רפואי לרביעי-חמישי

lilush221

New member
שאלת מי שפיר דחוף דחוף

שבוע 20+3 החלטתי לבסוף לבצע מי שפיר עקב CMV גבולי למרות שלא המליצו לי ביעוץ..

קצת מבולבלת וחייבת סדר בבלגן.

קבעתי עם פרופ ברי קפלן ליום רביעי 14/06
הוא אומר שאחרי הבדיקה אחד מבני המשפחה צריך לקחת את המי שפיר ל2 מעבדות - אחת בתל השומר ואחת בהרצליה
נשמע לי הזוי לגמרי שאני משלמת 4000 שקל ואני צריכה לדאוג לזה..

אולי זה ככה תמיד אני באמת לא יודעת אבל אשמח לתובנות??

לא יודעת לענות לך אבל

מי שפיר בשל CMV בד"כ ממליצים לעשות לאחר שבוע 22+0 מכיוון שרק בשלב הזה מערכת השתן של העובר מפרישה מספיק כדי שעקבות הוירוס יהיו במי השפיר בכלל (אם העובר נדבק כמובן)
בדיקה לפני כן תתן כמעט תמיד תשובה שלילית- אבל לא בטוח שזה באמת שלילי

הבוסית1

New member
את בטוחה בזה..?

שבוע 22 + 0 הוא למעשה כבר שבוע 23. ע"פ הנחיות משרד הבריאות מאוקטובר 2011 לאחר שבוע 21 ניתן לבצע את הדיקור ובכל מקרה לא פחות מששה שבועות לאחר ההדבקות המשוערת. כדי ללכת על הצד הבטוח כדאי לדקר משבוע 22 (21 + 0).

מממרב

New member
אף פעם לא שמעתי על מישהי שנדרשה לשנע בעצמה

מבחנות של מי שפיר לצורך הבדיקה הרגילה (לא צ'יפ).
תקבעי עם מישהו אחר.

NoniB

New member
מוזר מאוד, תשאלי למה...

בהריון הקודם עשיתי מי שפיר ובגלל שהייתי פרסונל בבי"ח בו עשיתי את הבדיקה, ובגלל שקבעו לי את התור לפנים משורת הדין כי הייתי חייבת לעשות את הבדיקה דחוף מאוד (אחרי ייעוץ גנטי וכבר הייתי בשבוע 21) התור היה בשעה מאוחרת יחסית ואחרי שהשליח אסף את הבדיקות מהבי"ח ולכן נתבקשתי לשנע את המבחנות בעצמי לבי"ח אחר בעיר.
יכול להיות שאצלך יש גם איזה סיפור כזה? ש"דחפו" אותך מעבר לשעות העבודה הרגילות או משהו כזה בגלל דחיפות הבדיקה או משהו?
פשוט תתקשרי ותשאלי, כי בד"כ זה באמת לא משהו שאת אמורה לדאוג לו...

galgal2

New member
גם אני לקחתי את המבחנה בעצמי לתל השומר.

בגלל שאת ה- cmv בודקים במעבדה שלהם, שהיא המובילה בבדיקות cmv.
עשיתי את הבדיקה באסותא ברמת החייל ואחר כך אני ובעלי נסענו לתל השומר ומסרנו את המבחנה למעבדה.
ממה שהבנתי, אם הייתי מבוטחת של מכבי, לא היינו צריכים לקחת אותה בעצמנו, אבל בגלל שאסותא לא עובדת עם קופ"ח כללית, כן היינו צריכים לשנע לבד.

הבוסית1

New member
גם אני שינעתי בעצמי

ואני עוד עשיתי את הדיקור בתל השומר עצמו - ועדיין בעלי היה צריך לרדת קומה ולמסור את המבחנות בעצמו למעבדה של CMV

lilush221

New member
מהתשובות אני מבינה שלתל השומר זה הגיוני אבל..

למה גם להרצליה????

אוף משתגעת כבר..
למה אני צריכה להתעסק עם זה?!

נויה991

New member
מישהי יכולה לעזור לי?

הייתי היום אצל הרופאה לראשונה (שבוע 7 - בדיקת דופק) והיא נתנה לי רשימה של מלא בדיקות! מה צריך לעשות?
זהו ההריון הראשון שלי ואני בת 28... לקוחה של כללית באזור גבעתיים...
האם אני צריכה לעשות בדיקת סיסי שליה? האם זה מומלץ? מה זה סקר שליש ראשון? איפה מומלץ לעשות את זה? ואצל מי?
בדיקת אולטרה סאונד לסקירה מוקדמת? סקר ביוכמי שליש שני??
קראתי על הבדיקות, אבל לא ברור היה לי אם זה חובה, אם זה מומלץ, למי וכו'...
עשיתי בדיקות סקר גנטיות (שעלו אלפי שקלים כי אנחנו אשכנזים) והכל יצא בסדר...
אז מה לעשות???

מירטל

New member
קודם כל, תירגעי.

