אני והכפה

גנימדס

New member
אני והכפה

קשה להיות הומו דתי. למרות שלכאורה זה לא אמור להיות סותר.... הרי סטרייטים חילונים יש למכביר ,
יתרה מזאת- יש רוצחים דתיים וגנבים דתיים. אתם מוזמנים לבקר בכלא באגף התורני ולראות עד כמה הם אדוקים ,ואיך אף אחד לא מרים גבה אלא מכבדים את בקשותיהם לשעות לימוד גמרא ולאכל כשר למהדרין.

ואנחנו לא הם. לא הרענו לאיש ......אבל לנו הרבה יותר קשה מהם,רגשות האשם שלנו שונים משלהם , החברה חנכה אותנו שאנחנו אוקסימורון. שהומואים ולסביות זה משהו "שלהם". לא בצבור שלנו....לא של אנשי שלומינו...

אבל אנחנו כאן, מנסים להיות הטוב ביותר שאנחנו יכולים להיות.

מה הדרך שלכם?
מה מחבר אתכם ליהדות?
אתם מתחברים לקב"ה?
מתפללים?
איך נראית השבת שלכם?
עד כמה אתם מקפידים על כשרות?

ואיך אפשר לשכח את הסימבול הכי מרכזי........האם אתם הולכים עם כפה? ואם כן, איזו? שחורה? כפה סרוגה? כזו ששמים על הצד"סטייל הילד הזרוק"? כפת גרוש או כפת ענק שמכסה על חצי מהראש? כפה שקופה? כפת השמיים?

גנימדס

New member
הנה, הצלחת

אבל אני מניח שהתכונת להודעה אחרת שעמלת עליה וכתבת ואז היא התפקששה.
איזה בעסה כשזה קורה!
יחי חוק מרפי.

אנסה שוב..

מחינוך חרדי שיניתי את דרכי והורדתי את הכיפה. שומר קצת כשרות - לא אוכל שרצים וחזירים או בשר בחלב. גם לא חמץ בפסח. עדיין יוצא לי לבקר לא מעט בבית כנסת.

אני עדיין מאמין. מאמין בייחודו של עם ישראל ובאלוהים. או לפחות מקווה שבאמונה זו יש אמת. לא מאמין שכל מילה במקורותינו היא אמת צרופה שמחייבת אותנו בעידן שבו הנורמות התרבותיות והמוסריות התקדמו בהרבה.

הרושם שלי הוא שמבחינת האמונה אין הבדל גדול בין הומואים דתיים או דתל"שים לבין מקביליהם הסטרייטים. ההבדל הוא בנוחות ובטבעיות של המסגרת הדתית. היא הרבה פחות טבעית לחיים שמנהלים כהומו ולכן הכיפה נוטה להיות מונחת בצד.

אז זה אני

כתבתי את זה כתגובה לאחד הפוסטים האחרונים, אבל לא הצלחתי להכין קישור, אז פשוט אעתיק את הדברים פעם נוספת. ניצלתי את ההזדמנות לערוך פרטים קטנים.

מגדיר את עצמי כחילוני עם כיפה וכדתי בלב.

חילוני, אבל עם מחויבות לדת, עם כיפה, גם אם אני לא מבין כל פרט.

[בניגוד להגדרה הקלאסית 'חילוני עם כיפה' = 'דתי חפיפניק' שעושה מצוות רק כי הוא התרגל אליהן, וכל הדתיות שלו מתחילה ונגמרת בכיפה]

דתי בלב, מאמין מבחינה רגשית קיומית, דתי לא במובן הפורמאלי רק, אלא מאמין.

[בניגוד למשמעות הרגילה 'דתי בלב' = חילוני מאמין שאין לו כח, או שהוא לא רוצה לקיים את מצוות התורה, כביטוי לאמונה שלו.]

השימוש בהגדרות סותרות ממחיש הרבה יותר טוב את מה שאני חושב.

פורטי40

New member
אתאיזם עם חיבה ליהדות

ככלל, אינני חובש כיפה. אבל משום מה , כשאני במחיצתם של חברי הילדות שלי בקרית שמואל הדתית, אלה שלמדו איתי שם בישיבת בני עקיבא, אני מרגיש מחויבות לחבוש כיפה: כיפה סרוגה של בני עקיבא של שנות ה 70, כזאת שנסרגה עבורך ע"י הבת שחיבבה אותך, כיפה בגודל בינוני , עם רקע צבעוני ודוגמה הקפית, מהודקת לשיער עם סיכת ראש (ולא עם קליפס!). כשאני מבקר בבתיהם בקרית שמואל, או בא לחתונות ילדיהם כאורח, אני חובש כיפה. גם כשביקרתי עם בן זוגי (שאינו יהודי) אצלם בבית, גם אני גם הוא חבשנו כיפה. לכבודם.
הורדת הכיפה קרתה במטוס מישראל בנסיעה הראשונה לקראת לימודים בקנדה. ידעתי אז שכל קיום המצוות שבין האדם למקום, אצלי הוא רק מתוך הרגל ומתוך כניעה לציפיותיהם של הסובבים אותי: משפחה, שכונה , חברים. את האמונה איבדתי עשור שנים קודם.

