רפואי לרביעי-חמישי

ilanabar09

New member
איפה ניתן לרכוש קאולו גל?? בבקשה מישהו???

והאם הוא בטוח לשימוש?

mitmit11

New member
לגבי האיפה - הניחוש שלי בחנויות הטבע

לא מכירה אותו ולא שמעתי חוויות שימוש...

sheron13

New member
מעתיקה לפה
המלצה לרופא מעקב בחיפה

שלום לכולן!!! :)
אני חדשה דנדשה כאן ובכלל
השבוע גיליתי שאני שבוע 8 (כנראה +5)
בוא רק נאמר שזו הייתה הפתעה... אבל לפחות נעימה...
אני בכללית

בעודי מנסה לעכל את המתרחש, אני צריכה דחוף המלצות לרופא מעקב ולרופא שעושה שקיפות וסקירה באזור חיפה - עפולה
הרופא שלי הוא רופא מיון, אז הוא לא מבצע מעקב, והרופא שהמליצו לי עליו (דר. ניר חיא) תפוס עד סוף יולי!
בנוסף, האחיות מלחיצות אותי שחייבים לקבוע כבר עכשיו שקיפות כי התורים ארוכים...

אה, ודבר נוסף, אם מישהי פה מכירה את דר. זלוצובר (גניקולוג אנדוקריני) ויודעת איך משתחלים לתורים שלו ברמב"ם - גם אשמח לדעת!

תודה מראש ואומרת לעצמי WELCOME

נוקה27

New member
בשעה טובה :)

בכללית יש הרבה רופאים מצויינים-
ד״ר להב רופא מצויין שגם עושה שקיפויות וסקירות
ד״ר מחולה,ד״ר פרייברג.
ויש את ד״ר טלמון שהוא מומחה בתחום הסקירות והשקיפות אבל התורים אליו רחוקים ואת חייבת כבר לקבוע תורים אליו.(לא עושה מעקבים).

בשעה טובה

אני במעקב אצל ד"ר חייא ניר אבל אם הוא לא פנוי זו בעיה..... אין לי המלצות אחרות לגבי מעקב.
לגבי שקיפות, יש את מכון אורלי בעפולה שיש בו רופאים מצוינים, עשיתי שקיפות אצל ד"ר בטינו והוא היה מדהים ומקצועי.

שיליה קדמית מעט נמוכה

יש כאן בנות שיש או היתה להן שיליה קדמית נמוכה (לא שיליית פתח).
מישהי יודעת מה הסיכונים?
הרופא לא התרגש במיוחד, אמר שהיא תעלה בהמשך, אבל אם זה לא כזה משנה, למה היה חשוב לציין שהשיליה שלי מעט נמוכה?

ט ו ש ה

New member
אין בזה שום סיכון

כל עוד השליה לא מכסה את הפתח, אין בעיה בכלל. הרופא מציין תמיד את מיקום השליה.

neshimonet

New member
מהניסיון שלי

גם לי היתה שילייה נמוכה - ובכל אולטראסאונד בשלבים המוקדמים ציינו את זה.
בשבוע 19 כשהשילייה היתה עדיין נמוכה - אבל לא שיליית פתח הרופא שלי (אני בארה"ב) ציין שאם השילייה לא תעלה יהיה צורך לבחון את האפשרות לניתוח קיסרי כדי לא לקחת סיכון של דימומים מסוכנים לאם בשלבים של לקראת סוף ההריון (ז"א לי) - אני לא יודעת מה נהוג בישראל

שלחו אותי לאולטראסאונד בשבוע 28 כדי לבדוק מה המצב והשילייה עלתה ככה שכל החששות שלי בינתיים מניתוח קיסרי ירדו.
ניראה לי שמציינים את זה בעיקר לשם המעקב ולתשומת הלב שצריך לתת לעיניין.

ממה שקראתי וניסיתי לברר - ברוב המקרים השילייה עולה עם הגדילה של הרחם ועם התפתחות ההריון.
אינ גם עשיתי לעצמי הרבה דימיון מודרך לעיניין - אם זה משהו שאת מתחברת אליו.
בהצלחה

Didushit1

New member
שזה לא יטריד אותך

גם לי הרופא אמר את זה, והיא לאט לאט עולה, ממש בקטנה שלא תלחצי מזה.

האם זה לוחץ יתר על המידה

על שלפוחית השתן?
כי אני מרגישה שאני צריכה ללכת לעיתים קרובות ושיש לי הרבה וזה משהו שלא היה לי בהריון הראשון.