דבר שני, היא לא הסבירה לך על איזה בדיקות לעשות ? חלק גדול מהבדיקות נדרשות רק במקרים מיוחדים. היא לא אמרה מתי את צריכה לחזור אליה?

נויה991

New member
היא לא הסבירה כלום..

היא נתנה לי את כל רשימת הבדיקות שאפשר לעשות בהריון ואמרה לי לחזור בעוד שלושה שבועות אליה לתור... ולברר עם הביטוח שלי איזה החזרים אני מקבלת...

שלב שלב (הסבר ארוך ומפורט בפנים)

קודם כל מזל טוב

צאי מנקודת הנחה שאין חובה לעשות כלום, זה הגוף שלך, וההריון שלך, כל השאר יכולים לתת דעות והמלצות, וזה כולל גם את הרופאים.

עד כמה שידוע לי, ענייני המוצא רלוונטיים רק לבדיקות הסקר הגנטיות שכבר מאחורייך, אגב, אם עשית אותן מזמן שווה לבדוק אם לא נוספו עוד כמה מאז, אני עשיתי את כל מה שהוצע לאשכנזים ב-2008 ונוספו לי עוד 1 או 2 כשהחלטנו להתחיל לנסות באמצע 2011.

סיסי שליה זו בדיקה חודרנית שלא כולן עושות, אני אבל במקומך הייתי קוראת קצת ומתייעצת לפני שהייתי רצה לעשות אותה (אם יש סיבה רפואית זה משהו אחר, אבל לא כתבת על שום נסיבות חריגות).
סקר שליש ראשון ושליש שני למיטב הבנתי כולל את סקירות האולטראסאונד שמקובל לעשות לפחות אחת מהן או את שתיהן.
בגלל שכתבת סקר ביוכימי אני מתחילה לחשוב שאולי זה כולל גם את בדיקת הדם של החלבון העוברי (שאפשר לשלב עם בדיקת שקיפות עורפית לקבלת תוצאות מהימנות יותר).

לעניינך - השלב הבא אצלי אחרי הדופק היה בדיקות דם ושתן רגילות (בנוסף לדברים שתמיד בודקים הפעם מוסיפים גם סוג דם, נוגדנים וכל מיני דברים שרלוונטיים בעיקר להריון).
אחר כך מקובל לעשות בדיקת שקיפות עורפית שזה אולטראסאונד שלרוב עושים דרך הקופה אצל רופאים מסויימים שמומחים בזה (לכללית יש רשימה לפי עיר במוקד *2700) ורצוי לתאם כמה שיותר זמן מראש, כנ"ל לגבי סקירות.
במקביל (רצוי באותו יום או למחרת השקיפות) אפשר לעשות בדיקת דם ראשונה של חלבון עוברי, אני עשיתי במעבדות זר מה שנקרא INTEGRATED, זה אומר שהתוצאות מגיעות רק אחרי בדיקת דם נוספת שעושים כחודש מאוחר יותר, אבל הן אמורות להיות מדוייקות הרבה יותר מבחינה סטטיסטית (95% או משהו כזה, במקום 75% אם אני זוכרת נכון).

כשתגיעי לשלב הזה עוד חודש-חודשיים אני מניחה שכבר תהיי יותר בעניינים ותחליטי אם את עושה סקירות, ואם כן אז האם בפרטי או דרך הקופה, ואחת או את שתיהן, כנ"ל לגבי דיקור מי שפיר ועוד מליון ואחת דברים שאפשר לבדוק אם רוצים.

חשוב שתדעי שממש לא כולם עושים את כל הבדיקות, וגם אם רופא אחד המליץ לך על משהו שנראה לך מיותר או מסוכן, זכותך המלאה לקבל חוות דעת שניה ובסופו של דבר להחליט בעצמך...

לי היה סיכון שנוי במחלוקת לתסמונת דאון, מתוך חמישה מומחים שראו את התוצאות ארבעה (פרופסורים בכירים כולם!) אמרו לי שאין צורך בדיקור, ודווקא היועץ הגנטי של הכללית בת"א אמר לי בדיעבד שהוא היה ממליץ על דיקור אבל זה כבר לא רלוונטי וטפו טפו טפו בבדיקות שלנו אין סימנים שהם טעו (הייתי אצלו בלי קשר, בהערכת משקל, בשבוע הרבה יותר מאוחר, והוא הציץ על הבדיקות אחורה...).

אני עשיתי עד עכשיו את כל הבדיקות הלא חודרניות, כלומר כל מה שלא כרוך בסיכון לעובר שלי ולי, שקיפות, חלבון עוברי Integrated, שתי סקירות, הערכות משקל (בשליש האחרון) ומעקב אחת לחודש שמגיע לך מהקופה (גם אצל אחות ליווי הריון וגם אצל רופא נשים).

