאלי בנטייה חד מינית. תמיד אומר ואטען כי זוהי בעיה קשה מאד.
אני מייחל ליום שבו המחלה הארורה הזו תכחד מן העולם,
כשם שאני מאחל ליום שבו מחלות הסרטן, הלב והסוכרת תכחדנה גם הן מן העולם הזה. נטיות חד מיניות יוצרות מטבען סבל רב, נטל על החברה האנושית, וקשיים יום-יומיים.
כשאני רואה סטרייטים מביעים בגלוי את הגועל שלהם מהומוסקסואליות, אני מבין לליבם. אני למשל נגעל מלראות מעשים לסביים. אני מבין את תחושותיהם של האנשים הנורמאלים.
אינני תומך חס וחלילה ברצח של הומואים ולסביות, אבל
אי שם בלב, אני מעוניין שמתישהוא נחדל להתקיים,
ונפסיק לאתגר כל כך את המין האנושי ולהיות עול חברתי.

אם נטיות חד מיניות ובעיות בזהות המינית הן אכן דבר גנטי מולד,
עדיף שאנחנו, הלהט"בים, נפסיק להתרבות ולא נביא ילדים לעולם.
מן הראוי שלא נוריש את הצרה הצרורה הזו לדורות הבאים אחרינו. אולי כך היא תכחד סוף סוף מן העולם.

אני שונא להיות הומו. אני מתבייש בזה.
אבל לפחות אני מסתכל לאמת בעיניים.

גנימדס

New member
דבר תורה פרשת שלח לך

"ונהי בעינינו כחגבים".

המרגלים מתחילים בטוב, מדברים על טיב הארץ -ואז מדברים על הרע, השלילי, ומעצימים אותו, מנפחים אותו -וגורמים לו להיראות העיקר.
המילים הטובות בהתחלה מגיעות בשם" האיזון הקדוש"
משהו שאפשר לראות גם אצל ארגונים המביאים עלה תאנה ואז מפציצים בדיעות הדומות ל"דיבת הארץ" . כנגד הומואים, כנגד נשים, כנגד מתנחלים, כנגד ציונים, כנגד חרדים, כנגד יהודים, כנגד חלונים.... ומולם נצב עלה תאנה בודד שמשקלו כמשקל הפסוק הבודד "גם זבת חלב ודבש, היא--וזה-פרייה" (במדבר יג, כז). פסוק שנשכח בשלל התיאורים השלילים והבעייתים.
והתוצאה?
שנאת המרגלים לארץ ישראל לא מובילה לשום מקום.

שנאה לעולם לא תוביל לשום מקום,
שנאת השונה, או שנאת הזר יובילו רק להרס.

אבל התורה מוסיפה ומלמדת עוד משהו חכם:

מהיכן זה נובע?

ונהי בעינינו כחגבים, וכן היינו בעיניהם.(במדבר, יג, לג)

כשאדם מאמין שהוא חגב- כך יראו אותו אחרים. כאשר אדם מלא בבוז עצמי ובשנאה עצמית- כך גם אחרים יהיו מלאים בשנאה אליו.
אנשים שששונאים את עצמם- מטפטפים את השנאה הזו גם לאחרים.
והשנאה הזו גורמת להרס.

הרגע היה את המצעד בתל אביב
ניתן לשמוח ולהתגאות וניתן גם להתביש ולסנוט כנגד כל "ההומואים ההם".
איך יהיה לנו טוב יותר? כשנטיף לשנאה או כשנתן לאחרים לשמח- גם אם אני לא שם?

פורטי40

New member
תחליף את המילה "הומו" ב"יהודי" ותקבל מאמר של

עיתון ה"שטירמר" הנאצי.

גנימדס

New member
שנאת השונה היא תמיד כך

תחליף את המלה "הומו" במלה "כושי"- תקבל מניפיסט גזעני
תחליף את המלה "הומו" במלה "אשה" - תקבל מניפיסט שובינסטי
תחליף את המלה "הוומו" במלה "מרוקאי"- תקבל מניפיסט עדתי

זה מה שאבסורדי בשנאת השונה, היא תמיד נשמעת אותו דבר, ומגיעה מאותו מקום מושרש בנשמתינו, שמתעב משהו לפי התרבות השלטת.

זו לא את

New member
זה באמת קשה לקרוא

אבל אנחנו לא יודעים כלום על מצבו.

כלומר פגשתי (רציתי לכתוב רבה - אבל אני לא מאמין בכאלה "סטטיסטיקות") הומואים שהיו במצב קשה, אבל כשהם הכירו הומואים אחרים הם למדו להבין שהם לא יודעים הכל

גנימדס

New member
לא, איננו יודעים

אך ההתעקשות הזו "אני אשנא את עצמי בכל מחיר" צורמת לי מאד, יותר מכל דבר אחר.
מה גורם לאדם להתעקש לשנוא את עצמו?
להאמין שזה הדבר הנכון?
הרי הוא בודאי לא מאושר, ובוודאי אומלל מאד - האם הוא רוצה להשאר במצב הזה? לא לשנות אותו?
אין משהו בתוכו שרוצה להלחם בהרגשה הנוראית הזו, לשנות קצת? לחייך- ולו חיוך קטן של אושר?

מענין שאתה מביא את המקרה הזה, של אנשים שסגורים מאד בארונם ורק שנפתחו קצת וגילו אחים לצרה הבינו שאפשר להסתכל על העולם ממשקפים פחות שחורות.
כי מה שעולה בראשי זו תמונה הפוכה לגמרי, בעיקר בשל ההתעקשות הזו שמצמררת אותי.

טוב, ההקשר עושה את כל ההבדל

מילא להתבכיין באיזה בלוג, או לכתוב תגובה עייפה אחרי שקראת על הנישואין הכושלים של מישהו, או שאתה מתבאס שאתה לא יכול גם להתחתן ולהביא ילדים לעולם...

אבל להצטרף למי שמקלל אותך, להגיש לו ככה את הלחי השנייה לכאפה מצלצלת, טוב, זה כבר גורם לי ממש לחשוד שמדובר על מישהו עם תפיסות נוצריות מובהקות מדי...

למעלה