אין אמונה, אין מצוות שבין האדם למקום -- אז מה נותר? נותרה חיבה אל המסורת היהודית, חגים, מאכלים, שירים, ולפעמים גם בית כנסת. הדלקת נרות חנוכה, צום ביום כיפור. אני גר בחו"ל חלק מהשנה, ולכן חייב לציין את חגי ישראל מיוזמתי. זה לא יקרה מעצמו כפי שזה כן קורה בארץ. את חלק מהחגים אני מבלה בארץ ,ואז כולנו אפופים בהם ממילא.

אין לי אמונה בעל-טבעי וב"רוחני". אני מחפש הוכחה לכל תיאוריה, והוכחה לקיימות או אי-קיימות של אל היא בלתי אפשרית.

אני חייב לשאול אותך משהו

הסתובבת במרכז תל אביב בסתיו של סוף 2011? יש לי סיפור בנושא.

מעשה שהיה כך היה

בסתיו 2011 הייתי אחרי שנה וחצי של פרידה מהאקס ועדיין שבור לב. באחד הערבים נקלעתי במקרה לסופרמרקט במרכז תל אביב. זיהיתי שם גבר שנראה דומה מאוד לפורטי, שאותו הכרתי מהפורום. הופתעתי כי ידעתי שגר בקנדה. עמדתי דקה או שתיים ותהיתי האם לגשת ולהגיד משהו. אבל מאחר שאני נוטה למופנמות וגם לא הייתי בטוח בזיהוי במאת האחוזים ויתרתי והמשכתי לקניותיי. קניתי, יצאתי מהחנות, הלכתי קצת ברחוב ופתאום נתקלתי במקרה, לראשונה אחרי שנה וחצי, באקס בדרכו לדייט.. לדייט הוא כבר לא הלך באותו ערב. התיישבנו בבית קפה, הפגישה הייתה מלאת געגועים והתרגשות ומאז אותו רגע לא נפרדנו שוב. חלפו כבר יותר משנתיים ובסיבוב הזה טוב לנו ביחד.
ואני שומר פינה חמה גם לפורום וגם לפורטי על תרומתם למפגש המקרי, שאלמלא אותו עיכוב של דקה או שתיים, סביר בהחלט שלא היה קורה והאהבה לא הייתה שבה לחיי.

פורטי40

New member
יפה!! שמח שתרמתי

גם אם זה בעקיפין. בפעם הבאה גש אלי ונדבר, כנראה אהיה שם באותו סופרמרקט במשך השבועות הקרובים...

גנימדס

New member
התחום האפור

בגיל 18 הורדתי את הכפה, ובגיל 23 החזרתי אותה- עד מאי בשנה שעברה.
עם הזמן אני מרגיש פחות ופחות מחובר לזרם האורתודוקסי הסרוג. בין השאר בגלל היחס להומוסקסואלים- אבל לא רק.
בתחושה שלי היהדות של הספר הכתוב הופכת להיות יותר ויותר מילטנטית ופחות מתאימה לי. לפעמים אני משווה את הקשר ביני לבין ה' לשני חברים טובים שרבו והיום מה שיש ביניהם זה "שלום,שלום".

עם זאת מעולם לא היה לי משבר אמונה. אני עדיין שומר שבת וכשרות ,פחות או יותר. ופעם בשבועים אני הולך מרצוני לבית הכנסת לתפלת ערבית של שבת. תפילת הבוקר נותרה, אך ללא תפילין והיא קוצרה לחמש דקות בלבד, ואת הכפה כאמור הורדתי והשארתי בתיק למקרי חרום.
לא היה לי משבר אמונה "כמו שצריך" הבעיה שלי היא בעקר עם החברה ,הזרם הדתי "המיינסטרים" , שמחייב לדיעה פוליטית מסוימת ולשעבוד שאינו נגמר לחוקי צניעות נוקשים והליכה אחרי רבנים באש ובמים , אבל עדיין קשה לי מאד להגדיר את עצמי כחלוני או אפילו דתל"ש.

למעלה