לגבי מה ששנוי במחלוקת (בעיקר סיסי שליה ומי שפיר) אני בחרתי לוותר אחרי שקיבלתי את התוצאות של השקיפות והסקירות (כל אחת בשלב הרלוונטי לעניינה), אבל כאמור, זה תלוי בתוצאות שקיבלת, ובגישה שלך, יש כאלה שבודקות הכל ומוכנות להסתכן כדי לוודא שהכל בסדר, אני לא אחת מהן.

בהצלחה ושיהיה לך הריון קל ותקין!

נויה991

New member
וואו עזרת לי מאוד! תודה!

גם אני לא מאלו שיסתכנו כדי לוודא שהכל בסדר...
נראה לי שזו רשימת הבדיקות שאעשה בעצמי... יש לך המלצה למי לקבוע את השקיפות העורפית באזור גבעתיים -ת"א? והאם זה למעשה אולטרסאונד וגינלי?

אני עשיתי הכל בפרטי

כי ההפרש במחיר אחרי ההחזרים מהמושלם בין שקיפות+2 סקירות בפרטי או רק 2 סקירות אצל אותו רופא היה ממש מינורי (ואת הסקירות ידעתי מראש שאעשה אצלו, למרות שלא חייבים).

ממליצה בחום על פרופ' אריאל יפו לסקירות, אבל קחי בחשבון שהוא יקר, ושתכלס את השקיפות אין צורך לעשות אצלו (איכשהו זה יצא הפרש ממש קטן אצלו ובקופה אז כבר הלכתי אליו).

המליצו לי על לוריאן ברמת אביב בזמנו לשקיפות.
לסקירות אפילו לא ביררתי על מישהו אחר, ידעתי שאלך ליפו...

אגב, אם יש לך פלטינום יש אפילו החזרים יותר משמעותיים אני חושבת, אז שווה לך לברר הכל לפני ולהחליט איפה לעשות לפי מה שמגיע לך.

Yaeloox

New member
המלצות לרופאים במרכז

היי נויה
אני גרה בחו"ל ומתכננת להגיע לארץ לעשות כמה מהבדיקות, אתמול דיברתי עם הרופא נשים שלי בארץ שהוא אחד הטובים במרכז ואני סומכת עליו בעיניים עצומות והוא המליץ על הרופאים הבאים למטרת בדיקות פרטיות (אני מתכננת לעשות סקירה מוקדמת, אבל אני מניחה שאותם רופאים עושים את כל סוגי הבדיקות)
- ישראל מייזנר
- גדי מלינגר
- יוסי שלו
- ראובן אחירון
מקווה שזה עוזר!
שבת שלום!

שבוע 15-הפרשות

אני לקראת סיום שבוע 15 ב"ה. שבוע שעבר סקירה טובה- ומאתמול אני מרגישה למשך כמה שעות (אתמול והיום) רטיבות.

סליחה על התיאור- אבל הפרשות שקופות צמיגיות\דביקות כאלה
אין לי כאבים ב"ה. האם אני צריכה לדאוג? אני חוששת מכל דבר- אז ישר חשבתי על דליפת מי שפיק (שלא נדע), אבל באינטרנט קראתי שאמור להיות לזה ריח של זרע\חרובים ולהפרשות שלי אין ריח כלל. מה לעשות? יש לי תור לרופא ביום ראשון. האם אני צריכה להקדים למחר? או שאפשר לישון בשקט אם אין כאבין או תופעות נלוות?
למה אני צריכה לשים לב?

שירי056

New member
דחוף - שרימפס בהריון, מותר? כמה?

אני בשבוע 25 + , אכלתי היום שרימפס בארוחת צהרים (הרבה יחסית)... הם היו מבושלים טוב, ושאר האנשים שאכלו מרגישים טוב....
אבל לי התחילו כאבי בטן (עליונה) כשעתיים אחרי.... הכאבים באים והולכים, כשאני שוכבת הם עוברים....
מישהי יודעת האם יכול להיות קשר בים השרימפס לכאבים? קראתי באינטרנט משהו על הרעלת כספית? יכול להיות?

Yaeloox

New member
למיטב ידיעתי...

כל עוד הוא מבושל היטב אין בעיה, מכיוון שהוא לא אחד ממאכלי הים שנוטה להיות עשיר בכספית כמו דגים גדולים
אני גרה בחו"ל וכאן השרימפס מופיע בהרבה רשימות של מה שמותר לאכול ואפילו יש שאומרים שהוא מומלץ ביחס לאופציות אחרות כי הוא עשיר בחלבון ודל בשומן
כמובן שיש כאלה שיגידו להמנע לחלוטין אבל בכל דבר שקשור להריון תמצאי אנשים שיגידו לכאן או לכאן... אם אכלת במקום איכותי לא צריכה להיות בעיה
ולגבי כמה מותר לא משנה איזה סוג של מאכלי ים (דגים ו/או פירות ים) ממליצים לא יותר ממנה-שתיים בשבוע
כמובן שאם הכאבים לא עוברים כדי שתלכי לרופא בלי קשר... תרגישי טוב! שבת שלום!!

למעלה