באיזה שבוע את?

עקרונית, השילייה אכן אמורה לעלות למעלה עם התקדמות ההריון, ובכל מקרה על פי אבחון הרופא נאמר לך שזאת שילייה קדמית מעט נמוכה ולא פתח.

כאבים לא ברורים- האם זה ברקסטון היקס

קודם כל אני אספר שאני בשבוע ה-19
לאחרונה כשאני קמה בבקר ונגשת לשירותים אני מרגישה צורך להתפנות (לפעמים דחוף יותר ולפעמים לא) וכבר כמה פעמים שהתלווה לצורך הזה כאבים חדים חדים חדים (כמו סכין שנכנסת לבטן) בצד שמאל של הבטן במעין אלכסון (רק בצד אחד) שמשתקים אותי לגמרי, גורמים לי ממש כמעט לצעוק.
הכאבים נמשכים באותה עצמה כמה דקות טובות (לדעתי מעל 5- למרות שלא ממש הצלחתי לבדוק כי אני ישנה בלי שעון) וכל הגוף שלי נהייה חם ואני מתחילה להזיע
אני מגיעה למצב שאני נאלצת "לעזוב הכל באמצע" וללכת לשכב עם כל הכאב הכרוך בכל כי פשוט חם לי (ויותר כואב לי מאשר הצורך להתרוקן) ואני מרגישה שאני לא יכולה לנשום- אחכ כשאני שוכבת זה הופך חלש יותר עם שני פיקים ואח"כ נרגע

אחכ אני מרגישה מעין כאב של "אחרי" עמום, כאב של טראומה שעברה על הגוף אבל כבר נעלמה....

אני תוהה אם מדובר בברקסטון היקס, ואם זה לא מוקדם מידי, או שסתם מדובר בכאבי בטן של פעילות מעיים שמרגישים שונה בגלל ההריון או שחלילה חלילה זה צירים מוקדמים

אני כותבת פה בעיקר כדי להירגע- אם יש אופציה כזו
צירים/ ברקסטון היקס באים רק בצד אחד של הבטן או בשני הצדדים? הם קורים בסמוך לצורך להתרוקן או שאין בהכרח קשר?

תודה רבה!

בּלו

New member
לא נשמע כמו ברקסטון

יכול להיות מתיחה של שריר או רצועה.
תנסי לקום יותר לאט, דרך הצד ולשבת רגע לפני שאת ממש קמה לעמידה ותראי אם זה עדיין קורה.

לילך 56

New member
ממש לא נשמע כמו צירים/ברקסטון, מומלץ להיבדק!!

יכול להיות מתיחה של שריר כמו שאמרו לך
אבל את מתארת כאב מאד חזק, אני היתי מציעה לך ללכת להיבדק, רק כדי להיות רגועה שאת לא מחמיצה משהו חשוב, זה נשמע הרבה יותר חזק מכל מני כאבים אופיניים בהריון, גם אם מדובר במתיחה של שריר.

אולי מדובר במחסור במגנזיום אבל גשי לרופא קודם

לא אמורים להיות כאלו כאבים. גם אם יש בריקסטונים בשלב הזה הם לא משתקים את הגוף כפי שתיארת. גשי להיבדק.
במידה והכל תקין שווה שתשקלי לקחת תוספת של מגנזיום. מחסור מגנזיום יכול לגרם לכאבי שרירים והיתפסויות חזקות מאוד (לא רק ברגליים).
בהצלחה.

היי קרן, תודה

באמת הייתי אצל רופא והוא אמר שהכל תקין אבל זה מסתדר לי עם זה שבלילה נתפסה לי הרגל חזק וכאבה בטירוף
אדבר עם הרופא הקבוע שלי ואבדוק לגבי המגנזיום

תודה רבה

בשמחה. קצת לגביי מגנזיום.

מגנזיום הוא תוסף תזונה שקיים בכל תוסף לנשים בהריון אך לעיתים כדאי לקחת תוספת (בעיקר במקרים של התכווצויות שרירים). לא בטוחה שרופא יידע לתת לך מענה בתחום (זה יותר שייך לתחום של רפואה משלימה). את מוזמנת לדבר איתי.
יום נעים,
קרן

Ronronit1

New member
כדאי שתראי רופא

זה ממש לא נשמע לי כמו צירים וזה יכול להיות כל מיני דברים.

למעלה